איש השבוע

../images/Emo124.gif איש השבוע

והשבוע, בהפתעה, יש לנו אשת שבוע. הלא יאמן קרה, שתי נשים ברציפות. והפעם, אחרי שכנועים רבים, אשת השבוע ששלכם היא - אני
יאללה, שוּט

33נמי

New member
ספרי קצת על עבודת התרגום

במה את עוסקת, סימולטני, כתוב? איזה שפות?
איך אפשר גם להקשיב לבנאדם וגם לתרגם בו זמנית?

אני מתרגמת גם סימולטנית וגם בכתב

אבל אוהבת הרבה יותר את התרגום הסימולטני או העוקב (המנחה אומר משפט ואז המתרגם אומר את אותו המשפט בשפה השניה), בזכות המגע עם האנשים וההתעמלות למוח
כיום, מרבית החומר שאני מתרגמת הוא בכתב, מכורח הנסיבות, אבל בכל פעם שניתנת לי הזדמנות, אני מתרגמת בכנסים, בהרצאות, בסדנאות וכד' ונהנית מכל רגע. אני דוברת עברית (כמובן), אנגלית וספרדית. איך אפשר? צריך כנראה להיוולד עם הכישרון. המוח עובר לפאזה אחרת לגמרי, שבה חלק ממנו קולט והחלק השני מתרגם, כשהפה מוציא החוצה את הפלט. את יודעת מה האתגר הכי גדול? כשהמנחה אומר משפט, כותב משהו על הלוח וממשיך לדבר, והמתרגם צריך גם לתרגם את מה שהמנחה אמר וגם לכתוב על הלוח את התרגום למה שנכתב...

seegall

New member
תרגום סימולטני

קראתי ספר מקסים על מתרגמת סימולטנית. שכחתי את שמו אבל באמת היה שם תיאור של ההנאה הגדולה מעצם הלחץ בזמן התרגום. ת'אמת? כל הכבוד לך

אמא שלי היתה שנים מתרגמת סימולטנית

עברית/צרפתית במשרד ראש הממשלה. כעת בפנסיה היא כותבת מילונים... תחום מקסים לדעתי. עבודה מעניינת היא התרגום בכלל.

באמת שאלתי את עצמי מתי את ../images/Emo8.gif

אז שמחה שיצא לנו להכיר יותר...
מה את אוהבת לעשות בשעות הפנאי שיש לך? אם יש?
איזה שיר וספר אהובים עליך?
ארוחת גבינות/בשרים? ויש עוד הרבה אבל ניתן לאחרים גם קצת לשאול

שעות הפנאי? מה זה?

אני מאוד אוהבת לקרוא, לפתור תשבצים, להיפגש עם חברים, לעשות ספינינג וללכת לשירותים בלי שיפריעו לי
אחד השירים האהובים עלי הוא "ברית עולם" של אהוד מנור ומתי כספי, אבל אין לי שיר אחד מועדף. אני מאוד אוהבת מוסיקה (פרט לאופרה וג'אז). ה-ספר מבחינתי הוא הקומדיה האנושית של סרויאן וחברברי הסוואנה של ג'ראלד דארל.
ארוחה? תלוי במצב הרוח. מתה על גבינות, במיוחד גבינות צאן, אבל גם בשר טוב עושה לי את זה. רק לא עוף!

../images/Emo13.gif מותר להדחף?

כל מי שאוהב את חברברי הסוואנה, ואת סרויאן, הוא אדם נחמד, פשוט לא ייתכן אחרת. כרגיל נקניתי ע"י ספרים מעולים. שאלות: * אינני יודעת מה גילך, זו לא שאלה כי לא שואלים גברת לגילה [אפילו גברת שאוהבת את דארל עליו השלום], אבל יש לך הרגשה שאת מפספסת/פיספסת משהו, ושאולי מאוחר לזה מדי? * ולצד השני: יש דבר שעשית, היה לך משמעותי במיוחד, ועכשיו את אומרת: היה טוב, מוצה, ואפשר ללכת הלאה, או לפתח? * באיזה איזור של מודיעין את גרה? את אוהבת לגור בו?

אין לי בעיה לגלות מה הגיל שלי

זה לא סוד שבאוקטובר אני אהיה בת 38. לא מתביישת, רק מתקמטת
דבר אחד שאני מרגישה שאולי פיספסתי הוא בלימודים, כי מאז התיכון לא למדתי, פרט לקורס בצרפתית שלקחתי השנה. מדי פעם, כשאני רואה מישהו בגילי או צעיר יותר שעשה משהו, שהגיע לאנשהו, יש את הצביטה בלב של "אולי גם אני הייתי יכולה", אבל בסה"כ אני די מרוצה. בנוגע לשאלה השניה - ילדים? (סתאם, סתאם!) אני חושבת שמיציתי את עצמי במקום העבודה שלי ועכשיו אני מחפשת מקום אחר, עם יותר אתגר, עם יותר אופציות להתפתחות ולצמיחה. אני גרה באיזור של הפרחים וחוץ מהעובדה שהפכו לנו את הרחוב לחד-סטרי ובעירייה לא מוכנים לשמוע דבר וחצי דבר שיש לתושבים להגיד על האסון הזה, אני מאוד מרוצה, גם מהשכנים, גם מהרחוב, גם מהשכונה וגם מהעיר.

