../images/Emo4.gif

הגעתי למסקנה מסוימת. שגרמה להמעיט מאוד בערכו של הפורום הזה. חזרתי מחמישה ימים של מחנה קיץ, ואת האמת, לא היה לי כיף לחזור לכאן. למה? כי אני לא מרגישה ש´פאק, לא הייתי חמישה ימים, אני לא אוכל להשלים את כל מה שעבר כאן בחיים´, אלא הרגשה של ´פאק, אני מסתכלת על דולי מהיום, ודולי מלפני חודש, והן אותו דבר!!´ מישהו מוכן להסביר לי מה קורה פה?? מישהו מוכן להסביר למה אני מרגישה שהפורום הזה, עם כמה שננסה להסתיר את זה ולשנות את זה ולשפר את זה וללמד ולעזור, פשוט ל-א זז!! אתה יכול לבוא לכן פעם בחודש, ולא השתנה כלום. שום דבר לא תורם לפורום הזה לעלות, לאף אחד כאן אין שאיפה להתקדם, ואלה שכן יש להם שאיפה כזאת, היא נעצרת על ידי בעיות אחרות ומטופשות של ניצולי שרשורים והודעות חדשות. אז תאמינו לי שניסיתי לקדם את הפורום הזה. ניסיתי להעלות אותו. זו הייתה כל המטרה של הטיוטוריאל הזה בכלל. כל פעם שראיתי משהו חדש, שיטה חדשה, לימדתי, יישמתי. אבל משהו פה דפוק. משהו בפורום הזה דפוק. אני מנסה לברר מה, כי אני באמת באמת אוהבת את הפורום הזה, וכל פעם אני מוצאת משהו אחר שהוא לא כמו שצריך, ואז הכל לכאורה נפתר, אבל עדיין משהו פה מסריח. בואו נראה איך אתן מתמודדות עם זה.

../images/Emo4.gif../images/Emo117.gif

את לא היחידה שמרגישה ככה. וזה לא תגלית חדשה לצערי.
שתבינו, אני חזרתי עכשיו מארבעה ימים של מחנה קיץ (
ענת באיזה מחנה היית?
) ולא היה לי כוח לקרוא פה אפילו את ההודעת [בלי קשר לזה שאני עייפה בטירוף.] - פשוט אין לי שום סיבה לקרוא אותן. אם אני אתן הערות בונות - תעלבו. אם אני אגיד שהבובות שלכן - מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת אתן תהיו מרוצות, אבל אני לא ארגיש טוב עם עצמי כי שיקרתי. הדוליז שלכן -ושלי- רחוקות מלהיות מושלמות.

זה לא כל העניין.

שהדוליז לא מושלמות, זה לא הכל. העניין הוא שאף אחד כאן לא תורם באמת להתקדמות או לניסיון לשיפור... בעיקר לא מי שיכול לתרום, ואל תשחקו לי אותה צנועות, אתן יודעות שאתן יכולות לעזור. זה פשוט יותר מדי עבודה בשבילכן, ואתן מעדיפות לבזבז אנרגיה על דוליז חדשות ברמה של מתחילים. הייתי במחנה קיץ של הצופים-הנהגת מרכז, והיינו אמורים לצאת לשישה ימים

AnG£L Fi®e

New member
העיניין הוא....

שבגלל כל מה שקורה פה אני כמעט ולא קוראת הודעות פה, אני רואה תוך שתי דקות איזה שני שרשורים חדשים מלאים הודעות שלא מעניינות ולא תורמות. בהתחלה חשבתי מה אני יכולה לתרום, ואני לא בדיוק מוצאת נקודה, כי אני מצליחה לתרום רק לי שעולה לי רעיון או משהו ואז אני פשוט מנסה לבצע אותו. ופעם הייתי מגיבה אבל התגובות לא עוזרות זה לא כאילו שהן מקשיבות (רובן) לתגובות. ואני רואה פה בנות שבדיוק באותה רמה של ההתחלה, אולי הן יודעות לעשות חזה נכון, הצללה נכונה, ושיער לא ישר מדי ובקבוצות, אבל כל זה לא מראה על שמהו. הבגדים אותם בגדים. אותן שמלות, אותם מכנסים, אותם חולצות. הן צריכות לרצות לשנות. אנחנו לא בדיוק נצליח לעזור להן לשנות ולגוון אם הן לא רוצות. גם אם נתרום, לא כולן יקשיבו. ככה זה בקבוצה. לצערנו

