אין לי שום בעייה עם דתיים/ות. להיפך! יש לי

בעיות רבות עם דתיים ודתיות!... בכלל, יש לי בעייה עם מונותאיסטים. אבל על זה, ועל דברים נוספים, בפעם הבאה. דאנטה

ialstrn

New member
זה בצחוק נכון?../images/Emo2.gif

אגב ממש הלכתי ובדקתי כרגע מזה מנותיאיזים - לא שמעתי את המילה הזו בחיים.... אם ככה אתה בעד אמונה בפוליתאיזם אני מבינה? (העתקתי את זה מההגדרה המילונית למנותאיזים
) חוץ מזה אם לא הבנת את המסר אם יש לך בעייה עם דתיים הסתבכת איתי קלות (טוב לא קלות ,קשות) ...

ממש לא בצחוק. אני לא ממש אוהב דתיים...

ובטח שלא תמצאי משהו על מנותיאיזם, כי אין דבר כזה "מנותיאיזם". אבל "מונותאיזם" יש ועוד איך. את צודקת לגבי הפוליתאיזם שלי. אם יצא לך פעם להציץ בכרטיס שלי בתפוז, תחת הקטגוריה "במה אתה מאמין", כתבתי "יופיטר אופטימוס מאקסימוס"... למרות שזה היה בצחוק, זה מאוד מצא חן בעיני, ומאחר שאני לא רוצה שיופיטר יעניש אותי על זה שצחקתי עליו, לא הסרתי את הקטגוריה הזו... דאנטה

ialstrn

New member
לא הייתי מאמינה! לשמוע מבן אדם אינטלגנט

שהוא פוסל חברה שלמה בגלל האמונה שלה! דאנטה! זה ממש להיות בור! זה כמו כל הקרציות ששואלים אותי כששומעים שאני דתיה אם אצלנו מתחתנים בשידוך! (או שחושבים שהשמלות כלה אצל דתיים נראים כמו השמלת כלה של רוחל'ה ב"במרחק נגיעה"
) מהר לך לגשר ותדבר קצת אם דתיים! עד לפני כמה שניות לא ידעת שאני דתייה ודיברת איתי ונראה לי שנהנת ,אז ?

זה שאני לא מתחבר עם דתיים, לא אומר שאני לא

מדבר איתם. יש הבדל גדול מאוד בין היהדות הפלורליסטית, שאותה מייצגים באופן כללי הקהילה הרפורמית למשל, לבין היהדות האדוקה והפנאטית שאותה מייצגים הזרמים השונים בחסידות. אני התכוונתי בדברי לאלו האחרונים... עם דתיים קונסרבטיבים או רפורמים יש לי קשרים מצויינים, ולהם לא איכפת אם הנחתי תפילין או התפללתי שחרית או ברכתי "שהכל נהיה בדברו" לפני האוכל או לא. אבל, וזה אבל גדול, עם הדתיים מתנועות החסידות אי אפשר לנהל שום דו שיח אינטלגנטי בשום רמה כלשהי, ולא בשום עניין. מה גם, שלדעתי, התנועה החב"דניקית היא תנועה עם אידיאולוגיה משיחית, דבר מסוכן ביותר בימינו אנו. הנה לך דוגמא: בימים שקדו להתנתקות, פרסמו חסידי חב"ד מודעות בעיתונות הכתובה מטעם המשיח, הלא הוא הרבי מליובאביטש, המתנגדות להתנתקות, כאילו הוא זה שאומר את הדברים. את בטח יודעת, שהרבי מליובאביטש נפטר לפני כמה וכמה שנים טובות... נראה לך שעם אנשים כאלה ניתן לקיים דו שיח אינטלגנטי? על מה? על פרשת השבוע? דאנטה

ialstrn

New member
אני לא רפורמית ובטח לא קונסרבטיבית

צער לי לאכזב אותך .... יש ביהדות הקונסרבטיבית עוד כמה דברים חוץ מחסידות- הציונות הדתית חרדים שלא חסידים וכד' וכד' ואגב תתפלא יש על מה לדבר גם עם אנשים חבדניקים יש בניהם אנשים מאוד אינטלגנטים וזה כי: כידוע דאנטה אמונה היא דבר לא רציונלי! תראה אותך ,אמונה בכמה אלים שונים זה יותר הגיוני? ואגב גם ביתר החסידויות יש אנשים אינטלגנטים ,יש לי הרגשה שמעולם לא נפגשת פנים מול פנים (חוץ מבאוטובוס) עם חסידים ...

