לא נכון!!

הורסמאן

New member
../images/Emo32.gif לא נכון!!

אני כותב את זה כאן, כי לא מתאים להוסיף את זה לשרשור הזיכרון. קראתי את השרשור ואתם מאוד, מאוד טועים. רצח רבין היה רצח מתואב ומגעיל. מדינת ישראל לא נרצחה, הדמוקרטיה לא פסה, הנוער לא מאכזב, ואתם קוברים את המדינה הלא נכונה. לכם קשה לראות את זה אך המדינה פורחת. חזרתי מהארץ לפני כמה ימים, תנופת הבניה האדירה, הכבישים שבזמני רק חלמנו עליהם, העושר הבלתי מובן, מדהים! וכל זה תחת אש. אני מודע לכך שיש כמליון עניים, אך היום יש גם מי שישקיע ויוכל לתמוך בהם, אני גם לא בטוח שהעניים של היום נמצאים במצב של העניים לפני 30 שנה, או אפילו לפני 11 שנה. אני מודע לכך שיש לנו נשיא שמואשם באונס, אך אני גם מודע לכך שבמדינת ישראל אפילו נשיא לא יכול להמלט מהצדק. אך עזבו פולטיקה, אנחנו אנשי סוסים. מצב הסוסים בארץ השתנה ללא הכר, אורוות שאי אפשר היה לראות בעבר, כמויות של סוסים שאי אפשר להאמין, רמה גבוהה בהרבה, ציוד לכל דורש, מתקנים משופרים. חיחיחי, מפרזלים! אי אפשר לזרוק אבן בלי לפגוע באחד. ורבים מהם מאובזרים ברכבים וציוד שלא היו מביישים מפרזלים באמריקה. (פעם היו שניים שנסעו לפרזל בטרמפים). רבותי, אני לא יודע מי הבטיח לכם גן של שושנים, ואני לא יודע למה אתם מצפים, אך אין מה להתבייש במה שקיים בארץ, ונכון שיש המון מה לשפר, אך שוב אני חוזר, הכל נבנה תחת אש! בעולם כולו אין דוגמה להצלחה כזאת.

אני כ"כ רוצה להאמין

אתמול נסעתי ברחובותיה היפים של חיפה, ובדיוק על זה חשבתי. על איך שלא רואעם את המלחמה שזה אך היתה. איך אנחנו יכולים מסוגלים לחיות חיים כמו-נורמליים תחת מלחמת הישרדות מתמדת. על כמה המדינה הזו חשובה לי ויושבת בתוך המערכת שלי, ואי אפשר היה לנתק אותי מהישרלאיות - גם לו רציתי בכך - אפילו באמצעים כירורגיים. ובדרך חזרה שמעתי את נאומו של דויד גרוסמן. סופר ענק, איש הגות גדול, ונושא צער שאין לו תחתית. כמה צלולים היום דבריו. כמה כואבים. משהו רקוב בממלכת ישראל הורסמאן, רקוב מאוד. האריזה נראית מתקבלת על הדעת, אבל הפנים הורסמאן, הולך ומתפורר. האלימות והשחיתות מכלים אותנו. אנחנו הסרטן של עצמנו. כח הצבא והזרוע לא יכול להציל אותנו מפני הכליון הפנימי. ואם לא יקום מנהיג (שלא לומר שכבת מנהיגים) של ממש ועוד היום, אנחנו בדרך למטה. בדרך למטה. (אני מרגישה כך בכל יום שנה לרצח. בוכה מבפנים. התחושות שלי רק נעשות קשות יותר מדי שנה.)

הורסמאן

New member
לא קראתי

אני בטוח שהוא כתב בצורה מאוד משכנעת, יפה, כואבת, אולי אפילו מזעזעת. האיש סופר בחסד, ואחרי מה שהוא עבר לאחרונה אין לי ספק שהוא יכול לכתוב בצורה נוקבת שיכולה לעלות רעד בעצמות הקורא. אני לא מסכים עם דעותיו הפולטיות והדבר האחרון שאני רוצה זה לקרוא ולכעוס על מי שזה אך שילם את המחיר הגבוה ביותר שאפשר לשלם עבור הזכות להתבטא ולומר את כל מה שיש לו לומר.

