קבוצת ערות (2)

kung fu

New member
קראתי שוב את כל המאמר.

אז הבנתי מהמאמר שבשביל להתעורר, אז קל יותר לעשות את זה בקבוצה. אני דווקא מרגישה שקל לי לעשות את זה לבד ולא בקבוצה, אבל שיש לי את: - הידיעה שעוד אנשים עושים את המשימות שאני עושה (אפילו שאני לא איתם בקבוצה) - שיש שרשור על כך בפורום מישהו רוצה להציע לי תובנה או משהו שלא ראיתי, לאיך זה יכול לעזור לי להיות בקבוצה.... או לחילופין, איך זה יכול לעזור לאנושות שאני בקבוצה. אם הייתי יודעת למשל שזה ממש עוזר לאנושות, הייתי מצטרפת לקבוצה.
 

aasherr

New member
כן

פשוט מאוד כולנו אבל כולנו עושים טעויות כאלה שאנחנו אפילו לא רואים או לא יודעים לכן עצם זה שאת בקבוצה ואת מספרת מה איתך ומה את עושה את נימצאת בפיקוח זה היה אחד שתים --- במידה ותעברי משבר חס וכרפס אנחנו נדע ושוב נוכל לתמוך ושלישית --מה אכפת לך? אשר
 

charlila

New member
קיבלתי בשבילך:

לפעול בקבוצה - יגרום לך לפנות לשלושת כיווני השערים (השערים לשדה המימדים הבא - כיווניהם דרום מזרח, צפון מזרח וצפון מערב) ולהתחבר למקום גבוה (למרכז אנרגטי המצוי כמרחק אמת-יד מעל הקרקפת) בקלות ובביטחון. לפעול לבד - יגרום לך להתחבר (מיד) לאותו מקום מכיוון אחד בלבד (צפון מזרח) - חיבור שיהיה חלש, תלוש, חסר גיבוי, ומסיבה זו לא תצליחי לדבוק בו ותנטשי אותו כעבור זמן-מה.
 

kung fu

New member
תודה ../images/Emo13.gif

מה זה "השערים לשדה המימדים הבא"???
 

charlila

New member
המונח "שדה הממדים הבא" בא לסבר

את האוזן - מה שאני באמת יודעת על כך זה שלשם מועדות פני חבורת דון חואן וכל שאר היוצאים לחירות המוחלטת. הממדים, ככל הידוע לי, הולכים בכפולות של 3 - לאחר השדה שלנו בן שלושת הממדים בא שדה בן 9, אח"כ שדה בן 27...81...243... עד לאינסוף הממדים של אלוהים. כך ששער יחיד במימד שלנו מתפצל ל3- שערים במימד הבא. ומעשית (זה מידע השרף): כל ושרה ("חבורת לוחמים", השבט המצומצם היוצא יחדיו לשמש) מכוונת לאחד משלושת השערים, זה שבו תצא (אנשאללה)בבוא שעתה; כך שכיוון השער האישי של כל לוחם הוא למעשה זה של הושרה שלו. (לכל יצור יש כיוון או שניים - כיוון ההתחלות, הוא כיוון השער, וכיוון העצמה - לעתים הם מתלכדים לכיוון יחיד.) השימוש המעשי ביומיום: לפנות אל כיוון השער כשרוצים לקבל התחלה חדשה (למשל - ריקוד) ; או כשרוצים להיות בקשר עם האני הער של מישהו ער...
 

Talia E

New member
מחשבותיי בנדון:

בהחלט ניתן לעשות את המשימה הזו לבד, אבל ככל הנראה יש לקבוצה ערך מוסף. להרגשתי ולהערכתי הערך המוסף לא מוגבל רק להגדלת הקלות. אבל זו רק הרגשתי... שימי לב כי במסגרת ההנחיות ליצירת הקבוצה יש הנחיות שלא ניתנו במסגרת 12 המשימות עצמן (למשל "רשימת קשיים", "רשימת תירוצים" וכיו"ב).
 

