shloompi

New member
תגובה+שאלה חשובה מאוד!

טוב , אני לא כל כך הרבה זמן בפורום , כך שאני לא יכולה להגיד מה היה לפני. מה שאני כן יודעת ,זה ש- 90% מההודעות כאן הן בסגנון - "תראו את הדולי הראשונה/שנייה/עשירית שלי" . אני בטוחהשכבר ניסו את זה בעבר , אבל מאיפה שאני רואה את זה , הפתרון היחיד הוא כזה : כל יום-יומיים ייפתח שירשור חדש אליו יצורפו כל הבובות החדשות (חסכון בשרשורים
) ,ובראש הדף יהיה כתוב (בגדול!) מא לא לפתוח שרשורים מסוג זה וזה ... חזרה לנושא מתחילת ההודעה - 90% מההודעות הן הודעות שמנוצלות למטרה פרטית ("תקנו לי את השיער" , "איך הדולי הראשונה שלי?") , או הודעות שגם בימים המועטים שאני בפורום , הספקתי לראות כ - 90 פעם ("איפה יש בייסים?" , "מזה דוליז?"). הרבה מהשרשורים החדשים והיצירתיים שפותחים כאן יורדים למטה ... בכל מקרה , לשאלה שלי : אתמול פתחתי שרשור בשם "שרשור דולי-מיוחדות" , בנושא דוליז שצוירו בהשפעת כל מיני. היום חפשתי אותו , כדי לראות אם מישהו הגיב , וגיליתי שהוא נמחק ... מישהו יודע מה קרה לו ?

דנדוש383

New member
תגובה לשלומפי!!

לדעתי יש לך רעיון מעולה! לגבי ההודעה שלך: נראה לי שראיתי אותה היום,אז תחפשי אותה בדף הבא...

shloompi

New member
לאאא....

א. תודה! ב. חיפשתי בכל העמודים , וגם עשיתי "חיפוש מתקדם" וזה לא מצא כלום ...

יש לי תשובה בקשר לעניין הזה..

והיא: הפורום דפוק!!! כן כן בדיוק ככה! במקום פורום נורמלי של דוליז, שבו יוצרי/חובבי דוליז מדברים ביניהם, מדי פעם מספרים זה לזה על אתרים חדשים שהם מצאו, מחליפים בייסים/פלטות/רעיונות חדשים וכו´ ורק *פעם ב-* מפרסמים כמה דוליז חדשות שהכינו ומגיבים אחד לשני - הפורום הזה הוא יותר מין "פורום-ללימודי-הכנת-הדוליז" או במילים אחרות: פורום מלא בחדשים, *יורקת*, שסתם באים ונהנים מהצומי, מפרסמים מלא דוליז שלהם - לא מושקעות - רובם לא מנסים אפילו ללמוד איך (חוץ מכמה מעטים מאוד). כל השאר רק עסוקים כל היום בלהגיב לדוליז של החדשים, לנסות למצוא השראה לעוד דוליז משעממות וגרועות, או להתלונן על כמה שהפורום הידרדר ועל זה שלא מגיבים להם. די, די, מה נהיה מהמקום הזה?! למי יש כוח כל היום רק להכין
לפרסם
להגיב ???? דמאיט אני רוצה אנשים לדבר איתם על הנושא שמעניין אותי~! זה כל מה שאני רוצה! אז הפיתרון שלי הוא: לפצל את הפורום הזה לשני פורומים נפרדים (במילא יש פה יותר מדי אנשים) פורום אחד: "דוליז" הפורום השני: "דוליז - how to?".. או "הכנת דוליז" או משהו כזה, או "דוליז למתחילים". כי ברצינות נשבר לי. ובאמת סליחה אם העלבתי פה אנשים, אני יודעת שלא קל להיות חדש - אבל אם אנשים פה לא היו מתנהגים כל כך בצורה האופיינית של חדשים הידועה לשמצה - אני בטוחה שהם היו זוכים לכבוד והערכה רבים יותר מאנשי הפורום. ובטח שהרבה יותר סבלנות. וסליחה שאמרתי שהדוליז שלכן גרועות. זה בגלל שאתן לא יצירתיות, ושאתן לא באמת מתעניינות ומשקיעות בכל העניין של דוליז. ואין לכן מה להכחיש, כי אם הייתי טועה - הדוליז שלכן לא היו כאלה גרועות. ואתן * י ו ד ע ו ת * שזה נכון. בכל אופן, הכוונה לא היתה לפגוע באף אחד, כי אתן יודעות שאין לי שום דבר אישי נגד (או בעד) אף אחת פה. אמרתי את כל זה למטרות אגואיסטיות, כי אני סובלת בפורום הזה ונמאס לי לסבול. אני חושבת שענת ^^^pupikit^^^ הכי מתאימה לנהל פורום של מתחילים, כי היא מכינה אחלה טיוטוריאלים ויש לה סבלנות להגיב למלא הודעות וכאלה ושמיכל Mooa Numi הכי מתאימה לנהל פורום למתקדמים, כי היא אוהבת דוליז בקטע שיש לה מאגרים ענקיים של דוליז, ומלא אתרים ובייסים וכאלה.. אתם יודעים.. פשוט ככה זה נראה אבל מכיוון שענת הרגע הודיעה שנמאס לה לעזור לחדשים שלא רוצים לעזור לעצמם, אני כבר לא יודעת מה יהיה. אני רק יודעת שנמאס לי מהשיט הזה. והצגתי פה את הפיתרון הכי סביר לדעתי.