הורסמאן

New member
ממלכת ישראל

מאז ומתמיד סבלה מרקבונות, אין ממלכה בלי. זוכרת את הזונה הראשונה בתל אביב של ביאליק? ממלכת ישראל גם תמשיך לסבול מריקבונות, כל זמן שהיא תשאר ממלכה, ואני בטוח שהיא תשאר כך לעד. תמיד צריך לשפר ולשאוף ליותר טוב, והמנהיגים? זה מה יש. המנהיגים באים מהעם. אני מניח שיהיו בעתיד יותר טובים, ונקווה שלא יותר גרועים. תביאי בחשבון רק שבשום מקום בעולם החופשי אין יותר מנהיגים כמו שהיו פעם. והסיבה הפשוטה היא שהיום אנחנו יודעים עליהם הרבה יותר.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifגם אני הייתי רוצה להאמין

לך, אבל לצערי אני לא מסוגלת.. מה שלא יהיה מדינת ישראל בתקופת רבין נראתה הרבה יותר טוב מבחינה עולמית מאשר היום, היום... היום אנחנו חיים תחת סיכון שבכל יום יכול ליפול איזה אטום מאיראן, או טילים מלבנון, כניסת צבאות מסוריה, או כל הפצצה אחרת.. איזהמין מציאות זאת? אז נכון, אנחנו מתפתחים, אבל אנחנו לא היחידים.. מדינות ערב מתפתחים מבחינה צבאית בקצב מהיר מאוד.. ואנחנו בכלללא מנסים בכלל להגיע לשלום, כאילו התיאשנו כבר.. ובצדק, כי אין מצב.. גם אני מאמינה שאין מצב כבר, אבל פעם היינו כל כך קרובים.. אז יש כבישים, יופי לנו.. מה זה כבישים אל מול חיי אדם ובעיקר חיילים..? עניים? המצב הכלכלי הרבה יותר גרוע מפעם, העובדות מדברות בשם עצמם.. אז יש יותר אנשים עשירים, אבל יש הרבה יותר עניים, הפער הכלכלי בין העשור העליון לעשור התחתון הוא שמיים וארץ, זה פשוט זוועה לראותאת כמות הילדים שחיים מתחת לקו העוני.. ולא, אל תגיד שהעשירים עוזרים כי חוץ מארקדי אין שום עשיר שעושה משהו קיצוני ותורם בצורה משמעותית.. הממשלה שלנו מלבד לאונס נראת על הפנים, ראית את כל המלחמה האחרונה ואיך שהיא התנהלה? אני בכל אופן ראיתי את זה מאו ד מקרוב, וזה פשוט זוועה, אין מה לאמר.. כשבחדשות יודעים איפה נפל קסאם לפני שבצה"ל יודעים? שבחדשות יודעים כ-ל מה שהם לא אמורים לדעת שמאוד פגע בטחונית בישראל.. ההתנהלות היתה על הפנים ואי אפשר אפילו לבדוק את זה בגללל שקודם כל צריך בכלל לבדוק למצה הנשיא אנס מישהי, ורמון כפה עצמו על מישהי, ואולמרט עם כל השחיטויות, ואלוף, פאקינג אלוף שמודח בזמן מלחמה..? ולעזאזל! איך מגיע מצב שישראל מפילה לעצמה כל כך הרבה מטוסים\מסוקים!? בסוסים השתפר? שישתפר.. זה כל כך לא משמעותי לדעתי ליד כל המצב המדיני פוליטי שלנו.. יכול להיות שמחר יפוצצו את כל האורוות.. אין מדינות כמונו? אין מדינות שרוצים בהעלממות שלהם כמונו..