S h i n e

New member
נקודות להסתכלות ../images/Emo62.gif

מה מקור ההתנגדות למחוייבות הזו, להיות חלק מן הקבוצה. הלא את מבצעת את המשימות ומשתפת כאן, ומשתתפת... כתבת:"אם הייתי יודעת למשל שזה ממש עוזר לאנושות". (הנימוק הכי חזק האפשרי מבחינתך להצטרפות?). אולי תנסי לחפש ממקום חדש, או במובהק משהו שזה נותן, לך! (ושזה לא רק קשור בסיפוק שנובע מעזרה לאחרים). (נסי לזכור זאת למרות מה שתקראי כאן, בהמשך...)! העבודה, אכן, מאוד אישית, ובכל זאת, הקבוצה הוצעה כחלק מכך. נסי למצוא היכן את מתחברת לזה, ואיך-שהוא לראות דברים שאינך רואה כרגע, או מן המקום הרגיל שלך.
חוצמזה, לעקוב אחר תהליכים של אחרים יכול להיות מאוד פותח ומרחיב (עבורי, לפחות זה כך, לעיתים), בין היתר: ראיה של אפשרויות שלא בתפריט העכשווי האוטומטי שלנו. ושיתוף: אני, למשל, השלמתי את המשימה השנייה כבר לפני יותר משבוע*, ועדיין לא בצעתי את התרגיל הבא. לא ראיתי בבירור, שאני, כהרגלי, נכנסת ללופים הקבועים של סטנדרטים (קלטתי זאת בשלב מסויים במשימות הקודמות, ולאחר עבודה, הרפתי). ושוב(!!!), נמנעתי מלהמשיך עם המשימה השלישית. רק כשקראתי שיתוף (שלך, במקרה זה) שתיאר הצלחה של ביצוע מספר פעמים למשך שתי דקות... פתאום הבנתי, שאין לי בתפריט אפשרות כזו ! גם לא כהתחלה. שתי דקות ? איך לא חשבתי שזה בכלל אפשרי לפני זה ? כך, למשל, ניתן ליצור חוויות של הצלחה בקלות, ומכאן לעלות ... באופן אוטומטי, ציירתי תמונות מוגדרות ומאוד לא מאפשרות, בעיקר בשבוע שכזה, עמוס ומעייף כפי שהיה לי. אז, תודה לך! (ואת, "בסך הכל" בצעת את המשימה שלך ודיווחת...) ובקיצור: המחיובות למסגרת ולקבוצה עשויה להרחיב את העשייה האישית שלנו. אנו יכולים לקבל השראה, חיזוק, תמיכה, מיקוד. ועוד בונוסים, כמו התרגשות מתהליכים שאחרים עוברים, להיות שותפים, גם אם רק מתוך צפייה, בהתמרות שמתרחשות לנגד עינינו. דמייני כיצד היית עושה את העבודה המסויימת הזו - לבד לגמרי! רק ביצוע המשימות. ללא הידיעה שישנם עוד אנשים שמבצעים זאת במקביל. כשאין מחוייבות לאף אחד לדווח, או בכלל לשתף. האם את רואה משהו שונה בתוצאה האפשרית? אולי כאן תקבלי את התשובה (שלך).
ורדה. *הודעה נכתבה במקור ביום שישי האחרון
 
או!

תודה. זה מרגיש נהדר. נותן תחושה טובה. אני כבר רץ לשים את העגלה לפני הפוני שלי.. זאת אומרת, אני כבר מעלה כאן שאלה האם יש מתעניינים בצפון הארץ? משום שאשמח אם פשוט נתחיל - מי שמעוניין. בקבוצה נוסח זאת או בנוסח אחר. אישית, אני לא מתלהב מתקשורת דרך הפורום על המשימות ולכן "נוסח אחר".
 
