if you want to shoot, shoot (big data

d70

Well-known member
הסבר
הכותב המקורי מניח שכל מי שוכר או חסר דיור יכול לקנות דירה ממשקיע.לא סביר.במחירים כיום (ואפילו 10% פחות) רוב הסיכויים שמי ששוכר או חסר דיור,חסר את הכסף לדירה.מי שיקנה את הדירות ממשקיעים הם..משקיעים/בעלי דירות אחרים. .

hadooper

New member
ראשית, עזיבת משקיעים דווקא אמורה לייקר את דמי השכירות

אם כבר... ככל שיש פחות דירות להשכרה, כך היצע השכירות קטן... אם כי שוק השכירות הוא שוק בפני עצמו עם היצע וביקוש משל עצמו.
&nbsp
שנית, החוק כשלעצמו לא אמור לפתור את הבעיה אלא השילוב שלו עם גורמים נוספים.
&nbsp
צפויות העלאות ריבית בשנתיים הקרובות ונדמה לי שיש לאוצר במקביל תוכניות לפתוח אפיקי השקעה אחרים למשקיעים שימכרו את דירותיהם, בעלי תשואות דומות. אגרות חוב כמדומני או קרנות השתלמות מיוחדות... ואולי גם הורדת המס על רווחי הון (שעומד כיום על 25%).

hadooper

New member
אגב,

יש חשיבות מכרעת למיקומים שבהם יש עזיבות של משקיעים.
&nbsp
אם מדובר ביישובי הפריפריה, בעלי רמת ביקוש נמוכה עד בינונית, כנראה שלא תורגש הוזלה כלל ארצית במחירי הדירות למכירה.
&nbsp
אבל לעומת זאת, אם מחר יתווספו להיצע הדיור 10% מהדירות להשקעה במרכז ת"א, גבעתיים ורמת-גן, המחירים בהחלט צפויים לנחות...

h a j b i

New member
אבל זה בדיוק מה שיקרה

הדירות שכבר ימכרו יהיו בעיקר בפריפרייה. מיש שמשכיר 2 דירות או יורת להשקעה בתל אביב יוכל להגדיל את דמי השכירות ולקזז את רוב המס, בר"ג וגבעתיים יוכל לפחות חלק.

hadooper

New member
אני לא בטוח, אך לי נשמע יותר הגיוני שירדו גם באזורי הביקוש.

אני חושב שישנן העובדות הבאות...
&nbsp
1. האספנים הכבדים מתרכזים לרוב באזורי הביקוש, כי הם האזורים שמניבים את העלאת שווי הנכס הכי גבוהה ויש בהם הכי הרבה ביקוש של שוכרים צעירים.
&nbsp
2. האספנים "זורקים" את כל כספם האפשרי בדירות ולרוב לא מחזיקים כסף נזיל גדול בנק. הם חיים מדמי השכירות וחלקם גם משלמים משכנתא על חלק מהדירות שלהם. כך שהגיוני שיהיו חייבים למכור לפחות דירה אחת אם לא יוכלו לעמוד בהוצאות עקב הכלת המס.
&nbsp
3. רוב הדירות להשקעה שמוחזקות כיום על-ידי האספנים הכבדים הן דירות 2-3 חדרים קטנות ומוזלות, שמתאימות לזוגות וחבר'ה צעירים בתחילת דרכם. כאלה שהקבלנים כבר הפסיקו לבנות לפני שנים ומוצעות כיום רק בשוק השכירות.
&nbsp
4. החוק הזה הוא רק צעד בסיסי וצפויות עוד העלאות של גובה המס הסקלרי אם מחירי הדיור לא יבלמו לכל הפחות עד שנת המס הבאה.

h a j b i

New member
עובדות? על מה זה מבוסס?

