Alabama Song

noosh

New member
מה רע בנוסטלגיה?

תראה, אני סה"כ בת 17 והרבה זכרונות לא יכולים להיות לי. אבל מוזיקה עדיין מעלה אצלי נוסטלגיה, כי ככה זה. מוזיקה מתקשרת אצלי לתקופות. הייתה תקופה שחרשתי על אין דה קורט, הייתה תקופה שג'ניס לא יצאה אצלי מהמערכת והייתה תקופה שהמודי בלוז נגנו בדיסקמן ובבית ובאוטו ואף אחד לא העז להפריע להם. אז אם אני שמה אלבום שלא שמעתי כמה חודשים במערכת - יציפו אותי זכרונות וריחות ותחושות שמתקשרים לתקופה מסויימת. אולי את בת 17, אבל זה עדיין קיים. וזה כיף, זה כ"כ כיף לטעות טעם של תקופה בגלל שיר. אז נכון - אם אני אשים את הדיסק של בריטני יציפו אותי זכרונות, ובריטני היא לא ממש מוזיקה בשבילי, אבל עובדה שאני אל עושה את זה. כי יש גבול לנוסטלגיה, ויותרחשובה ממנה זה המוזיקה. אני מעדיפה להזכר בגשם עם בייבי איים גונה ליב יו, כי האיכות עומדת בשבילי במקום הראשון. אני עדיין לומדת וחוקרת ומחפשת דברים חדשים, אבל זה בעיקר בשנות השישים והשבעים. לצערי לא חייתי בתקופה הזאת אז אני לא יכולה להזכר בה, אבל עובדה שהמוזיקה הזאת עברה את מבחן הזמן ואנשים בגילנו מקשיבים לה. למרות זאת, אני בהחלט מקשיבה לדברים חדשים, כי להיות תקועה בעבר שלא קשור אליי בכלל זה לא טוב. אני מקשיבה ללהקות פרוג חדשות, ואני בהחלט נהנית מזה. האמת היא שהדבר שמפחיד אותי בלהקות פורג חדשות זה הנסיון להיות פרוג. בשנות השבעים פורג היה חדשני. זה לא היה עד אז, זה היה חדש ומיוחד. אני מפחדת שלהקות פרוג היום לא באמת מנסות לחדש, אלא לחקות את החידושים של שנות השבעים. אבל לפי מה ששמעתי עד עכשיו זה לא כך, וטוב שלא. אני יכולה להבין (או לנסות להבין) את חוסר ההתחברות של יקי והניבלוג לפרוג החדש, אבל מצד שני, אני לא חושבת שהם כ"כ מבוגרים כדי שלא יווצרו להם זכרונות חדשים. אני מבינה שאתם מקשיבים, וזה הכי חשוב. אולי בגלל שאינ רק בת 17 ועדיין חוקרת ומגלה אז קל לי יותר להתחבר, אבל זה שאתם לא בני 17 לא אומר שעבר הגיל של החקירות.. אני מניחה שאתם בהחלט מנסים להקשיב לדברים חדשים, ואולי זה באמת לא מדבר אליכם... אבל אם עוד לא ניסיתם את אנגלאגארד או פלאואר קינגס (שהן להקות פרוג, לא פרוג-מטאל), אז בהחלט שווה לתת להם צ'אנס. סה"כ אתם עדיין צוברים חוויות וזכרונות כל יום, אין סיבה שהמוזיקה של היום לא תהיה קשורה לכך.. NP - Beach Boys - Good Vibrations

HelterSkelter1

New member
בנוסטלגיה מה רע?

