על התאהבות,,,,,

אנסה שניה כן לתמוך בתאוריה שלו

כשאנחנו מאוהבים (התאהבות מטורפת שכזו), אנחנו שוברים את החומות שלנו ונותנים לבן/בת הזוג גישה לחולשות שלנו. יכול להיות שיש בנו ציפה מסוימת שאותו אדם ירים אותנו כלפי מעלה. מה שנקרא "יחד נמריא אל-על". ברור שמבחינה הגיונית זה לחלוטין לא "נורמאלי". אבל מי אמר שהתאהבות זה דבר רציונאלי? אח"כ נפתחות העיניים ואנחנו מביטים בדברים קצת אחרת.
זה מה שקורה כשמנסים לנתח משהו לחלוטין בלתי נתפס, אבל מרגיש אחלה...

d a n i e l s 5

New member
אבל ...אבל...

כשאנחנו נותנים לו/לה גישה לחולשות שלנו זה מגיע מתוך ההכרה שיכירו אותנו AS-IS ולא מתוך הצורך /הרצון שירימו אותנו . אבל אם נפתח את התאוריה שלך....יש אנשים שמתאהבים בברירת מחדל כי הם נמצאים במקום כל כך נמוך שכל לטיפה, כל חיבוק, כל מילת קסם יכולה לגרום להם להתאהב.....רק שזאת לא ממש אהבה , זה הצורך ההוא........ לפעמים האנשים האלה נמצאים שם גם מתוך הצורך החזק בזוגי ........לא משנה מה מי, העיקר לא להיות לבד.... ולא מהמקומות הנכונים. זה עצוב.

כן, מסכים איתך ../images/Emo13.gif

ולא בטוח שזה עצוב. הצורך בזוגיות...כל אחד מגיע ממקום אחר. וכבר הופתעתי מכל מיני פורמטים שונים ומשונים וחלקם פשוט עובדים... אז קטונתי, בחיי שאינני שופט אף זוג. מבחינתי מה שעובד, אחלה. אגב, היכולת לקבל אדם ASIS מגיע בגיל מסוים או לאחר נסיון רב. זה באמת קשה...

מצוטטת

New member
לא מאמינה

שקיים דבר כזה ....... שמתאפשר לאדם באשר הוא לקבל AS IS את האחר אפילו לא בקטע של ההתאהבות..... זה שה"חולשה" מסתירה ת'נוף לעומת זאת באהבה, נו שם זו כבר אופרה אחרת שם מקבלים AS IS את מה שיש ושם זה כבר ב'מת עניין של גיל/התנסות

תפאורה מעוננת :))

שגורמת לאופוריה זמנית.... מצו...אבל גם שם-האהבה- יש בעיה לקבל AS IS ...נו את יודעת..תמיד יהיה משו שיפריע לאופרה:)).

מצוטטת

New member
אNי

כבר מינזמן הפסקתי ל
....אהבה לנצח שתי
במצח אבל, על אמת כן מאמינה{עדיין} שיותר קל לקבל את הAS IS מתי אוהבים גם אם זה על זמן שאול....... זה הסתו שמענן לנו ת'סתכלות כנראה.......

זיי לא הסתיו...

הכל כאן מעונן פתאום כזה...יותר ממה שמוקלד לעין:)) זה עם עושר אגדי מהול בחברים...ועדיין גלמוד. זה פגש בחורה דיווינית של פס ייצור ברביזם משופצר.....ומסרב לה בתוקף...אללי, לכי תביני. זו תשלים את חייה רק עם עשיר...כי כך היא תעצים את זהותה. וההוא...מחליט לעשות את הצמרת של העץ...כי פ'תום יש לו מיומולדת.. נו מה ניסגר? זה לא החום מצו...??.

מצוטטת

New member
הדבר

החלש היחיד בסיטואציית ההתאהבות{בשונה מאהבה} זהו הרציונאל אה, כן יש גם אנשים שחשים זאת כ"חולשה" אם אין להם ההתאהבות חדשות לבקרים...... זו הבלבלה הזותי ש... מה שמעניין שממה שאני הכרתי/מכירה ויודעת שדפקא התאהבות גורמת לאוחז בה עוצמה בטחון וחוזק שהרי {ובמיוחד אנחנו באי החדר} היכולת להתאהב {במיוחד מחדש} מוכיחה , שהחזרנו לעצמנו איזו שהיא עוצמה/יכולת להרגיש.... אפילו אם זה רק למען ה
הריגוש שבזה

d a n i e l s 5

New member
זה.....

