A Passion Play

Toltec

New member
בטח שהגיוני, ידידי כבד התפיסה

חברות התקליטים (בין השאר, אבל עם השפעה ניכרת) בוחרות בשבילך מה לשמוע ע"י זה שהן מכתיבות את המיינסטרים.

טוב, לך תזדיין.

חשבתי אולי להמשיך ולנסות לפתח מזה דיון בכל זאת, אבל אתה לא שווה את זה.

מורנא007

New member
זה עובד גם בכיוון הפוך

בריטים שהיו חשופים למוסיקה מזרחית. למשל, ג'ורג' האריסון.

dpascal2

New member
אתה מאוד לא ברור ומה שכן ברור מקומם

מתנשא והזוי. " לאיפה שאתה חי יש השפעה מינורית על הפרספציה שלך לגבי יופי בפרט ויופי מוסיקלי בכלל, ולמעמד הכלכלי גם. למעמד החברתי שלך, לדוגמא, יש השפעה רבה יותר" אז לדבריך לאיזה פולניה עם פרווה חמה שהולכת לראות אופרה קיטשית ב-400 שקל יש יותר טעם אומנותי מאשר לאיזה איש כפר גרוזיני שלא מכיר חשמל אבל ניחן בגאונות,יצירתיות וחוש מוסיקלי-אסתטי מבריק ? או לחילופין (אם למקום אין השפעה) למה סוהא עאראפאת מקשטת את הסלון שלה בשקיעות כאלה מזעזעות (היא הרי בת המעמד הגבוה) ? מסקרן אותי...בן כמה אתה ?

Toltec

New member
לא, לדבריי אין הדבר כך

זה שיש לו חוש מוסיקלי-אסתטי מבריק זה דבר אחד, אבל המעמד החברתי שלו לצורך העניין, יכול להשפיע על איזה סגנון מוסיקה הוא ייצור או יאזין, לדוגמא. ב-פרספציה אני מתכוון לתפיסה, לא לעומק או לחדות תפיסה. זה שסוהא בת המעמד הגבוה עדיין לא אומר שיש לה פרספציה עמוקה בעיצוב הסלון שלה. אם היא הייתה חובבת התחום ומתעסקת בו כמו שאני ואתה חוקרים מוסיקה, סביר להניח שעומק התפיסה שלה היה גדל. מה שבטוח - התפיסה הייתה הופכת יותר מורכבת, לטוב או לרע אם בכלל.

dpascal2

New member
אתה מאשש את האמירה של אורי

"אנשים פשוטים עושים מוזיקה פשוטה וזועמת" שהופרחה לה אל מרחבי הקוסמוס מתישהו בפורום נענע. זו אמירה פשטנית ומעט ילדותית. אל תיתן למורכבות, וירטואוזיות ,והכרח בהשכלה מוסיקלית לסנוור אותך. המציאות אינה שחור ולבן. נכון שכדי להלחין מוסיקה כמו אבק אתה חייב להיות בעל השכלה מוסיקלית רצינית, להיות נגן וירטואוז ולהיות גם בעל מנת משכל גבוהה מהרגיל (ואני בכוונה נותן דוגמא למוסיקה כזאת שאני דווקא אוהב) *אבל* זה עדיין לא אומר שבאיזה כפר נידח ביוון או גרוזיה בתחילת המאה לא עושים\עשו מוסיקה מורכבת באותה מידה או לחילופין פשוטה (אבל לא פחות טובה). אני מעדיף את דיוק אלינגטון או הטנור הגרוזיני הזה שלא עוזב אותי כבר שבועיים על פני המורכבות והוירטואוזיות של קית אמרסון. פשטות או תחכום אינם ערובה לאיכות אן היעדרה. אני נמנע בכוונה מדוגמאות שליליות קונקרטיות כדי לא לבעס אנשים אבל כל אחד מתאר לעצמו למה אני מתכוון. אתן לך דוגמא (מאוד הזויה,אני מודה) מעולם האופניים: מה יותר טוב ? מכונית יונדאי גטס אפורה ומשעממת נטולת סקס אפיל או אופניים פשוטים שנבנו ע"י רב-אמן איטלקי בונה שילדות שבונה אופניים שהם פלא הנדסי לחצי מרוכבי הטור דה פראנס, מקשט את האופניים שלו בציורים הזויים (תאי זרע למשל) ונותם להם שמות של שירים אהובים עליו (של זאפה למשל) ? המכונית יותר משוכללת, יותר מורכבת, יותר מהירה ועדיין אני אישית מעדיף שיהיה לי אוטו אחד במקום 2 ורק שאוכל להניף את ישבני על הפלא ההנדסי הזה בשבת בבוקר.