Pink Punk Girl

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo127.gif

כבר הפסקתי לכתוב בפורום .. דיי בגלל זה ..
זה באמת חבל ואני בטוחה שאם נרצה נוכל לשפר
שיר

Alexis14

New member
תראו- אתן יכולות לעזור

הדולז שלי ממש לא ברמה טובה, והיום עשיתי דולי, וניסיתי לעשות צמות פשוט שעות- ולא הצלחתי. אז אני בטוחה שענת ועוד וותיקות שממש טובות בדוליז יודעות איך לעשות צמות ואם הן ממש רוצות- יכולות להכין טיוטוראלז, אז אני לא מ אומרת שאתן חייבות לעזור למתחילות, אבל זה יהיה נחמד. ואתן יכולות להמשיך להגיב. אני תמיד שמחה לשמוע ביקורת בונה, אפילו אם היא קוטלת.

אין לך מושג...

כמה הגבתי. כמה שיפרתי. כמה עזרתי. כמה שיניתי. כמה ניסיתי. וכמה חטפתי. כי, תאמיני או לא, אנשים לא אוהבים לשמוע דברים לא נעימים על עבודות שלהם, גם אם הם נשבעים שכן. מלבד זאת, כמה שאני אנסה לעזור לחדשים, תמיד יהיו עוד ועוד ועוד, וי אפשר להתקדם ככה. אני מציעה שכמה בנות נתנתק טיפה מהפורום, נבקר אך ורק באתרים טובים שיכולים לתת לנו השראה, נשקיע שבועות ויותר בדולי מסויימת, ובסוף, נגיע עם מוצר שכולל בתוכו כל מה שאנחנו יודעות, וכל הדברים החדשים שלמדנו מצפייה באחרים, ולא מצפייה במתחילים כל היום, ואז, כשנגיע לבסוף עם הדולי הכי טובה שאנחנו מסוגלות להכין, נשווה ביניהן, נתייעץ, נלמד, וככה כל אחת תלמד המון המון דברים חדשים ושונים, שלא נובעים ממהשרה האינסופית שבאה מהדוליז הכל כך לא נכונות מבחינת עשייה שנמצאות כאן. הדרך היחידה לעלייה של הפורום הזה, או לפחות חלקו. לילה טוב, אני נפטרת פה, הייתי היום משמונה עד חמש במימדיון פור קראינג אאוט לאוד.

Alexis14

New member
אמממ.... כשחושבים על זה

אז זה לא ממש פייר לבקש ממכן רק לעזור למתחילים, כי ככה אתן לא מתקדמות, אבל אם כמה בנות בזמנן הפנוי יכינו כמה טיוטוראלז ויפרסמו אותן, ואז עוד בנות ישתפרו, ויעזרו לבאות אחריהן, וגם אפשר ללמוד הרבה אחת מהשנייה. אני חושבת שזה יהיה נכון לוותיקות לנוח קצת ולעבוד כמה זמן (כמה זמן שייקח- אפילו חודש) על דולי מסויימת, ואז כמו שאמרת- ללמוד אחת מהשנייה. כל אחת תפרסם, תסביר על הדולי שלה וככה גם המתחילות ילמדו. מצפייה בוותיקות מסבירות. לא דווקא להן, לעצמן.

