דיון...

Dynamo1929

New member
יש משהו בחלק הראשון של ההודעה..

וארה"ב הפילה את משטרו של סדאם חוסיין משום שעיראק מררה לה את החיים-נכון...

S v e t k A

New member
צר לי איש...אבל אתה טועה...

המתנחלים משחקים אותה פטריוטים, אם הם באמת היו פטריוטים, הם היו משרתים בצה"ל, אבל לא, הם מגנים על שטחים אנלא בטוחה שאתה יודע מה ההבדל בין חרדי לדתי...אבל רוב ה"מתנחלים" דתיים שמשרתים בצה"ל לוחמים ואפילו נהרגים...ובנוסף לכל פטריוטיים... אז לפני שקובעים משו...כדי לדעת קודם

Evil Gremlin

New member
פה אני מסכים איתך

עד כמה שזה יכול להשמע לא נכון ומהם ומדהים ומחדש אבל ישראל היא לא מדינה דמוקרטית אבל זה עדין לא פוטר את החרדים מגיוס... ואני עדין לא יודע מאיפה הפלצת את זה שחסרים לצהל חיילים...

Evil Gremlin

New member
זה לא בדיוק דיון כ"כ טוב

את לא יכולה באמת לצפות שבפורופ עם האנשים האלה מישהו יהיה בעד... או לפחות יגיד שהוא בעד אחרי התגובות החריפות

AeroSlash

New member
תראה..

אני אישית, כשאני פותחת דיונים שנראים לי ענייניים, סומכת על קיריל שיפרסם את זה במומלצים ודרך המומלצים כל מיני אנשים מגיעים לכאן ולאו דווקא מהפורום הזה.

Janem

New member
חרדים... ../images/Emo188.gif

האם לדעתכם זה צודק שהחרדים לא מחוייבים להתגייס לצבא?-אין פה צדק בגרוש. אני לא מבין את ההגיון מאחורי הדת שלהם ולא מבין איך נותנים להם לטעון בגוואה שזו היהדות האמיתית. למה לעומת זאת, ישנם דתיים שכן מתגייסים על אף שהם לא מוכרחים-כנראה שאלו אנשים נורמליים שמכירים במדינת ישראל בניגוד לשאר החרדים, והם מבינים שגדולי המצביאים היהודים בתקופת התנ"ך היו דתיים, אבל הם הגנו על ארצם. מה את/ה היית עושה לו היית דתי/ה-הייתי מתגייס.

צריך להכיר את הדת מקרוב כדי לשפוט..

אי אפשר לשפוט חרדים על זה שהם לא מתגייסים. וכמובן, שצריך לעשות הפרדה בין חרדים לדתיים. הדתיים, רובם, כן מתגייסים...בנות נוטות להתגייס פחות מפני שיש כל מני חוקים בתורה בתלמוד במשנה בגמרא..שאוסרים שיהיה גבר שיפקד על אשה דתיה..[אלא אם כן זה אבא שלה או בעלה] ויש כמובן עוד חוקים והלכות..שאני לא אכנס לתוכם עכשיו....לכן גיוס נשים דתיות, בדכ נפסל. נכון, תמיד יש את היוצאות מן הכלל..אלו שמתגייסות..וחןחן להן. בקשר לדברים הדתיים [לא חרדים] נכון, בצבא יש אוכל כשר, נכון, בצבא יש זמן ומקום להתפלל. בגלל זה רובהצעירים הדתיים..[שוב, לא החרדים], כן מתגייסים לצהל. [אלא אם כן יש לחצים משפחתיים וכאלה, שנכנעים אליהם]. החרדים הם סיפור אחר. הם ממש מכונסים בתוך הדת. וישנם הרבה דברים בצבא ש"לא מקובלים עליהם"...נכון, גם עלינו יש הרבה דברים שלא מקובלים-אבל אנחנו בכז מתגייסים. לחרדים יש בעיקר את הקטע של הדת, מצוות, ערוב בנים-בנות ועוד המון דברים. [למשל הם אוכלים אוכל מיוחד-לא רק כשר, אלא גלאט כשר, שלפי מירב ידיעתי אין בצבא] בקיצור, כל אחד והשגעונות שלו...ו...אנחנו נתגייס...[אני לפחות]