א י ו ש י

New member
לא עוף מהלידה.. תגידי תגידי../images/Emo3.gif

וברית עולם היה השיר ששרנו בחתונה מדהים!!

Danret

New member
איך המנהלת הצליחה לשכנע אותך? ../images/Emo8.gif

כמה ילדים יש לך? בני כמה הם?
מה האירוע שריגש אותך ביותר בחיים?
מה עושה אותך מאושרת?
מה מעצבן אותך?

אין לי מושג. היא יושבת לי על הוריד

שבועות ובסוף פשוט נשברתי
יש לי 3 ילדים מקסימים ומדהימים (נכון שאני לא משוחדת בכלל?). עמית בת 12 אוטוטו, עדי בת 9.5 ורועי יהיה עוד שבועיים בן 5.
אני חושבת שהאירוע שהכי ריגש אותי בחיים היה הלידה של הילדים. בחתונה הייתי בכזה high שאני לא זוכרת כלום...
מה עושה אותי מאושרת? כשהילדים שלי מראים לי שהם אוהבים אותי, כשהמשקל אוהב אותי, כשיוצא לי תרגום "פיצוץ", אוכל טוב, להיות בחברה של אנשים שטוב לי איתם, לקבל פידבק מהקהל לאחר תרגום.
מה מעצבן אותי? אוהו, הרשימה ארוכה מאוד: חוסר סבלנות, טיפשות, עקשנות, רוע לב, השחתה, כשהבנות שלי רבות ביניהן, כשיושבים לי על הוריד ולא נותנים לי מרחב, כשאנג'ל מעלה שירים לפורום
(אנג'ליקו, הייתי חייבת
), המחזור....

BenjiMan

New member
כמה שאלות...

מזל טוב על בחירתך לאשת השבוע...( היתה לך פרוטקציה..? ) מהיכן הגעת למודיעין...? תחביבים..? מקום אחר שהיית רוצה לגור בו...? המשך יבוא...

תודה ../images/Emo9.gif כשיש קשרים, לא צריך

פרוטקציה, לא ידעת? בחרתי למודיעין מבית שמש, אליה הגענו לאחר שנה וחצי בבלגיה, לאחר שנתיים וקצת בהונדורס
תחביבים - כבר פירטתי: כיום בעיקר לישון, כי זה מותרות שאין לי. פרט לכך, לקרוא, לפתור תשבצים, לעשות ספינינג, לגלוש באינטרנט, לאכול. הייתי שמחה לחזור להונדורס למספר שנים. זו מדינה מקסימה, למרות היותה עולם שלישי מוחלט. גם ניו-זילנד קורצת לי...

seegall

New member
לחזור???

בעלי היה שואל אותך למה חזרת לארץ...החלום שלו זה לגדל כבשים בניו זילנד

אמץ

New member
הממ...

טיילנו שם ב2002. כבר נשבענו שנחזור לביקור נוסף עם ילדים קצת יותר גדולים. החסרון היחיד: אחרי ניו זילנד כל מקום אחר מאכזב קצת. למשל - נסענו לפני שנה לרוקיס המדהימים בקנדה, ומשום מה לא התלהבנו מספיק (כל הזמן משווים לניו זילנד), אבל גם שם מדהים. אולי היינו צריכים לשמור את זה לפנסיה...

אליזבט3

New member
משהו אל אשת השבוע ועליה...

מסתבר שאני מכירה אותה מעט ולא מהיום. למרות שאני לא מהפעילים ביותר בפורום זה אני מעורבת במה שקורה בעיר; כעת נהדר לי שאני יודעת שעפרה מנהלת את הפורום! (סליחה, נטע, שאני לא מכירה אותך). עפרה היא חברמנית אמיתית, כיפית, מעניינת וג'דאית אמיתית. אחת שתצליח להזיז את העולם אם היא תרצה! אני מצטערת, יקירתי, שלא יוצא לנו להפגש לאחרונה אבל ילדינו בילו את ילדותם דלת מול דלת עם עמית ועדי, קצת עם רועי גם, וזה זכור עד היום לטובה ובכיף. ד"ש מכולנו! לאה, ערן, אריאל ואלעד

איזה כיף לראות אותך כאן ../images/Emo24.gif

אנחנו בהחלט לא נפגשים מספיק
ו- תודה על כל המחמאות

למעלה