Alabama Song

ashmash

New member
Alabama Song

שלום, יש שיר נפלא שודאי כולכם מכירים בביצוע של הדלתות - ALABAMA SONG, יש לו עוד גרסאות של אומנים שונים, ביניהם דיויד בואי. השאלות שלי הן מי ביצע אותו במקור, ומה המשמעות שלו (כלומר האם יש משמעות מעבר למילים, האם הוא נכתב עבור מישהו או על משהו וכדומה). אשמח לתשובותיכם השונות. תודה

roee816

New member
ברטול ברכט אם אני לא טועה

הוא נכתב על ידי מחזאי גרמני שנקרא ברטול ברכט שנת 1929

ashmash

New member
ומה הוא לעזאזל אמור להביע?

אגב, אני ממש אוה אותו, בלי קשר לגסות הרוח והמילה עזאזל...

LadyG

New member
ולמען הצדק ההסטורי

ברטולד ברכט לא כתב את השיר לבד אלא עם שותפו לכתיבה קורט וייל. הביצוע הראשון שייך למיטב זכרוני ללוטה לייניה.

LadyG

New member
ואיך שכחתי....

השיר לקוח תוך האופרה: The Rise and Fall of the City Mahagonny

ashmash

New member
יש קול ויש עונה?

האם מישהו יודע על מה ולמה נכתב השיר הזה?

giloni

New member
יש קול ויש עונה!

ברטולד ברכט וקורט ויל היו ללא ספק מגדולי היוצרים בתרבות הפופולארית של המאה ה 20. מוסיקת הקברט הסאטירי שהם יצרו, זכתה לעדנה רבה בגרמניה של המשבר הכלכלי הגדול ולהצלחה עוד יותר כבירה בשנות החמישים בארה"ב, אליה היגרו השניים לאחר עליית היטלר לשלטון. אפילו בארצנו הקטנטונת נתחברו גרסאות עבריות לאופרה בגרוש שלהם ואם אינני טועה גל לעלייתה ונפילתה של העיר מהגוני, ממנה לקוח השיר. המחזמר הזה הועלה לראשונה בלייפציג ב 1930, ועיקרו היתה ביקורת חריפה על התרבות הקלוקלת שאפיינה את חיי הבוהמה הגרמנית באותן שנים. השניים, ברכט על המלים החדות והבוטות ווייל על הלחנים המקסימים, יצרו מחזה שבו רצח, ניאוף, זנות, הימורים, אלכוהוליזם - הם הערכים הנעלים של החברה האנושית. הקהל אהב את המחזה, שהעניק לשניים שם עולמי, אבל המשטר הנאצי הרבה פחות. השניים עזבו את גרמניה, איבדו את אזרחותם ויצירותיהם נאסרו ונשרפו. הם הגיעו לארה"ב, במסלולים נפרדים, דרך כמה תחנות ביניים, שם נפטר וייל ב 1950 ואילו ברכט, עזב ב 1947, אחרי שגם בארה"ב (שם הספיק לכתוב עוד מספר מחזות שעולים עד היום על בימות התיאטראות והקברטים) הוא נרדף בשל דעותיו הסוציאליסטיות ותפיסותיו האסטטיות, שנחשבו טאבו בעולם השמרני האמריקאי שלאחר המלחמה. הוא נדד בין ארצות מזרח אירופה, וגם שם לא זכה למנוחה בשל עמדותיו המהפכניות, ואת חייו הוא סיים ב 1956 במזרח ברלין. אין פלא שאנרכיסטים אימצו אותו לחיכם, כמו שאימצו את צ'ה גווארה, שנים ספורות לאחר מכן. ברכט הפך לסמל נעורים, סמל להתרסה חברתית, סמל לשבירת מוסכמות ולכן אין להתפלא שג'ים מוריסון וחבורתו, בני דור הפרחים בחוף המערבי, אימצו את השיר המקסים הזה מהמחזה מהגוני. יקי

