עדיין בדיון

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
והנה הכתבה שהבטחתי

כתבה מאוד מעניינת שמשווה בין המאבק למען זכויות השחורים בארה"ב לבין המאבק לזכויות הומוסקסואלים. שווה להתאמץ ולקרוא. Events in a small Kansas town reflect the close links between the civil rights struggle and gay liberation

Woking

New member
דווקא לא התרשמתי

אולי זה אני, אבל הכתבה נראית לי די שטחית (סליחה). אני לא מאוד בקי בהסטוריה והפוליטיקה האמריקאית, אבל נראה לי שהכתבה גם לא חפה מטעויות. המאבק של ה-Civil Rights Movement דווקא כן נתפס בעיני כמאבק גזעי שכל עיקרו היה שיווין זכויות לשחורים. זה נכון שהיתה גזענות גם כלפי יהודים למשל, אבל הם לא היו segregated, וההבדל גדול. כשרצחו שלושה פעילים של התנועה במיסיסיפי, אחד מהם היה יהודי, אבל הוא נרצח בראש ובראשונה בגלל שפעל למען השחורים. גם אם ה-Civil Rights Movement ניסתה להשיג יותר, הרי שמה שנחרט בתודעה הקולקטיבית הוא חיסול ההפרדה הגזעית. מה שכן, הכתבה גרמה לי לחשוב על הבדל אפשרי בין שתי התנועות. אדם לא יכול לשנות את צבע עורו - עובדה זה ברורה אפילו לנאנדרטלים של ה-KKK. ההבדל הוא שלשיטתם להומוסקסואלים יש לכאורה בחירה (אליבא דד"ר אליצור). בעוד הימין הקיצוני התקשה לגשר על הדיכוטומיה שבין היות השחורים בני אדם מצד אחד, והאפליה הגזעית מצד שני, הרי שלכאורה להומוסקסואלים יש ברירה פשוטה. כשם שאדם יכול להעתיק את מקום מגוריו גם אם חי שם כל חייו כך הוא יכול להחליף בן זוג, לא? בשורש הענין יש לדעתי הרבה יותר מסתם מהומופוביה. אני, בתור גבר הטרוסקסואלי שמתאמץ להיות ליברלי, פשוט לא מסוגל לדמיין משיכה מינית לגבר אחר. אני מניח שבזאת אני לא שונה מהרבה לסביות. אני מסוגל לקבל כעובדה שהדבר קיים, אבל אני לא מסוגל להמחיש אותו לעצמי. לעומת זאת אדם שחור הוא דבר מאוד מוחשי. המקום שבו הבעיה יכולה להשפיע ביותר הוא דווקא היכן שכל ההחלטות בחברה דמוקרטית תקינה מוכרעות - הרוב הדומם והבדרך כלל אדיש. בעוד שהטענה ששחורים הם בני אדם נחותים היא מופרכת בעליל, לא כך הדבר לגבי היות אדם הומוסקסואל, דבר שנתפש אצל רבים כתוצאה של lifestyle choice. אם כך הרי שהמאבק על הזכות להנשא הוא בבחינת גול עצמי. לא שהנושא לא חשוב, אבל הוא משחק לידיהם של המתנגדים. מצד אחד הוא ממסך את הנושאים החשובים באמת כגון זכויות כלכליות, ומצד שני הוא מחזק את הטיעון שהומוסקסואליות היא lifestyle choice. כשחלקים ניכרים מהחברה ההטרוסקסואלית הם גרושים או לא טורחים להנשא בכלל, ההתעקשות של ההומוסקסואלים להנשא עלולה להתפש כגחמתית. אני מאמין שהאמת נאמרת במילים מועטות, שכן לאמת ישנה תכונה אינהרנטית שבני האדם מזהים אותה ככזו באופן כמעט אינסטינקטיבי. זאת הסיבה לדעתי שלסיסמא I am a man יש השפעה כל-כך חזקה. כל עיקר מאבקם של השחורים בארה"ב תומצת וזוכך לארבע מילים. למעשה רק שתים מהמילים הן משמעותיות I ו-man, אך אפשר להגיד שאלו שתי המילים החשובות ביותר בתודעה האנושית. מה שלדעתי התנועה לזכויות ההומוסקסואלים חסרה הוא אותו מיקוד רעיוני ששירת את מאבקם של השחורים לפני חצי מאה. זאת, וגם מישהו בקנה מידה של ד"ר מרטין לותר קינג.

