לא נכון!!

תםטםOHIO

New member
ותשע לעשר

שבינהם מסתובב/ת אחד, בן של או אח של, וכו'. הדתיים יכולים להפגין בכל מקום, גם בתל אביב, אף אחד לא עוצר את ההתקהלויות שלהם בת"א או בכל מקום אחר. והם אכן מפגינים נגד, כאשר מצעד הגאווה לא מפגין נגד אלא בעד זכויות שוות שמגיעות כאזרחים שווים. עובדת היותם שווים פוגעת בדתיים? בשביל זה יש אכיפה.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifהאוכלוסיה הגאהנוגדת את האמונה

של הדתיים, אז נכון, הם לא צריכים באמת לחזור לארון מין הסתם, אבל לקיים את המצעד בתל אביב יכול לחסוף הרבה בלאגן מיותר.. מי שקרא היום עיתון ישראלי בבוקר, אז יש שם פרוט למה זה באמת מיותר שיתקיים בירושלים..

תםטםOHIO

New member
מעניין שהם מאמינים

(להבדיל מיודעים את..) אבל מתעקשים על משפט במקום אחד ולא ממקום אחר. מה עם ואהבת לרעך כמוך?

lions queen

New member
|תוכיכשאנשים אחרים שמים עליך ועל

האמונות שלך ז**, אתה אוהב שום רעך ושום כמוך..

תםטםOHIO

New member
באיזה אופן שמו ז'?

שרוצים ללכת ברח' ראשי? מרכזי? בלבוש הולם בכדי שלא לפגוע במנהג אחוז קטן מיושבי העיר?

lions queen

New member
../images/Emo118.gifהאחוז הזה לא כזה קטן..

בירושלים הוא בכלל לא קטן.. וכן, כי הם יכולים בלי להרגיש לעשות את המצעד הזה בתל אביב.. הם כאילו בחרו בכוונה את ירושלים..

תםטםOHIO

New member
תיקון

- גיליתי אתמול כי זו השנה החמישית בירושליים ולא השלישית. ירושליים היא עיר הבירה של ארץ דמוקרטית. צעידה שם לא נעשית כפרובוקציה אלא כמימוש זכות לגיטימית. אחוז החרדים בירושליים קטן ומצומצם לחלק אחד של העיר.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifתאמרי לי אז

מה הבעיה לעשות את המצעד בתל אביב? מה אין בתל אביב שיש בירושלים?

תםטםOHIO

New member
בדיוק אותה אין בעיה שיש בירושליים.

ודעי לך, שזה הרבה מעבר למצעד, מכיון שביטול המצעד או ביצועו הוא רק ניצול ציני של הדתיים לאוכלוסיה שהם תפשו אותה כחוליה חלשה מבחינת תמיכת דעת הקהל כאשר הנקודה היא שהם מבזים את הדמוקרטיה. כפיה בכח של דעתם, הדרך בה הם חיים כחריגים בעצמם במדינת ישראל, ובוז מצידם לערכי הדמוקרטיה וזכויות האדם, אלימות, והפחדה, כל אלו היוו את ההתנהלות של חלקם מאז ומתמיד ובאופן בולט היום. את נחשבת תועבה בעיניהם בדיוק ושיקצה פשוט משום שאת לא מקיימת מצוות. יותר מזה, העובדה שלא יוצא אף רב ומבקש שתהיה הפגנה שקטה, והעובדה שהם מאיימים ברצח, ואף אחד מהם לא נאסר מיד, מחרידה אותי.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifאם את מעדיפה להסתכל על זה

ככה זאת גם דרך.. אני רואה את זה כהתגרות. מה ג ם שחשוב לי לציין שאיני לא תומכת באיומים שהם מפגינים ובשפיכות דמים..

תםטםOHIO

New member
ברור לי

שאת לא תומכת בשפיכות דמים. את יודעת שגם אף אחד לא גינה את הירצחו של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין מטעם החרדים? אין לי דבר נגדם ואני מעריכה את הדת ואת היהדות בלבד שניתן לי החופש להיות אדם בפני עצמי. כואב לי על אותם דתיים או אנשים שעקב התדרדרות המצב יתקשו יותר להשתחרר מהכבלים שהחברה כופה עליהם. לגבי מה שאמרת - אני ממש לא מבינה איך הבעת אהבה של אדם אחד כלפי שני יכולה לפעול כהתגרות. שוב, בעיקר כאשר המצעד רחוק מאזורים דתיים. ההתגרות בעיני היא של החרדים והמאיימים. אני מבינה שאת מחזיקה בדיעה שונה וזה מקובל לחלוטין, אני חושבת גם שחסר דיון בכל מיני מישורים שהופך את המדינה שלנו לסובלנית פחות ובעיקר סובלות מכך אוכלוסיות קטנות יותר או חלשות. אני גם נמצאת בתחושה שחוסר הדיון הזה משאיר סוג של דיכוי על האפשרויות שפתוחות בפני כל אדם שחי כאן במדינה.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifזה לא ממש משנה

איפה בירושלים הם צועדים, מספיק שהם צועדים וזה נוגד את האמונה של הדתיים, אל תביני לא נכון, אני לא חושבת שזה שהם חיים ביחד זה התגרות, להפך, אני בעד.. ההתגרת בעיני היא זו שהם בחרו דווקא בירושלים ולא בכל עיר אחרת.. אני חושבת שמה שהכי קשה זה הקיצוניות שבה הגיבו, מיותר. מזכיר לי את ימי ההתנתקות..