האירי

New member
גילוני,אני מתחיל לאבד סבלנות

ציננתי בשבילך את התשוקה העזה שלי לכתוב על הדי וי די של הסטרובס ואני שם לב שיש לך את כל הזמן שבעולם.לא יקום ולא יהיה.

giloni

New member
הכל תלוי בדואר האוסטרו-הונגרי

אצלם זה הלך מהר, כאן הרבה יותר לאט. אם לא יהיו תקלות מיוחדות, בשבוע הבא סביב רביעי-חמישי, אקבל את הדי.וי.די, שד"א, רכשתי באופן מוזר ישירות מהספק ובמחיר של 4 פאונד פחות מהמחיר ההתחלתי של ebay. ברגע שיגיע, אספר עליו כאן. בפורום הירוק זה לא יעניין אף אחד, שכן ההופעה לא נערכה בבארבי כפר-סבא והדי.וי.די לא נקנה אצל אדון חיון. יקי

נשמח לקרוא

אם צריך התערבות של הקייזר בענייני הדואר, רק תגיד נסדר משהו, יש לי קשרים בבית הפסבורג

giloni

New member
שנעבור ביחד

על ההודעות בחצי שנה האחרונה? ציניות אכן הייתה כאן, אבל רק המרחק מהאמת היה הופך אותה למיותרת, ועד כמה שהספקת להכיר אותי - אני האחרון שמשקץ אנשים (גם אם הם ראויים לכך וגם אם הם עושים זאת לי). וד"א, מעבר לציניות, אני לא מטיל ספק בזכותם לדון בעניינים כגון אלה, אבל לי אין הרבה מה לתרום ולכן אני רק מציץ מדי פעם לראות האם עולה שם נושא שאני יכול לתרום ולהתרם לו וממנו, ולצערי הרב זה קורה שם לעיתים רחוקות וכשזה קורה, אני די חושש להביע דעתי שכן כמה מאבירי הפרוג ימהרו להתקיף. למשל, עלה שם בפעם ה 1897 עניין ההגדרות. דווקא התפתח שם דיון מלומד, עם מתדיינים טריים ורעננים, עם טיעונים מנומקים ואקדמיים - אלא שדי מהר זה הפך לזירת היאבקות אישית. באמת שהיה לי מה להגיד, אבל בודאי שלא לצורך העימות ולצערי יש שם חברים שששים אלי קרב. יקי יקי

HelterSkelter1

New member
תגובה

בקשר למריבות והשמצות - אתה צודק מאה אחוז, ואני מסכים איתך. א-ב-ל: לא כולם שם כאלה. -אני לא רואה כל פסול בלדון על הופעות הפרוג בבארבי בכפ"ס -אלי חיון כבר מזמן לא כותב ומפרסם בפורום -יש מנהל חדש, שעושה עבודה טובה בנתיים (גם הקודם היה טוב) -יש פורום רוק מתקדם בתפוז. למה שלא תכתוב שם, או שלפחות תכתוב בשני הפורומים? מה דעתך?