Shusho

New member
המתקדמות, לא צריכות רק לעזור

למתחילות. בדיוק כמו שאמרת. אבל אם המתחילות רק מצפות שהמתקדמות (אוף, זה לא נשמע טוב. כאילו שיש פה שני מחנות) יכינו להם מדריכים, ויגידו "תעשו את זה ואת זה ואת זה", אז אתן טועות. מי כאן מהמתקדמות לא גילתה בעצמה איך לעשות כל מיני דברים? למי מכאן אין סגנון משלה? תראו מה הולך בפורום הזה - כללללל הבובות על הבייס מאנגה (נשבעת לכן שגרמתן לי לתעב אותו), חולצות, מכנסיים או שמלה. נו? אז מה זה עוזר? כמו שדנה אמרה. קחו לכן תקופת למידה. עברו על כללללללל המדריכים שיש ולשם שינוי קחו לכן בייס אחר. תשקיעו בבובה אחת את כל הנשמה שלכן! ענת צודקת במאה אחוז! אם תסתכלו בדפים אחורה של הפורום, לא תראו בובות שונות! כולן אותו הדבר. באמת שכדאי לכן להפנים את ההודעות מהסוג הזה.

chatenoire

New member
דוקא איתך אני מסכימה

אני לא מפסיקה לקרוא שאלות כמו "מישהי מוכנה ללמד אותי לעשות "שיער בקבוצות" או "הצללת פחית"". מי לעזאזל המציא את המושגים האלה, ולמה הם צריכים להיות הדרך היחידה להכין דוליז? זה נכון שיש כאן בנות שטובות יותר מאחרות, ואני מניחה שזה נובע מיכולת ציור גם מחוץ ל"עולם הדוליז" והרבה נסיון, אבל הבנות היקרות האלה (וזה כולל אותי, ואני אולי מתחרטת על טיוטוריאל או שניים שהכנתי) לא צריכות להכתיב את הסגנון לכל הפורום. כל היופי הוא להסתכל איך משהו נראה בחיים האמיתיים, ואז לנסות להפוך אותו לאובייקט של 20*20 פיקסל. זה כל האתגר, ובלי זה מה הטעם בדוליז? לקרוא טיוטוריאל, להכין שיער בדיוק אותו הדבר; להסתכל בכמה דוליז מהפורום, להעתיק את אותן הנעליים רק בצבע שונה; להציץ באתר של ג´וזי, למצוא רעיון מגניב לשמלה ולצייר בדיוק את אותה השמלה. מה הרעיון? אז הנה טיפ לחדשות: אל תבהו בטיוטוריאלים ואל תתייחסו אליהם כמו אל התנ"ך. חלקם שם באמת בשביל לעזור, וחלקם שם כי זה הסגנון של כמה בנות והן רוצות לחלוק אתכן. לדעתי יש הרבה טיוט´ שלא צריכים להיות שם בכלל. ומשהו לכולן - אף אחד לא רוצה לראות את אותה החליפה בחמישים ואחת צבעים או שבעה-עשר אלף וריאציות על אותם מכנסיים. נסו דברים חדשים - דמויות מספרים, מסרטים; כל מיני נושאי פנטזיה (שלא מוצו עדיין עד לגועל); דמויות מיוחדות שהמצאתן ואולי עצבתן אותן לפי אישיות (כן, דולי יכולה להיות יותר מסתם אוסף נקודות צבעוניות); בייסים חדשים ולוהטים שהכנתן. קחו לתשומת לבכן. כי למה לבזבז את הזמן לעשות מה שחמישים ומאה בנות כבר עשו לפניכן?

ממ...../images/Emo19.gif

בדרך כלל כשנעשים ותיקים בתחום הדוליז מגיעים לרמה שאפשר להתקדם ממנה לבד.