tiptip4u

New member
איך לעזעזל???

ניגררתי להגיב לנושאה הזה? אין לי מושג למה אני נגררת ומגיבה להודעה הזאת שמילאה אותי בעלבון, כעס, עצב, רוגז ומה לא. קראתי את ההודעה שלך בקפידה, כמה בפעמים (התיחסתי ברצינות) כתבת שלא התכוונת לפגוע, מה לעשות, פגעת. אני למשל, חדשה בפורום הזה, נורא ניפגעתי מכמה דברים: 1. אפשר לראות בקלות שאת לא מעריכה את החדשים בכלל, ונהפוכו, את יותר שונאת מאוהבת אותם, זה בטוח. תגובה: גם את היית חדשה מהתנור פעם ואני לא חושבת שהיית שמחה עם מישהו היה מתייחס אלייך ככה. לכול אחד יש מעלות ועם אני רוצה אין לי שום בעיה לרדת עלייך בנושא אחר שבו אני טובה ממך (ובטוח שיש כזה), פשוט אני עוד לא מכירה שמות ואופי. 2. התייחסת רק לבנות. תגובה: הכול בלשון נקבה?! לא טרחת לחשוב על השניים- שלושה בנים שיוצרים, חושבים, כותבים ומגיבים, הרוב לא קובע ו(מה לעשות) חוקי הלשון מראים אחרת: גם במקרה שבו ניצב בן אחד בין בנות תדובר לשון זכרה (עצוב ומעצבן מה לעשות ככה זה- שוביניזם!) 3. הפורום דפוק. תגובה: הפורום אינו דפוק, למען האמת הוא דיי "רץ" והוא פעיל מאוד. בזמן האחרון נכספו אנשים רבים (בעיקר בנות צעירות רודפות אופנה) לעולם הבובות הויראוטליות- חלקם, ישראלים מבוססים, בעלי מחשב, החליטו להתחיל להיות פעילים בפורום הזה- ואין לך שום דבר לעשות בנידון. הפורום אינו דפוק- הוא פשוט מלא באנשים ש(מה לעשות!) רובם חדשים בנושא. 4. ענת עוזרת. תגובה: תעזרי גם את! את כולך כך מתמצאת בנושא? כול כך מלאת רעיונות ומלאת ניסיון? אולי תעזרי לחדשים יותר להגיע לרמה שלך- והפורום יהיה לטעמך. אל תפילי הכול על ענת או על מיכל או על אף אחד אחר. כללי: את לא אוהבת את הפורום יותר? לכי- אף אחד לא אמר לך להישאר ולא ניצל כוח. רוצה ללכת לכי! הפורום לא לרמתך? את נעלה מכולם? ל-א ה-ב-ע-י-ה ש-ל-י-! ה"חדשים" יכולים "לשרוץ" פה כמה שהם רוצים- לפרסם כמה שהם רוצים את ה"דוליז" החדשות שלהם (לצערי- הרוב באמת שלהן) ואת לא תוכלי לעשות כולם בנידון- חוץ מ(כמובן)לקחת את האף הגדול שלך (זה הפונה כלפי מעלה) וללכת לפורום אחר בו אין אנשים הלא מתמצאים בננושא. איך שאומרת אחותי: את בוטה וחסרת טאקט! מקווה שקראת והעמקת. ימית.