M a r U s k A

New member
../images/Emo26.gif

טוב נו כפי ששמת לב קודם כל קראתי הכל לפני שהגבתי... ולא הגבתי כי ידעתי שתגובתי תגרור הרבה תגובות שלא הייתי רוצה להיכנס אליהן אז... בעיקרון, אלצ'קה יש הבדל לא קטן בין דתיים לחרדים וכולנו מודעים לכך. אבל בכל זאת קשה לי לשפוט את כולם בפה אחד ובהכללה גדולה אחת. ולמה
בתור דוגמא אני מכירה 2 משפחות דתיות שומרות והדוקות ביותר! וב2 המשפחות האלו הבנים הבכורים משרתים כרגע בקרבי! כמו כל חייל חילוני מן השורה, בנוסף לאחת המשפחות האלו יש בת שהיא חברה טובה שלי שבעוד שנה תתגייס לקרבי!
ואני גאה בה ביותר! בתור דוגמא אחרת.. יש את המשפחה שלי, שתי האחיות שלי השתחררו מהצבא על סמך העובדה שהתגיירו והן "דתיות שומרות מצווה", הייתי אומרת שקצת פחות דתיות - קצת יותר שומרות מצווה אבל זה לא הפריע להן לשירותן הצבאי, לפחות הן טרחו לעבוד שנה בשירות לאומי, למרות שעדיין מקטרות על כך שביזבזו שנה שלמה ועבדו תמורת גרושים
בתור דוגמא נוספת הנוגעת לחילונים, אני מכירה מספיק בחורים חילוים שגדלו איתי בשכונה וכרגע לא בצבא
למה
כי הם החליטו שצבא זה לא בשבילם התלוננו על כך שיש להם מצב קש ביותר בבית, ושהם צריכים לפרנס את המשפחה, כמובן הם מפרנסים אך ורק את עצמם רק שלזה רק אנחנו מודעים. וישנם חילונים שמוכנים להתגייס בכל מחיר
עם בעיות בריאותיות לא קטנות כמו החבר שלי
ואני יושבת בבית ורק מתפללת .. רק שלא יהיה חולה.. שלא יגיע שוב לבית חולים
אבל הכי הכי חשוב, שאתם שוכחים שבעצם החרדים הם אנשים נורא קנאים לדתם! וכמובן את ילדיהם הם מחנכים בהתאם להיות קנאים לדתם ולא למדינתם! אם אנחנו מגיעים למצב שבו במשפחה של הורים חוזרים בתשובה שהולידו ילדים אחרי חזרתם בתשובה, הילדים שואלים את אחיהם החילוני נישואין קודמים של אחד ההורים האם הוא גוי או יהודי משום שאינו חובש כיפה, אין לנו את הסמכות לשפוט בחורים חרדים בני 18 על כך שאינם מתגייסים לצבא, לבחור חרדי בן 18 יש כבר אישה וכמה ילדים... והוא מחנך אותם לפי אותן המידות שבהן הוא חונך... ואני לא חושבת שצריך להאשים את הילדים או את ההורים או את הדור הבא קודם או אחרי, כי כולם נתחנכו באותה צורה קיצונית ודומה. אם כבר תאשימו את המדינה... כל המקרים הנ"ל הם מקרים אישיים, אמיתיים וקרובים.. . אומנם נשמע שיש לי סביבה מוזרה ביותר, אבל אינני טוענת שמוזר זה רע

Drunk Bullet

New member
בקשר לחינוך החרדי..

אין לנו את הסמכות לשפוט בחורים חרדים בני 18 על כך שאינם מתגייסים לצבא, לבחור חרדי בן 18 יש כבר אישה וכמה ילדים... והוא מחנך אותם לפי אותן המידות שבהן הוא חונך רק בגלל העובדה הזאת מזמן היו צריכים להפסיק את הזרמת הכספים הבלתי פוסקת, למערכת ה"חינוך" החרדית. לא רק שהם מחנכים את ילדיהם לשנאת הזר (תחושת העליונות אל מול עמים אחרים) הם גם מחנכים לשנאת החילוני ולשנאת מנהגים שאינם נראים להם הגיוניים (בלי להודות בכל אלה), ועכשיו גם הלכות וחוקים חדשים לרגל הפינוי- רבנים תומכים בשימוש בכוח נגד חיילים, ולא מזמן אף יצא לתקשורת ציטוט של רב מסוים, שאומר שעדיף למות מאשר להתפנות - אז עכשיו יהיו לישראל שהידים משלה. הזרמת כספים לחרדים (כשהתרומה של רוב האוכלוסיה שלהם, שואפת ל-0) והתרפסות מולם רק כדי לקבל רוב בהחלטות בממשלה, זה התאבדות איטית - כל הדברים הנ"ל רק גורמים לפילוג בעם (שגם כך כלל לא מגובש).