"שדפקא התאהבות גורמת לאוחז בה עוצמה בטחון וחוזק " הכי נכון !

ערסlight

New member
על אהבה ודעות קדומות

יש שני סוגים של אהבה. יש אהבה שבאה מראיית עולם של אני חלק מהיקום... אני אוהב את עצמי ואת העולם שלי ומכך... אני שוחר אהבה לכל ברואי העולם. זוהי גישה שאנחנו מכירים בזן בודהיזם. [זו לא אהבה שממוקדת בגורם מסויים] זו אהבה שאינה תלויה בדבר וזה [בערך] משהו שכל הדתות למעשה שואפות אליה. אנחנו מתיחסים למצב הזה כ"הארה" אבל לא על זה דובר כאן. יש את האהבה הרומנטית. זו אהבה מצוקתית בהגדרה. זו אהבה שבמהותה המבט שלה פנימה [מה שאנחנו מרגישים] ושבעצם ממנה מישהו אחר שיהיה אחראי לאושרנו. במילים אחרות- זו תלות. אנחנו מפתחים תלות במושא אהבתנו וגם ציפיה גדולה [ומה שקורה לציפיות כבר כתבנו לא מעט] אנחנו יכולים להמר על זה שגם אם נוצר מצב של "אהבה הדדית"... היא לעולם אינה סימטרית... נוצר מצב של חלש וחזק. גם אם במקרים מסוימים עשוי להיות היפוך תפקידים... בסופו של דבר יש אחד שמיצה ואחד שסובל. ויתר הדברים... הרי הם כתובים כאן, על גבי הפורום.

מזל חי

New member
הפעם לא מסכימה איתך איש! תלות?

ציפיה? אין הדדיות? חלש מול חזק? מדברים כאן על אהבה (אופס סליחה התאהבות
) אין חזק מול חלש יש שניים וכשאחד חלש השני נותן לו את החוזק. אם האהבה (נתינה וכו) אינה הדדית אז איזו אהבה זו? (חד צדדית אינטרס?) ציפיה? באהבה אמיתית לא מצפים הכל קורה כפי שנכון.

מזל חי

New member
פיספסתי את ..

אנשים שאינם יודעים לאהוב.לא מבינים מהי אהבה באמת. ובאהבת אמת כשאתה מסב אושר לאחר אתה לא חושב במושגים של ציפיה נתינה וכו.. אתה כל כך רוצה לתת אהבה ולהסב אושר. שהאושר של הצד השני הוא אושרך שלך. וכשאתה מגיע למקום הזה לחשוב ככה ולראות את זה מגיע גם מהצד השני. זהו האושר הזוגי שכל כולנו שאפנו אליו. ורק אלה שמגיעים לשם יודעים מהי אהבה!

ערסlight

New member
את מזכירה לי...

מאזוכיסט בא לסאדיסט ומתחנן לסטירה. הסאדיסט מסתכל עליו במבט קר ומסנן בין שיניו... לא!

shemesh22

New member
חולשה

צריך לרגע לעשות הפרדה בין: להרגיש בעמדת חולשה ונחיתות מול הבן זוג, לבין לאפשר לעצמינו להראות חולשות מולו... הבדל משמעותי ביותר! כשאנחנו מרשים לעצמינו להיות חלשים לפעמים...(ואגב לא רק מול בן זוג) זה חוזק ועוצמה בעיני, זה מראה על בטחון במערכת היחסים ואמון בבן הזוג.

ערסlight

New member
את צודקת

אבל את מבינה אחרת לגמרי מה זה חלש או חזק. פה מתכוונים [להבנתי] לחלשים במובן שחרדים לאבד את האהבה ולא האמיצים שמספיק בטוחים [בעצמם בעיקר] בכדי לחשוף פגיעות. את בטוחה שאין לך את הגרביים האלה?

shemesh22

New member
באמש'ך מה יש לך

מהגרביים שלי? :) עכשיו בכלל קיץ, ישנים בלי גרביים!

מזל חי

New member
אז אתה כן מסכים

שאהבה יכולה לצמוח מתוך חוזק אוהבים מתוך חוזק ולא חולשה.. אז תסביר לי מה רצית שם למעלה להגיד ואיך הגעת למזוכיסט ולסדיסט?

למעלה