מודה שהתקלת אותי "אני לא אוהב הומואים" מתקבל?

עדיין לא הוכרע (באופן מוחלט) אם משיכה מינית נקבעת על פי התנסות אישית או גנטיקה.

ialstrn

New member
ג'אסט פור דרקורד יש הכרעה כלשהי :

הומואים בחלקם זה מסיבה פיזיולוגית / ביולוגית (שיבוש בהורמוני המין בהיריון וכד',הסבר ארוך) ובחלקם זה עניין של התנסות אישית (ואז יש בזה יותר מומנט של בחירה )

אז?

גם אני נולדתי וגדלתי בבית חולני מושבניקי (היה לנו חובש כיפה אחת בבי"ס שבו בכל שכבה היו 13 כיתות). הלכתי, הכרתי ולמדתי. מה אתה רוצה להגיד? מה שאתה לא מכיר זה רע? אתה יודע היסטוריה הרבה יות טוב ממני ואתה יודע בדיוק למה הוביל פעמים רבות הפחד מהלא ידוע, בין אם זאת הייתה דת שונה או גזע אחר, כל "אחר" ערטילאי. ואם אתה בוחר להישאר בבורתך, הייתי ממליץ לך לפחות לא להביע דעה בנושאים שאינך מבין, כך תמנע מעצמך מבוכות רבות.

מה שאני רוצה לומר הוא,

שאני יכול להעיד על עצמי שאני חי בבועה חילונית גמורה, וזה לא מפריע לי. לא אמרתי מעולם שאני שונא דתיים, בין אם היו אלא חסידי גור או חב"ד, למרות שכלפי חב"ד יש לי בעייה מסויימת, בגלל האידיאולוגיה המשיחית שלהם... אני פשוט מאוד לא מתחבר עם הדבקות הזו באלוהים, ולא מבין את הרעיון המונותאיסטי. וכמו שהבהירה זו יעל, דת היא דבר לא רציונאלי. ואילו אני, אם תחפשו במילון תחת הערך "ראציו" (RATIO בלאטינית), תראו שם תמונה שלי... קשה לי מאוד להגיע לשיח עם אנשים הטוענים שהעולם נברא בשבעה ימים, ושהים נחצה לשניים ביציאת מצריים... אפשר לומר עלי שאני אולטרא- ספקן ביחס לדת, אבל אי אפשר לומר שאני שונא דתיים. אני מצטט את עצמי, באומרי שאני לא ממש אוהב דתיים, הכוונה היא כמובן למונותאיזם, שבמקרה שלנו, הם אחד מן המייצגים שלו. הכוונה היא למונותאיזם הקיצוני, שמפרש כל דבר באורח חייו פרשנות קיצונית ויכול גם לערוך מניפולציה לכתוב בתנ"ך רק כדי להתאימו לצרכיו. בגלל פרשנות כזו, פרצו מלחמות עקובות מדם לאורך ההיסטוריה... אז אולי אני לא בקי בזרמים השונים של הדת היהודית, אבל אני התכוונתי לדתיים הקיצוניים, כמו אלו שמפגינים כנגד קיום מצעד הגאווה בירושליים. מניין לי לדעת אם הם חב"דניקים, חסידי גור, שומרי העיר, ליטא/ לטביה או כל מה שלא יהיה... עבורי הם מייצגים את הקיצונים שבדתיים, ואותם אני לא אוהב בגלל אי היכולת שלי ליצור איתם איזהו קשר או מגע שכלתני. דאנטה

אשאר גם אשאר בבורותי

אבל מאוד נעם לי לקרוא שאתם מכנים אותי "אינטלגנט"... אני חושב שבזה מיצינו את הנושא. אמנם לא עד תום, אבל מוצא ברמה של אי הסכמה משני הצדדים. במקרי גישור, זו הנקודה המכרעת. שני הצדדים לא מרוצים, זו מהות הגישור. אי אפשר לגשר בין הצדדים, וצד אחד ייצא מרוצה מן ההחלטה, בעוד צד אחר יוצא נפסד. אז הנה, לא הסכמנו לגבי שום דבר, אז מבחינתי תם הדיון. מה גם, שאני עובד עכשיו על הגהות לקראת מאמר שעתיד להתפרסם, אז אין לי יותר מדי זמן פנוי להכנס כל חצי שעה לבדוק כיצד העניינים מתנהלים... דאנטה

ialstrn

New member
דאנטה ,מה קורה?(תקרא,תקרא זה לא המשך לויכוח)

מכיוון שאני עדיין מחבבת אותך למרות הכל
,אני לא השאיר אותך לגמרי בבורותך : חרדים וחסידים : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%9D דתיים לאומיים : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D נ.ב- הערה :חבדניקים - לא כולם מאמינים שהרבי חי ,זה רק חלק מתוך חב"ד (החלק היותר קיצוני) , הם מאמינים במשהו יותר מורכב שאני לא אוכל להסביר לך כי חסר לך ידע .

ialstrn

New member
לגבי הקישורים-תקרא לפחות את הפלגים אצל החרדים

ואת הקישור לדתיים לאומיים (הוא יותר קצר)

הדפסתי. אני מבטיח לקרוא.

