מספר הערות והארות
שלא תחשבתי ששכחתי אותך..
)
א - נתונים אלו אינם מתייחסים להפליה אלא למקרי אלימות. כשמדברים על הכללת גייז במגזר מוגן הכוונה היא בדרך כלל להגנה בשלושה תחומים: תחומי עבודה, תחומי דיור, ומה שנקרא Public Accommodations (מסעדות, בתי ספר וכד'). האם יש לך נתונים המראים כי בארה"ב גייז בממוצע מופלים לרעה בתחומים אלו? כלומר: א) מרוויחים פחות להיותם גיי, מפוטרים יותר להיותם גיי, לא מתקבלים לעבודה להיותם גיי וכד'; ב) מסורבים דיור או מתקשים למצוא דיור להיותם גיי; ג) מופלים בתחום ה Public Accommodations? טענתי היא, שגם אם תמצאי מקרים פה ושם, הם לא משקפים הפליה ססטמטית, וגם במקרים אלו יש לגייז אופציות אחרות לרוב.
ב - לא טענתי שאין אלימות נגד גייז ושאין פשעים שנעשים נגדם. ברור שדברים אלו קורים. אלא, בכל מקרים אלו החוק הקיים - ש
אינו מגדיר גאים כמגזר מוגן - מגן עליהם באותה צורה שהוא מגן על כל אזרח. בכדי לומר שהחוק צריך לתת לגייז סטטוס מיוחד, עליך להראות שאין בידי החוקים הקיימים להגן על גייז - וזאת אינני רואה. נקח את הפיגוע בבאר בלונדון. לא ידעתי על המקרה הזה (אני לא מודע למה שקורה באנגליה, אז סליחה), וברור שזהו פיגוע נוראי ומחריד. השאלה היא, האם צריך חוק שיאמר שלא רק שזהו פשע לרצוח אנשים, זה "יותר פשע" לרצוח גאים מתוך שנאת גאים, וכך למנוע דברים כאלה בעתיד? נקודה שניה לגבי הפיגוע: כמה זה כבר קורה? נכון שפעם אחת זה יותר מדי. אבל גם לא צריך להגזים ולומר שזו "תופעה" כשזהו מקרה חד פעמי! נקודה שלישית. מה קרה לטרוריסטים? הם נתפסו? נשפטו? אם הם נתפסו ולאחר מכן שוחררו, הייתי מוריד את כובעי ומתנצל קבל עם ופורום. זה מה שהיה קורה עם הכושים בארה"ב. לבנים היו רוצחים שחורים, נתפסים, ואח"כ משתחררים כאילו לא קרה דבר. כמו מה שערפאת היה עושה עם המחבלים. כלומר שמערכת החוק נתנה לגיטמציה מוחלטת לפשעים נגד השחורים. אבל אם רוצחי הגייז נתפסים ומקבלים את חומרת הדין, איך אפשר לומר שקיימת הפליה ממוסדת? האין הממסד מגן בצורה שיוויונית, בין אם המדובר על נרצח סטרייט או גיי? אני מסכים שהאווירה במשטרה היא רחוקה מלהיות שיוויונית. המשטרה היא קליקה מאד מצ'ואיסטית שסולדת מגייז, שחורים ושאר ירקות ופירות
. אבל בתכל'ס, אינני מאמין שהם נותנים פס לרוצחי גייז.
ג - לא הבאת את המקור לנתונים רבים בהודעותיך. נשמע לי שזהו ממקור גיי, דהיינו, מקור מגמתי. אני נוטה לקבל מקורות מגמתיים עם קורטוב בריא של מלח.
ד - הנתונים אינם מגדירים אלימות. למשל, לפי הנתונים הנ"ל, באנגליה שליש מההומואים חווה מקרה אלימות בחמש השנים שבין 90 ל95. איך אין הם מגדירים למה כוונתם ב"אלימות". האם כשמישהו צועק ומקלל הומו זה נחשב ל"אלימות" לצורך המחקר? במובן הרגיל של המילה, קשה להאמין שכל גבר גאה שלישי באנגליה חווה על בשרו מקרה של אלימות של ממש. נראה לי שהנתונים קצת "מתחו" את ההגדרות - ושוב, במטרה מגמתית. אותה הבעיה בהגדרת "homophobic incident". מה זה? מישהו עשה להם פרצוף? הסקר הזה מזכיר לי את המובא ע"י אתרים גאים שע"פ מחקרו (או, יותר נכון "מחקרו") של קינזי, 10% מהציבור הם גיי, ובערך שליש מכל הגברים חווה לפחות חוויה הומוסקסואלית אחת בחייו. כן, אם מנפחים את ההגדרה של "גיי", מראיינים אסירים בבית כלא לצורך מחקר שאמור לשקף את כלל הציבור, וכו', אז כן, קינזי צודק... אבל אם מסתכלים על העובדות לאשורן, ללא מגמתיות, מקבלים תמונה שונה לגמרי.
