אבל חייבת

לא ממש מעצבנת, יותר מסיטה לשנאה.

התקשורת ממש אוהבת סיפורים על דתיים ודוסים שמוציאים אותם בשם רע. מזכירים לי יותר את הנאצים. מסיטים לשנאה והרג. מגעיל מצידם. ודפוק שחצי מהמדינה לא ראתה דתיים ואת דרך ההתנהגות שלהם. התקשורת בשביל חצי מהמדינה היא איציקלופדיה XD. אינציקלופדיה*.

ווינגז

New member
אני לא נכנסת לנושא של מי שונא את מי ולמה,

כי מעבר לזה שזה לא המקום - אני חושבת שבכל מקום אפשר למצוא שנאה, אבל כן חשוב לזכור שזו לא הדיעה של הרוב. מה שכן רציתי להגיב עליו הוא האמירה שלך שהתקשורת שונאת דתיים, ולכן אדם חילוני שנתקל ביצוג של הקבוצה רק בטלוויזיה, בהכרח יפתח שנאה או דיעות שליליות כלפי דתיים. יצא לי להתעסק בנושא הזה לא מעט בתקופת הלימודים שלי (אומנם רק בתיכון בינתיים, אבל יצוג של קבוצות וסטיגמות בתקשורת היו נושא מאוד מרכזי בי"א-י"ב - נשים, מזרחים, דתיים, ערבים וכו'), ואני עומדת לחלוטין מאחורי העמדה שלפיה התקשורת לא יוצרת או מעודדת אלימות. זאת אומרת, האדם הפשוט שיושב מול הטלוויזיה היום ורואה סרט אלים, לא יהפוך לאדם אלים בגלל הסרט, אלא - האדם צריך להיות אלים מלכתחילה - בגלל חינוך מהבית ומהסביבה הקרובה. אני מתכוונת, אגב, לכל סוגי האלימות; הפיזית, המילולית, וכן - גם שנאה. שנאה, אגב, היא אחד הדברים שאני לא מאמינה בהם בקיצוניות - היא בד"כ נובעת מפחד או מחוסר ידיעה או היכרות.

Guid

New member
אולי את צודקת בקשר לאלימות,

אבל אני, בכל מקרה, דיברתי על עיצוב דעת הצופים~ קצת קשה, לדעתי, לעמוד מאחורי דיעה שאומרת שלתקשורת אין כח בקטע הזה, מסיבה פשוטה: המוח האנושי יתקשה להאמין במשהו שהוא לא רואה. אי לכך ובהתאם לזאת, ברגע שהמוח רואה רק צד אחד של משהו, גם אם הוא מודע לכך שקיים גם צד אחר, הוא יתעלם ממנו~ זה פשוט, וככה זה עובד. D:

ווינגז

New member
הכל תלוי בהגדרה.

זאת אומרת, אני מסכימה איתך שיכולה להתפתח דיעה קדומה לאדם שזוהי החשיפה היחידה שלו לנושא, אבל תסכים איתי שאם החינוך מהבית דוגל בסובלנות וקבלת האחר, אתה לא תתייחס למה שאתה רואה בטלוויזיה כפשוטו. אדם לא ישנא קבוצות שלמות רק עפ"י דיווחים בתקשורת, אלא אם יש לזה לגיטימציה בסביבה הקרובה. יש אנשים רעים (או אנשים שעושים מעשים רעים, לפעמים), אבל אפשר למצוא אותם בכל קבוצה, ומפה עד לשנוא קבוצה שלמה של אנשים שיש להם מחנה משותף אחד הדרך ארוכה, לא אם אין לכך יסודות בערכים שמועברים אליך מהאנשים שמהם אתה מתחנך.

Guid

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif צודקת~

גם לערכים יש משקל בנושא.

Don Nirtin

New member
וסרטי אימה הופכים אנשים לאלימים?../images/Emo87.gif

בגלל שיודעים מראש שהסרטי אימה הם רציחות מאוד אלימות אז המוח מעבד את זה למציאות? לא. הוא יודע שזה סה"כ סרט מנותק מהמציאות (שלצערנו, לא כ"כ רחוק מסרטי אימה... שליט, למשל.)

icy woman

New member
אני מסכימה בחלק

יש מידע לא חשוב בידיעות העיתונאיות. לדוגמא למה צריך להצהיר "דתי דרס אתיופי"? או "הומו עשה כך וכך,. אדם דרס עובדת סופר. בעצם התיוג לקבוצה, כבר יוצרים רושם. אבל נכון יעל, שהאדם עצמו אחראי על השנאה והאלימות שלו ולא התקשורת

deisy

New member
אבל

המטרה של התקשורת היא ליצור פרובוקציה הרי... ההגיון של האנשים אמור לסנן אותו ולקחת דברים בפורפורציה הנכונה....

