תפתחי את הרגליים,

החתולית

New member
אני רוצה לשרוד

זה לא ברור מהדברים שכתבתי ? כשאני אומרת שאני בעד פגיעה קשה בחיזבאללה, אני חושבת שזה מבהיר איפה אני עומדת. אם אנשי צבא לשעבר מנוסים וותיקים, אומרים באופן חד משמעי שאסור לצה"ל להכנס קרקעית ללבנון, והדברים שלהם מקובלים על מרבית האזרחים בישראל (לפי סקרים שנערכו בעתונים שונים) - למה זה מוזר שגם אני חושבת כך ? כשאת כותבת לי דברים בסגנון "בלה בלה בלה" - זה לגמריי אישי, ולא נעים - אני מודה.

ת י א ה

New member
מצטערת אם פגעתי

לא התכוונתי. גם אני לא רוצה לשמוע על חיילים הרוגים בפעילות קרקעית. הענין הוא שאתם מציגים את זה כאילו אנחנו רוצים לראות את כל הדברים האלה. שאנחנו נהנים מזה. ואתם... אתם יפי הנפש וטהורי הלב. תראי, כל עוד אין לכם פתרונות מעשיים ואפקטיביים אחרים, אין לכם זכות לצעוק. זה כמו שאלפי אנשים יפגינו נגד הכימותרפיה בלי שאין להם בעצם תרופה אחרת לסרטן. ליל מנוחה.

החתולית

New member
אנחנו חלוקות בעניין זכות הצעקה

זכות המחאה נמצאת אצל כל אחד, ואף אחד לא חייב לתת פתרונות מעשיים. כמו שכתבתי קודם, יש מספיק אנשי צבא בכירים שמתנגדים לפעולה קרקעית ומנמקים יפה מאד מדוע ומה אפשר לעשות במקום. זכותי אינם נופלת מזכותם לצעקה. אנחנו חלוקות גם בעניין ה"אתם" וה"לכם" - אני מדברת אך ורק בשם עצמי. בניגוד להרבה חברים ובני משפחה שלי, לא יצאתי להפגיןנגד המלחמה המתנהלת עכשיו. בעיניהם אני נחשבת מתקרנפת ובעינייך אני נחשבת מתיימרת להיות יפת נפש וטהורת לב. איכשהו במשך השנים להיות יפה נפש הפך להיות דבר מגונה - לא יודעת למה. פעם יפי הבלורית והתואר שאנחנו אמורים לזכור את כולם - נחשבו גם ליפי נפש וטהורי לב. את טועה כשאת חושבת שאני מציגה אותך כמי רוצה לראות את כל הדברים האיומים האלה, אין לי ספק שאף אחד במדינה הזאת לא רוצה לראות את המראות האלה. בשורה התחתונה - כולנו רוצים לחיות בשקט וברוגע, ולהמשיך את חיינו לעוד הרבה שנים טובות.

אא ניר

New member
אני לא מתיימר, ולא מייצג אף אחד.

וגם הייצוג של עצמי הופך קשה. נגיד ובאמת 'נקלענו' למלחמת תרבויות, להתנגשות גושים, להתנגשות צופיה בין המערב לאיסלם. למה אנחנו מתעקשים להוביל ? למה מתעקשים לקפוץ בראש? למה מתעקשים להשאיר עם תחת כיבוש ? למה מתעקשים להיות כל כך מתנשאים {עם סגולה} ? מילא היינו הרוב בעולם...אבל אנחנו מיעוט שלא מבין שהוא כזה. מיעוט שעושה רעש כאילו הוא אדון הארץ. ראיתי מה קורה במצריים. רואה מה קורה באירן. רואה מה קורה באירופה. אני מתפלא איך המוסלמים לא הפכו את כדור הארץ, למראה מה שאנחנו עושים כאן. למראה מה שעובר על אחיהם בגדה. מתפלא, לרוב בשקט, מקווה שאחותנו הגדולה תשאר מעצמה יחידה לנצח, מקווה שהאירופאים ישארו מנומסים. מקווה שהמוסלמים ירחמו.וחושש. במקום להוריד פרופיל, לגייס את העולם המערבי {ולא רק את הדוד האלים סאם} לטובתנו, אנחנו מקפידים להתסיס וחרחר בעבור החזקת עם תחת כיבוש. בלי קשר לזכויות הסטוריות. בלי קשר לצדקנות בלי קשר לכלום, יש לצאת מהשטחים, לטובתנו. תראי מה קורה לנו ? איפה "כל ישראל חברים"? איפה "כל ישראל ערבים זה לזה"? איפה כל הערכים ? כולם הלכו לאיבוד בשטחים. דורות של ישראלים השתכרו מתחושת הכח שבשליטה. בכל מקרה, אני מעדיף, כאסטרטגיה לטווח ארוך, את תמיכת רוב מדינות העולם על פני אסירים, שבויים, שטחים, ומחסומים. כי בסופו של דבר, כל אלו לא יעמדו לנו מול איסלם מתחזק. מעדיף גב חזק יותר משל הבריון השכונתי. אבל זה אני. לא מייצג אף אחד.