ה - לגבי החוק בארה"ב המתיר לארגונים דתיים להפלות גייז. אינני בקי בחוק זה, אך ממה שציטטת א) אינני מסכים לכך שארגון המקבל כספים פדרלים יוכל להפלות על בסיס דתי. זה חוצה את הקו המפריד בין דת למדינה. ב) אני מסכים בהחלט שארגונים דתיים ש
אינם מקבלים כספים ממשלתיים יוכלו להפלות גייז כאוות נפשם. לדעתי האופציה היא כזו: כל עוד מוסד הינו פרטי לחלוטין ואינו מקבל תקציב ממשלתי, זכותו להפלות נגד כל מי שבא לו; מוסד המקבל תקציב ממשלתי בהגדרה כבר אינו יכול להחשב פרטי וככזה אסור לו להפלות בתחום שאינו רלוונטי למטרתו המוצהרת. מטרתו המוצהרת צריכה להיות מקובלת על הציבור או יותר נכון לשרת את אינטרס הציבור. אצטרך עוד ללמוד את החוק הנ"ל.
ו - מאד לא ברור בנתונים שהבאת האם מדובר רק שהנפגעים (נרצחים/נאנסים וכו') היו GLBT או שיש הוכחות שזה נעשה
מפאת היותם GLBT. זו נקודה חשובה מאד. אם הנתונים מתייחסים בעיקר לפשעים שנעשו לGLBT, מכל סיבה שהיא, אין זה מוכיח כלום לדברייך. ברור שכשם שסטרייטים נפגעים, כך גם גייז יפגעו. וכהמשך לנקודה זו, את צריכה להשוות בין מקרי האלימות ופשע נגד הקהילה הגאה לנגד סטרייטים. כמה שמקרים כאלו הם נוראיים, אם באופן פרופרוציונלי הם אינם גבוהים באופן משמעותי ממקרי הפשע בשאר הקהילות, הדבר שומט את הקרקע מתחת טענתך.
ז - gay panic defense. הגנה מרושעת ומטופשת לחלוטין שלדעתי אין לקבלה בשום אופן. רק אציין שהגנה מגוחכת ומרושעת כזו נובעת מתרבות ההגנות המגוכחות שהליבראלים כאן הפיצו במשך עשרות שנים. וכי ההגנה על בסיס PMS הגיונית יותר? או כל מיני הגנות אחרות להצדיק מעשי אלימות ורצח של נשים נגד גברים? וכי הטענה של "התמכרות" לסיגריות/פאסט פוד כדי לסחוט את חברות הענק הגיונית יותר? ברור שלא - אבל הליבראלים תומכים בהגנות אלו ורבות אחרות (כי הליבראלים הם בקנוניה עם עורכי הדין, כמו שהרפובליקנים הם בקנוניה עם חברות הענק..). אין זה מצדיק הגנה כזו, מהימין.
ח - לא הבנתי את הפיסקה הזו: Of the incidents for which NCAVP collected data, there were at least 829 'arrest-able' offenses such as assault or rape that if reported to local law enforcement should have been documented as hate incidents and submitted to the FBI under Uniform Crime Reporting. תקיפה ואונס אינם "פשעי שנאה" ושוב, לדעתי אינם צריכים להחשב כ"פשעי שנאה". תקיפה ואונס הינם פשעים בפני עצמם! לא משנה מי הקורבן ועל איזה רקע הפשע נעשה. אסור לאנוס. נקודה. בין אם האונס נעשה מתוך שנאת גייז, מתוך שנאת נשים, מתוך סדיזם, מתוך חרמנות, מתוך שעמום, מתוך תסכול ושאר סיבות ותירוצים.