תםטםOHIO

New member
מה באמונה של הדתיים נוגד

צעידה ברחוב? אין דבר כזה נוגד את האמונה... הם מתפרעים כי חלקם הם פורעי חוק והשנה הם מצאו סיבה לפרוק תיסכול ולעשות שרירים. הם לא חיים בדמוקרטיה. שוב אני חוזרת, ירושליים היא עיר הבירה. הירושלמי לא צריך לחיות בתחושת גטו כי לא מוצא חן בעיני הדתיים שהוא קיים. יש קהילה שם, יש מועדונים שם ואת הבית הפתוח וזוהי אוכלוסייה שחיה שם. יש קשר בין החופש בחירה והתפתחות ובין הדת והאופן בו היא מחוברת למדינה.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifאפילו בותיקן אמרו כבר

שאם זה פוגע בכמות כזאת של אוכלוסיה, צריך להגביל את חופש הביטוי.. טוב תראי, בגדול אין כל כך הרבה על מה לדון, זה עניין של דעה בסופו של דבר, אני מאמינה שיש לשמור קודם על כבוד האדם ולכבד אחד את השני, רק לאחר מכן לשים את חופש הביטוי..

תםטםOHIO

New member
בותיקן היה מצעד גאווה...

ממש לא מזמן. וזה בדיוק עניין של שמירת כבוד האדם. זה עובד BOTH WAYS גם אם אנשים רבים לא רואים את זה כך. ולכן בדיוק יש כאן סיבה לדיון. זה לא יתכן שהדת באופן כוחני תכתיב למדינה מי יכול ומי לא להיות ראוי לכבוד שבלהלך ברחובות ירושליים. זו חוצפה ממדרגה ראשונה לפחות בעיני. לא מדובר כאםן בחופש הביטוי אלא בזכויות אזרח הבסיסיות. יותר מכך, לו שמעת את אלי ישי בשבוע שעבר אני רוצה להאמין שגם את היית נחרדת. ובמילים - צריך לגרש אותם מהמדינה אין להם מקום בישראל, אלי ישי ורבנים אחרים עומדים בצידם של פלשתינאים רבים.

lions queen

New member
../images/Emo118.gifאין סיבה שבותיקן לא תהיה צעדה

שם אין דתיים או קבוצה גדולה של מתנגדים, זה לא קשור למה שאמרתי.. בסדר, אלי ישי נורא קיצוני.. הוא יכול ללכת לחפש, ברור שאף אחד נורמלי לא יחזוב שצריך לגרש אותם, זה מטופש.. הוא אדיוט.. תמיד יש קיצונים, אם נחפש כל הזמן את הקיצונים אז יהיו לי כמה הפתעותת לגלות לכם לגבי ישראל..

מצעד הגאווה בעולם../images/Emo34.gif

בצורה מסורתית נערך בערי הבירה. תל אביב היא לא בירת ישראל....

lions queen

New member
../images/Emo118.gifהעולם זה לא אנחנו

ואם יש בעיה כזא רצינית אפשר גם להתגמש

תלוי את מי שואלים

אבל ישראל, כמו כל מדינה, ומדינות צעירות בפרט, מנסה לשאת חן בעיניי העולם, ובסך הכל זה לטובתנו. ר"ע הקמפיינים המתוקשרים של משרד החוץ- מנסים ליצור תדמית חיובית לישראל בעיניי העולם, וגם שם באות המפלגות הדתיות ואומרות לא לשים תמונות של בחורות אלא של הכותל המערבי. נו באמת. כשאנשים בעולם שומעים שמצעד הגאווה בישראל בוטל בגלל זרם קיצוני של דתיים (שלא לדבר על הטבח בבית חנון), זה יוצר תדמית שלילית. אין לי ספק שצריך להתגמש ולהתחשב בדעות וברגשות של כולם, גם אם הן נוגדות את שלי. אני אפילו לא אכנס כאן לויכוח המיותר של "שהם גם יתגמשו", כי הם לא יתגמשו. לפעמים נדמה לי שהם סתם מחפשים תשומת לב ודרך לפרוק את האגרסיות שלהם (אני בטוחה שיש להם הרבה, כתוצאה מצורת החיים שהם בחרו). בשורה התחתונה זה מה שיש, הילד העקשן הרס לכל שאר הילדים את הטיול, ואין מה לעשות כי צריך להתחשב בו (אחרת הוא מרביץ).

תםטםOHIO

New member
תגידי,

את היית בצב"ח כשהסוס ה"אינדיאני" עם עין כחולה היה שם עם רגל באויר?

למעלה