שירשור יום ב

freedom rider

New member
ואחרי שמגדירים את הטבעיים

מגדירים בעזרתם את הרציונליים, ומהם מגדירים את הממשיים...

yatir

New member
חתכי דדקינד:

חלוקה של קבוצה לשני קבוצות זרות, T ו-U, כך שכל האיברים של T קטנים משל U, ושל-T אין איבר "הכי גדול". יתיר

אתה יכול

להחליף את המילים: "...של קבוצה..." למילים: "...של קבוצת כל המספרים הרציונליים...", ולהמשיך לסַפֵּר, מה עושים עם כל החלוקות האפשריות הללו.

yatir

New member
אני לא יודע בדיוק, לפי מה שהבנתי זה

די מסובך. ראה קישור.

Shiberia

New member
שאלה

יהיו וקטורים p1 p2 p3 במישור שאינם על ישר אחד ו q=(p1+p2+p3)/3 מהי הזווית p1qp2 ברדיאנים?

yatir

New member
רמז...

תבנה משולש, כך שמפגש התיכונים שלו הוא על בראשית הצירים. והווקטורים p1,p2,p3 קובעים את הקודקודים...מה אתה יכול להגיד על ווקטור q??? יתיר

yatir

New member
תיקון,,,

נק מפגש התיכונים לא חייב להיות על ראשית הצירים. תבנה משולש שקודקודיו נקבעים ע"י הווקטורים...מה אתה יכול להגיד על ווקטור q, על איזה נקודה במשולש הוא מצביע?

Shiberia

New member
על המרכז... ועדיין אין לי מושג איך

להוכיח שזה 120 מעלות.

זה בכלל לא נראה כ-120 מעלות.

ניקח צלע אחת של המשולש קבועה, ואת הקודקוד השלישי נגביה מאוד, ולחילופין ננמיך אותו מאוד, ונראה שהזווית, בה נקודת מפגש התיכונים מסתכלת על צלע זו, משתנית בהתאם.

למה "גם"? בדיוק היא, נקודת המפגש,

הולכת ומתרחקת או מתקרבת, כאשר תרחיק או תקרב את הקודקוד השלישי בכיוון מאונך ל"בסיס", ולכן משתנית הזווית. או שלא הבנתי משהו? בוא נעשה ככה. נבנה משולש כלשהו, ואת התיכונים שלו. נבחר צלע אחת כ"בסיס", ונסמן את הזווית בה נקודת המפגש רואה אותה. עכשיו ניקח משולש חדש: אותו הבסיס, והקודקוד השלישי הוא נקודת המפגש של תיכוני המשולש המקורי. תעביר עכשיו תיכונים למשולש החדש. הזווית השתנתה?

בנוסף למה שטלמון אמר ../images/Emo107.gif

כמו שהשאלה נוסחה כאן, היא שקולה לגמרי לשאלה המישורית הבאה : מהי הזווית בין שני תיכונים במשולש כללי כלשהוא ? ברור שהזווית הזו משתנה ממשולש למשולש, והיא בוודאי איננה תמיד 120º .

סלאמי

New member
משוואות מעריכיות

היה לי בוחן בשבוע שעבר שבו קיבלתי את התרגיל הבא רק התרגיל הזה הוריד לי 15 נקודות ואני משתגע, לא מוצא שום דוגמה בספר או במחברת אשמח אם תראו לי פתרון של התרגיל הזה x^(x+y) = y^12 y^(x+y) = x^3 ^ מסמן חזקה x+y שניהם בתוך החזקה תודה רבה

yatir

New member
בבקשה

x^(x+y)=y^12 y^(x+y)=x^3​
נגדיר את (log(a,b בתור log של a לפי בסיס b.
log(x^(x+y),y)=log(y^12,y) log(y^(x+y),y)=log(x^3,y) (x+y)log(x,y)=12 x+y=3log(x,y)​
מזה את יכול להוציא שני משוואות:
(x+y)^2=36 loh(x,y)^2=4​
מבין איך להמשיך? יתיר

Supermans girl

New member
שתי שאלות תיאורטיות

1. האם מותר להפעיל את נוסחת חיבור סינוסים על סינוסים שהם בריבוע? (sin^2a-sin^2b) לדוגמא. 2.אם ברצוני להוכיח שוויון, איך צריך להתקדם כאן: sin^2a-sin^2b=sin(a+b)*sin(a-b) bla תודה!

למעלה