Guid

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif

זה נכון, איריס, שלכל אדם יש את האחריות על מעשיו ועל מחשבותיו, והלך עלינו אם התקשורת הצליחה לשלוט גם באלה, אבל עדיין- לתקשורת יש צד חזק מאוד בקטע של הצגת הדברים!

ווינגז

New member
הבסיס בא מהבית,

לאף כלי תקשורת אין כח בלעדי, צריך להיות משהו מעבר לזה. אם את תשבי מול סרט אלים את לא תהפכי לאדם אלים (יותר ממה שאת עכשיו
), אבל אצל אדם שחונך באיזושהי צורה לאלימות - אני חושבת שזה יכול להעצים את ה"דחף".

deisy

New member
הבסיס לכל הדברים האלה

זה חינוך! התקשורת מציגה תמונות מצב, התקשורת מציגה עובדות ופרשנויות אבל גזענות באה מחינוך של הבית....מהסביבה שבא אדם חי ולומד... ומתגובות של הסובבים אותו.

ווינגז

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת ../images/Emo45.gif

בסופו של דבר, הדרך שבה אדם לוקח ומגיב לתכנים שהוא רואה בתקשורת, היא תוצאה של חינוך.

deisy

New member
זה גם נכון

יש לה חלק לא קטן.... אבל הרוב בא מהבית והסביבה.. התיקשורת לא "מחנכת" ההורים מחנכים.. התקשורת יכולה להוסיף אש למדורה לא ליצור אותה....

Guid

New member
לתקשורת אין בעיה ליצור שום מדורה.

את התייחסת פה לחינוך שבא מההורים, אבל אל תשכחי שיש ציבור הורים לא קטן שמשאיר את הילדים שלו בבית לחסדי הטלויזיה, בעוד הוא הולך לעשות כסף. יש גם את ציבור המבוגרים, שלהם כבר אין הורים (וגם אם יש, כבר אין להם השפעה) והם מורעלים מהטלויזיה נון- סטופ. יש עוד דוגמאות, והמטרה שלי בלהביא את אלה היא לומר דבר כזה- יש מקרים שבהם התקשורת היא הכלי העיקרי שבאמצעותו האדם מגבש לעצמו דיעה ודרך חיים.

deisy

New member
לא לגמרי מסכימה

גם ילדים שהוריהם עובדים שעות ארוכות והם יושבים מול הטלויזה הרבה, לא מחונכים ע"י הטלויזיה אלה עדיין ע"י ההורים... אני מסכימה עם העובדה שלתקשורת יש חלק נרחב במדורות ובהצצתם, אבל עדיין יש את המחנכים (הורים, אחים, מורים, גננות, חברים ובכלל הסביבה) שההשפעה שהם תהיה גדולה יותר... יש אולי מקרים שבהם התקשורת היא חלק עיקרי, אבל עדיין אני חושבת שהם מעטים מאוד, לסביבה בה גודלים ולחינוך שמקבלים (לוא דווקא מההורים אלה מכלל ה"מחנכים"....) היא שקובעת יותר, לתקשורת יש יד בעניין, ברור, אבל לא משם מתחנכים... ציבור המבוגרים, אני דווקא חושבת שהחברים והסביבה תופסת חלק גדול יותר מהטלוזיה... וקח לדוגמא את החרדים שחיים בלי טלויזיה - מאיפה מגיע הקיצוניות אצלהם? - הסביבה ודרכי החינוך....(לא אומרת שכולם קיצונים, שלא ישתמע לא נכון דברי כן , אין בי שום כוונה להעליב חרדים או דתיים!... זו פשט דוגמא קלאסית שאם יש קיצוניים בקרב החרדים, זה ממש לא מגיע מהתקשורת...)

ToryMaster

New member
העניין הוא

בימינו, לפחות בסביבה החילונית, התקשורת מהווה חלק מאוד משמעותי מהסביבה של הילד [ושל כולנו בעצם]. אני גדלתי בבית שקורא עיתון הארץ וכל הטררם, ואין ספק שהייתה לזה השפעה מאוד משמעותית על ההתפתחות הפסיכולוגית שלי ועל היחס שלי לדברים. זה המון ההורים, זה נכון, אבל אי אפשר להגיד שרק, בבית שבו ההורים לא נוקטים גישה ברורה כלפי גישות ואמונות, הטלוויזיה היא אלמנט משמעותי. לא יודעת, אולי קשה לך לראות את זה מהזווית הזו כי אצלך בבית זה ממש לא ככה, אתם הורים מסוג מאוד מיוחד [לפחות את, לא יודעת ניסים], אבל לצערי אין הרבה כאלו.

icy woman

New member
רועי

אולי אתה צודק והנהג היה 100% ... אבל למה "אהבלה" והכינויים האחרים?

למעלה