על התאהבות,,,,,

קטי30

New member
בקלות../images/Emo9.gif

תוך כדי שיטוט ברשת שומרת לעצמי תמיד ת'משפטים החזקים תמיד יש משהוא כשזה או אחר באמתחתי (או ליתר דיוק במועדפים שלי
) שתהיה לך שבת שלום

shemesh22

New member
נשמע כמו ההמנון של הפולניות:)

לא חשוב אני אסבול לי כאן בשקט... לא מסכימה עם דיאן קיטון בכל הכבוד ויש כבוד. ואגב זו לא היא שהשתתפה בסרט "באהבה אין חוקים"? אם אהבה גורמת לסבל שהוא יותר מהכאב הנעים שחשים אחרי ספורט מאומץ כאב של התכווצות שרירים, שהוא כואב אבל נעים...אז חבל על הזמן. (
חכמה בדיעבד ותסלח לי דולה שגנבתי לה את הסוגריים)

קטי30

New member
../images/Emo12.gif ואני תימניה בכלל

לא חייבים להסכים
כל אחד רואה לעצמו את פני הדברים. אני לעצמי חושבת שלאהוב זה דבר מקסים ולא צרכים לעשות ישובים כאלו או אחרים. מה שחשוב זה מה שמרגישים מה שבלב בפנים ושרגשות חיים ופועמים
המשפט היה מיועד לזה שכתב ת'כתבה ושהביא שאהבה זה סוג של חולשה . אמרתי ואחזור שנית אדם שאני יוגע מה זה לאהוב (מסיבות כאלו ו/או אחרות) הוא כאן האומלל והחלש
שבת שלום לך

אז אם אני לא טיפוס

חווה תסכולים ומרירות ואכזבות? הכוונה .....(ולא, לא ביוהרה) אני לא טיפוס שחווה אכזבות ותסכולים, הם לא מנת חלקי היומית...וודאי לא העקרית (אם בכלל) וזה ממקום הקשור לאיך אני רואה את החיים בכלל ואת נושא יחסים בינו ובינה ואהבה בפרט... ומאידך חסר לו שלא אהייה יפה חכמה ומוצלחת בכל יום מחדש ובהתעצמות חחחחחחח אהההההה אז אני יודעת מה אני.... אני מספיק חזקה כדי לאהוב את עצמי חלשה! זהו! זה מה שאני .
מראה על שולחן הניתוחים~ לפניכם...

Ima Adama

New member
אני חושבת בדיוק הפוך

ציטוט - " בלתי אפשרי להתאהב במישהו ממקום של עוצמה ומעמדה של יתרון". הוא כניראה מתכוון לאותה התאהבות ספונטנית שלרוב לא תחזיק מעמד אם לא נבנו עוד דברים מהותיים בזמן הקשר. אהבה שתחזיק מעמד ותסב טוב לשניים, היא זו שתהיה בנויה על מודעות עצמית ותיאום ציפיות בין השניים, דבר שמצריך זמן, רצון, מוכנות ובגרות נפשית ויכולת לנהל דיאלוג פתוח ואמיץ. אלה הם בדיוק היתרונות לבנות אהבה ממקום של עוצמה. מה גם שיואב (כותב המאמר) שם דגש מוגזם על אלמנט הכח במערכת היחסים. זה בעיניי פוסל מלכתחילה הצלחה של קשר שבסיסו הוא כח. כח, תמיד יהיה קיים אצל כל אחד מאיתנו, הוא הישרדותי. אבל אצל אדם בוגר ומודע נימצא את היכולת לוותר על הכח בסיטואציה הנכונה.

אמת ויציב...

וכותב המאמר בודאי שלא טעם טעמה של אהבה אצילית המבוססת על יחד ותמיכה,על ויתור וענוה בבחינה של ``איזהו גיבור? הגובר על יצרו``,דווקא תכונה זו באה מעמדה של כוח פנימי ועם ידיעה ברורה שהכניעה היא הכוח האמיתי, וזה הדבק הבין זוגי היחיד בנמצא... הלוואי ונזכה לכך.

דג דה גן

New member
בול שיט בריבוע

נכון רק מי שאצלו זוגיות מתפרשת כשדה קרב . כפלטפורמה למשחקי כוחות ואגו. וככה זה גם נראה. תנו לי להתאהב כל יום מחדש ולהיות חלש, חלוש, חלושס.

:) יש משהו בדבריו

אם כי הוא משתמש במילים די בוטות ביחס למאוהב\ת... כי להתאהב במישהו, בעיניי בכל אופן, זה ללכת שבי אחריו... {אבל בע"מ}. פה הוא מקצין לחלוטין...מסתייגת מכמה הביטים שלו. אם הוא היה יודע להבדיל בין לאהוב ובין להתאהב, אזיי הו היה משנה את משקל המילים. הוא צודק בכך, בטענה שלהתאהב, זה לאבד את הרציונל... שרשרת של כלים שלובים :)) אנחנו מאבדים שפיות זמנית, אבל לטובה. להתאהב , בעצם יכול להביא שיברון לב..{במקרה של 50\50}...ביחד עם אכזבות, תיסכול... אבל מי שלא חווה את כל המיכלול הזה לטוב ולרע, לא חי :))

אא ניר

New member
שטויות

במיץ עגבניות. נדמה שהמחבר משליך את עצמו, ומבנה האישיות שלו על העולם. מביך.

האהבה מחלישה?

