הכתבה - או יותר נכון הגישה שהיא
מביעה - לעניות דעתי, לא רק שהינה שטחית, היא גם לא נכונה. קודם כל, אני חובש
... ליתר בטחון..
אני מדבר כעת ממה שידוע לי, ואשמח אם תתקנו אותי. קיים הבדל תהומי בין המלחמה למען זכויות הכושים לבין המלחמה למען זכויות גייז. הכושים נלחמו על זכויות אדם בסיסיות. מלחמתם היתה להכרה בהם כבני אדם שווים. גם לאחר ביטול העבדות, וגם לאחר ביטול מעמדם כ"בני אדם חלקיים" בחוקה, הן החוק והן החברה המשיכו להתייחס אליהם כבני אדם נחותים. הם לא יכלו להצביע (או שהחוק הציב בפניהם מכשולים כה קשים להצבעה עד כי למעשה הם לא יכלו להצביע), בגלל צבע עורם. לא יכלו לקנות נדל"ן, בגלל צבע עורם. לא יכלו לעבוד במשרות מכובדות, בגלל צבע עורם. לא יכלו להשתכר בצורה שווה ללבנים, בגלל צבע עורם. לא יכלו להתבסס כלכלית, בגלל צבע עורם. לא יכלו לגור במקום חפצם, בגלל צבע עורם. לא יכלו להתקבל למוסדות חינוך הן בסיסי והן אקדמאי, בגלל צבע עורם. לא יכלו לאכול במסעדות כרצונם, בגלל צבע עורם. אפילו לא יכלו לשבת באותו מקום באוטובוס כמו הלבנים, בגלל צבע עורם. וכן הלאה. בא נשווה למה שקורה בקהילת הגייז. מגזר ההומלסבי מבוסס
יותר מהממוצע. ההכנסה השנתית הממוצעת של הגייז
גבוהה יותר מההכנסה השנתית הממוצעת של הסטרייטס. רמת ההשכלה במגזר זה
גבוהה מהממוצע. גייז מחזיקים במשרות גבוהות ובעלות השפעה בכל תחומי החיים - כמה גייז מחזיקים במשרות צווארון כחול? ונדירים המקרים בהם בעלי בתים מסרבים להשכיר או למכור להם בגלל היותם גיי (ובמצבים שזה קורה, תמיד יש להם אופציות רבות אחרות להשכרה/קניה). בכל שנות עיסוקיי בנדל"ן בנ.י., שמעתי הרבה בעלי בתים שאינם רוצים כושים בדירותיהם, אך מעולם לא שמעתי בע"ב שאינו מעונין בגייז. להפך, הם נחשבים דיירים מעולים ובע"ב רבים שמחים להשכיר להם. (אני מניח שהמצב שונה במדינות רד-נק פרובינציאליות, אבל בכל זאת, זו אינה תופעה נפוצה). נדירים המקרים בהם גייז אינם מתקבלים לעבודה בגלל היותם גיי (בשעתו חקרתי את הנושא ומצאתי כמה קייסים, אבל זה ממש קצת - ושוב, כאמור, בממוצע זו קהילה מבוססת יותר מההטרוסקסואלים). בקיצור, איה היא אותה ההפליה הנוראית שקהילת הגייז טוענת שהיא דומה להפליית השחורים? האם יש מקום כלל להשווה בין הסבל שהשחורים סבלו, לסוג ההפליה בקרב קהילת הגייז? האם הגייז באמת סובלים? נכון שהחוק מפלה בתחום הנישואים, וכתוצאה בתחום המיסים, ירושה, זכות ביקור בבי"ח וכו' וכו'. ואפשר לטעון שעצם ההפליה הממוסדת פוגעת. אבל - 1) ניתן להתגבר על חלק מהפליה זו ע"י הסכמים חתומים בין בני הזוג. החוק אינו מונע זאת. 2) גם אם נאמר שהזכות להתחתן היא זכות אדם בסיסית, אציין שאין חוק שאוסר על זוג חד-מיני להתחתן. החוק רק לא מכיר בנישואים אלו, אבל לא אוסרם. אני בהחלט מבין לליבכם שהינכם רוצים הכרה פורמלית בנישואיכם, ואני תומך במאבקיכם. אני רק רוצה לשים דברים בפרספקטיבה ולהראות שבעוד שמצבם של השחורים היה
גרוע יותר ממצבם של הלבנים, הם סבלו סבל ממשי ונוראי, מצבכם הכללי הוא דווקא
טוב יותר ממצבו של ההטרוסקסואלי הממוצע. לו הייתי שחור, הייתי נפגע מההשוואה בין מאבקי הכושים למאבקי הגייז.