על המוסר
יש למוסר הסבר לוגי פשוט למדי, ואף מודל להתפתחותו. עם זאת, ההסבר הלוגי בעצם מוביל אותנו למסקנה שסותרת לחלוטין את עצם ההגדרה של המוסר, ולכן אנו חייבים להתבסס על משהו שרירותי. ועכשיו להסבר פרטני יותר. המוסר הוא התנהגות אלתרואיסטית, שמירה או אי-פגיעה באינטרסים וברצונות של האחרים. ע"פ נקבע מה אחרים רוצים? ע"פ הטבע האנושי, יש כמה עקרונות בסיסיים שכולנו, או כמעט כולנו היינו מעוניינים להמנע מהם או להנות מהם מתוקף היותנו בני אדם: לחיות, להיות חופשיים מכאב ועוד כהנה וכהנה דוגמאות, כולל דברים הרבה יותר מורכבים שמולבשים על הצרכים הבסיסיים בסופו של דבר. מדוע להיות מוסריים? ההסבר הוא כביכול פשוט, ברגע שהחברה כולה תהיה מוסרית יותר, אתה תהנה מיחס מוסרי יותר, ומכייון שאתה תלוי בין היתר באחרים, תוכל להנות מחיים טובים יותר בעצם. המוסר שהתפתח הינו גירסא משופרת, ולכן יהיה לך הרבה יותר קשה להנות מהתנהגות מוסרית אם אתה בעצמך לא תהיה מוסרי, ולכן לא יכולים להתפתח פרזיטים (אני כותב כאן מאוד בקצרה מפאת עייפות, אני אוכל להרחיב על כך בהמשך הדיון). אז אם המוסר הוא תועלתני, מדוע עלינו לנהוג באופן מוסרי (ביחס לסיטואציה כמובן) בכל מצב? אם המוסר תועלתני, מדוע עלינו לרחם על אויבינו בידיעה שהדבר עשוי להביא לנו ליותר נזק מתועלת (ואני לא מקבל את דמגוגיית המדרון החלקלק, כי הדבר עלול לגרום להדרדרות וזילות חיי אדם וכיו"ב). אני בונה את התפיסה המוסרית שלי על כך שכל אדם באשר הוא אדם זכאי למספר זכויות בסיסיות, ואינו זכאי ליחס שונה על סמך הבדלי דת, מין, גזע או לאום. תשובה ארוכה, שכל מה שהיא אומרת שהצורך להיות מוסרי הוא סוג של אקסיומה עם נימוק צולע, מצטער.