if you want to shoot, shoot (big data

ipv6

Member
זה בד"כ צוואר הבקבוק בפינוי בינוי.

hadooper

New member
סתם שאלה לגבי הפרוייקט המדובר בנווה שרת

אתה יודע האם נשארו בו במקרה דירות למכירה?
והאם יש גם דירות קטנות, נגיד 2-3 חדרים ומה המחירים?

h a j b i

New member
יש שם כמה מתחמים

שחלק בבניה, חלק בדרך, חלק תקועים, אני לא מעודכן.
אתה מדבר על דירות לפני ההריסה או אחרי?
לפני נשארו אבל צריך לבדוק באיזה שלב הפרויקט שם.
אחרי אני לא יודע מה גודל הדירות וכמה נשארו.

andthisistheme

New member
ירידת מחירים ב"איזורי הביקוש" זה לא ממש מעניין.

לא חושב שיש סיבה לירידה כזו, וממילא המחירים לא גבוהים במיוחד.

בהחלט הייתי רוצה לראות ירידה משמעותית בין אילת לגדרה ובין חדרה לרג'ר.
משמעותית ==> 30% לפחות.
שם הבעייה שלנו.

h a j b i

New member
לא הבנתי, מה הבעיה?

בב"ש וחיפה זול. שתיהן ערים גדולות, מחוץ לטווח שציינת ויש שם תעסוקה, גם בהיי טק.
אז איפה הבעיה?

andthisistheme

New member
בבי"ש אין שום תעסוקה בהייטק. בחיפה לא זול בכלל.

איפה הבעייה? עוד 10 שנים, כשלא תוכל להגיע מהבית לעבודה - תבין איפה הבעייה.

h a j b i

New member
לא רק שאני אוכל להגיע אלא שאני גם אעשה את זה ב- 10 דקות

ככה זה עם דו גלגלי
(אפילו עם אופניים חשמליות אני עושה את זה לדעתי בגג 15 דקות).
&nbsp
אם לזה התכוונת אז אתה לא רציני, מטרופולין תל אביב הוא עדיין קטן בהשוואה בינלאומית והצפיפות בגוש דן מאוד נמוכה (על אותו שטח בלונדון וניו יורק יש פי 3 יותר תושבים ואנשים מגיעים שם לעבודה).
&nbsp
דווקא יש חברות היי טק בב"ש, עדיין לא הרבה אבל יש. בכלל לעיר של 200,000 איש אין באמת בעיות תעסוקה אחרת היא לא הייתה יכולה להתקיים.
בנוגע לחיפה, אם אתה מסתכל עליה כמטרופולין אז יש לך את הקריות מסביב שיחסית יותר זול וגם יש לך אזורים זולים בחיפה שלא לדבר על רכבת העמק שמאפשרת לך להתרחק עוד יותר ולגור ממש בזול, בטח ביחס למרכז.
&nbsp
ואולי עוד 10 שנים יהיה לך את הרכבת הקלה (לא רק הקו שעכשיו בונים אלא גם השאר) שתעשה מהכה בתחבורה במרכז? אולי בכלל הרוב כבר יעברו לעבוד מהבית וכל מודל התעסוקה ישתנה?

andthisistheme

New member
אתה בוודאי יודע איך אותם תושבי לונדון/NY מגיעים לעבודה

עכ"פ הדיור ה"זול" בפריפריה, שרבות מדובר בו, אינו קיים בפועל.
ב"ש, מעלות, נהריה, ק"ש - המחירים נעים סביב 1M לדירה 3-4 חדרים.

האם זה "חשוב" או "משנה" שיהיו פתרונות דיור למי שיש לו רק 300K? לדעתי כן.
אבל זה ממש לא קשור לפורום הזה.

h a j b i

New member
ברכבת, בדיוק כפי שיהיה פה עוד 10 שנים

עם הרכבת הקלה (אגב, גם היום לא מעט אצלנו מגיעים עם רכבת)
מליון ש"ח ל 3-4 חדרים בערים שציינת? חיפוש קצר ביד 2 מראה שזה לא נכון.
מי שיש לו רק 300,000 יכול לקנות דירה ב- 1,200,000, קוראים לזה משכנתא.
&nbsp
אבל אני מניח שהתכוונת כולל משכנתא אז כן, בסכום הזה יהיה קצת קשה אבל ב- 400,000 כבר יש אופציות בפריפרייה, בטח ובטח ב- 500,000. במליון אתה כבר יכול לקנות ברחובות, אפילו בראשון. בשביל זה אני לא צריך יד 2 אפילו, מכיר אישית כאלה שקנו דירות כאלה ובכמה.
&nbsp
ומי שאין לו את זה? גם לו יש פתרון דיור, קוראים לזה שכירות, בדיוק האופציה שכחלון מנסה לפגוע בה.