כן

וגם התחלתי לבצע את המשימות. אני חושב שיש טעם גם לנסות את המשימות לפי הסדר וגם לא. ההצהרה על עשייתן עושה בשבילי דבר יפה, גם אם המשימות עצמן הן לא השיא שלו (שזה לא מובן מאליו). תודה
 

Talia E

New member
או קיי

יתכן שיש טעם לעשות את המשימות גם לא לפי הסדר - אני לא יודעת אם כן או לא (אני משערת שזה אינדווידואלי). אני כן יודעת שהמשימות נבנו להתבצע לפי הסדר וכי כותב המאמר התריע כי שינוי ולו פרט קטן בביצוע המשימות - משנה את הכל. העבודה בקבוצה שלנו היא עבודה לפי הנחיות המאמר בצורה מדוייקת וללא שינויים. האמירה האחרונה שלך לא היתה מובנת לי. אתה לא חייב להסביר אותה; פשוט רציתי להעביר לך את המסר שהמסר שלך לא עבר.
 
תודה על ההבהרה

קראתי שוב את המאמר, הפעם עם תשומת לב ואני מתבונן בפעילות הקבוצה ובך.
 

charlila

New member
הי, טליה - ויתרת על הניק "אני ערה"?

החלטת להמתין שתתעוררי? lol... והתייעצות: נדמה לי שלמרות היותי מנועה מלהצטרף לקבוצה (כי שיניתי תרגילים - זה בפתיל הראשון בנושא הקבוצה) אנסח חוזה - שלא יחייב אותך לכלום, תצטרכי להחליט כל פעם מחדש שאת רוצה לעזור לי... אז בעצם, למה שאתחייב אני מראש? אולי נשאיר את מעמד הפילגשות הדדי? מאמצת את הטכניקה של קונג פו: האם מישהו יכול להציע לי תובנה - איך יהיה בשבילי לחייב עצמי בחוזה (שיחייב, כאמור, אותי בלבד) ואיך יהיה בשבילי להמשיך בתרגולת ללא התחייבות חוזית?
 

Talia E

New member
מבחינתי אין שום צורך בחוזה אתי

אני אשמח לעזור לך בלי שום חוזה
החוזה שנחתם בהקשר הזה נועד לדעתי אך ורק כדי שהעבודה בקבוצה תהיה טובה ויעילה (דיוק, יושרה, הרמוניה... - פשוט דברים שיעלו את החתירה שלנו לרמה אחרת לגמרי). לכאורה החוזה לא רלוונטי במקרה שלך אלא אם את חשה שהוא יעזור לך בדרך כלשהי. אני בהחלט יכולה לראות איך מישהו יכול להעזר בחתימת חוזה עם עצמו: למשל, זו תקשורת רציפה, בהירה ורהוטה בין עצמי של נקודת זמן אחת לעצמי של נקודת זמן אחרת, שיכול להוות עוגן ולהזכיר, במקרה הצורך, את הכוונה המקורית. יכול להיות שחוזה עם עצמך יהווה הבהרת כוונות חד-משמעית לעצמך, שאת מעוניינת בזה ולא יאפשר לערפול עתידי להסיט או לבלבל אותך. הוא יכול לשפר (תלוי גם בך ובאיך תנסחי אותו; אני אשמח לעזור לך אם תרצי) את הדיוק, הבהירות, הרציפות, הכנות שלך וגם דברים נוספים. המשך התרגולת ללא חוזה עשויה להיות נהדרת ועשויה, מאידך, "להתגלגל" למצב שבו החתירה שלך מפוזרת יותר, מעורפלת יותר, אפקטיבית פחות, מחוברת פחות לכוונה המקורית שלך וכיו"ב.
 

Talia E

New member
לגבי הניק ../images/Emo8.gif:

הסיבה שהחלטתי להחליף אותו מלכתחילה התגלתה כלא רלוונטית, והרגשתי שיהיה לי נעים ונכון יותר לגלוש עם הניק הקבוע שלי.
 
יהיה משמעותי

ההתחייבות היא ממש מחסום בעיניי. היא הימנעות מעשייה של מעשה חד, סופי, והחלטי מחשש להשלכותיו העתידיות. אם עוד לא יצא לך לבטא ברמה העמוקה ביותר של הכנות שלך הצהרה כזאת - אני מעיד על ההשלכות המיידיות המדהימות של החלטה/הצהרה כזאת. יש להצהרה החלטתית כזאת פוטנציאל לקטוע הרבה דיבורים על אותה נקודה ומעבר אמיתי לנקודה באה. תודה.
 
למעלה