אבל לא זה העניין../images/Emo70.gif

בלי קשר עכשיו לרמות של הדוליז, או העזרה של המתקדמות למתחילות, זה הקטע שיש בפורום הזה מחזוריות. מ-ח-ז-ו-ר-י-ו-ת. כלום לא קורה בפורום הזה! זה פשוט מחליא! אוקיי, אני נכנסת. בודקת מה חדש. רואה דוליז. הן אותו דבר. רואה את אותן הודעות חוזרות על עצמן. את אותן תגובות. את אותן הערות. ועוד פעם- שרשור חדש. דולי חדשה. דייייייי
זה נמאס
זאת התמכרות. אני יודעת שלהרבה פה קורה שהן כבר לא רוצות להיכנס לפורום, כי זה משעמם וחסר תכלית, אבל הן מכורות
והן ממשיכות להיכנס, ולהמשיך עם השגרה המשעממת של הפורום הדפוק הזה
סליחה, אבל, זה פורום דפוק
משהו לא טוב בו, בדיוק כמו שענת אמרה, וחייבים לתקן
אז או שהמנהלת תמחק את כל השרשורים חסרי הפואנטה האלה שכל יום יש לפחות חמש, עד שכולם יבינו- שנמאס
או שניקח את עצמנו ביידים, ונחליט לעשות משהו
לפתוח מתישהו (שוב) שרשור של דיון כזה, להחליט החלטות, לקבוע יעדים, ולהגשים אותם
לא להגיד ואז לעזוב את זה בצד
ואוי למי שינצל את אותו שרשור- אם יהיה...
סוף.

אנשים בבקשה תקראו את זה!../images/Emo92.gif

מה את יכולה לעשות אם לא כולם יכולים להפציץ מחדש בדולי מענינת ומיוחדת? והדוליז הראשונות, הרגילות בדרך כלל, שבנות מפרסמות כאן ומצפות לתגובות נלהבות (כי הם חדשות והכל) אז הם תמיד יהיו פחות או יותר משעממות, כי הן באות מבנות בלי נסיון וכאלה. אז מה תעשי? תבקשי "בנות יקרות, נא לא להצטרף לפורום יש לנו מספיק בנות?" זה בעיה, אני מסכימה איתך. וגם אלה שכן כבר עשו הרבה דוליז בחייהן, גם הן לא תמיד יצירתיות ומבריקות. וזה מסובך, כי את לא יכולה לבקש לעשות סלקציה על הדוליז, אלה שטובות/מענינות/עם תכניקות חדשות/ לשים, ואלה שפחות למחוק, כי סך הכל כולם כאן מנסים לעשות דוליז טובות! ואני בטוחה שאנשים יתעצבנו ויפגעו... ממממ........ אין סדר, זה נכון... אנשים תוקעים הודעות מיותרות שתופסות מקום. בעיקר אנשים שלא נמצאים כאן הרבה או חדשים לגמרי... אבל מה שראיתי כאן בדיון הסוער הזה זה שתי סוגים של בעיות. אחת, זה ההודעות המיותרות ושתיים, שפשוט לא מענין כאן, שהדוליז משעממות ולא מתפתחות. תראו אולי אפשר לעשות לפורום דף פתיחה כזה, שיעלה לפני שנכנסים לפרום עצמו, שיהיה כתוב בו את מה שכתוב בסרגל הכתום שלמעלה, שבדרך כלל לא שמים לב אליו עד שמישהו מראה אותו ומודיע שהוא קיים. מתכוונת, כל החוקים על השירשורים והשאלות על בייסים ופלטות ובלה בלה בלה... זה יכול לפתור את הבעיה לא? נראה לכם שזה אפשרי? ובקשר לדוליז, מה דעתכן, מומחיות הפורום, להעביר סדנאות של כל מני תכניקות חדשות מדי פעם, ואז אנחנו נפרסם את הדוליז שלנו עם התכניקות שלימדתן ואז אולי הן יראו יותר טוב? אני אישית, לא ממש מרגישה שאני מתפתחת בדוליז, אולי צוברת נסיון, אבל אין לי מאיפה ללמוד שיטות חדשות... אז זה יכול להיות רעיון? וגם להמשיך עם תחרויות מגניבות שונות מענינות... זה יכול להעיר את החדגוניות כאן. חבל לצעוק שהפורום דפוק... סך הכל אף אחד לא מתכוון לדפוק אותו. זה תוצאה של הרבה בלאגן, ואני חושבת שנוכל לסדר אותו.... אם למישהו יש עוד רעיונות... -תגובותתתתתתתתתתת אבריבודי!!!!

