HelterSkelter1
New member
תגובה נוסטלגית (אני שונא נוסטלגיה)
יקי וניבלונגים, אני מבין את הנוסטלגיה שלכם, ומבין שכיף לכם לחזור לדבר ולשמוע את הלהקות ששמעתם בהיותכם צעירים (מי אמר שאתם כבר לא צעירים?!
) א-ב-ל: אני רואה בנוסטלגיה משהו די רע. אמנם, אין לי כמעט נוסטלגיה, ואין לי דברים שאהבתי מזמן וכיום לא, אבל לדעתי העובדה שאתם שומעים משהו רק בגלל הנוסטלגיה מעיד על המוסיקה שאתם שומעים שהיא לא שרדה את מבחן הזמן, ושאם זאת לא מוסיקה ששמעתם פעם, אז היא לא מעניינת אותכם, ואתם שומעים את אותן להקות רק בגלל הנוסטלגיה, ולא בגלל האיכות שלהן. אני די בטוח שזה לא מדוייק מה שכתבתי, אבל התחושה אצל אנשים שאוהבים חלק מאותן להקות שאתם אוהבים היא שהמוסיקה לא חשובה כמו הנוסטלגיה, ושאתם שופטים אלבומים פחות ופחות לפי איכות ויותר לפי זכרונות. לדוגמא (יקי למשל) כשכתבת על סלינג אינגלאנד, זה זה סבב בעיקר סביב נוסטלגיה, ולא שמת דגש מספיק על איכויותיו המוסיקליות של האלבום, על כך שהוא שרד את מבחן הזמן, ועל כך שהוא משהו מעבר לנוסטלגיה. אנשים שהנוסטלגיה שלהם היא להקות אייטיז דביקות - אני מבין. אבל אנשים כמוכם, שהנוסטלגיה שלהם היא מוסיקה איכותית, והיא עדיין רלוונטית מאוד להרבה אנשים צעירים - אז יותר קשה לי לקבל את הגישה הנוסטלגית שלכם. כמובן, אני לא יכול להאשים אותכם בכך שכיף לכם לדבר ולהזכר בדברי ילדותכם, אבל בכל זאת...
יקי וניבלונגים, אני מבין את הנוסטלגיה שלכם, ומבין שכיף לכם לחזור לדבר ולשמוע את הלהקות ששמעתם בהיותכם צעירים (מי אמר שאתם כבר לא צעירים?!