הורסמאן

New member
נכון

כמה מאות מיליוני מוסלמים רוצים להשמיד אותך. רק היום זה נודע לך? המדינה שלנו גובה מחיר עצום על החיים בה, אני חושב שזאת גם הסיבה שכולנו מעריכים אותה בצורה כל כך אישית. לכן גם הביקורת הגבוה של כולכם, אין לה אח ורע במדינות אחרות בעולם, ויתכן שזהו באמת חוזקה של הארץ ויתכן שהביקורת הזאת היא המנוף האדיר שמשיג את הדברים המדהימים שנעשים בארץ, אך צריך להזהר שהיא לא תהפוך לביקורת הורסת.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifלא היום זה נודע לי

אבל עם הזמן זה הופך להיות יותר ויותר אפשרי מבחינתם,,

Blue Eyessss

New member
זה הכל תלוי...../images/Emo47.gif

אם אתה מסתכל על החצי כוס המלאה או החצי כוס הריקה החצי כוס הריקה-באמת באמת ריקה,והחצי כוס המלאה לא באמת מלאה. אתה צודק,צריך להעריך את מה שכן יש לנו וצריך להעריך את מה שעבדנו בשבילו ודורות לפנינו עבדו בישבילו... אבל מצד שני חייבים להעמיד את המדינה למבחן,לראות מה יש לשפר ומה צריך לשפר.יכול להיות שאין מקום להתבכיינויות כי באמת עברנו הרבה ובסה"כ המדינה הזאת די קטנה ודי מטורפת...וכל הבלאגן שהיה עם אריאל שרון בכלל הסיטה את הפוליטיקה לכיוון לא מובן ולא נאור...אבל ככה זה פוליטיקה. ומבחינת הסוסים...יש עוד הרבה הרבה הרבה לגדול.. ואני לא בטוחה אם יש בארץ מספיק אנשים,מספיק שטח,ומספיק כסף כדי לגדול בצורה שבאמת היינו רוצים.(שאיפות לרמה של חו"ל וכאלה)

הורסמאן

New member
אני מסתכל על

כל הכוס כולה. יכול להיות שמהפרספקטיבה שאני נמצא בה הפרטים קצת יותר מטושטשים, אך נידמה לי שאת מצב הכוס כולה אפשר לראות יותר טוב ממרחק מסויים.

Blue Eyessss

New member
סביר להניח שאתה צודק...../images/Emo47.gif

ממה שהבנתי אתה מבוגר יותר מרוב הנמצאים פה ואתה ראית את התפתחות הענף...אז אתה בטח יכול להעיד על השינוי בו הרבה יותר טוב מרובינו... שמקסימום נמצאים בענף מעל 15 שנה ולא יותר... ובטח זה כך גם לגבי שאר הדברים

הורסמאן

New member
השינוי הוא בלתי יתואר

ברור שיש עוד המון מה לשפר, וצריך גם להבין שבישראל לעולם לא יהיו המשאבים בשביל שנוכל להשתוות עם גידול סוסים באירופה או בארה"ב. אחד הדברים החשובים שגידול סוסים מצריך זה שטח. אבל זה מרנן את הלב לראות את ההתקדמות בארץ.

fliperit

New member
איזה עושר יש

כשכל ילד רביעי חי מתחת לקו העוני, והממשלה שלנו ממשיכה להעשיר את העשירים ולקפח את המקופחים? איזה אושר יש כשמעל 100 חיילים נהרגו בקיץ האחרון במלחמת שווא, שלא הניבה ולו תוצאה חיובית אחת? איזה מן מדינה זו שהנשיא, "אזרח נמספר אחת" מואשם באונס? וראש הממשלה מושחת? איזה יושר יש פה, כש"מדינת היהודים"- אלה שעברו את השואה, נמצאת עכשיו בעיצומו של דיכוי העם הפלסטינאי? ואיפה הפלורליזם, כשמשטרת ירושלים נכנעת לאלימותם של הדוסים, ומחליטה (כנראה) לא לקיים את מצעד הגאווה בירושלים? אז כן, אולי למי שבא לתקופה קצרה מבחוץ הכל נראה טוב, אבל כשחיים בזבל הזה אז הוא מסריח במיוחד.