צו צאנג

New member
אני חושבת שכולכם צודקות,

אני חזרתי מחודש בחו"ל וכשנכנסתי לפורום לא זהיתי אותו כמעט, מיליון חדשות, שמות שונים אבל, הדבר הכי בולט היה שדוליז חוזרות על עצמן, שירשורים חוזרים על עצמם (היי תראו את הדולי החדשה שלי!!!!! הנה הדולי השנייה של!!!) והחדשות (הערה בשבילכן) שרק מגיעות ומפרסמות דוליז יכולות בינתיים לפני שהן מתחילות לעשות דוליז ללכת לאתר הבא: www.how2do.kef.li וללמוד אך להצליל, אך לעשות שיער ונעליים ואז להתחיל, ברור שגם עם הידע הזה יקח לה זמן עד שהיא תעשה דוליז טובות, אבל לפי דעתי ברגע שכל אחת קלטה את ההצלה הבסיסית היא יכולה להתחיל להקשות עליה, לדוגמא לנסות להתחיל לעשות בייסים, בהתחלה פשוטים לשונות לאמו קיס (לדוגמא) את הצורה של היד והרגל ודברים כאלה. טולנסות לעשות דוליז מקוריות יותר מאשר מכנס 3/4 וחולצה...... ואפשר גם להיכנס לאתרים של כאלה שממש מומחיות בדוליז וללמוד מאך שהן עושות....

דנדוש383

New member
דעתי+רקע לדעתי

לפני בערך 3 חודשים נכנסתי לתפוז ומרוב שיעמום נכנסתי לפורמים. נכנסתי לפורום "לחיי האהבה" וראיתי הודעה בתוכן הזה: "תראו ! עשיתי את כל הבנות מ"לחיי האהבה!" שם ראיתי כמה דוליז(פרפז
)שמישהי עשתה(בדולמייקר
) אז היא נתנה לי את הכתובת של האתר שבה היא עשתה אותן. נכנסתי לאתר ובפעם הראשונה הבנתי מה זה דוליז. אחרי כמה זמן ששוב נכנסתי לתפוז-פורמים ראיתי פורום שנקרא פורום "
דוליז
"! נכנסתי אליו ונורא התעניינתי במה שקורה שם(20,000 דוליז שנראות אותו דבר) ,כי פעם הכנתי 1000 דוליז ביום שכולן לבושות בחולצה, מכנסיים או שמלה(סטרפלס במקרה שלי). אחרי כמה זמן הסבירו לי שהדוליז צריכות להיות מקוריות, ושיש לי דוליז נורא חד-גוניות. הבנתי את הרמז, ועכשיו אני מכינה דולי פעם בשבוע(בערך) , כי אני מחפשת באתרים השראה לבגדים ושיער. אני מודה שזה נשמע סנובי בטירוף ושיש לי עוד מלא להשתפר,אבל עובדה שהמון הרגישו בשינוי וראו שבאמת השתפרתי (בחשיבה ובטכניקה). אז עצתי לכם: תקשיבו לעצות של אלה שיותר מנוסים מכם!!!

אני דווקא רוצה להגיד

שאני דיי חדשה בכל העניין של הדוליז ומאז שהצתרפתי לפורום השתפרתי בהרבה גם מהטיוטראל של הפורום וגם סתם מלהסתכל על בובות של בנות ותיקות ולנסות לחקות את כל הטכניקות אני גם יכולה להראות אייך היו הדוליז שלי לפני הפורום ומה הן עכשיו תסתכו בתמונה ותבינו אין צורך להוסיף

למעלה