תפתחי את הרגליים,

שלי 9

New member
הדיון פה הוא לא על הכיבוש ,אתה פתחת

בדיון על מה שקורה כרגע בלבנון. מה שקורה כרגע בלבנון הוא מתקפה רצחנית של החיזבלה (אוייב מר ונמהר, מיותר לציין) שתוקף אזרחים תמימים של מדינת ישראל וחוטף חיילים! זה מה שקורה שם! עזוב אותי עכשיו מטיל בביירות כן או לא..אני לא מצביאה.. מדברים פה על עניין עקרוני מהותי, מדינת ישראל מגיבה לתוקפנות ולא פותחת בה! אין לה ברירה.. היא הרי לא יכולה לשבת מנגד ולקבל מטח אין סופי של טילים על כל צפון הארץ!

אא ניר

New member
את טועה

בבקשה, אל תערערי על העובדות שאביא, אלא לאחר שתבדקי. טוב ? ובכן: שני נתקענו בלבנון. לאחר היציאה ממנה נשארו בידנו אלפים של לבנונים. מדוע לא שוחררו אז ? {לא חשוב} בשנת 2000 נסראללה חטף חיילים כדי להביא לשחרור כל האסירים הלבנונים. ישראל שחררה רק חלק. מאז ועד לחטיפה הנוכחית, נסראלה ביקש לקיים דרך צד שלישי מו"מ עם ישראל על שחרור האסירים. ישראל סירבה לדון. העבירה תשובה שלילית, דרך ממשלות איטליה וגרמניה וגם דרך האום ? מה נשאר לנסראללה שרוצה {בצדק?} להחזיר את האסירים ? ובכן, נסראללה פעל נגד הסיור של צה"ל {פעילות מלחמה ולא טרור} ובו בעת העיף קטיושות לעבר שטחים פתוחים בישראל. בשעה חמש באותו יום פנה נסראללה לישראל והודיע כי : הוא לא חפץ במלחמה, וישחרר מייד את החטופים כנגד האסירים. הוא הוסיף כי אינו מפחד ממלחמה, אך גם לא חושש ממנה. הוא אזהיר ואמר שלו ישראל תפגע באזרחים, גם הוא יעשה כן. ובכן ?

ואוו........

לדעתי לפני כל פעם שנסראאלה יוצא לתיקשורת...אתה יכול לעזור לו לנסח את דבריו.... עושה את זה יפה כמעט כמוהו..........

פשוט חושבת שמדובר פה

במילחמת הישרדות.....ולא רק הפעם....אלא בכל פעם ובכל פעולה.... והייתי מצפה ממישהו שעושים את העבודה בשבילו - שלא יצדיק את מי שכן שרוצה לשגר אותו עם טיל לים...

אא ניר

New member
מה כל כך מסובך לך להתייחס לשכתבתי

בלי ססמאות, ולנסות להבין את התמונה כמו שהיא, ולא כמו שמאכילים בכפית את האזרחים במדינה הזו

תמונה מאוד ברורה...

וזו התמונה שלי.....שלצערי הבנתי שהתמונה היא שחור או לבן.....כשבעבר לא חשבתי כך....היו כתמי צבע-פה ושם..כך לפחות חשבתי.. לא רוצים אותנו פה ולא מעבר לים..- במיקרה הטוב עמוק במצולות.... כיבוש=מילה שהחכמים ביניהם השרישו עמוק ויפה בתיקשורת-כדי לתרץ את המהלכים שלהם...ומאז הפכה למנטרה... עשו טעות ועירבבו את נושא הדת והמערב - מוקדם מידי ....היו צריכים "לגמור" איתנו קודם (צריכים להחליף יועץ אסטרטגי לדעתי)-אבל זה דווקא מהלך שפועל לטובתינו... יצאנו מלבנון (ושיהיה ברור-הייתי בין אלא שתמכו ביציאה)- אבל בזמן שפה קפצנו משימחה- מישהו שם העביר הילוך והכין את עצמו למה שקורה היום....בשיתוף מלא עם הדיירים "המיסכנים"......... בזמן שאנחנו פה "התפרקנו" - והכוונה מבחינת דיעות וביקורת חוזרת ונישנות על כל פעולה-כבר לא גוש אחד ...הם שם התאחדו ביניהם ומרגישים חזקים (אף פעם לא היו מלוכדים ככה) ,לכולם שם יש מטרה אחת ודבר אחד מול העיניים-השינאה- וזה מה שמנהל ומלכד אותם....ואני מדברת על כולם שם מילד ועד זקן... זהו..מאוד ברור..בלי התפלספויות-וזו השורה התחתונה.

