שירשור יום ב

freedom rider

New member
הדרכה

כשאתה מוציא שורש משני האגפים, נוצרים לך שני אי שוויונים:
1) x^2-5x+2<2 2) x^2-5x+2>-2​
הפתרון של אי השוויון המקורי הוא החיתוך של 2 אי השוויונות האלה.

freedom rider

New member
הסבר יותר מפורט

יש לך אי שוויון: 4>2^a. אם תוציא שורש ותגיע ל- 2>a זה לא יהיה נכון - למשל עבור a=-3, שים לב כי 2>3- אבל 4<2^(3-) ! כשמוציאים שורש מהאגפים - צריך לקחת את הערך המוחלט של השורש! לכן פתרון לאי שוויון כזה הוא 2>a וגם 2-<a.

הדרכה ../images/Emo107.gif

המשך את התיכון m כאורכו, וחבר את קצהו לקודקודי המשולש, כך שתקבל מקבילית. תקבל משולש (חצי מהמקבילית) בו יש לך מספיק נתונים כדי למצוא את אורך האלכסון 2m .

אין ברירה - נמשיך ברמזים ! ../images/Emo107.gif

במקבילית סכום זוויות סמוכות הוא 180º . ולכן אם זווית A היא α , אז זווית C היא 180º-α . עכשו אתה יודע לסיים ?

תשובה ../images/Emo107.gif

דבר ראשון אני לא גבר, אני נשר, וגם אחד שנובח !!
במקבילית האלכסונים חוצים זה את זה, ולכן באמת בשאלה שהבאת ידענו שהמרובע שהתקבל הוא אכן מקבילית. אבל מה לעשות, בדרך כלל האלכסונים אינם חוצים את הזוויות של המקבילית, אלא אם כן המקבילית היא מעויין (מקבילית שכל צלעותיה שוות).

ShadowFlash

New member
אוקיי אני אנסה להסביר....

אוקיי אז ככה.... y=x^2 y'=2x לפי הנוסחא של y=x^n y'=nx^n-1 עכשיו בכפל y=2x*x^2 u=2x u'=2 v=x^2 v'=2x הנוסחא אומרת משהו כזה... ---> f`(X)=u'v*v'y נמשיך לחילוק.... אותו דבר עם u טאג ו v טאג רק הפעם u זה המונה v זה המכנה y=x^2\2x y'=(4x^2-2x^2)\2x^2 לפי הנוסחא של u'v-v'u \v^2 u=x^2 u'=2x v=2x v'=2 שורש אני אחשוב שניה איך אני אסביר לך.. זה לא נראה לי כל כך מובן אבל אם יש בעיה תרשום...

The6thAngel

New member
תשובה

קודם כל יש לך טעות: סינוס - ניצב מול הזווית חלקי היתר לגבי השאר: קוסינוס: ניצב ליד הזווית חלקי היתר טנגנס: סינוס חלקי קוסינוס= ניצב מול הזוית חלקי ניצב ליד הזוית

ניסיון נוסף.

אתה יודע מה זה "הערך המוחלט" של מספר? למשל:
| 1 | = 1 | 2 | = 2 | 1/2 | = 1/2 | 55.555 | = 55.555 | 0 | = 0 | -3 | = 3 | -6.47 | = 6.47 | -3/4 | = 3/4​
זה, בקיצור, המספר עצמו, אבל בלי הסימן "מינוס", אם היה לו סימן מינוס. אם לא היה לו, אז לא צריך: הערך המוחלט של מספר חיובי הוא המספר עצמו. גם הערך המוחלט של 0 הוא המספר עצמו, 0. בוא נבדוק עכשיו כמה מספרים, ונראה מתי הריבוע שלהם קטן מ-25.
x=8, x^2=64, x^2>25 x=7, x^2=49, x^2>25 x=6, x^2=36, x^2>25 x=5, x^2=25, x^2=25 x=4, x^2=16, x^2<25 x=3, x^2=9, x^2<25 x=2, x^2=4, x^2<25 x=1, x^2=1, x^2<25 x=0, x^2=0, x^2<25 x=-1, x^2=1, x^2<25 x=-2, x^2=4, x^2<25 x=-3, x^2=9, x^2<25 x=-4, x^2=16, x^2<25 x=-5, x^2=25, x^2=25 x=-6, x^2=36, x^2>25 x=-7, x^2=49, x^2>25 x=-8, x^2=64, x^2>25​
עכשיו השאלה היא: עבור אילו ערכים של x נקבל ש-x בריבוע קטן מ-25 ? התשובה היא: עבור כל x, שהוא בו זמנית גם קטן מ-5, וגם גדול ממינוס 5. או, במילים אחרות, כל x שהערך המוחלט שלו קטן מ-5, הריבוע שלו יהיה קטן מ-25. אם עד כאן הבנתָ, אפשר יהיה להמשיך בתרגיל.

עזוב ערך מוחלט.

בסה"כ, במקום לומר שמספר חייב להיות בין מינוס 7 לבין 7, אומרים שהערך המוחלט שלו קטן מ-7. זה הכל! עבור אילו מספרים ניתן לומר שהריבוע שלהם קטן מ-49 ? תשובה: עבור כל המספרים הנמצאים בין מינוס 7 לבין 7. כלומר כל המספרים שהערך המוחלט שלהם קטן מ-7. יש מבין?

ShadowFlash

New member
בנוסחא

של הכפל במקום y זה u פאשלה שלי... אבל אני בעצמי בקושי מצליח לקרוא את זה sorry........

אמי נ

New member
../images/Emo183.gifשירשור יום ב

איך אפשר להסביר את חוק הפילוג?????????????????????????? אשמח אם תענו לי

freedom rider

New member
להסביר?

מה זאת אומרת "להסביר"? אשמח אם תפרטי יותר למה כוונתך. חוק הפילוג של הכפל מעל החיבור הוא אקסיומה - מערכת המספרים נבנית כך שהחוק ייתקים - אחרת לא תצלח לשימוש.

yatir

New member
אתה בטוח שהוא אקסיומה??? נראה לי

שאפשר להוכיח אותו (אם אני לא טועה...)

freedom rider

New member
בטוח רק המוות

אבל כן, אני די בטוח שזו אקסיומה (אני יכול לבדוק בערב בבית ליתר בטחון, אם יש ביקוש).

freedom rider

New member
אז בואו נעשה סדר

אכן, חוק הפילוג הוא אחת הדרישות הנדרשות משדה, כפי שאייל הבהיר יותר למטה בשרשור הזה, ולכן אני כיניתי אותו כאקסיומה. מההבהרה של אייל הבנתי גם למה יתיר התכוון, ואכן גם יתיר צודק - ניתן להוכיח כי המספרים הממשיים (המוגדרים על ידי חתכי דדקינד) אכן מהווים שדה (נזקקתי לעיון קצר בספר האינפי של מייזלר כדי לרענן את זכרוני החלוד) וכאשר מוכיחים כי המספרים הממשיים הם שדה מוכיחים בין היתר את קיומה של תכונת הפילוג.

1ca1

New member
מזה חתכי דדקינד?

שדה הממשיים לא מוגדר ע"י אקסיומות פיאנו לאריתמטיקה?

למעלה