1. מה זה "אספנים כבדים"? אדם שגר בדירה ומשכיר עוד 2 הוא בטח לא כבד.
2. אני בספק, האספנים כבר התעשרו מספיק משנים של שכירות ואם יש להם משכנתאות על חלק גדול מהדירות זה היה יכול לקרות רק עם הכנסה גבוהה אחרת הבנקים לא היו מאשרים להם את המשכנתאות האלה.
3. זה אני דווקא מעריך שזה נכון אבל זה לא אומר שזה דירות במרכז, המון מחזיקים דירות כאלה בפריפרייה, למשל המון בב"ש.
4. על מי אתה עובד? החוק הזה הוא גולת הכותרת של כחלון, במיוחד לאור הכישלון הצפוי ובא במחיר למשתכן. הוא שם את כל יהבו והתנה את שלמות הקואליציה בחוק הזה. זה משהו שהוא לא יוכל לעשות שוב כי אחרת ביבי יעשה לו כמו ללפיד רק שהמפלגה שלו לא תתאושש מזה כי בניגוד ללפיד, ביבי נתן לו כל מה שרצה במשך מעל 3 שנים (עד שנת המס הבאה) ולא היו תוצאות.
&nbsp
למרות שאני סבור שהמס הזה טפשי ולא מוצדק אני דווקא שמח שזה עבר כי אני מקווה שהכישלון יהיה כל כך צורב (וזה עוד לפני ההשלכות הבלתי צפויות שיתכן ונראה) שיחשבו 10 פעמים להבא כשרוצים לגזול מאנשים את רכושם אשר צברו כחוק וביושר.

hadooper

New member
לגבי 2... למשקיעים אין אפילו בכלל תשואה...

אני חושב שלעתים למשקיעים אין אפילו בכלל תשואה ודמי השכירות שהם גובים משמשים אותם כדי לשלם משכנתא לחלק מהדירות, כך שהמס בהחלט יכול להכניס כאלה משקיעים לחובות שיאלצו אותם למכור.
&nbsp
לגבי האמירה האחרונה, אין עוררין שאדם שמחזיק 2.5 דירות צבר את הרכוש כחוק (אם ביושר או לא זה סובייקטיבי), אבל זה הופך אותו למשקיע לכל דבר. בדיוק כפי שמשקיע בשוק ההון מחזיק ביותר מ X מניות...
&nbsp
ההבדל הוא שהמשקיע בשוק ההון משלם 25% מס, ומשקיע הנדל"ן משלם במקרה הטוב 10-12% מס (אם מחשיבים גם מס רכישה ומס שבח זה גרושים...).

h a j b i

New member
אתה מבלבל בין תשואה לתזרים מזומנים

התשואה לא קשורה לכמה משכנתא אתה משלם ושוב, אתה יכול לגשת לבנק לבקש משכנתא לדירה להשקעה ואז יתחשבו גם בשכירות עתידית שאתה יכול לקבל אבל בלי הכנסה יציבה או בטחונות ראויים פשוט לא תקבל משכנתא. וגם אם כן, זה גג לדירה אחת, בשניה גם יזרקו אותך מכל המדרגות.
&nbsp
אני בספק אם יהיו משקיעים רבים שייכנסו לחובות ובכל מקרה, לדעתי כמה אלפי דירות ימכרו בגלל החוק, לא יותר.
&nbsp
אני גם אשמח גם יפחיתו את המס על רווחי הון, אני חושב שזה מהלך נכון בלי קשר אבל זו לא הסיבה היחידה שיש מעדיפים נדל"ן על שוק ההון. בכל מקרה תהיה בטוח שהאפיק השקעה הזה שמציעים כאלטרנטיבה לא ישכנע כמעט אף אחד.

rj111

New member
אמרו כבר למעלה

כשהיצע הדירות להשכרה יקטן, גם מספר השוכרים יקטן בהתאמה כי השוכרים יקנו את הדירות.
ושוק השכירות הוא לא שוק בפני עצמו, אלא הוא חלק משוק הדיור הכולל. יש X דירות בארץ, חלק מהן משמשות למגורים ע"י הבעלים וחלק משמשות למגורים ע"י שוכרים.

hadooper

New member
האופוזיציה עתרה לבג"ץ! זה אולי באמת הזמן להגר מכאן...

h a j b i

New member
אז מה?

הטיעון היחיד שלהם שיש לו סיכוי זה הצורה שקיבלו את החוק. אז מקסימום בג"צ יורה על עוד דיון ואז החוק יתקבל.
&nbsp
אבל זה לא משנה, אם אתה לא מהגר בגלל החוק הזה צפויה לך אכזבה גדולה.

h a j b i

New member
יש גם את האופציה לדחיה

אם המס יחול מה 1.1.17 זה לא מאפשר מספיק זמן להיערך בהתאם, למשל למי שכן רוצה למכור דירה או יותר.
יכול להיות שעל הרקע הזה, דחיה במס של חצי שנה היא די סבירה.

rj111

New member
רק לפני שאתה מהגר, שאל את זסקה כמה עולה בית ממוצע במלבורן

הריבית הנמוכה ניפחה בועות נדל"ן בכל העולם, ובייחוד באוסטרליה.

hadooper

New member
כבר יצא לי לבדוק בעבר. אבל משנה לי יותר התמורה, פחות המחיר.

hadooper

New member
ואגב, זה לא משנה, אם לא מלבורן, תמיד יש גם את ברלין...