"אם אני אשים את הדיסק של בריטני יציפו אותי זכרונות" היית שומעת בריטני בעברך?
"אני מפחדת שלהקות פרוג היום לא באמת מנסות לחדש, אלא לחקות את החידושים של שנות השבעים." זה תלוי בסגנון הלהקות. אם נקח לדוגמא את להקות הריו, אז הרי הן מחדשות את הפרוג הן מבחינת התפיסה הפילוסופית והן מבחינת התפיסה המוסיקלית לפרוג הקלאסי - סימפוני. ויש גם להקות שאינן שייכות לריו שמחדשות, בעיקר את הסאונד, אך הן מהוות המשך כמעט ישיר לשנות ה70 (אנגלאגארד לדוגמא) ואלו גם סוג להקות שאני אוהב. אגב, את הפלוואר קינגס לא יצא לי כמעט לשמוע (אולי השם שלהם מרתיע?
). נוסטלגיה זה לא דבר רע, אבל ברגע שההתייחסות והתפיסה למשהו מסויים (כמו מוסיקה) היא נוסטלגית בלבד, אז זה מעיד על איכות המשהו הזה ועל השרידה שלו בגלקסיית הזמן
.

noosh

New member
כן, הייתי שומעת בריטני

אבל העובדה היא שהפסקתי עם זה. תקשיב לפלאוור קינגס, אל תרתע משמות
. ריו אני לא מכירה מספיק, האמת היא שאינ לא מכירה בכלל. אבל את אנגלאגארד כן ומה שאינ אוהבת בהם זה שהם מהווים המשך כמעט ישיר לשנות ה-70, אבל הם לא חוזרים עליהן. הם לא ממחזרים, רק לוקחים את הרעיונות ויוצרים משהו חדש. ההתיחסות והתפיסה למשהו מסויים תמיד תהיה אינדיבידואלית, וברוב המקרים תושפע מזכרונות ומנוסטלגיה. אנחנו בני אדם ואם שיר כלשהו, גם אם הוא יצירה מעולה של להקה מצויינת, יתקשר אצלך לאירוע רע שאתה מעדיף לשכוח - אתה לא תאהב את השיר הזה. אין בזה שומדבר רע. אז נכון, צריך לדעת לעשות את ההפרדה, אבל לטעמי בכל דבר צריך להיות טאץ' אישי. אם אני מעבירה חוות דעת על גיטריסט מסויים שמעלה בי זכרונות מתוקים, אז היא תהיה יותר אוהדת, אפילו אם הוא לא הגיטריסט הכי טוב בעולם. ככה זה, וזה טוב שזה ככה, לטעמי.

הלטר,

תשמע את פלאואר קינגס. זה כאילו לקחו את כל הדברים הטובים בג'נסיס, יס וקינג קרימזון, עירבבו את זה טוב טוב, ונתנו לסטולט לעשות אם זה מה שהוא רוצה. NP - ELP - pictures at an exhibition

HelterSkelter1

New member
אוקי אוקי...

שמעתי איזה שיר שלהם שהורדתי מהאתר של נירפסט לפני כמה חודשים. אני אנסה שוב
NP: Univers Zero - UZED

ThePiper

New member
נמנעתי להגיב עד כה אבל לא התאפקתי..

alabama song הוא אולי השיר הכי טעון בנוסטלגיות שקיים בחיי הקצרים. כשאני מקשיבה לו אני נזכרת בלילות החמימים של החופש הגדול שביליתי כזאטוטה. זה מדהים איך בשיר אחד אפשר להעלות מטען רגשי של תקופה שלמה בחיים. וזהו... אין לי יותר מה להגיד, זאת הרגשה שלי נטו.

ThePiper

New member
אז לא הקשבתי לכלום...אבל השיר...

שאתה מקשיב לו ממש טוב!! NP- highway star - deep purple

CaerBannog

New member
NP ../images/Emo45.gif

NP- Cul de Sac - Flying Music from Faust לא קשור לפה בגרוש, סתם אחלה.

HelterSkelter1

New member
וואלה ../images/Emo13.gif

NP מעניין... עופר, לפי אמ"ג אין להם דיסק כזה... מוזר. מה Faust עושים פה דרך אגב? Cul de Sac (בלי לשמוע אותם מעולם) עושה רושם שהם שילוב של רוק\פאנק? עם אוונטגארד וקראוט רוק? מעניין. ספר עליהם (אגב, אני צריך ממך המלצות על פאוסט
- נכנעתי, אני רוצה להכיר יותר מהקראוטים
).

