סופשבוע

Ice Queen 7

New member
מה לעשות שכל יהודי הוא גם בן אדם

עם דעה משל עצמו. זה שמישהו יהודי לא מחייב אותו לעשות שום דבר שהוא לא בחר לעשות (אלא אם כן נמצאים במשפחה דתית ואז זה קצת שונה..
) אני יודעת שלא רצית להכנס על זה אבל הייתי חייבת לענות לפחות על זה

Learn To Fly

New member
אני רק חייבת להגיד

שאני כל החיים שלי שומרת וזה לא בסדר שאין מסטיקים מיוחדים לפסח
חוסר התחשבות במכורים למסטיקים

bachner1

New member
הא??!!../images/Emo2.gif

אף פעם לא שמתי לב... באמת אין?! טוב כנראה שאני לא מכור מספיק למסטיקים אם לא שמתי לב

Learn To Fly

New member
אולי יש

אבל לא משקיעים בזה כמו במצות וזה מעצבן חיפשתי בהרבה מקומות מסטיקים לפסח ולא היו אז קניתי רגילים:S

bachner1

New member
אממ..

אני ממש לא רוצה לפתוח פה ויכוח וגם לא דיון. אני רק רוצה להסביר משהו, ואז אולי תביני יותר את האנשים שמתנגדים לזה. אז ככה- המצווה בפסח לגבי חמץ היא לא רק לא לאכול חמץ בעצמך, אלא שגם "לא ייראה ולא יימצא", כלומר- אם ראית חמץ- עברת עבירה. אין שום בעיה עם פתיחת מקומות מוכרי חמץ בפסח, כל עוד מה שקורה במסעדה מוסתר מהרחוב, וכל עוד אנשים לא יוצאים מחוץ לחנות\מסעדה עם החמץ גלוי לעין. אז מה שקורה עכשיו, זה שסומכים על אוכלי החמץ שלא ייצאו מהמקום עם החמץ גלוי, וסומכים על בעלי המקומות מוכרי החמץ שיסתירו את מה שקורה בפנים מהרחוב. עם זה יש להרבה אנשים בעיה. לרקורד- אני דתי, אבל נגד כפיה דתית.

אוקי, באמת יותר מובן לי עכשיו.

אבל עדיין, עם כל ההתחשבות והכבוד לשומרי המצוות, קשה להכריח ציבור כ"כ גדול לא לאכול מה שהם רוצים, איפה שהם רוצים. ה"לא ייראה" הזה הוא בעייתי.

bachner1

New member
בעייתי בעייתי, אבל קיים../images/Emo3.gif

אי אפשר סתם ככה לבטל איסור בגלל אי נוחות
והעניין הוא, שאם הציבור הזה יאכל בשבוע הזה מה שהוא רוצה, איפה שהוא רוצה, כולל ברחוב- הדבר יכריח ציבור גדול כמעט כמוהו לא ללכת בשבוע הזה ברחוב בכלל... אז צריך למצוא את האיזון, ונראה לי שחקיקה שמתירה מכירת חמץ בפסח, תהיה הגיונית רק ביחד עם חקיקה שדורשת מבעלי העסקים האלה להסתיר את פנים המקום מהרחוב, ולדאוג שאנשים לא ייצאו מהמקום עם החמץ גלוי. (כמובן, לא חייבים להסכים ואולי היה מיותר מצדי לכתוב את זה כי אני לא רוצה לפתוח ויכוח, אבל זה נראה לי פתרון די טוב)

bachner1

New member
כן.

כי זה עובר על "בל ייראה ובל יימצא"- לא שאתה רואה כי ניסית לראות, אלא כי יצא שראית...

A t a s h i

New member
חג שמח. 3>

שיר/י השבוע של ווית'ין: Intro של TSF.
שיר/י השבוע לא של ווית'ין: After Forever - Lonely. כל כך מדהים.
אלבום השבוע: After Forever - After Forever. חרשתי עליו ממש המון. D: מה את/ה שומע/ת עכשיו: After Forever - Lonely. דבר טוב שקרה השבוע: 100 בבגרות בע"פ באנגלית, ביטלו לי את יום חמישי, כמה חברות היו אצלי והיה ממש כיף. D: דבר רע שקרה השבוע: 34 במבחן בחשמל. בדיוק חצי מהקודם.
משהו טוב שאתם מצפים שיקרה בשבוע הבא: חופש 3>, מימונה. 3> אתר השבוע: פייסבוק.
מאכל השבוע: סלט. 3> ספר השבוע: הארי פוטר 7. סרט/סדרת השבוע: 'האוס'.
תמונת השבוע: נה.

Ice Queen 7

New member
כל הכבוד ס:

מתי היתה לך הבגרות? לי ביום שישי ועדיין לא נתנו ציונים

A t a s h i

New member
תודה. D:

ביום רביעי. אצלנו פירסמו את כל הציונים ברגע שהתלמיד האחרון יצא מהמבחן, משונה שעוד לא נתנו לכם. :ם

Endogenisis

New member
גולוגולו, שאג הציצי ]:

שיר/י השבוע של ווית'ין: Somewhere שיר/י השבוע לא של ווית'ין: Gethsemane-Nightwish אלבום השבוע: - מה את/ה שומע/ת עכשיו: - דבר טוב שקרה השבוע: עפתי מנזלת עילית סופסוף לסבאסבתא באשקלון ויש פה גם דודים עם מחשב :} דבר רע שקרה השבוע: אלרגיה ._. משהו טוב שאתם מצפים שיקרה בשבוע הבא: מפגשציצ אתר השבוע: - מאכל השבוע: - ספר השבוע: צילה של הרוח *___________* סרט/סדרת השבוע: - תמונת השבוע: -

למעלה