הייתי חייב
"מה פתאום אתה כותב בעברית?" I can do English too. אבל הפורום מנוהל בעברית. זה לא אומר שאני מעדיף את השפה העברית, אני פשוט משתמש בה כי רוב קוראי הפורום כנראה יודעים עברית טוב יותר מאשר אנגלית. אני משתמש בה על מנת להיות מובן. (במקרה אני גם חושב שלעברית יש יתרונות רבים שלאנגלית אין, אבל זה כבר מחוץ לדיון) "למה אתה בתפוז?" אני בתםוז כי פה נמצא כל האקשן, כמובן. זו גם הסיבה שאתה פה. "למה לא על אי בודד? למה אתה חי בישראל? למה לא בליכטנשטיין?" (ברשותך, אתייחס לכל שלוש השאלות הללו יחד, כי התשובה דומה) פה נולדתי, ואני עוד לא מספיק עשיר כדי להגר. העובדה שאני גר פה לא אומרת שאני אוהב את זה. "למה אתה מזכיר את בריטני ספירס? איך היא הושתלה לך במוח?" במלה אחת: MTV. "מי המציא לך את המילה 'פרוג'?" לא יודע. מה זה קשור? "לא יכולת להמציא שם מקורי?" לא. מה לעשות, אני משפטן, לא קופירייטר. "בקיצור, כולנו מושפעים. חלק מודים, חלק לא." מי אמר שכולנו מושפעים? חלק מושפעים הרבה, חלק מעט, וחלק בכלל לא. דעת הקהל לא מזיזה לי. וגם לאלה שלהם היא כן מזיזה, עדיין יש הבדל גדול בין "להיות מושפע" לבין "לשנות את דעתך בהתאם לדעת הקהל". יש הבדל בין לפתח טעם אישי לבין "לפתח טעם בהתאם לטעמו של הקהל", או במלים אחרות - "המכנה המשותף הנמוך ביותר".