ro99

New member
הנה מצאנו על מה לריב ../images/Emo13.gif

קודם כל, אני מתפלאה עליך כי נראה לי שאו שלא קראת את המאמר בזהירות, או שלא הבנת חלקים ממנו כהלכה. אני מצטטת: To compare these two struggles is not to equate them. To say they are the same would be ridiculous. It goes without saying that there are major differences between race and sexual orientation - and therefore homophobia and racism. It also goes without saying that the existence of many black lesbians and gays makes the binary opposition of the two issues redundant. To ignore the parallels would be no less ridiculous. The civil rights movement was not made from whole cloth. Nor were its achievements limited to the interests of African Americans. It was part of a narrative of extending human rights to those who had been denied them that helped remove discriminatory barriers for many, not least white women and Jews. Its roots, like its appeal, were universal. ההשוואה בין מאבק לזכויות השחורים ומאבק לזכויות הומוסקסואלים נעשית רק בכמה אזורים מקבילים. העניין של זכויות היהודים לא מתייחס פה להיסטוריה של ארה"ב אלא להיסטוריה כללית/עולמית. ההשוואה פה נערכת בעיקר לפי דיכוי של קבוצות האוכלוסיה, והפרגמנטציה ו/או הרבגוניות של האוכלוסיה המופלית. ועכשיו להבדל המכריע שאתה מזכיר בין שחורים להומוסקסואלים. בוא נהפוך את סדר העולם וניתן לך דוגמה: האם אתה יכול למען סדר עולם ומתוך ברירה פשוטה לחיות עם בן זוג זכר? לא, חשבתי שלא.
אז למה הומו כן יכול לחיות עם בת זוג בכדי not to frighten the horses? אל תסתמך על דברי ד"ר אליצור. תסמוך עלי: דבריו מבוססים על מקורות לא מדעיים (רובם עם אינטרסים נוצרים פנדמנטליסטים מובהקים) ועל ניתוח לקוי של מקורות מדעיים (watch this space). חוץ מזה, אני יכולה לנפנף במייקל ג'קסון ולהגיד שכושי כן יכול להפוך את עורו...
כל התפיסה של lifestyle choice באה מחוסר הבנה של מה זה להיות הומוסקסואל. כמובן ש"אפשר לבחור אחרת" - הרי בחברות יותר שמרניות (כיום ובעבר) נהוג שהומוסקסואלים יתחתנו והנשים פשוט יספקו מסווה, או בלשון העם: beard. אבל למי יש זכות לדרוש מאנשים לחיות חיים אומללים וחסרי אהבה? אז אולי בניגוד לשחורים, הם יכולים להטעות, לעשות כאילו, אבל זאת לא אופצייה. המאבק על נשואים גאים שנוי במחלוקת גם בתוך הקהילה: יש כאלו שטוענים "מדוע אנחנו צריכים לאמץ את המוסדות המיושנים של השאר?", אבל יש כאלו שדוקא רוצים את הזכות להיות כמו כולם. ואני? אפילו שאני חייה כיום עם גבר, אני שונאת את מוסד הנישואים ופשוט no way בשבילי אישית. אבל אני חושבת שלכל אדם ואדם יש זכות להחליט בעצמו ולכן אני אלחם למען כך שתהיה לכולנו את הזכות הזאת, אפילו אם זה מסתכם בלגיטימציה להתנגד אליה בסופו של דבר. ולמה I am a man לא תופס לגבי הומוסקסואלים? או I am a woman לגבי לסביות? או אפילו לגבי - ביסקסואלית? כי זה מה שאנחנו בסופו של דבר, אז תסביר לי מדוע זה מוצדק שמפלים נגדנו. מדובר פה באפלייה נגד קבוצת אוכלוסיה, ובקונטקסט כזה אני לא רואה סיבה להבדיל על סמך מה שמפריד אותם משאר האוכלוסיה. ומאבקי שחרור כדי לשלב קבוצות מיעוט מדוכאות בנויים תמיד על אותו הפרינציפ: אנחנו כולנו בני אדם וזכאים לאותם הדברים. The rest is immaterial

