שגיעות חתיב

r i c k i

New member
אני אנצל את הבמה הזאת כדי לומד משהו

גם לי יש בעיה עם שגיאות כתיב, אבל אני מודה, שכשאני כותבת במחשב (ויש לי הקלדה עיוורת, ולמרות זאת היד לא מספיקה להקליד במהירות המחשבה...) יש לי המון שגיאות כתיב... אני כאן, כבר עכשיו, רקרואקטיבית ולפעמים הבאות... רוצה להתנצל. תסלחו לי, תתעלמו. אל תשנאו אותי
בשל החיפזון!

s i l v a

New member
לשאלתך-לא, אני לא משתגעת מזה...אבל

בפורומים, אני מתרגזת יותר מכתיבת הודעות מרושעות, ללא אף טעות כתיב...

moo M00

New member
זאת בעיה של השפה העברית לא שלי

גלשקט יקירי, צריך היה לתכנן תשפה בלי כפילויות מיותרות באותיות שנשמעות אותו דבר ואז לא היו עושים שגיאות כתיב שלך, mooM00
No65 מו יהי מו יהי אנא מו יהי כל שנבק מו יהי שלך, mooM00 No65 מו יהי מו יהי אנא מו יהי כל שנבק מו יהי שלך, mooM00 No65 מו יהי מו יהי אנא מו יהי כל שנבק מו יהי
We are family all my sisters and me

Guy K

New member
סליחה, זה בכלל לא משנה

באתי לדבר עם אנשים, לא להעביר להם שיעורי לשון. פעם הייתי נורא מתרגש מזה. אחר כך הבנתי שיש דיסלקטים, יש אנשים כמו גידי שלא יכולים להקליד בלי שגיאות. יש אנשים שכותבים מסלולרים. יש אנשים שסתם יש להם טיייפ'וס. גם לי, אגב, מתפלקות שגיאות מדי פעם. וזה בכלל לא ביג דיל. אני קורא מה שכתוב, לא איך כתוב. סה"כ, זה פורום, לא טקסט לבגרות. כל עוד אני מבין מה נאמר, בכלל לא חשוב לי איך זה כתוב.

moo M00

New member
ועו איך משנה! כמה זמן שמתבזבז על זה

תעודכן השפה ומהר! MooM00
No65 מו יהי מו יהי מו יהי כל שנבקש מו יהי

Guy K

New member
גם נכון

אני חושב ש"שגיעוט חתיב" זה כבר ביטוי שצריך להיות מוכר על ידי האקדמיה. וגם לספור בזכר ונקבה מבולבלים (אחד, שתיים, שלוש). וגם תאריכים כמו העשירי ליולי. וגם מילים כמו "יושנת" ו"יגיד לה". ברצינות. למה לא?

כן, אבל בעיקר משהו אחד...

"שוב פעם". בכל פעם שאני שומעת או קוראת את העיוות ההיברידי שכנגד הטבע הזה אני חורקת שיניים ובא לי לצעוק על הדובר "תחליט! או "שוב" או "עוד פעם"!" (ואני קמצנית בסימני קריאה
). בכל פעם מחדש אני נדהמת מהשימוש הרחב ברעה החולה הזו. שאר השגיאות גם מרגיזות, אבל פחות, בעיקר כשברור שזו שגיאת הקלדה שחמקה או טעות נפוצה מאוד,שקשה לפעמים לדעת מה הצורה הנכונה שלה. אחרי הכל, אף אחד לא מושלם, גם לי בוודאי יש שגיאות כאלה פה ושם. הטקסט נהיה מרגיז כשברור שאין שום נסיון לערוך לו הגהה בסיסית - נכון, גם בקריאה שניה יכולות ליפול טעויות, אבל כמה טעויות יכולות לחמוק מעיני הכותב כשהוא באמת טורח לקרוא עוד פעם אחת את מעשה ידיו?

moo M00

New member
שטח טריטוריאלי גם הוא עיוות עברידי?

תפוזינה יקירתי, ושוב פעם זאת בכלל לא שגיאת כתיב שלך, mooM00
No65 מו יהי מו יהי מו יהי כל שנבקש מו יהי

זו לא שגיאת כתיב, אבל זה מרגיז

הדיון פה גם התפתח לשגיאות שפה מרגיזות אחרות. שגיאת הכתיב בכותרת מכוונת? מחאה על נושא השרשרת?

neta2

New member
../images/Emo6.gif אני איתך ולנסיה.. ואותי הכי

מצחיק זה השימוש ב" פינוק יתר" - כאילו פינוק זה מספיק לא צריך את היתר פה

neta2

New member
ונכון, אין זה שגיאת כתיב כמובן

אבל זה עדיין מצחיק.

חוטהשני

New member
אפשר לדעת למה אתה משתגע מזה ? גם אני כותבת בעברית תקנית (משתדלת כמו כולם ../images/Emo13.gif) אבל באמת שבסה"כ כשאני נתקלת בהודעה עם שגיאה - זה לא גורם לי להרגיש איזו בעיה.. אוקיי הכותב כתב בשגיאה - אז מה ?? הרי להבין את ההודעה כולנו הבנו.. וכבר היה ניסוי באנגלית וגם בעברית שהראה שכשהאות הראשונה והאחרונה במקום אפשר להבין קטע שכולו כתוב בשגיאות.. זוהי לפחות דעתי. ובכלל.. גם לנו הרי לעתים מתפלחת איזו שגיאונת - בעיקר שגיאות מקלדת או שגיאות שנובעות ממהירות.. (אני גם הרבה פעמים מחסירה ממש בטעות של מהירות בכתיבה ו' וי'... ../images/Emo2.gif ) אז למה לעשות דרמה מהעניין ???

SilentWave

New member
נכון שזה אז מה...

אבל גם כשמישהו חורק עם גיר על לוח יש לך צמרמורת נכון? לא ממש נשלט. מציק מאוד בעין. זה הכל
ובקשר להיפוך אותיות - לא נראה לי שזה יעבוד באותה קלות עם שגיאות כתיב (כיוון שמבנה המילה שונה...)

neta2

New member
כמו כן, גם איו יותר "הפעיל " (לצערי

אמור מעתה: "הֵקלטתי" במקום הִקלטתי" - לי למשל, זה צורם מאד.

למעלה