אוקיי
לא קראתי מה שאחרים כתבו, כי אני על המחשב האיטי והמעצבן, בכל מקרה - נקודת מבטי: אני לא חושב שזה כל כך אמור להפריע, אנחנו יחסית בזמנים רגועים מאי פעם, היו לנו מלחמות בהפרשים קטנים מאז הקמת המדינה, אבל עכשיו יש לנו מעל שני עשורים של "שקט" יחסי, אנחנו לא צריכים גיוס מאסיבי, בסה"כ הם, הדתיים, הם מה שנשאר בישראל שמייחד אותה, יש להם את העבודה שלהם לעשות, למדתי הרבה על דתיים במהלך השבעה, הם מחוייבים ללכת לנחם אנשים אחרים, האמונה שלהם אומרת להם שהם אלו שצריכים להושיע את היהודים במעשים טובים וצדקה.... קשה להכניס אותם למסגרת כי הרוב לא מקבלים אותם, אז הם מסתגרים, בתי ספר משלהם וכל היוצא בזאת, אז זו בעייה אחת, עוד בעייה היא השעות של התפילות, הם צריכים להתפלל בשעות מסויימות, לפחות שחרית וערבית, וזה טקס שלם, בד"כ זה דורס את הזמן של מסדר בוקר ושל שמירת ערב או ארוחת ערב, בחלק מהבסיסים אימון או משהו.... אז צריך לשנות הכל לטובתם, אם הם יצטרפו אז יאשימו אותם בשיבוש הלו"ז, למרות שהגורמים העליונים של הצבא רוצים שהם יצטרפו יהיו לזה השלכות דראסטיות בקרב בגורמים התחתונים - אלו שמשרתים, ברגילה ובמילואים.... בכל מקרה, אם אני הייתי דתי, אז כנראה הייתי מתגייס, כי תמיד רציתי....