את סתם תוקפת אותי. לא באמת התעמקת.

קראתי בעיון מספר פעמים את המכתב שלך, והגעתי למסקנה שכל מה שרשמתי שם נכנס מאוזן אחת ויצא כמעט בשלמותו מהאוזן השניה. הדבר היחידי שנשאר זה העלבון שלך ממה שהיה רשום שם. אז בואי נתחיל: 1. כמו שרשמתי קודם, אם החדשים לא היו מתנהגים כל כך כמו חדשים (במובן הרע), ההערכה שלי אליהם היתה הרבה יותר גבוהה. לא סתם פתאום החלטתי לראות אותם בצורה הזאת, ההתנהגות שלהם גרמה לי לכך. תגובה לתגובה: נכון הייתי חדשה, אבל לא ניצלתי את המעמד של "חדשה תמימה" בצורה הנוראית הזאת שהולכת פה. ואם את לא מאמינה לי את יכולה לבדוק בארכיון. אם מישהו היה מתייחס אליי ככה הייתי קולטת את הרמז ו..אה.. מפסיקה עם זה (כאילו דה..
) "לכול אחד יש מעלות ועם אני רוצה אין לי שום בעיה לרדת עלייך בנושא אחר שבו אני טובה ממך (ובטוח שיש כזה)" וואללה לא יכולת לתקוע לי משפט יותר חרוש, מעצבן ובלתי רלוונטי לעניין? תקלטי, אני לא מנסה לרדת על אנשים פה, ולא להיטפל אליהם. כמו שאמרתי - ובטח לא הקשבת כי היית עסוקה מדי בלהיעלב - רשמתי את זה מסיבות אגואיסטיות. לא מעניין אותי לרדת עליכם או לא לרדת עליכם. והנה לך בחזרה משפט חרוש, מעצבן, למרות שקצת רלוונטי לעניין: "לא כל העולם סובב סביבך כל הזמן!" 2. אוי ואבוייייי סליחה. הייתי צריך/ה לרשום לכל החדשים/ות בלשון זכר/נקבה, שיט אני כזאת/כזה דפוק/ה! התנצלותי מראש אליכם/כן.. מזה הקטנוניות הקיצונית הזאת, דמאיט? זאת רק אני או שאת מתאמצת ממש חזק לגרד סיבות כדי לתקוף אותי? 3. הפורום דפוק *לדעתי*. את יכולה להתנגד לזה עד מחר, זה לא יעזור לך. *לדעתי* הוא עדיין יהיה דפוק, ו*לדעתך* לא. אין לי מה להוסיף. כנראה פשוט לי ולך יש הגדרות שונות ל"דפוק". מה לעשות? 4. דהה כאילו שיואו ברור שאני עוזרת בפורום! בזמן האחרון הפסקתי לעזור כי גם לי, כמו לרבים פה, נשבר מכל הזמן לעזור לחדשים (בלי לקבל הרבה תמורה מהם, כמובן) אבל את לא יכולה לדעת את זה כי את כל כך חדשה והשיט הזה, ואפילו לא בדקת בארכיון כפי שמשתמע מדברייך. ועוד משהו שמוכיח שאת טועה, הוא שהפורום *עדיין* לא לטעמי למרות כל מה שהשקעתי בו. אז נכון, זה לא משתווה אפילו קצת לתרומה של ענת או מיכל. אבל מי את שתתני לי דין וחשבון? אפשר לחשוב כמה את עוזרת! רב החדשים הם מין טפילים (ואני לא אומרת פה שהם מעצבנים או משהו כזה, רק שטכנית הם טפילים) על הפורום. המנוסים צריכים לספק להם תגובות, עצות לשיפור, בייסים/פלטות/לינקים וכו´ בלי לקבל תמורה גדולה מאוד (כן, יש תמורה, אבל היא לא גדולה) אני לא מפילה כלום. הצעתי רעיון ואף אחד לא חייב לקבל אותו. נקודה. אל תכניסי מילים לפי. כללי: אני אוהבת את הפורום אבל לא את איך שהוא נראה. תודה על העיצה שלך (לעזוב את הפורום), אבל כבר מצאתי פיתרון אחר (לפצל אותו. כי אני לא היחידה עם בעיה הזו) זה לא שהפורום לא לרמתי. אני לא נעלה מכולם (מאיפה הבאת את *זה*?!) אני יודעת שזו לא הבעיה שלך. אף פעם לא חשבתי שזו כן.
""חדשים" יכולים "לשרוץ" פה כמה שהם רוצים- לפרסם כמה שהם רוצים את ה"דוליז" החדשות שלהם (לצערי- הרוב באמת שלהן) ואת לא תוכלי לעשות כולם בנידון- חוץ מ(כמובן)לקחת את האף הגדול שלך (זה הפונה כלפי מעלה) וללכת לפורום אחר בו אין אנשים הלא מתמצאים בננושא" וואו. חשבת על הרעיון הזה לבד? וואי שיווווו את כזאת גאונה! איך חשבת על הרעיון של לפצל את הפורום? את מפתיעה אותי כל פעם מחדש... (למקרה שלא הבנת את העוקץ שבנימה הסרקסטית: אני רשמתי בהודעה שלי הצעה לפיצול הפורום) כמו שאומר הפוקימון הדימיוני שלי, סאשה: סיגריה - יש? וכדאי שאת תלמדי איך לקרוא ולהעמיק או לפחות לא לרשום על זה תגובה שלמה מלאה בחרטה לא קשורה, לפני שהבנת מה בכלל רוצים ממך. סיגל.

