הנפילים - פרק 18

Meytar 888

New member
חחחח גם אני!!

לא הבנתי מה היא עושהה! היא כוונה לבטן שלה כדי להרוג את התינוק אבל בעצם היא כיוונה לשלומי..לא הבנתי כלום
מה שבטוח-מחר יהיה פרק מעניין!

ילד רע 16

New member
לדעתי ../images/Emo26.gif (אולי ../images/Emo58.gif)

יובל אמר שאי אפשר להרוג אנשים בחלום מדומה ולא מציאותי (כביכול), והיא באה להוכיח שכן. בנוסף, היא אמרה - "תזוזה קטנה ואני יורה בו" בתינוק - היא כוונה לעבר/כלפי הבטן הבטן שלה, ומשום ששלומי (הרע) הוא קרן בגוף אחר (היא השתלטה על אנשים, בנוסף לכל) - הוא מכוון כלפי עצמו (לכאורה).

ילד רע 16

New member
../images/Emo45.gif גם אני לא הבנתי את הסוף. ../images/Emo58.gif

הבנתי שקרן משתלטת על כולם - והחלום הוא חלום משותף, שמבטא את הרצונות של כל אחד. כל אחד הוא שונה, אבל לא זוכר איך הגיע למצב הזה. לקח להם זמן להזכר שמשהו מוזר, שמישהו חסר (וזה צורי), ושהמציאות הזו היא מדומה. אבל את הסוף לא הבנתי... רק הבנתי ששלומי הוא בעצם קרן בגוף אחר (בגוף של שלומי), אבל לא הבנתי. הוא אמור להיות טוב. זו המציאות האמתית שבה קרן ישנה במכונית כששלומי הסיע אותה. מוזר...

noam270

New member
אני חושבת שכן הבנתי...../images/Emo58.gif

כל הזמן הזה שראו את קרן ישנה ושלומי נוהג, זו בעצם הייתה קרן כל הזמן! זה כאילו שקרן עצמה יצאה מהגוף שלה ונכנסה לזה של שלומי ומשם שלטה על החלומות של כולם. או שמתוך זה שהיא ישנה-החלום שלה היא נכנסת לאנשים למחשבות ולראש. זה מה שאני הבנתי

ילד רע 16

New member
לא רק ל ../images/Emo58.gif

שלומי. היא גם הייתה בגוף של ההוא עם הרובה, וההוא שצורי נלחם בו בכניסה לחללית או משהו. הקרן האמתית היא קרן שבמכונית ושלומי שהסיע אותה הוא השלומי ה'טוב' שמסיע אותה בדרך לכמ"ג, אבל בגלל שהיא שמה לב שכולם עלו עליה - היא השתלטה על שלומי, וככה שלומי ה'רע' (במציאות) שבו פגש צורי - זו קרן בגוף אחר, ולכן כשהיא כיוונה כלפי הבטן שלה - זה שלומי מכוון כלפי הראש שלו. כתבתי בקצרה, כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1782&msgid=101951625

adidasabc

New member
מה שקרה בסוף הוא:

במציאות המדומה קרן כיוונה על עצמה (על הבטן) אקדח ובמציאות ה"מציאותית" קרן "נכנסה" בשלומי בזמן שהיא ישנה, אז היא מכוונת על עצמה (שזה בעצם שלומי) אקדח. כל זה במטרה לגרום לסובבים אותה לא לזוז או שהיא יורה

ילד רע 16

New member
אז איך הם יצאו מזה?

וכשהיא אמרה שהיא יורה, היא יורה בתינוק? או בשלומי? ואם היא תירה - הפגיעה תעשה בתינוק (בה, בעצם) או בשלומי?

Nizan 16

New member
../images/Emo115.gifאני חושב שהבנתי את הקטע עם התינוק

התינוק הוא בעצם מורכב משלומי וקרן וכשהיא מאיימת לפגוע בתינוק אז היא בעצם תפגע בחלק משלומי, ולכן הם פחדו לפגוע בה.

ילד רע 16

New member
לפי התקציר לפרק הבא../images/Emo58.gif

עדי מנסה לשכנע את שלומי שקרן לא בהריון. זה אומר משהו...

Nizan 16

New member
../images/Emo115.gifלמה לא ברור?

כנראה שאני היחידי שהבין את כל הפרק במלואו. הסבר: הפרק התחלק לשני קטעים (יקומים): העולם שבחלום והעולם האמיתי. בעולם החלומי נמצאים כל תושבי היישוב (מלבד צורי) כך שהם יודעים מי הם אך כמה דברים לא מסתדרים להם. בעולם האמיתי נמצא כרגע רק צורי הער ושאר התושבים שישנים. בשלב מתקדם יותר ראינו שקרן יכולה להשתלט על גופים נוספים, אפילו במקביל, על מנת לעצור את צורי מלהפריע לתוכניותיה. בקטע האחרון ראינו את קרן ושלומי האמיתיים באוטו, קרן בעצם ישנה ושלטה בכל המתרחש ושלומי היה תחת השפעתה. בעולם החלום קרן ניסתה להראות שהיא מסוגלת לפגוע בתינוק (וכך לפגוע בשלומי), ובמקביל בעולם האמיתי היא השתלטה על שלומי האמיתי ואיימה על צורי שתהרוג אותו דרך השליטה בו.

