לא נכון!!

תםטםOHIO

New member
"הם" לא ראויים ליחס מיוחד

ולכן בדיוק יכולים להתחתן עם מי שאהבה ובחרה נפשם ולגדל ילדים בהתאם, הרי לא קראתי שאתה טוען מול מי שאינה יכולה ללדת או שמא בעלה עקר? כי אם כן עפ"י גישתך גם להם אין אפשרות לגדל ילדים כי אינם ראויים ליחס מיוחד. או שמא אתה מגביל את האפשרות לזכר ונקבה ביולוגיים בלבד? ובכן, עפ"י הבנתי הקבוצה המיוחדת לכאורה אליה אתה משתייך מפלה על בסיס מיני, דבר שהוא באופן ברור אסור עפ"י חוק.

הורסמאן

New member
למה צריך לקרוא לזה

להתחתן? להתחתן זה מה שגבר ואישה עושים. אם היינו מתחילים מהיום, אפשר היה לקרוא חתונה לכל מה שרוצים, וגבר ואישה היו יכולים לבחור משהו אחר, אם הם היו רוצים. אך המצב הוא נתון, גברים ונשים מתחתנים מזה שנים רבות, ולפחות חלק מהם, מרגישים שהחתונה היא טקס שמייחד את הזוגיות המסויימת שלהם. אני ככזה, לא מעוניין שהמושג נישואיים יהפוך לכזה שמכליל דברים שהוא לא הכליל כשלקחתי אותו.

תםטםOHIO

New member
לדעתי

משום שזהו מושג שוויוני. אבל אם אני עוזבת את זה רגע, מה זה גבר ואשה? הרי זה מונח מגדרי לחלוטין, באותה מידה יכול לטעון גבר ביולוגי ששינה את מינו כי הוא היום אישה ולהתחתן עם גבר ביולוגי? אני מציעה לך לחשוב על ההגדרות. ואם תחשוב שוב תראה אולי שזה מחזיר אותך למושגים זכר ונקבה אליהם התייחסתי בהודעה הקודמת. (קורס מגדר 2003) לטענתך, טקס שהתקיים במשך שנים אך אינו שוויוני ראוי שימשיך להתקיים בעולם ששואף למוסר?

הורסמאן

New member
שיוויוני זה הבעייתי כאן

בעצם מה שאת אומרת זה לא שוויון מבחינת מי שווה יותר או פחות, כי הרי ברור שהחתונה לא יכולה להגדיר את זאת. מה שאת אומרת זה שיוויוני כי אין הבדל. ולכך בדיוק אני לא מסכים. אני לא אומר שאחד יותר טוב מהשני, אני אומר שאנחנו לא אותו דבר ושאינני מוכן לטשטש את ההבדלים שבינינו. כמו למשל שאיני מוכן לטשטש לחלוטין את ההבדלים בין יהודים, לערבים, לנוצרים, או בין ישראלים לאחרים. לא בגלל שאחד יותר טוב מאחרים, אלא בגלל שאינני רוצה להתבולל לחלוטין, למרות שהדת למשל אינה חשובה לי כלל.

תםטםOHIO

New member
שוויוני זו (גם)

האפשרות לבחור, אם להתחתן או לא. או במילים אחרות, אם לעמוד בכללי הטקס ומשמעותו או לבחור נישואים אזרחיים.

באופן מפתיע

ומנימוקים, אני מסכימה איתך בנקודה של זכות החתונה. חתונה זו לא זכות יסוד. זה רצון לקבל אישור חברתי מסויים. אין שום מניעה לנהל חיי זוגיות שלמים ואיתם זכויות וחובות משפטיים, הנובעים מן הזוגיות, בדומה מאוד (ולעיתים אף טוב יותר) לאלה של הנשואים. אז מה הגליק הגדול? חתונה היא לא אבן יסוד ביחסים, היא טקס ארכאי, שבה להשביע את רצונה של האם/חותנת/חמות וקהילתה הפולניה. תאמין לי, לסטרייטים ולחובבי בני מינם - אפשר (שלא לומר - עדיף?) גם בלי.

תםטםOHIO

New member
../images/Emo13.gif

איזה טוויסט :) יוב גוט אה פוינט. אבל מה, כשהאם/חותנת/חמות רגועה, אז כולם רגועים...

הורסמאן

New member
חיחיחי

קראתי עכשיו עוד פעם, ושמתי לב ל"חובבי בני מינם". אז נשאלת השאלה אם התכוונת גם למקצועיים שבניהם? :))

fliperit

New member
כבודם של הדתיים אכן נרמס.

על ידי האלימות שהם הפגינו. מצעד הגאווה לא ומס את כבודו של איש.

למעלה