לא מבטיח לקבל או להשתכנע, אבל מבטיח לקרוא. עכשיו, כל מה שנותר לי, הוא לשלוח לך משהו לקרוא על יכולות הגיוס של הרספובליקה הרומית במאות הרביעית והשלישית לפנה"ס ועלייתה ככוח הגמוני בחצי האי האיטלקי כנגד הכוחות מבית (הסאמניטים למשל) ומחוץ (הממלכות ההלניסטיות ממקדוניה ובית סלווקוס), ואנו שווים. אבל מצד שני, זה נושא טיפה מורכב, ויהיה לך קשה להבין אותו, כי חסר לך ידע מוקדם על תולדות רומא והרספובליקה המוקדמת. אולי אשלח לך במקום זה לינק לאתר של דודו מספר לגולו, סיפורים שלא צריך ידע מוקדם על מנת להבין את מוסר ההשכל. לא מקובלת עליי ההתנשאות הזו שלך על "הם מאמינים במשהו יותר מורכב שאני לא אוכל להסביר לך כי חסר לך ידע"... אבל בכל אופן, אם תסבירי לי לאט, אני אבין מהר. דאנטה

shay4442

New member
سفلاغع דא

אל תתעצבן , אתה ידעת שהודעה כזאת תביא עליך תגובות נזעמות ונוזפות מקואליציה די רחבה .

ialstrn

New member
דאנטה ,בבקשה תשלח לי את המאמר על :

"יכולות הגיוס של הרספובליקה הרומית במאות הרביעית והשלישית לפנה"ס ועלייתה ככוח הגמוני בחצי האי האיטלקי כנגד הכוחות מבית (הסאמניטים למשל) ומחוץ (הממלכות ההלניסטיות ממקדוניה ובית סלווקוס)," הוא נשמע כ"כ מעניין !
לא אנחנו לא נהיה פיטיים ,אני לא לומדת יהדות (לא עכשיו לפחות ובטח לא באוניברסיטה) אלה פסיכולוגיה אז אם אתה רוצה אני אשלח לך מאמר על : "פסיכופרמקולוגיה" או אם אתה מעדיף בגלל הדיון שהיה בפורם השבוע "השפעת חוסר שינה על המוח " , מה אתה אומר? סליחה אולי אתה לא אוהב פסיכוביולוגיה אז לכיוון שונה - השפעת תורשה וסביבה על התפתחות התינוק ... אגב לא הייתה שום התנשאות במה שכתבתי אתה עוד לא קראתה את המאמר הקודם (אם אתה כבר הדפסת אותו שים לב לקישורים דוג' : החרדים המודרנים וכמובן חב"ד ותיכנס עליהם ),לי פשוט אין את המילים להסביר את זה למישהו שלא מכיר בכלל חסידי חב"ד :בו נגיד את זה ככה הם מאמינים שהוא מורה רוחני ,רב גדול ,המשיח (לא היינו ראויים שיגאל אותנו עדיין) ושההשפעה שלו נשארת גם לאחר מותו (מתפללים בקבר שלו הולכים על פי פסקיו וכד'),זה מאוד פשטני ומאוד לא מלא ...

pieceofmadness

New member
היי! יש כאן אמירה מאוד מקוממת!!!

אתה בעצם טוען שכל הדתיים הם לא רציונאליים?? אני מסכימה שיש אספסוף שמאמין בעיניים עוורות, אבל לא חסרים גם כאלה שמבססים עצמם על ידע וחקירה. הרי לא כל דבר בעולם מורכב מידע אמפירי, האמונה והידיעה שזורות זו בזו באופן שיפתיע אותך אם תטרח לרדת לעומקו. אבל שוב, זה ויכוח כלפי הדת העקרונית ולא כלפי האנשים כקבוצה. אז מה, אם אתה פריק של סדר ולא מסוגל לקלוט איך אנשים חיים בכאוס של חדר, אתה תשנא את כל המבולגנים??? זה ברברי וילדותי. (ואין אפילו קשר קלוש בין זרמי הדת והיחס הזה, כולם נטפלים לקליפה). לא השבת לטענות הקודמות שלי כלפיך, וישנה רק דרך אחת לפרש זאת.

ialstrn

New member
לא תמצאי בנים בעו"ס בלי שום קשר למוסד לימודים

יש בנים בודדים שלומדים את זה...

גבוני

New member
הבעיה היא לא ככ בנים

כמו החברה עצמה אין לי בעיה עם דתיים אבל ברגע שהם רוב זה קצת קשה הייתי מדיפה ללמוד במקום שיש בו גם חברה דתית וגם חילונית.ובקשר לעוס אני יודעת שאין כמעט בנים גם האוירה במקום הלימודים חשובה כלומר, החיים הסטודנטיאליים ושם אין!

למעלה