user32

Well-known member
מנהל
כל הדיור יקר מאוד. לא שכנעת אותי

זה שאפשר לקנות בחצי מליון לא אומר כלום. תעשה סיבוב ותראה מה אתה מקבל בתמורה לסכום הזה ותבין. נכון, טכנית כנראה שכמעט כל אחד מסוגל לקנות איזושהי דירה. זה לא מספק.
אני חייתי וקניתי בתקופה אחרת, לפני העליות ולכן זוכר טוב מאוד מה היה פה לפני לא כל כך הרבה זמן (בערך עשור). יכולת לקנות דירה נורמלית בעיר כמו הרצליה שלא לדבר על נתניה, רחובות או מודיעין בסכום סביר. אני קניתי דירת 4 חדרים בשכונה חדשה ב600K עם משכנתא קטנטנה ל10 שנים. כל זוג שהתחתן קנה דירה בקלות. והדירות שאתה מדבר עליהן (ב400,000 וכו') עלו פחות מ-200,000 וקנו אותן אנשים עניים מסכנים מהעשירונים התחתונים של האוכלוסיה וטוב שכך. זה שמישהו מרוויח שכר מינימום לא אומר שאסור שיהיה לו בית. היום כנראה הוא יגור ברחוב או אצל ההורים או שסתם חייו אינם חיים.

h a j b i

New member
אני לא צריך סיבוב, אני מכיר בעלי דירות כאלה אישית

ואני יודע מה מקבלים.
&nbsp
ההודעה שלי הייתה בנוגע למי שטען שאין בעיה באזורי הביקוש והמחירים שם לא גבוהים במיוחד אלא דווקא בפריפרייה.
&nbsp
הטענה שלי שזוג ממוצע יכול לרכוש דירה מחוץץ לאזורי הביקוש ובקלות יחסית.גם להורים שלי היה קשה לקנות דירה לפני 35 שנים, למעשה אתה יכול להביא מהאכיונים טענות על מחירי הדירות מכל תקופה שכמעט תבחר, למשל בעימות בין ביבי לפרס שביבי דיבר על "מחירי הדירות המאמירים".
&nbsp
אני לא טוען שהמחירים לא גבוהים, הם גבוהים אבל מחוץ לאזורי הביקוש הם בהישג יד. בגדול גם באזורי הביקוש למי שמוכן להתפשר.
&nbsp
ופתרון של שכירות זה גם פתרון, תמיד היו כאלה שלא היו יכולים להרשות לעצמם לקנות שום דירה ונשארו לגור בשכירות.

h a j b i

New member
אין בעיה, בב"ש ישלמו לי אולי 10 אחוז פחות

אבל על דיור אני אשלם חצי מזה.
כמובן בתיאוריה, אין לי באמת מה לחפש שם

ipv6

Member
אני לא יודע מה זה "דירה בת"א" אצלך

אבל אתה יכול למצוא ב4500 אחלה דירה לרווק באחת מערי הלוויין הקרובות או הרחוקות יותר. או באזורים הפחות COOL-ים של תל אביב.

כמה תעלה כזאת בב"ש? נגיד 2500 (לא מכיר מחירים שם) וההפרש בשכר יכול להיות הרבה יותר גבוה מ2000 שקל נטו, בטח שאם אתה משקלל הפרשות סוציאליות.

h a j b i

New member
דובר על קניית דירה

ככה שההפרש הוא בערך כמה?מליון ש"ח? בקטנה

&nbsp
רוצה לחשב כולל ריבית משכנתא כמה זמן אתה צריך לעבוד בת"א עם השכר הגבוה יותר בשביל לקנות את אותה דירה כמו בב"ש?
&nbsp
ו- 2,500 זה נחשב יקר בב"ש...

ipv6

Member
מה הנקודה שלך?

שיש כשל שוק וכולם טיפשים כשהם יכולים לקבל בדיוק את אותה החוויה בב"ש?
זה שיש שם כמה חברות היי טק וצה"ל עובר לשם לא מתקרב למסה שיש במרכז.

לבן אדם שמרוויח בקצה הגבוה של טבלאות השכר, כנראה עדיף להשאר במרכז ולגור באחת מערי הלוויין (נניח חולון \ בת ים) ולא לוותר על אלפי שקלים בחודש ולגור בדרום. למגוון יש חשיבות גדולה מבחינת היציבות שלך והסיכוי שתמצא עבודה.

אני דיברתי על שכירות ו2500 בב"ש לא נראה כזה הרבה, לפחות לא הדירות שאני רואה בי2. בניינים ישנים משופצים \ דירות עם מטראז' מצחיק.

h a j b i

New member
מה הנקודה שלך?

אמרו שאין עבודה בבאר שבע, טענתי שיש, טענת שהשכר נמוך יותר, טענתי שההפרש במחיר הדירה שווה את זה.
&nbsp
זה לא כשל שוק, כלכלית הכי חכם לשכור דירה במרכז איפה שהתשואה נמוכה ולקנות דירה בפריפרייה ולהשכיר אותה איפה שהתשואה גבוהה. יש לא מעט שעושים את זה. אבל כן, לגור בפריפרייה כלכלית כנראה ישתלם יותר.
&nbsp
אבל השיקול הכלכלי כמה שהוא חשוב, הוא לא היחיד, לפחות לא אצלי. לי אישית כאמור אין מה לחפש בפריפרייה כי אני מעדיף להיות קרוב למשפחה ולחברים ובכלל התרגלתי לעד 10 דקות לכיוון עבודה-בית אבל יש אחרים, בעיקר כאלה ששוקלים להגר לחו"ל שכל אלה פחות מדברים אליהם אז למה לא לשקול לעבור לגור רחוק מהמרכז?
&nbsp
בכל מקרה, הכל התחיל מליצן שטען שהמחירים באזורי הביקוש לא באמת גבוהים ולא מהווים בעיה אלא דווקא המחירים בפריפרייה. לדעתי ה לא המצב ובכלל אין מה לדאוג, החוק של כחלון אם ישפיע, ישפיע בעיקר שם.

למעלה