דאנטה

בתור אדם משכיל להפליא בתרבות אירופה, יוון ורומא, לא יחסר לך דבר אם תכיר יותר את הסביבה הקרובה. כמעט כל מה שרשמת מעיד על חוסר ידע, שלא נאמר בורות. ת'כלס, איכזבת.

ialstrn

New member
אתה לא חייב להתווכח אם אתה לא רוצה ,

אבל לדעתי אתה מתחמק...(זו זכותך כמובן) כל מה שניסיתי להעבור לך זה שאני לדוג' : מעולם לא אומרת לאנשים מה לאכול / מה לעשות (ואני דתיה ב100%,ולא רפורמית /קונסרבטיבית ),אז יכול להיות ,רק יכול להיות שיש לך דעות קדומות... אתה כמובן לא היחיד עם דעות קדומות אתה פשוט מהיחידים שיגידו בקול ובלי להתבייש שהם לא אוהבים דתיים (מכל סוג,עובדה אני לא חרדיה/ חבדניקית וכד')

silverhawk

New member
דאנטה

אני מבין מהיכן הדברים שלך נובעים, אבל הם באמת נובעים מחסור בידע על העולם הדתי (שמובן בהחלט, אגב). אני לא אכנס כאן לשיחות גישור והסברים, אבל באמת רצוי שתדע שיש דרגות רבות ושונות בעולם הדתי (וזה עוד מבלי להתייחס לחרדים) ולא כולם כאלו נוראיים. :)

תשובותי

אני גדלתי בבית חילוני לגמרי, להורים עם אידיאולוגיה מנוגדת: אבי, מנוחתו עדן, היה חילוני גמור יליד ארגנטינה, שבכלל לא ידע מהם חגי ישראל כשעלה לארץ. הוא נהג לספר לי, שהוא קיבל ממש שוק כשהתברר לו שיש חג ובו כולם צמים... לך תגיד עכשיו לארגנטינאי לא לאכול... אמא שלי, לעומת זאת, גדלה בבית מסורתי ואביה ז"ל היה חזן בבית הכנסת בקורדובה שבספרד. אנו שלושה בנים בבית, ורק אני חגגתי בר מצווה. אחי הקטנים לא רצו לעלות לתורה, אז הם לא עלו. אמא שלי קצת התעצבנה על זה, אבל שלושה גברים מול אחת יוצרים קואליציה איתנה למדי... כמובן שהם לא ויתרו על חגיגת בר המצווה באולם, עם כל המתנות... לא רק המשפחה הגרעינית שלי כזו, כל המשפחה המורחבת וכל חבריי באים מרקע חילוני מובהק מאוד. גם לי יש חברים שלא חגגו עלייה לתורה בבית הכנסת, ומוכרים לי גם זוגות שהתחתנו בנישואין אזרחיים, ועל אנשים שביקשו להיקבר בקבורה חילונית ללא שמץ נוכחות חברא קדישא. לאור זאת, לאור החינוך שספגתי בביתי ולאור החברה הסובבת שגדלתי בה, ברור שלא נוצר קשר עם דתיים, וזה לא מפני שגרתי באיזה גטו מבודד של פריצים. ערד נחשבה עד לא מזמן כעיר בעלת אוריינטציה חילונית מובהקת, ורק לאחרונה החלו להתגבש קהילות דתיות, בעיקר של חסידות גור. "דתיים מסורתיים" אני מכיר עוד מילדותי, ואיתם תמיד היה לי קשר, בעיקר קשר של פעילות אחר הצהריים וכו'. בבית הספר (יסודי ותיכון) לא למד איתי אפילו אחד חובש כיפה! אגב, שלא תחשבו שהצבעתי שינוי... דאנטה

pieceofmadness

New member
הביוגרפיה המפוארת הזו לא מכפרת

על חוסר הידע והבורות המהממת. אין לי מושג למה טרחת. בכלל, קשה לי להבין איך אדם אינטליגנט יכול לשנוא דתיים כקבוצה. אתה יכול להתווכח עם הדת באופן עקרוני (ובעיניי, רוב הדתיים הורסים את הדת ומביישים אותה, אבל זה מאמר מוסגר), אבל לא לאהוב דתיים רק בגלל שאמונותיהם ודרך חייהם שונה משלך??? אולי אתה שונא גם את כל האנשים שמאמינים באסטרולוגיה, ואת כל האנשים שמאמינים לפוליטיקאים, או כל האנשים הצמחונים?

silverhawk

New member
זה קצת תוקפני, לא?

דווקא התיאור שהוא נתן מסביר טוב מאוד את הסיבה לתחושות שלו אודות הדתיים. בסופו של דבר, תקופת הילדות היא הבסיס למערך האמונות והשקפות העולם העתידיות. דאנטה, ע"פ דבריו, גדל בבית ובסביבה חילוניים לחלוטין, ולא היה מעולם בקשר עם דתיים (מעבר לסטיגמות הידועות). אבל מהמעט שיצא לי לראות אותו בפורום, אני דווקא מאמין שהוא יוכל להתקדם מעבר לזה. :)

pieceofmadness

New member
לא. ../images/Emo13.gif

אני לא תוקפת, אני מעלה טיעונים וממתינה לתשובה הולמת. מתנצלת אם זה הרושם שנוצר.

אה, ואם הייתי אומר "אני לא אוהב כושים"

איזה תגובה היית חושב שהייתה תקופנית מדי בשבילי? ואם הייתי מסביר שבכל הסביבה שעברתי בה עד היום, לא היו אנשים כהי עור אני בטוח שהיית חושב שהנסיבות מצדיקות את דעותי ואין שום צורך שאני אתנצל. אני צודק?

pieceofmadness

New member
זה לא מדוייק

הוא יכול לומר שכושים זו תכונה מולדת, ודת היא בחירה מכוונת של אמונה ודרך חיים. כך או כך, שני הדברים פרימיטיביים בעיניי באותה מידה (ואני לא שונאת אנשים ששונאים דתיים! אני פשוט מוכיחה להם שזה מוגוחך
)

למעלה