Toltec

New member
כמובן, אתה צודק

חוץ מבהתחלה, שלא אמרתי משהו כזה, והאימרה ההיא של אורי בהחלט הזויה ומפדחת. את מאגמה לדוגמא, אני אוהב בגלל הפשטות. Kohntarkosz היא יצירה מורכבת באופן כללי, אבל אני אוהב את הפשטות והרגשות הפרימיטיביים (זאת ציינתי יותר מפעם אחת) שהיא מעוררת בי, ואחרי שמבינים אותה לעומק היא פשטנית והגיונית. במעמד חברתי אני לא מדבר על גרוזיני מהכפר או פולניה עם פרווה, אלא על הפקטור החברתי שהוא חלק כזה או אחר מהחשיפה שלך למוסיקה. זה כמו שכשאתה בא להופעה אז החוויה המוסיקלית שונה, לא רק בגלל מאפייני הסאונד, אלא גם בגלל החוויה החברתית, החוויה האנושית.

אתה ממש מחפש להוכיח את משמעות המשפט

על טעם ועל ריח אין להתווכח, מה? כבר קרה לי כמה פעמים שהלכתי למקום שאני הולך אליו בקביעות והזמנתי מנה שאני יודע שאני אוהב, והמלצר אמר לי "זה לא טעים", הזמנתי בכל מקרה, ואפילו נהניתי מאוד. ודרך אגב, מלצר הוא לא טבח. זה כמו להגיד שהמוכר בחנות הדיסקים הוא האמן המקליט.

בפעם האחרונה

מה תעשה אם פלאואר קינגז יגידו שהאלבום החדש שלהם הוא חד-מימדי ושהם לא אוהבים אותו ממש?

מורנא007

New member
../images/Emo130.gif כנראה

שכמו שקניתי את האלבום ג'נסיס-ג'נסיס בשנות השמונים, כך יהיה דינו של האלבום של הפלאואר קינגז.

קניה זה לא מספיק

עזוב קנייה - נגיד שכבר קנית. זה ישפיע על ההתייחסות שלך לאלבום. זה ישפיע על מידת הנכונות שלך להמליץ עליו לאחרים. אתה "תתבייש" להחמיא לו בפומבי. במילים אחרות - כבר עשו מאות מחקרים על הקלות שבה ניתן להשפיע על אנשים באמצעות טקטיקות שונות ומשונות. זה נקרא פסיכולוגיה.

לא הייתי קונה אלבום של אנגלגארד

גם אם הם היו אומרים שזה האלבום הכי טוב בהיסטוריה.

אתה כזה משעשע

תחליף את המילה 'אנגלגארד' למילה 'פלאואר קינגז' ותענה בבקשה על השאלה, מר דויטש. תודה.

מה הטעם בשאלה הזו?

הרי אתה קבעת לפני רגע שאמן בשום פנים ואופן לא יגיד את זה לפני צאת אלבום, ושהוא רק יגיד את זה בדיעבד, אחרי שכבר קניתי את האלבום שלו. עד אז כבר שמעתי את האלבום וביססתי את דעתי האישית עליו, ואם לא אהבתי אותו ורויינה סטולט ימשיך לטעון שזאת היצירה הכי טובה שלהם אי פעם זה לא ישפיע עלי בכלל. אני מניח שכמו כולם, הוא די מחבב את Stardust We Are, וזה לא גורם לי לאהוב אותו יותר. אתה שואל שאלה היפותטית לגבי מצב לא קיים, ולכן השאלה מיותרת. בסך הכל, טל פתח שרשור קצת מוזר שלא ממש ברור לי מה המטרה שלו, עם שורה אחת שמדברת על זה שהאלבום הוא יופי של אלבום, ואתה הרגשת את הצורך לסתור את דבריו עם הביקורת שכתבת משכבר ימים. מה שלא ברור לי זה למה אתה מרגיש את הצורך "להוכיח" את הדעה שלך באמצעות הדעה של איאן אנדרסון. הדעה שלך לא מספיקה יותר? בסופו של דבר, זה לא ממש משנה לי, והאלבום הזה משעמם אותי פחות או יותר באותה מידה כמו כל שאר האלבומים של הלהקה הזאת, ואיאן אנדרסון יכול להגיד מה שהוא רוצה עד מחרתיים.

למעלה