Mooa-Numi

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

מה אמרתי לכם על ירידות של "אף למעלה"? ´^´ וגאה.

tiptip4u

New member
!!!

כתבתי את ההודעה כשהייתי עצבנית- נראה לי שגם את- לא הייתי צריכה לעשות את זה. מאוד ניפגעתי כשכתבת שאני לא מעמיקה! (הנה שוב עצבים) את כתבת לי הודעה שמלאה בליגלוג עלי- ואם מקודם נעלבתי- עכשיו זה בערך כפול! אולי פשוט תכתבי- ימית (את בטח לא טרחת ללמוד את השם שלי) אני חושבת שאת ילדה קטנה בת 9 שלא מבינה כלום מהחיים שלה: אחת שוקראת עקום וכותבת עוד יותר עקום. כי זה היה יכול לחסוך לי המון זמן. (אני לא בת 9) איזו תמורה את רוצה מהחדשים? את רוצה אולי בייסים (שבטח יש לך. עוד ישלחו לך כאלו שאת הכנת)? תגובות (שיהיו סתמיות?) לא הבנתי. אבל אם לא מספיקה לך ההרגשה הזאת "איזה כיף. עזרתי למישהו" אז אין לי מה להגיד. המישפט שכתבתי מאוד רלוונטי לעניין: את העלבת (ירדת) עליי (בהכללה גמורה של חדשים לאורך כול ההודעה) והגבתי: אני יכולה לעשות בדיוק אותו הדבר, אז איך תרגישי? לפי דעתך הפורום הזה הוא "דפוק" (והדגשת את זה!) אבל ברצינות- לא יכולת למצוא מילה יותר מתאימה ופחות מעליבה??? מה לעשות- את לא תכתיבי לחדשים איך להיות- הם לא את- (יוו פאק! השתמשתי בהכללה) והם יוסיפו תמונות רבות כמה שבא להם (את זה גם אני שונאת זה בסדר!) חבל מאוד. חבל מאוד שככה את מרגישה- חבל עוד יותר שלפי תעדך הפורום דפוק- תודה רבה ששיתפת פורום שלם במה שהרגשת- תודה רבה רבה שלרוב ה"חדשים" פה אין ביצים והם לא הגיבו לך על ההודעה ה"אגואיסטית" שלך שבא פגעת (לפחות בי) ובמקום להגיד- סליחה על ההכללה- אני מתנצלת- לא שמתי לב- או משהו העלבת אותי שוב פעם בצורה הרבה יותר גרועה. הפורום מאט אותך? חבל (לך לא לי) וכמה שרציתי להיות מאמי ומותקה- לא יצא לי.

Tinke®Bell

New member
*זה* ממש לא היה במקום,ימית!