או עיר אחרת בגרמניה עם מחירי דיור זולים והרבה תעשיה.
&nbsp
וגם מחירי טיסה זולים...כדי להגיע לבקר בארץ פעם בכמה זמן...

hadooper

New member
כרגע אין כל כך מה לעשות... מחכה לתזמון הנכון...

ספציפית בגרמניה, בשונה משאר מדינות אירופה, יש גמישות מסויימת כלפיי עם שני אפיקי הגירה שונים. שהמשותף להם הוא שאפשר לשהות בגרמניה בזמן הטיפול הבירוקרתי, שאגב, גם יחסית די מהיר...
&nbsp
החיסרון הוא שהם לא מבטיחים פתרון קבע להגירה או תושבות קבע כמו שאני מחפש.
אגב, יש קהילת מפתחי ביג-דאתה די מבוססת בברלין שחלק מהמארגנים שלה הם ישראלים.
&nbsp
לעומת זאת, עבור אוסטרליה, יש לי אולי אפשרות להשיג 60 נקודות עבור תושבות קבע על בסיס מקצוע, שיתאפשר אולי לאחר שאצבור נסיון תעסוקתי של עוד כחצי שנה ואשיג ציון מאד גבוה במבחן האנגלית הבינלאומי (IELTS או משהו בסגנון).

hadooper

New member
אם כי, 60 נק' הן כבר מעט מדי כיום, לפי סוכן ההגירה...

לפחות למיטב הבנתי מסוכן ההגירה, 60 נק' כיום מותירות סיכוי לא גבוה להשיג את הויזה הזאת, כי הדרישות מחמירות עם הזמן עבור מהנדסי תוכנה (ה occupation אליו אני שייך).

hadooper

New member
או שהדרישות לא מחמירות אבל כמות המועמדים גדולה מדי...

zaske

New member
שיעור בעברית

הדבר המצחיק הזה, נו , אתה יודע, חללים כאלה, שיש נניח 3 או 4 או 5 בכל קומה,
ויש כמה קומות...
זה לא בית. זו דירה.

כשאתה קורא על מחירו החציוני של בית, אתה קורא על מחיר בית על חלקה.
חלקה = שטח של כמה מאות מטרים רבועים. אני בספק שיש חלקות של מתחת ל300 מ"ר.
המחיר החציוני של בית, אם כך הוא כ700,000 דולר אוסטרלי.
השכר הממוצע במלבורן הוא כ80,000 דולר אוסטרלי שנתי.
השכר הממוצע בארץ הוא 10,000 שח בערך בחודש.
אם נכפיל 120,000 שח ב8.75 נקבל מליון וחמישים אלף שח.
מלבורן שקולה למשהו כמו גדרה-חדרה. לא מעניין אותי מה ש ipv6 תכף יכתוב. זה מטרופולין ענק שיכול לקיים את עצמו בלי בעיה, והיה הבירה הזמנית של אוסטרליה במשך 17 שנים. אין דבר כזה בארץ מבחינת היכולת הכלכלית + היקף מוסדות תרבות, ולכן גם סידני רבתי וגם מלבורן רבתי ניתנות להשוואה לגדרה-חדרה בארץ.
כלומר, במחיר אפקטיבי שבקושי תקנה דירה באיזור המרכז, וגם זה בספק, תוכל לקנות פה בית.
לגבי דירות -
בדיוק אחד מחברי הפורום פה דיבר אתי השבוע ברצינות על מעבר למלבורן.
אז מצאתי לו דירות של 3 חדרים בפרבר על חוף ים, ממש מרחק הליכה קצר מחוף הים בנניח 550,000 דולר.
6.8 שנות עבודה.
זה שקול ללקנות נניח דירה בצפון ישן של תל אביב או אולי בהרצליה ליד הים במחיר של 816 אלף שח.

לא מדובר רק בריבית נמוכה, אלא בגדילה מאסיבית של העיר.
המטרופולין שלנו גדל בכ2000 בני אדם בשבוע (!!!).

נ.ב :
הבית שלי נקנה באוגוסט 2015 וביקשתי הערכת שווי מהבנק שנה אחרי,
היתה עליה של 8 אחוז בערכו בשנה אחת, אבל אני מאמין שבמכירה פומבית - טכניקת מכירה נפוצה כאן, הייתי מקבל יותר.

למעלה