ותעשי לי טובה אישית מיכל...
ותשימי את זה בטאג ליין. ניצול שירשור – פלוס או מינוס?/Ganooov ------------------------ מה טוב בניצול שירשור (ניצלו"ש): 1.בפורומים שיעודם הוא תמיכה או עזרה מכול סוג שהוא, החל מעזרה נפשית וכלה בחיפוש קבצים, יש חשיבות למספר ההודעות החדשות שנפתחות. אם ענו כבר על ההודעה המקורית אז עדיף לנצל את קיומה מאשר להוריד לדף אחר הודעה שעדיין יש בה צורך. 2.עוד סוג של ניצלו"ש הוא לנצל הודעה שהתפתח ממנה דיון לוהט, ואז היא גונבת את מירב תשומת הלב בדף. היא נמצאת רוב הזמן בראש הדף והיא הדבר הראשון ששמים לב אליו, ולכן אם מנצלים אותה אז גם ההודעה המנצלת נמצאת למעלה והיא נהנית מתשומת הלב של ההודעה המקורית. 3.ניצלו"ש מסוג אסוציאטיבי – אני כעיקרון לא רואה בזה ניצול, אלא יותר כהסתעפות דיון רצויה. זה לרוב לא מזיק. 4.ניצול הודעה שעומדת לרדת אבל עדיין לא ענו עליה – אני חושב שזה הדבר היותר מסוכן. הדבר הטוב בזה הוא שההליך יוצר הקפצה של ההודעה המקורית לראש הדף, וככה לפעמים מגיבים גם על ההודעה המקורית. 5.ניצול הודעות של הנהלת הפורומים – הניצלו"ש הטוב ביותר. הסיבות הן אלו: א.הכינוי "הנהלת הפורומים" צבוע בכחול ומשך את העין. ב.לרוב יש גם אייקון בכותרת ההודעה של הנהלת הפורומים. ג.זה די מצחיק. ד.ככה יוצא שההודעה המבזבזת מקום של הנהלת הפורומים מנוצלת למטרות טובות. ה.הנהלה אף פעם לא תקלל אותך בתגובה לניצול, מצד שני – היא גם לרוב לא מגיבה . ו.אף פעם לא מוחקים הודעה של ההנהלה. מה החסרונות בניצלו"ש: 1.אם ענו כבר על הודעת המקור, סביר להניח שעבר חלק לא קטן מתוך 72 השעות שבהן ניתן להקפיץ את ההודעה. וזה גורם לפחות זמן חסד. 2.במקרה של ניצלו"ש דיון, יש סיכויים לא מעטים שיתעלמו מההודעה שלך. 3.ניצלו"ש אסוציאטיבי עלול לגרום לבילבול אצל מי שישיב על ההודעה. 4.ניצול כזה עלול לגרום לזה שלא יגיבו על ההודעה המקורית – די מגעיל. 5.יש אנשים בעלי רתיעה טבעית מהכינוי "הנהלת הפורומים", הם עלולים לחשוב שזה בקשר להודעה של ההנהלה ולא להתייחס. 6.מנהל הפורום לא יכול לשרשר הודעה שכבר משורשרת למקום הנכון. ולסיכום – מתי, ואיך לנצל"ש: 1.אם זהו פורום בעל תעבורה מהירה – שווה לנצל"ש. 2.תמיד עדיף לנצל הודעה שענו עליה, זה לא יגרום לכעס של כותב ההודעה המקורית. 3.אם זה פורום חדש – עדיף שלא לנצל"ש אלא לפתוח הודעה חדשה. המנהל הטרי ישמח לשרשר במקומך. 4.תמיד כדאי לנצל נודעה של הנהלת הפורומים. 5.תמיד לפני ניצלו"ש יש לקרוא לפני הניצול את ההודעה המקורית ואת התגובות עליה, אם ישנן כאלו. 6.אם זו הפעם הראשונה שאתה נכנס לפורום – עדיף שתקרא את כל ההודעות בדף ואת הודעת המנהל, ורק אחרי זה תשקול האם לנצל. ישנם פורומים שבהם ניצלו"ש הוא הנורמה המקובלת והרצויה. וישנם פורומים בהם ניצול הוא דבר פסול מעיקרו.