giloni

New member
Helter dear

אני בפורום של נענע משנת 2000, עוד לפני שהוא היה בנענע. עם הזמן, יש דעיכה טבעית, יש עליות ומרודות ואין לי בעייה עם זה. אם יש לי מה לומר, אני כותב אם אין לי אני צופה. אמת, בעבר הייתי הרבה יותר פעיל מבחינת הודעות חדשות אבל בזמן האחרון המעיין התייבש. נכון, אין שום רע (להיפך) בלעסוק בלהקות של חברה ישראלים שמנסים ליצור מוסיקה איכותית, אבל אני הגעתי לפורום ההוא יותר בשביל העבר. הפורום עוסק היום בעיקר בהווה, וההווה שייך, בצדק רב, לצעירים. אני לא אלך לבארבי ולא לאף מועדון אחר כי אני עברתי את הגיל. המצב בפורום פרוג בתפוז דומה, וגם שם עיקר הדיון בחוויות מהופעות שהחברה ניגנו או צפו בהן. לעומת אלה, כאן חיים את העבר, וזה מתאים לי - גם אם עוסקים כאן בסוגות מוסיקאליות שאינן כוס התה שלי. גם החברה הצעירים שמשתתפים כאן, מגלים כבוד לעבר, מעוניינים ללמוד ולהקשיב ולא רק להשמיע ובוודאי שלא להתנצח. זה פורום כלבבי. למרות שמבחינת הגיל, חלק לא קטן מהמשתתפים צעירים יותר מבני הבכור, אהבתם למוסיקה מקרבת אותי אליהם. אבל אל תיפול רוחך: כאחד מוותיקי פורום נענע (אולי הותיק ביותר חוץ מאורי, עוזי, שמעון ומידד) אני לא זונח אותו ומבקר שם מדי פעם. יהיה מה לומר, אומר; תהיה אוירה שתאפשר פתיחת הודעות שלא תזכנה לבוז וזלזול, אפתח. אתה, בכל אופן, תמשיך לכתוב שם את הדברים היפים שאתה כותב ותמשיך לעשות זאת גם כאן. יקי

מורנא007

New member
לא חשוב הגיל, העיקר התרגיל ../images/Emo13.gif

יקי, אם נניח שתצוץ להקה ישראלית ברמה של יס או קינג קרימזון, אז תעשה את המאמץ ותלך להופעה?

giloni

New member
זו באמת שאלה של גיל, כנראה

כשהלכתי להופעות של ג'ת'רו טאל ושל פיטר האמיל, בשנים האחרונות, עשיתי מאמץ והיה כדאי. אבל על הבמה הופיעו יוצרים מבוגרים ממני ולצידי באולם ישבו לא מעט חברה בגילי, מבוגרים יותר וגם צעירים יותר. בשבילי ההופעות הללו, גם אם בוצע בהן חומר חדש, היו מסע בזמן אל ימי נעורי. אני חושב שארגיש לא נוח בהופעות של להקות צעירות, אבל מי יודע - אולי. לא פוסל על הסף. יקי

יקי ו Helter

דיבר מורנא על להקות פרוג חדשות ופריחתם ברשת בשנים האחרונות, למרות שאני מקובע על להקות הסבנטיס הגדולות, אני חושב שנחמד שיש גם פורומים כמו הפורום המתקדם כאן ובנענע, שמתעסקים גם (ואולי בעיקר) באותה פריחה מחודשת של הפרוג על מאזיניו החדשים והמוסיקאים העולים שלו, אני גם חושב, שאני כמו יקי וכמו רבים אחרים מתחבר לפרוג של שנות השבעים והרבה פחות לדברים חדשים, שכן אני יכול להעיד (שכן רק על עצמי לספר ידעתי) שחיבתי לפרוג היא בעיקר חיבה נוסטלגית לצלילי נערותי שאבדו והאזנה לאותם צלילים היא בעיקר תזכורת לאותם ריחות ותמונות מהתקופה ההיא שהלכה לה, מה שכנראה לא יבוא מלהקות חדשות ויהיו טובות ככל שיהיו. זה אינטרנט יש מקום לכולם, אף אחד מהצדדים לא צריך להצדיק עצמו, כל עוד הפורומים חיים נושמים ומרכזים סביבם קהילות חיות (כפי שקורה בפורום פרוג בתפוז ונענע וכפי שקורה גם כאן) הכל עובר, אני יכול לכתוב בעיקר כאן, כי אני מתחבר לדברים ישנים ובפורום פרוג בעיקר לקרוא (כי קשה לי עם דברים חדשים) ולטעום דוגמיות חינם כאשר הם מובאות לפורום ולאתרים השונים, אבל להמעיט בהשתתפות (אם בכלל) משום שאין לי מה לתרום לשיחה. בכל מקרה תמיד כיף לקרוא הודעות של אנשים שנהנים ממוסיקה, בין אם זה פרוג, בלוז, ג'אז או מוסיקה מיצרית, כי האהבה למוסיקה היא מה שמביאה אותנו לכאן.

למעלה