דווקא הרעיון של סיגל מאוד מצא חן בעיני. למיכל מגיע לנהל את 2 הפורומים,אבל אין לה סיכוי לעמוד בעומס. אלא אם כן יש לה פיצול אישיות! בכל מקרה,אני חושבת שזה רעיון מצויין,ועם כל הכעס של סיגל,היא כתבה את זה בכנות,ואני מסכימה איתה. באמת סדר היום שלנו הפך ללפרסם,להגיב ולהתעסק בריבים מיותרים. ההודעה של סיגל לא אמורה להעליב אף אחד,אז את לא צריכה להיעלב. אם את כן נעלבת,אל תאשימי אותה,כי היא לא כתבה את ההודעה כדי להגיד שהיא מזלזלת בחדשים. גם אני-כמוה וכמו עוד הרבה-לא ממש מרוצה מחדשים,אבל אני גם הייתי פעם חדשה,אז פתחו הודעה חדשה? בכיף. פתחו עוד אחת מיותרת? נבקש יפה. עוד אחת? נזכיר להם. עוד אחת? -עד כאן!!- יש כאן בנות (טוב,בעצם רק אחת שמראה את זה) שחושבות שהן יכולות לפתוח שרשורים כמה שבא להם,מתי שבא להם,ואוי לנו לעצור אותן כי הן היו אלות עוד לפני קום האולימפוס. ובקשר לבנים- הפורום הזה קיים כבר הרבה מאוד זמן,והבנים שעכשיו הם הבנים היחידים שהתמידו כל כך עד היום,וכמה זמן הם כבר כאן? לא כל כך מעט,לא כל כך הרבה. אז אנחנו כבר התרגלנו שלדבר כאן בלשון זכר זה כמו להגיד בפורום בנות "מה אתם חושבים?". איי רסט מיי קייס.

סיגלוש...

את אולי צודקת, אבל נטע לא תסכים לפתוח פורום נוסף לדוליז...וזאת רק אחת מהבעיות. הראשונה היא שכל החדשות אחרי יומיים יחליטו שהן מנוסות וטובות ויעברו לפורום של מיכל. השנייה היא שבפורום של מיכל לא יהיו אנשים, כי כל החדשים יעברו לפורום של החדשים, ואז לא יהיו הרבה חדשים בפורום של מיכל...לא שזה רע, אבל זה עלול לגרום לזה שהפורום ייסגר. אין לי בעיה להציע בקשה לפתוח פורום כזה, אבל מצד אחד אני יודעת שיימאס לי מהר, כי אני איתך, אני לא מהאנשים שמקבלים חדשות יפה....וזה...
ויימאס לי כל היום להסביר וללמד, כי גם אני רוצה להתקדם. מצד שני אני יודעת שאם אני לא אפתח פורום כזה, וכן יהיה כזה פורום, אז הוא ינוהל ע"י מישהי מהחדשות, שלא תתרום כלום לפורום, ותשאיר את כל החדשות ברמה של מתחילות. הבנת?

