שירשור יום ב

fibonachi

New member
אמממ...

אסור להשתמש על ריבועים מכיוון שהנוסחא לא נכונה במקרה זה. בקשר לשאלה השניה תנסה לפתח את הצד היותר מסובך שזה sin(a+b)*sin(a-b). יואב.

תשובה ../images/Emo107.gif

במקרה של סינוס (או קוסינוס) שעולה בריבוע, אסור להפעיל נוסחאות סכום והפרש, שאינן מתאימות לכאן. אבל יש נוסחאות מתאימות למקרים האלה, שהן בעצם וריאציה של זווית כפולה (ואפילו כתובות בנוסחאון של הבגרות) :
sin²α=[1-cos(2α)}/2​
תשתמשי פעמיים בנוסחה הזו באגף שמאל, ואז תקבלי נוסחת הפרש קוסינוסים והתרגיל נגמר.

Supermans girl

New member
שני תרגילים קשים...........

1. (אני מעדיפה שתראו לי את הדרך של זה- הוא הקשה יותר): b^2+c^2=a^2 + 4s(shetach meshulash!)*cota h שטח משולש=(צלע כפול צלע כפול סינוס הזוית שביניהן)חלקיי שתיים. 2. a^2sin2b+ b^2sin2a=4s אלו התרגילים היחידים שלא הצלחתי לפתור מהדף של הבחינה.
לפותר נכונה... תודה.

בבקשה ../images/Emo107.gif

תרגיל ראשון : פשוט במקום S תרשמי את נוסחת השטח (חצי מכפלת שתי צלעות בסינוס הזווית שבינהן, מומלץ בזווית α ) , ובמקום a² את משפט הקוסינוסים, ואחרי זה כבר לא נשאר כמעט מה לעשות... כנ"ל ב S שבתרגיל השני. אם תרצי יותר פירוט - תגידי לי.

Supermans girl

New member
עשיתי את זה

הצבתי את נוסחת השטח במקום S- אבל לא הצבתי את משפט הקוסינוסים. בשאלה השניה- הצבתי S ובכל זאת לא הצלחתי להגיע לשיוויון... מה עושים?

הנה הפירוט ../images/Emo107.gif

a²sin(2β)+ b²sin(2α)= =4R²sin²α·sin(2β)+4R²sin²β·sin(2α)= =4R²(sin²α·2sinβcosβ+sin²β·2sinαcosα)= =8R²sinαsinβ(sinαcosβ+sinβcosα)= =8R²sinαsinβsin(α+β)= =4·½·(2Rsinα)(2Rsinβ)sinγ= =4·½·a·b·sinγ= =4S​

Escova

New member
לא יודע אם זה שלח את ההודעה אז

אבל אני לא יכול לצפות בשרשור עם הדפדפן המחורבן שלי ! הקיצר, יש לי בעיה בסדרות הנדסיות הבעיה היא כזאת: בסדרה הנדסית 4 איברים. סכום האיברים הקיצוניים (A1+A4) שווה ל35 סכום האיברים הפנימיים (A2+A3) שווה ל30 מצא את האיבר הראשון בסדרה בבקשה תענו זה מחר... (המבחן) ורק היום נתקלתי בזה...

יש לי הרגשה... ../images/Emo107.gif

שהרמז הבא יעזור לך , תגיד לי אם ניחשתי נכון :
x³+y³=(x+y)(x²-xy+y²)​

Escova

New member
אז זהו שלא... מצטער...

חלים שני איסורים בתרגיל: - אין להשתמש מנוסחאות של מעל מעלה שלישית -אין להשתמש בלוגים או מספרים מורכבים הסיבה היא שעדין לא למדנו את זה...

Escova

New member
אז זהו שלא...מצטער...

הקטע שבתרגיל חלים כמה הגבלות: -אסור להשתמש בנוסחאות של מעלה שלישית ומעלה (רק נוסחאת שורשים) -אסור להשתמש בלוגים או במספרים מורכבים והסיבה היא , שלא למדנו את זה עדיין... אם זה עוזר, הגעתי לאיזה משהו היום: 35Q+35(Q*Q)-30(Q*Q*Q)=30 (מצטער שלא כתבתי בשנייה ובשלישית, לא הצלחתי עם הצ'ארמאפ)

הנה עוד דרך ../images/Emo107.gif

טוף, יש עוד דרך למרות שאני מאוד לא אוהב אותה כי היא די "מאולצת". אתה יכול להגיד שסכום כל ארבעת האיברים הוא 65 , ולהשתמש בנוסחת (S(4 . תקבל :
A1(q^4-1)/(q-1)=65​
למרות שזה נראה ברגע הראשון ממעלה רביעית, זה הופך בקלות למעלה שנייה, כי :
q^4-1=(q²)²-(1²)²=(q²-1)(q²+1)=(q-1)(q+1)(q²+1)​
כך שהביטוי q-1 מצטמצם במונה ובמכנה. המשוואה השנייה היא שסכום השני והשלישי הוא 30 , ואם תחלק את שתי המשוואות זו בזו תקבל משוואה ריבועית פשוטה. דרך אגב צריך גם לבדוק מה קורה כאשר q=1 . ועוד דרך אגב : יש לך כמה טעויות בחתימה שלך, בציטוט מתהילים...

תומר שי

New member
ממוצע גיאומטרי

שנן לעצמך את המשפט הבא: בסדרה גיאומטרית (הנדסית) כל איבר, פרט לראשון, הוא ממוצע גיאומטרי של שכניו. במקרה שלך זוהי הסדרה הגיאומטרית: a1 , a1q , a1q^2, a1q^3 שתי משוואות כבר נתונות לך בשאלה: a1 + a1q^3 = 35 a1q + a1q^2 = 30 כעת המשוואה השלישית נובעת מהמשפט שרשמתי למעלה:
(a1q^2)^2 = a1q * a1q^3​
לפניך שלושה משוואות עם שלושה נעלמים. מקווה שעזרתי.

תומר שי

New member
סליחה, טעות שלי

עדין אתה עם 2 נעלמים. בלבלתי את השאלה שלך עם שאלה דומה שהיתה לי מוכרת לי אך ברור לי כעת שזו לא אותה שאלה. מצטער. קבל ביטול.

LordR

New member
התשובה היא ש

שכן זאת אקסיומה זאת אחת מחמש האקסיומות הבסיסיות ביותר באנגלית קוראים לזה: distributivity

איייייל

New member
לדעתי מה ש yatir התכוון

חוק הפילוג הוא אמנם חלק מההגדרה של חוג\מרחב\שדה\ווטאבר, אבל במקרה של מספרים יתכן שהוא נובע מההגדרות הבסיסיות (אני לא מבין מספיק בתורת המספרים בשביל לענות על זה)

sarabr

New member
למישהו יש את........

הטבלה הזו של הטריגונומטריה שמתחילה כך: 90 60 45 30 0 sin cos tan ???

cornflake girl1

New member
בעיה באלגברה

נתון מעגל אשר מרכזו M נמצא על הישר Y=7 המעגל משיק לישר Y=0.5X בנקודה (A(6,3 מצא את משוואת העגל תודה!

למעלה