כן לפעמים ומה רע בכך? אך האהבה גם ובעיקר מעצימה, אנחנו אוהבים, אנו נהפכים להיות אנשים חייכנים לכול הסובב אותנו, מרחפים ממש, נותנים אחלה תפוקה בעבודה, ןאיך שכחנו מה זה עושה לפנים.?.............. פתאום אפילו הקבצן ההוא שיושב לי מתחת לחלון בכול יום, יושב לו באותה אופוזיציה כבר פחות מעצבן אותנו......... ואם אהבה מחלישה בהנחה, מה רע לחוש כך? אנו אסטרטיביות כול הזמן? מה רע להרגיש קצת קטנים וחלשים? הנה באה האהבה שתיתן לנו יד, שתרים לנו קצת את הראש, אין שום רע הק'יצר, "הרי חניגון הזה חיכנו כבר שנים"...................

r e d head

New member
קראתי את הכתבה במקור

והבנתי שהוא עושה שם הבחנה בין התאהבות שהיא חד צדדית לכן היא ממקום של חולשה. לבין אהבה שהיא דו צדדית שיוויונית ואמיתית. וזאת הפואנטה. המינוחים אולי לא מתאימים למה שאנחנו מכנים שלב ההתאהבות. אבל יש משהו בדבריו.

אכן כן

כשמתאהבים חד צדדי גם בדר"כ מאדירים את הנשוא, את תכונותיו..עד שבעצם הוא אינו בר השגה. כי המתאהב פשוט מפחד מפגיעה או דחייה, משום שזה חד צדדי..ומגיע ממקום לא שווה..אך לא חלש..אלא ילדותי או אבסיסיבי. (אובססיבית עד כדי פגיעה בנשוא ההתאהבות) כשזה הדדי..זה כבר בא ממקום אחר לגמרי וכאן המבחן של בני הזוג שהפרפרים וההתרגשות הופכת לאהבה ..ושגרה קצת יורדת עליהם..

יערית

New member
יותר מידי כבד לטעמי

לחשוב באיזו עמדה אתה נמצא כשאתה מתאהב.אתה מתאהב נקודה. בלי סימן שאלה בלי סימן קריאה,לפעמים ששואלים מיהו למה התאהבת בזה או באחרת,לא תמיד תמצאי את התשובות הנכונות,כי בהתאהבות אין תמיד חשיבה "נקייה". אהבה זה כבר נישה אחרת.

אצלי אני חייב להגיד שהאהבה אצלי

באה דוקא ממקום של עוצמה מכח עצום חייתי ממקום של לגונן ולדאוג ( איפה פה החולשה ? ) כשהעוצמות שבאות מכל הכיוונים יחד מלאות אנרגיה והכוחות המשולבים בתוך ברית קדושה שלא כתובה ולא מחוייבת לכלום שאין לה שום הסבר הגיוני ואף אחד עוד לא הצליח להגדיר עד היום ושאינה תלויה בדבר , וברור שאינה יכולה לבוא ממקום של חולשה , פחד , נחיתות !!!!!! הפחד עצמו בא דוקא אצל אילו שלא יודעים להגיע לעוצמות האילו אצל אילו שרגש עמוק או רדוד ככל שיהיה גורם להם חולשה אילו שלא ידעו ולא יוכלו לדעת " מה זו אהבה ????? " אז נכון לא מוסבר הרגש הזה וגם לא מובן וכמו נושאים רבים שאותם אנשים לא מבינים ( קחו למשל - מחשבים --- כמה אנשים אתם מכירים שמפחדים ממחשבים כי הם לא יודעים ומכירים ? או עוד כוחות ודברים לא ידועים שאנחנו כולנו חוששים מפניהם כי אינם מוכרים לנו ? היד עוד נטויה מדוגמאות אם רק תבקשו ) אנשים שלא יכולים להתחבר אל הרגשות שלהם ימצאו ויספרו לנו כל הזמן כמה זה רע איך אנחנו במקום לא טוב והאמת מי מאיתנו ה"שפויים" לא רוצה אהבה ? אז שלא יספרו לכם אחרת אני לא חלש כי אני אוהב אני לא אוהב ממקום של פחד או נחיתות אני שם להגן כמו בימי ביניים כמו אבירי השולחן העגול אני מוכן לצאת ולהילחם למען האהבה שלי ואולי בעצם הם צודקים המסכנים האלה ===== כי אין להם תרוץ אחר לחוסר היכולת שלהם כי הם לא יודעים לפרגן לאחרים כי כואב להם שהם לא שם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני בכל אופן מאחל לכולכם האוהבים החלשים ואילו הנמנעים מכך שיהיה לכם טוב באשר אתם תביטו פנימה לתוככי הנשמה תסתכלו לעצמכם בעיניים אף אחד אחר לא יוכל לעשות את זה בשבילכם תואהבו אפילו את עצמכם אם בכך אתם רואים עוצמה העיקר אל תפחדו כל כך כי נעים וחם שם באהבה , בטוח וטוב אפילו אם היא רק לעצמכם אני מפרגן לכם

ה....כן נזכרתי |הדגש| הפואנטה

האוהבים הרי מסירים את כל מנגנוני ההגנה שלהם מפני האהוב וזה יכול רק אדם חזק לעשות ! אדם חלש יפחד להפגע, יחשוש שמא בעומדו ערום ועריה לפני אהבתו תנצל זו את המעמד לפגוע

למעלה