manga girl

New member
סיגל וענת

הרעיון עצמו לפיצול הפורום נשמע לי ממש טוב...ואיך אני אדע לאיזה פורום ללכת?! וחוץ מזה המנהלת רק דואגת לאדמין וזהו. לא משנה אם היא חדשה או ישנה או משו כזה ואם בכול זאת יש בעיות אז עושים נגיד משמרות הנהלה בין הבנות שרוצות....

Larik

New member
רעיון בקשר לפיצול

כל אחת/ד יתחיל/תתחיל בפורום למתחילים/ות וכאשר המנהלת תרגיש ההוא/היא מתאים/ה לעבור לפורום למתקדמים אז היא תגיד לו/ה :"מה את/ה עושה פה, צא/צאי בחוץ ולכי למתקדמים".

Larik

New member
אני למשל, עדיין לא על רמה אז

אני אשמח שיהיה פורום למתחילים.

manga girl

New member
בעד ונגד

נגד פורומים נפרדים
(סליחה מיכל) אבל המנהלת היא לא אלוהים!
וחוץ מזה מה יהיו הקריטריונים לעבור פורום?
ואם רבתי עם המנהלת? והיא לא תסכים להעביר אותי?
והחדשות או הלא מנוסות לאו דווקא יכולות לדעת לבקר חדשות אחרות...
ואולי שיטת ההצללה שלי לא תואמת את השיטה של המנהלת והיא חושבת שהיא לא נכונה. אז היא לא תעביר אותי?!
בעד פורומים נפרדים
יש המון בובות ופיצול הפורומים יוריד עומס
בנות מתקדמות יוכלו להתקדם ולהיעזר אחת בשנייה
בפורום מתקדמות לא יהיו שרשורי " אפשר בייסים?" "תראו את הבובה החדשה והמדאימה שלי!" מעצבנים.
בפורום המתקדם יותר ישמרו על החוקים, מה שלא קורה הרבה בפורום הרגיל
בפורום של החדשות יוכלו להתמקד בעיקר בלמידה וטיוטוריאלים, מה שקשה לעשות עכשיו בפורום לסיכום אני חושבת שמי שיותר יפסיד מפיצול הפורומים הן החדשות

הגשתי הצעה...

אם נטע תסכים לפתוח פורום כזה (ותסמכי עליי, היא לא), אנחנו ננסה....אם נראה שזה לא עובד ככה, אני אסגור את הפורום החדש, ויהיה רק פורום אחד. כמו עכשיו.

manga girl

New member
ענת תראי

אני לא חושבת שנקים את הפורום החדש ואז תהיה מיד אוטופיה מוחלטת... קודם כול צריך לחשוב על כול הדברים לפני שמגישים הצעה שכזאת... קריטריונים לקבלה לפורום מתקדמות, הנהלה חדשה, חוקים. אי אפשר להתעלם מהעובדה שיהיו ריבים רציניים אצל המתקדמות אבל מצד שני אולי הישנות והמתקדמות שומרות יותר על החוקים... אני לא יודעת צריך לעשות שרשור הצבעה!

Alexis14

New member
אפשר אולי

לקחת כמה שחזקות בתחום, נגיד 4, ושהן יהיו יחד המנהלות של הפורום החדש, וככה כל אחת תצטרך לבקר שם פעם ב... ותוכל להתקדם עדיין בפורום של המתקדמים. וככה גם אם רבת עם מנהלת אחת אז מנהלת אחרת יכולה להעביר אותך

למעלה