Woking

New member
you're preaching to the choir

אם נשמעתי כמי שמצדד בדעתו של ד"ר אליצור, אז לא הסברתי את עצמי טוב. לא ניסיתי לטעון שהומוסקסואלים צריכים, או אפילו יכולים, לחיות אחרת ממה שהם. ובכל זאת ד"ר אליצור ודעותיו הם עובדה קיימת, שלדעתי מייצגים את הרוב הדומם. אין אני סבור שהומוסקסואליות היא lifestyle choice, אבל אני משוכנע שיש רבים אחרים שדווקא כן חושבים כך. למען הסר ספק, לדעתי האישית, גם אילו הומוסקסואליות היתה כזאת לא היה מקום לאפליה בדיוק כמו שאפליה על רקע מצפוני היא פסולה. לגבי "I am a man", בוודאי ובוודאי שהומוסקסואלים הם בני אדם לא פחות מכל אחד אחר, אולם לדעתי הסיסמא הזו לא ממש מעבירה את תמצית המסר של המאבק לזכויות ההומוסקסואלים. אולי "I am what I am" יותר מתאים כאן. לסיום, לענין same sex marriage, כל טענתי, דבר שכבר כתבתי עליו בעבר, היא שההתמקדות בענין הזה לא משרתת את האינטרס האמיתי (שיווין זכויות כלכליות ואזרחיות) אלא דווקא מסתירה אותו. אני אומר זאת, כי אני עצמי חשבתי שזו רק גחמה לפני שהתעמקתי כקצת בנושא. באופן מקרי ראיתי אמש תוכנית שערכה השוואה בין השתלבות של השחורים בחברה האמריקאית לעומת הבריטית. זה נושא בפני עצמו, אבל התוכנית גרמה לי שוב לערוך השוואה לעניין זכויות ההומוסקסואלים. אחד המטרות העקריות של ה-Civil Rights Movement היתה desegregation של מערכת החינוך. למרות שהמאבק לא היה קל כלל ועיקר (בתחילה שחורים ביקרו במוסדות לבנים תחת שמירה של ה-National Guard), הרי שמבין כל הממסדים דווקא מגדלי השן הם בין המטרות היותר קלות להשגה, שהרי בהם יש ריכוז יחסי של ליברלים אינטלקטואלים ושפע של סטודנטים צעירים ומעורבים. לעומת זאת, הנסיון להשיג הכרה ה-same sex marriage, קורא תיגר על הממסד הדתי (אם מדובר בנישואין דתיים), או הממסד הבירוקרטי (אם מדובר בנישואים אזרחים). שני אלו יחד, וכל אחד לחוד, הם לדעתי מטרה קשה לפיצוח עשרות מונים ממה שהיתה מערכת החינוך עבור השחורים בארה"ב. שוב אני חוזר ואומר - הטיעון שלי הוא לא ערכי אלא תועלתי. ההתמקדות בנישואין על חשבון הזכויות האמתיות שחסרות הוא לדעתי couter-productive. כבר אוזכר כאן ה-Partnership Bill שיכנס לתוקף בבריטניה בקרוב ויאפשר גם לזוגות הומוסקסואלים למסד את הקשר שלהם. זוהי לדעתי הפרגמטיות הבריטית במלא הדרה, שמחוללת שינוי לא דרך מהפכות אלא בדרך שמכבדת את המסורת מחד גיסא, וגם קשובה לצרכי ההווה מאידך גיסא.

ro99

New member
../images/Emo3.gif

ממש לא כיף ללכת איתך מכות!
בכל מקרה, מסכימה עם מה שאתה אומר עכשיו שאני מבינה את מה שאתה אומר. ראיתי את אותה התכנית דרך אגב - היה מאוד מעניין. אני מתחילה לדאוג שאולי אנחנו בעצם אדם אחד עם multiple personality disorder ולכן לא מודעים לקיומו של השני. אני ה-personality עם העברית הרעועה. אבל מה, בזכותך התאמצתי והלכתי למורפיקס ועכשיו אני יודעת מה זה גחמה... אתה ותומר עוד תלמדו אותי עברית צחה! את המילה "חמוציות" אתה מכיר (למדתי מבעלו של תומר)?

ciccio

New member
מי משתמש במילה חמוציות

מה את רות סירקיס? העברית שלך יותר מבסדר גמור, תעיפי מבט על איך לפעמים כותבים בארץ ותעלי לקבר אליעזר בן יהודה בשביל לעזור לו להתהפך.

ro99

New member
אני לא רות סירקיס! ../images/Emo7.gif

אם כבר, אז הבעל של תומר הוא רות סירקיס!

ro99

New member
חס ושלום!

אתה האישיות עם ההולנדית הקלוקלת

Woking

New member
well then Ms know-it-all

I bet you don't know what the expression "leave me in your mother" means.​

ro99

New member
I'm glad you know enough

to address me as Ms! You were right - I don't know. Is it something specific to Woking?

Woking

New member
זה משהו שגנבתי מפורום אנגלית

פתחת את הלינק? זה פשוט תרגום מילולי של "תעזוב אותי, באמא שלך".

ro99

New member
איזה לינק?

אתה מנסה לגרום לי לחשוב שהשתגעתי?

ro99

New member
ובהולנדית אומרים על כך

Waarin een klein land groot kan zijn וב"אנגלית": In which a small country can be great

ArchiTomer

New member
מעולה ../images/Emo6.gif

יש לי פה חברה ישראלית שמסרבת ללמוד הולנדית ומדברת אנגלית עם כולם אבל היא מדברת אנגלית בעברית. כלכך מתאים לה להגיד גם את זה, אני מתפלא שעוד לא שמעתי את זה ממנה והקטע הכי מצחיק בכל ה"הגדרה" הזו הוא כשהוא טוען שזה המשפט הכי פופולרי בעברית

ciccio

New member
לפני שאתה עושה

דאווינים מול הגברת הראשונה של הפורום (ושיתמרמרו כל המלכות האחרות), נא דייק בביטויים... תעזבי אותי באמא'שך

ro99

New member
../images/Emo9.gif I almost feel like Laura Bush

But then again, she's not really my type

ro99

New member
Hillary kicks ass!

But if I ever start to develop necrophiliac tastes, I'll be sure to think of Nancy

למעלה