CaerBannog

New member
קיו דה סאק זה לא קרוב אפילו לפאנק..

זה פוסט רוק, שמושפע בהחלט מקראוט רוק, ופשוט צריך לשמוע אותו, ד"א חוקי לגמרי.. לתוהים.

HelterSkelter1

New member
../images/Emo12.gif אתה יודע, אמ"ג אמרו

Velvet Underground בהשפעה. חשבתי משהו פרוטו-פאנק... לא נורא
תודה על הלינק בכל מקרה.

giloni

New member
ניסינו

Anglagard הם להקה מוכשרת ברמות שעולות על רוב להקות הפרוג של ה 70. Flower Kings לא מדדים הרחק מאחור, וכמוהן גם Amon Dull או Isildur's Bane או עוד כמה שבדים, הונגרים ואפילו אמריקאים (Spock's beard למשל), כולם מוכשרים, ומהנים. מוכיר אותם, אבל רגשית עוד לא התחברתי אליהם. יקי

מורנא007

New member
ניסינו

יקי, השמות שזרקתי בתגובה, הם של להקות בעלות אופי שונה חוץ מ- xang Anglagard היא יחסית כבדה (אני בכל זאת נהנה ממנה). Annbjorg Lien היא זמרת פולק - פרוג נורווגית שסיגנונה מזכיר לי להקות שקרובות לליבך. החסרון שלה הוא הצליל שנישמע לפעמים קצת ניו וייבי או מזרחי (לא טעות דפוס) מידי. זה חלק ממה ש- AMG כותבים עליה: " The traditional fiddle styles of Norway have been brought up to date by Annbjørg Lien. Although she initially balanced classical and Norwegian folk music, Lien has attracted global attention since deciding to concentrate on the musical traditions of Norway. According to Folk on Tap, Lien is gifted with a "sparkling style of playing and the rich tones of her hardanger and keyed fiddles, combined with her ability to write catching melodies." " NP: Genesis - Foxtrot

מורנא007

New member
../images/Emo9.gif

תודה, הניבלונגים. באמת שללא האינטרנט לא הייתי זוכה לשמוע להקות חדשות וישנות בתחום הפרוג. והייתי נשאר עם אותם 30-40 אלבומי ווניל ישנים. חוץ מלהקת Curved Air שעליה שמעתי בחנות תקליטים ברוצ'סטר.

מת על שירשורים כאלה

אבל ניסתי לעקוב על מה מודים לי ולא הצלחתי (שקלתי אפילו לקחת סרגל לצורך העניין
) בכל מקרה בבקשה
לי האינטרנט עזר בעיקר בשביל ללמוד על ההיסטוריה של הרוק והלהקות שאני וגם להחשף לאלבומים שאני פחות מכיר של הלהקות הישנות, בקשר ללהקות חדשות, מזדהה לגמרי עם כל מה שיקי כתב מעלי
תודה על הקישור אגב. n.p sympathy For The Devil- the stones

LadyG

New member
ונדמה לי שהשרשור הזה

התחיל ב- Alabama Song ומברכט הגענו אלוהים יודע לאן. שרשור ענק, אחד היותר טובים בזמן האחרון. אח הנוסטלגיה....אין שני לה. אני דווקא מודה שבני בן העשרה מנסה לאחרונה לחנך אותי ומשמיע לי כל יום החל ממבחר להקות מאטל שנוהמות בשפה הגרמנית ועד להקות פרוג עכשויות. עד עתה, טרם נרשמה נפילה מהכסא, אבל אני תלמידה ממושמעת. מקשיבה קשב רב, אולי עוד תבוא ההארה (שלי כמובן).

giloni

New member
גרמנית?

אל תגידי לי שגם את סובלת מ Ramstein הזה??? אנחנו צריכים להפגיש כנראה את הבנים. יש להם כנראה שפה משותפת
יקי

LadyG

New member
רמשטיין...בהחלט

בגרמנית שוטפת...כל השירים.הוא לא החמיץ ולו אחד. ומכיוון שהבנים שלנו בני אותו גיל, יהיה להם כנראה על מה לדבר.

למעלה