הורסמאן

New member
מלמחמת שווא

זאת הגדרה שלא יכולה להתאים גם אם תעגלי את הפינות, תחתכי את האורכים ותקבצי את הרוחב. אם את רוצה לשפר את המצב של כל ילד רביעי בארץ, את צריכה לעודד אנשים עשירים לבוא ולהשקיע. שאם לא כן, יהיה זה המצב של כל ילד שני.

fliperit

New member
ממש לא נכון.

איזה השגים היו למלחמה הזאת? מלבד הרוגים? בארה"ב יש מלא איילי הון..וגם שם המצב של העניים לא כ"כ טוב. גם בארץ יש עשירים, והם עושים מעט אוד בעבור העניים. עד שהממשלה לא תשנה את מדניות האוצר שלה, לא יעזור גם אם יגדול מליוני טונות של זהב מתחת לקרקע בארץ.

הורסמאן

New member
תוכלי לטעון

שלמלחמה הזאת לא היו השגים כשתיירה הקטיושה הבאה, לי לא נראה שזה יקרה במהרה. נכון שעם כל הצניעות, גם לי נראה שנהלו את המערכה הזאת כאילו שזה היה משחק פינפונג, ומכאיב לי מאוד שהפסיקו להכות בהם, בזמן שהשבויים עדיין שם. אך מלחמת שווא את יכולה לכנות מלחמה שבה יוצאים להלחם עבור דלק, שטחים, כסף, או השפעה. לא עבור הפסקת ירי אל השטח שלך, ולא עבור החזרת שבויים, גם אם המטרה הזאת לא הושגה. להיפך, אם כבר אז הושגה הפסקת אש לשווא. אני רוצה להבין מה מפריע לך יותר, שיש עשירים או שיש עניים? אם הקינאה גורמת לך לשנאת עשירים, תביאי בחשבון שבלעדם יהיו יותר עניים. נכון שאפשר לשנות באחוזים לכאן ולכאן, ולעזור מעט יותר לעניים כשתפגעי רק מעט בעשירים, אך לטווח ארוך, לעניים אין סיכוי בלי העשירים ולכן כדאי להם, לך, להוריך ולילדיך (שיהיו) שהממשלה תעודד את העשירים ככול האפשר. החשבון הוא פשוט, אם העשירים יקחו את הכסף למקום שבו יותר כדאי להם, לא ישאר כלום בשביל אף אחד. ואם יהיה להם כדאי להביא אותו לארץ, יהיה יותר לכולם.

fliperit

New member
לא מפריע לי שיש עשירים בכלל

מפריע לי הפער בין עניים לעשירים, והפער לא יצטמם אם העשירים יתעשרו והעניים ישארו חסרי כל (כל רכוש כמובן..)

הורסמאן

New member
אני לא בטוח

שאת מבינה מה שאת אומרת. למה איכפת לך מהפער? צריך להיות איכפת לך שיהיו פחות עניים. למה זה מפריע לך שיש עשירים מופלגים? אם נקח לדוגמה מאפס עד 10, כשאפס זה עני מרוד ו10 זה ביל גייטס. אם נוכל להביא לכך שלא יהיה אפס ולא יהיה פחות משניים או שלוש, איכפת לך אם המקסימום הוא 8 או 12? מצידי שיהיה אפילו 20. הפער מפריע רק למי שמקנא. מה שצריך לעניין אותנו זה שהמינימום יעלה, ואת זה אפשר להשיג רק על ידי משיכת הון של כאלה במעמד 7 ומעלה.

למעלה