דווקא לא התרשמתי
אולי זה אני, אבל הכתבה נראית לי די שטחית (סליחה). אני לא מאוד בקי בהסטוריה והפוליטיקה האמריקאית, אבל נראה לי שהכתבה גם לא חפה מטעויות. המאבק של ה-Civil Rights Movement דווקא כן נתפס בעיני כמאבק גזעי שכל עיקרו היה שיווין זכויות לשחורים. זה נכון שהיתה גזענות גם כלפי יהודים למשל, אבל הם לא היו segregated, וההבדל גדול. כשרצחו שלושה פעילים של התנועה במיסיסיפי, אחד מהם היה יהודי, אבל הוא נרצח בראש ובראשונה בגלל שפעל למען השחורים. גם אם ה-Civil Rights Movement ניסתה להשיג יותר, הרי שמה שנחרט בתודעה הקולקטיבית הוא חיסול ההפרדה הגזעית. מה שכן, הכתבה גרמה לי לחשוב על הבדל אפשרי בין שתי התנועות. אדם לא יכול לשנות את צבע עורו - עובדה זה ברורה אפילו לנאנדרטלים של ה-KKK. ההבדל הוא שלשיטתם להומוסקסואלים יש לכאורה בחירה (אליבא דד"ר אליצור). בעוד הימין הקיצוני התקשה לגשר על הדיכוטומיה שבין היות השחורים בני אדם מצד אחד, והאפליה הגזעית מצד שני, הרי שלכאורה להומוסקסואלים יש ברירה פשוטה. כשם שאדם יכול להעתיק את מקום מגוריו גם אם חי שם כל חייו כך הוא יכול להחליף בן זוג, לא? בשורש הענין יש לדעתי הרבה יותר מסתם מהומופוביה. אני, בתור גבר הטרוסקסואלי שמתאמץ להיות ליברלי, פשוט לא מסוגל לדמיין משיכה מינית לגבר אחר. אני מניח שבזאת אני לא שונה מהרבה לסביות. אני מסוגל לקבל כעובדה שהדבר קיים, אבל אני לא מסוגל להמחיש אותו לעצמי. לעומת זאת אדם שחור הוא דבר מאוד מוחשי. המקום שבו הבעיה יכולה להשפיע ביותר הוא דווקא היכן שכל ההחלטות בחברה דמוקרטית תקינה מוכרעות - הרוב הדומם והבדרך כלל אדיש. בעוד שהטענה ששחורים הם בני אדם נחותים היא מופרכת בעליל, לא כך הדבר לגבי היות אדם הומוסקסואל, דבר שנתפש אצל רבים כתוצאה של lifestyle choice. אם כך הרי שהמאבק על הזכות להנשא הוא בבחינת גול עצמי. לא שהנושא לא חשוב, אבל הוא משחק לידיהם של המתנגדים. מצד אחד הוא ממסך את הנושאים החשובים באמת כגון זכויות כלכליות, ומצד שני הוא מחזק את הטיעון שהומוסקסואליות היא lifestyle choice. כשחלקים ניכרים מהחברה ההטרוסקסואלית הם גרושים או לא טורחים להנשא בכלל, ההתעקשות של ההומוסקסואלים להנשא עלולה להתפש כגחמתית. אני מאמין שהאמת נאמרת במילים מועטות, שכן לאמת ישנה תכונה אינהרנטית שבני האדם מזהים אותה ככזו באופן כמעט אינסטינקטיבי. זאת הסיבה לדעתי שלסיסמא I am a man יש השפעה כל-כך חזקה. כל עיקר מאבקם של השחורים בארה"ב תומצת וזוכך לארבע מילים. למעשה רק שתים מהמילים הן משמעותיות I ו-man, אך אפשר להגיד שאלו שתי המילים החשובות ביותר בתודעה האנושית. מה שלדעתי התנועה לזכויות ההומוסקסואלים חסרה הוא אותו מיקוד רעיוני ששירת את מאבקם של השחורים לפני חצי מאה. זאת, וגם מישהו בקנה מידה של ד"ר מרטין לותר קינג.