לכל התגובות שמעלי^^^

לא הכל ברור, למרות מה שחלק פה חשבו. זה שקרן משתלטת על אנשים (ולא רק על שלומי, אלא על כל האנשים ה"רעים" שפגשו את צורי במהלך הפרק) זה כבר ידענו. השאלה היא מה קרה בפיצול הזה, ששלומי וקרן מופיעים גם בחיים האמיתיים וגם בחיים המדומים. משום מה, הפרק היה נראה לי סטייל "דלתות מסתובבות", מעניין למה
. לדעתי, קרן הכניסה את כולם לחלום וגרמה להם לישון, אבל את שלומי היא הכניסה לחלום של כולם, בלי "להישין" (לגרום לו לישון
) אותו במציאות. בסוף, בקטע עם האקדח, אני חושב כמו מה שעדן אמר: במציאות המדומה (בחלום של כולם) היא כיוונה אקדח לתוך בטנה כדי לגרום לכולם לא לזוז (למרות שבפועל יובל עלה על זה שזה חלום ואפשר לזוז), ובמקביל, בחיים האמיתיים, היא "נכנסה" לשלומי וגרמה לו לכוון אקדח לעצמו. ההסבר היחיד שאני יכול למצוא לכך שהוא אמר (בחיים האמיתיים): "אם אתם זזים אני יורָה בתינוק" - המשפט שגם היא אמרה בחלום של כולם - זה שבגלל שהיא גם שלטה על כולם בחלומותיהם, וגם "הכניסה" את שלומי לחלום של כולם בלי לגרום לו להיות ישן, אז נוצר איזהשהו "בלבול", וכך מה שהיא אמרה בחלום של כולם "נכנס" גם לחיים האמיתיים, שגם הם לא אמיתיים, אלא שליטה של קרן על שלומי ב"חיים האמיתיים". כמובן, הכל רק השערה
אתם מוזמנים להגיב

ילד רע 16

New member
משהו שלא הבנתי,

איך בדיוק שלומי היה בשני העולמות? - אתה טוען שהיא לא "היישינה" אותו (
), אבל איך זה הגיוני? או כולם, או כלום. הבלבול נוצר כתוצאה מכך ששלומי הוא גם בחלום (המציאות המדומה) וגם במציאות, (כשהסיע אותה בדרך לכמ"ג) ולכך זה מוזר.

נכון, התכוונתי לכתוב את זה../images/Emo13.gif

רציתי לכתוב שהקטע המרכזי שלא ברור פה זה איך שלומי בשני העולמות, אבל שכחתי...אולי ההסבר לכך הוא שקרן לא "היישינה" אותו, ורק "הוסיפה" אותו לחלום של כולם, לכן הוא היה במציאות וגם הופיע בחלום של כולם (וכל זה מתבטל לקראת הסוף, כשהיא שולטת עליו גם במציאות.

ילד רע 16

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

זה לא מתבטל. הוא עדיין בשני העולמות. אבל כשהוא יתעורר, הוא יהיה רק במציאות- האמתית, וכנראה שקרן לא תשתלט עליו עוד.

אילנית99

New member
בדיוק כמו שהסוהרת..

לקחה אותה בפועל והוציאה אותה מחוץ לכלא... (היא שלטה בפעולותיה במצב עירות). אז, בשלומי היא שולטת כשהוא במצב עירות. אבל, הוא גם חלק מהחלום. כדי ליצור את החלום היא צריכה לבנות מציאות מדומה מכל הדמויות כולל שלומי. (את צורי היא לא יכולה להכניס לחלום כי היא לא יכולה להשתלט על הרצונות / החלומות שלו) בחלום יכולים להופיע גם מי שלא באיזור בפועל (אסף, שלומי, קרן.. רונה לי)

נכון, לא חשבתי על זה

היא הוסיפה את רונה לי למרות שהיא לא הייתה באזור (וגם את אבא של ליאה, שהוא בכלל לא היה באזור
). אז היא יכולה לשלוט על אנשים כשהם ישנים (כמו על האנשים ביישוב, למרות שזה לא ממש לשלוט, זה להשתלט על החלומות שלהם...כדי לשלוט עליהם ממש היא צריכה "להעיר" אותם...), לחבר כמה אנשים לאותו חלום, ולשלוט על אנשים כשהם ערים(כמו עם הסוהרת). וזה מסביר את כל הקטע עם שלומי.

ילד רע 16

New member
פרק מדהים! אין לי מלים! ../images/Emo2.gif ../images/Emo58.gif

איזה באסה. קרן הייתה אחת הדמויות החביבות עליי, והיא רעה.אוף.

וואי גאוניי:))

וסוף סוף הילה הצליחה לרגש אותי עם המשחק שלה איך שהיא בכתה ליד אבא שלה וזה... ואחר כך איך שהיא התנהגה ככה ליד צורי... ותסריייטט גאוניXD אגב חחח קטע שקרע אותי אבי:"צורי לך הביתה" צורי:"אבא?" אבי:"צורי לך הביתה" צורי:" טוב,סליחה" בוםםםםםXD

למעלה