M a r U s k A

New member
אני לא אמרתי שמה שנעשה

הוא נכון.. אני רק אומרת שאנחנו לא יכולים לשפוט את כולם בהכללה.

E K O

New member
אוקיי

לא קראתי מה שאחרים כתבו, כי אני על המחשב האיטי והמעצבן, בכל מקרה - נקודת מבטי: אני לא חושב שזה כל כך אמור להפריע, אנחנו יחסית בזמנים רגועים מאי פעם, היו לנו מלחמות בהפרשים קטנים מאז הקמת המדינה, אבל עכשיו יש לנו מעל שני עשורים של "שקט" יחסי, אנחנו לא צריכים גיוס מאסיבי, בסה"כ הם, הדתיים, הם מה שנשאר בישראל שמייחד אותה, יש להם את העבודה שלהם לעשות, למדתי הרבה על דתיים במהלך השבעה, הם מחוייבים ללכת לנחם אנשים אחרים, האמונה שלהם אומרת להם שהם אלו שצריכים להושיע את היהודים במעשים טובים וצדקה.... קשה להכניס אותם למסגרת כי הרוב לא מקבלים אותם, אז הם מסתגרים, בתי ספר משלהם וכל היוצא בזאת, אז זו בעייה אחת, עוד בעייה היא השעות של התפילות, הם צריכים להתפלל בשעות מסויימות, לפחות שחרית וערבית, וזה טקס שלם, בד"כ זה דורס את הזמן של מסדר בוקר ושל שמירת ערב או ארוחת ערב, בחלק מהבסיסים אימון או משהו.... אז צריך לשנות הכל לטובתם, אם הם יצטרפו אז יאשימו אותם בשיבוש הלו"ז, למרות שהגורמים העליונים של הצבא רוצים שהם יצטרפו יהיו לזה השלכות דראסטיות בקרב בגורמים התחתונים - אלו שמשרתים, ברגילה ובמילואים.... בכל מקרה, אם אני הייתי דתי, אז כנראה הייתי מתגייס, כי תמיד רציתי....

JORGEN

New member
אגב...אם כבר צבא...

היום חזרתי ממנו בפעם הראשונה,אני כרגע בטירונות עתודאים,התגייסתי יום רביעי...הגעתי לבסיס זיקים וזה פול רחוק מהבית שלי..(סרט רע) סך הכל חבר'ה ממש ממש סבבה...ומקווה שהיא תמשך בכיף:) בהזדמנות אני אכתוב על זה עוד קצת...

לא צודק.

על כל אזרחי המדינה חל חוק גיוס חובה, פרט לאזרחיה הערביים, מסיבות מובנות. אם החרדים לא רוצים להתגייס אלא ללמוד תורה כל יום כל היום- אין שום בעיה. רק שלא יבקשו תקציבי עתק לישיבות שלהם. שיממנו את הלימודים של עצמם. מי שמע על עוד מדינה בעולם שבה פלח אוכלוסיה מסויים, שתרומתו לחוסן המדיני היא אפסית, ושרובו לא מזוהה עם אופיה, חי על חשבון שאר האוכלוסיה? מקבל תקציבים מטורפים וכל מה שעושה בתמורה הוא "לסנגר עליה בפני בורא עולם"? זה פשוט מחדל. צריך לחייב את בני הישיבות להתגייס. כן, בכוח! אף אחד לא מבקש שיהיו לוחמים בפלס"ר גבעתי...מצדי שישפשפו רצפות כל היום. אבל אנחנו צריכים את כוח האדם הזה! ואם הם לא מוכנים לתרום למדינה- צריך להפסיק את התרומה של המדינה להם. לא רק שהמדינה לא שוללת מהם זכויות, היא אפילו מוסיפה להם זכויות. ואם הייתי חרדי הייתי מתגייס. הרי איזו מצווה יותר גדולה מאשר להגן על חיי יהודים בארץ ישראל? "המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו"... לחלק הזה במקורות כנראה לא נוח להם להתייחס.

למעלה