קבוצת ערות (2)

המשך תירגול.

אתמול מדיטציה של 12 דקות. חמש דקות ממנה ללא מחיאות כף. פשוט לא איבדתי את ההתבוננות בנשימה ליותר מחצי שניה וגם אז זה לא היה איבוד של ממש רק פיצול קל של הקשב. תהיתי ביני לבין עצמי תוך כדי התבוננות אם למחוא כף גם על נסיגות מעין אלה. משהו בזה היה נראה לי מיותר וקשה כי למחוא את הכף יקח לי יותר זמן מלהמשיך ולהתבונן בנשימה, אבל בסופו של דבר החלטתי למחוא בכל זאת ולו בשביל לציין עבורי רגעים כאלה או אחרים של איבוד ההתבוננות. 7 מחיאות כף בסיום המדיטציה. היום מדיטציה של 9 וחצי דקות עם מחיאות כף בסטנדרטים דומים למדיטציה של אתמול. חמש או שש מחיאות כף. -------------------------------------------------------- במידה ובשתי מדיטציות הבאות אני ארגיש השתפרות ניכרת ביכולת שלי להתבונן בנשימה ופחות ברעשים הנלווים והמדיטציות יתארכו על מעבר ל12 דקות, אשלים את המשימה. נתינתי

טליה.

נראה לי שאם כל הפינות בשירשור ישאו את אותם האיקונים יהיה קל יותר להתמצא. אפשר אפילו מלא אייקונים בכותרת של פינה ואיקון שונה לכל ה"חדרים" של אותה הפינה. המחשה:
תמונות עירום מחיי היום יום של קבוצת העירות
תמונות פרונט
תמונות אחוריות
לא לבעלי לב חלש
נתינתי

Talia E

New member
../images/Emo6.gif קיבלתי

אני איישם זאת בשרשור הבא שאפתח

Talia E

New member
עדיין מתקשה בהשלמת השלב ה- 3

באופן כללי אני חווה קצת קושי בניהול היומיום שלי בימים אלה. התנגדויות, דחיינות... זה משונה לי לא להצליח בקלות במשימה השלישית, כי היא דווקא נראית לי בין הכי קלות בין כל המשימות
אם למישהו יש משהו להגיד לי שהוא חושב שיעזור - אני אשמח לשמוע

אולי...

תנסי לא להרגיש הכרח להשתפר בתרגיל הזה. אלה פשוט לנסות ליצור שיגרה שהוא חלק ממנה. נתינתי

Talia E

New member
הממ

אני אנסה ליצור לעצמי שגרת תרגול כלשהי. אני אדווח על התוצאות...

kung fu

New member
הקושי שלך הוא לשבת ולעשות

את המדיטציה? או כאשר את כבר יושבת ומתכוונת לעשות אותה, אז נתקלת בקשיים?

Talia E

New member
הקושי הוא לשבת ולעשות

נראה לי שהאתגר עבורי הוא: לזכור לעשות את זה במהלך היום כשאני ערנית, ולא בשעות הלילה כשאני כותבת בפורום ואני עייפה... ויש גם בעיית סטנדרטים: הגדרתי לעצמי שאני רוצה להאריך את זמני המדיטציה, ואם אתחיל לעשות אותה עכשיו, בודאי אפסיק בתוך דקה-שתיים או לחילופין ארדם... (אני עייפה מאד עכשיו).

kung fu

New member
אולי ליצור הרגל של לעשות את

המדיטציה בבוקר אחרי שאת קמה? ואז בהדרגה תצליחי לזכור זאת וליישם את זה?

Talia E

New member
שמחה לשתף על

חזרה (סופסוף!) לתרגולים שקשורים לשלב 3. היום עשיתי את התרגול השלישי במספר מתוך חמישה שהקציתי לצורך העניין (תעדתי את השני איפשהו, אבל אני לא זוכרת איפה בדיוק וכרגע אין לי חשק לחפש
) - בין השעה 21:28 לשעה 21:36 (סה"כ - 8 דקות). עשיתי אותו מחוץ לבית והרגשתי שזה תורם לי לשלווה! (זה הפתיע אותי. ניתן לומר שזה היה אפילו גילוי מרעיש, כי אני מרגישה אחלה בבית שלי בד"כ... אבל אולי ריבוי הגירויים ,או משהו אחר, יוצר בי חוסר שקט). נהניתי מהעבודה, הרגשתי את הרוח הנעימה והרגשתי שרמת הריכוז שלי די גבוהה. מחאתי כף כ- 10 פעמים. מקווה שאשלים את השלב הזה בקרוב

Talia E

New member
עשיתי היום את התרגיל של שלב 3

בפעם הרביעית ושוב הארכתי את משכו
הפעם עשיתי אותו בין השעות: 09:11-09:21, דהיינו במשך 10 דקות. שמתי לב כי בתחילת התרגול הנשימה שלי היתה מקוטעת ועצורה ושככל שהתקדמתי בו הנשימה שלי הפכה לחופשית וזורמת יותר וגם אני עצמי נהייתי שלווה יותר ומרוכזת יותר. עשיתי אותו בבית, בישיבה על המיטה, קרוב מאד לזמן שבו קמתי (בהשראת הצעות מחברי הקבוצה -
). לפתע פתאום השלב הזה חזר להיות לי קל מאד. מגניב

Talia E

New member
השלמתי את השלב השלישי ../images/Emo70.gif

בצעתי היום את התרגול החמישי של מודעות לנשימה + מחיאות כף, שארך 16 דקות (בין 16:18 - 16:34). הריכוז שלי היה דווקא נמוך יחסית; הוא הוסט ע"י מחשבות בדבר האנשים שמסתכלים עליי (עשיתי את זה בחוץ), מחשבות נודדות בכל מיני נושאים ואפילו ע"י שיר ש"נדבק" לי! מחאתי כף הרבה פעמים יחסית. לעומת זאת הצלילות והיכולת שלי למחוא כף באופן מיידי (ולא בהשהייה, כפי שקרה לי בחלק מהתרגולים עד כה) - השתפרו. אז אני מתחילה לחתור לשלב הבא, כשהצעד הראשון בחתירה הזו הוא למידת הטקסט בע"פ.
לכולנו.

kung fu

New member
שיתוף על החתירה להשלמת משימה 4

אתמול זכרתי להגיד בבוקר את המשפט. היום שוב זכרתי להגיד את המשפט. יההההה!! אני כל כך רוצה לזכור גם מחר בבוקר להגיד את המשפט, ולסיים כבר עם המשימה הזאת!!!! גררררררר
אני חושבת שמרוב שנמאס לי כבר שעוד לא סיימתי אותה, אז הצלחתי להתמיד בה פעמיים
ואולי מרוב שנמאס לי ממנה, אצליח להגיד את המשפט גם מחר בבוקר.... בהצלחה לי!!! מחכה לחזור לכאן מחר ולכתוב: "יהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה השלמתי את המשימה!!!!!!!!"

kung fu

New member
היום לא אמרתי את המשפט כאשר

התעוררתי בשמונה בבוקר (שעתיים לפני שרציתי לקום). פשוט ישר פקחתי עיניים. אחר כך המשכתי לשכב במיטה בעיניים עצומות למשך איזה שעה ואמרתי את המשפט כמה פעמים... אבל זה לא נחשב... אם הייתי נרדמת ואז שוב קמה זה היה נחשב מבחינתי.

למעלה