יחים2

New member
גם אם את צודקת

ואם הם רק מתרצים את התנהגותם בעזרת הכיבוש ורוצים להעיף אותנו לים, זה לא נותן לנו זכות להיות כובשים. אני אומר: לצאת מיד מהשטחים ולהמשיך להילחם אם צריך. כמו בלבנון כך בעזה! ובלבנון אגב לא שלטנו באוכלוסיה אז מבחינה מוסרית זה היה פחות בעייתי בצורה מובהקת!

מכירה את דעותיך בעיניין הכיבוש...

והימצאותינו בשטחים"... אבל, חושבת שבעיית הכיבוש והשטחים היא כבר לא ממש האישיו עכשיו ...הבעייה הפכה למוטציה עם כמה ראשים.... עכשיו זה כבר טרור לשמו...ככה חושבת....זה הפך למיזרח מול מערב ..דתות...כח........ ניכנסו למעגל הזה גורמים-מנהיגים...שלא ממש מעניין אותם הבעייה הפלשתינאית........אבל אם אפשר לתפוס טרמפ אז למה לא.... ושוב פעם אומרת הבעיות שלנו פה ופיתרונם כבר לא ישליכו על מה שקורה....זה נושא אחר-לדעתי....ואנחנו לא צריכים לעזור להם לעשות חיבורים...

יחים2

New member
יש צדק בדבריך

אבל את לא מבינה שזה לא קשור בשני הכיוונים, כפי שנאסרללה לא פתח בלחימה בגלל הכיבוש כך עלינו לסיים את הכיבוש בלי קשר לנאסרללה. וגם-הלחימה בצפון משכיחה את נושא הכיבוש.

סדרי עדיפויות...

מכיר ......? חוץ מיזה הסכמנו לזה שתמיד יעשו קישורים...אז אל דאגה...

Ianp

New member
"כל מה שהבאת" פשטני ודי מתעלם

ממורכבות הסיכסוך. קשה לנהל כאן דיון מעמיק במתרחש בינינו לבין חלק משכנינו, מבלי שתכיר באפשרות שהם מונחים ע"י שיקולים ודחפים הרבה הרבה יותר פנאטיים מאשר אתה מתאר. מותר לך להתעלם מהעובדה שישראל נמצאת תחת איום קיומי מאז הקמתה, אז במקום להתווכח איתך אומר שמזל שהמדינה לא נמצאת תחת הנהגתך
(אולי לדעתך בכלל הקמתה של ישראל כאן לא היתה לגיטימית ובטח שלא אכנס איתך לדיון כזה כאן).

Ianp

New member
מכיר את האילן הזה, אמנם מעריך את

כשרונותיו אבל לא מסכים עם פתרונותיו (לבעיות שהוא מתאר ומגדיר דווקא לא רע). אולי האילן עליו אתה ניתלה נראה לך גבוה ביחס לגובה שלך? (סתאאאאאם). בקיצור, לא כדאי לשפוט גובהם של אילנות ולא מוכן לתלות את גורל המדינה על עץ !!! (להזכירך, ממה שאתה כותב בפורום, גם את גורל ילדיך לא היית תולה על שום עץ ועל שום אילן).

shir61

New member
תפתח אתה את הרגליים...

ברחוב העצמאות בחיפה מסתובבים כרגע הרבה מדוכאים פלסטיניים והבנות במקלטים.... שם אולי תהיה מבוקש...

אייל 401

New member
קטי יקרה

ניר משחק בךבמקום לקחת החלטה ולמחוק הודיה שפוגעת ברגשות של עשרות ומאות משפחות ניפגעות טרור את מוחקת בפינצטה את כל ההודעות שמעמידות את ניר במקומו אז אני מבקש כעת למחוק את כל השירשור שלו שפוגע בי בתור אזרח במדינת ישראל המודיעין הטורקי מדווח שניר אכן עשה לך את זה ומשכנע אותך בכל שטות אז אנה ממך .

shir61

New member
חשבתי שההודעות התאדו...

ואז פתחתי חלון (עברתי על הנחיות פיקוד העורף...) וראיתי שהשמש כבר שקעה.

למעלה