מפוקסת

New member
../images/Emo221.gif

Ima Adama

New member
מתעקשים להשליכנו לים

אני בהחלט בעד הליגיטימיות של האיסלם שיגנו על תרבותם ועל רצונם להדוף את השפעת המערב, גם כשאני מסתייגת ליחסם לאישה בתרבות שלהם. הדרך שלהם להילחם על זה היא הלא לגיטימית בעיניי. אצלנו לא תראה בקרב הימין הקיצוני מתאבד בבית ספר בעזה... ומה לעשות, יש עובדה אחת שקשה להתעלם או להתווכח איתה והיא נוכחותינו במקום הספיציפי הזה - הרי מאותו רגע שהוכרזה המדינה אנחנו במלחמה והמצב רק הולך ונהיה גרוע ממלחמה למלחמה ושלום ניסינו, אתה לא יכול להגיד שלא. ואנחנו יותר נגרררים להתגונן מאשר מובילים. אנחנו עדיין עם כובש, למרות ההתנקות וכו'...?? הסיבה שהמוסלמים בעולם לא עוזריםלאחיהם המותקפים, נובעת מהשפעה מערבים על חלקם, האיטרס הכלכלי עולה על האינטרס האידיולוגי של המוסלמים האדוקים. וזה בדיוק מה שצריך להבין. זו בדיוק הסיבה שסעודיה לא לויאלית להם... אני אגב גם לא מתה על השפעת הקפיטליזם פה אבל לא רואה את עצמי חיה בארץ בעלת אופי ערבי אלא מערבי, ואתה?? דווקה הפעם אני חושבת שהמלחמה הזו מוצדקת והיא מחוסר ברירה. הגישה שלך בדיוק פוסלת את "כל ישראל ערבים זה לזה" על חוסר האבחנה הזו אני באה אליך בטענות. באשר להתנשאות, אני מסכימה איתך לחלוטין. תכונה יהודית ישראלית הרסנית - אני טוענת שאין מי שיחסל אותנו יותר מאשר אנחנו עצמנו. בסיפא שלך התחלת לדבר בהגיון ואני שמחה שאתה אדם חושב ולא רק נטוע בהשפעות לא רלוונטיות לימים אלה.

Ima Adama

New member
יכול להיות, קורה וננגעתי

וזו לא היתה השאלה החשובה ובאמת ניר, לא נכנסתי לדיון הזה בהתחלה כי באמת הוא עורר בי דברים קשים ולא מצאתי לנכון, אבל כשראיתי שאתה מתיחס ברצינות לדברים החלטתי להגיב. ואם היתה נימה מתנשאת, אבקש להסיר אותה במחילה ממך. לילה טוב ושבוע טוב.

מפוקסת

New member
../images/Emo221.gif אא ניר הסיפא של השם שלך

לא משקף את האשיות שלך וזה לא אישי אם הייתי אומרת שאתה שמן מכוער או שאתה שקרן גדול או סתם חזיר אז זה אישי אבל אם זה קשור לסיפא שלך אז זה לא אישי

old friend

New member
מדהים

פשוט מדהים לקרוא את חלק מהשרשור הזה כמה דיסאינפורמציה וכמה קטנות אבל מה לעשות זה בדיוק תמונה מוקטנת של המדינה שלנו. כמה עובדות פשוטות: שנה ויותר יורים לנו על דרום המדינה, לאחר שאנחנו יצאנו מכל רצועת עזה, ואנחנו בתור מדינה לא מגיבים תגובה נורמלית. התגובה הראשונה של תושבי הצפון עוד בשבוע הראשון של ההפגזות לצפון (לא זוכר איזו עיר אמרה את זה) "אנחנו לא שדרות!" המלחמה ההיא לא פרצה כי אנחנו חיפשנו על מה לריב שם, לא כי אנחנו רצינו שוב לכבוש את לבנון ולא כי שעמם לאיזה ראש ממשלה או מדינאי. הלואי ואותם שני חיילים חטופים מקבלים יחס דומה לאותם אסירים לבנונים שנמצאים אצלנו. קונה את זה בלב שקט שינוחו בנופש הכפוי עליהם עד שנגיע להסדר כזה, לצערי, אין שום סיכוי כזה. הלחימה שלנו לא באה בתור יוזמה אלא בתור תגובה למה שקורה בצפון. מר קופי ענאן פנה לחיזבאללה בתור מדינה מסודרת והציע להם להתחיל תהליך מדיני של משא ומתן כדי לפתור את הבעיה, זאת לאחר שהוא תקף אותנו מאוד קשה בנאומיו, התגובה שלהם היתה דחיה מלאה וזלזול מלא בהצעה שלו. אין טעם להמשיך עם המציאות כי הרי היא לא נוגעת לאותו צד שצועק "חמאס... אנחנו הורגים שם אזרחים" בעובדה פשוטה, אנחנו לא נמצאים בלבנון, אנחנו לא נמצאים ברצועת עזה, אנחנו כן שולטים בכל הצד המזרחי שלנו יורים עלינו בלי חשבון, מהצפון - מלבנון, יורים עלינו כל הזמן מרצועת עזה, מאותם יישובים שאנחנו פנינו מרצון כדי להניח למסכנים שחיינו להם בתוך הנשמה. מהצד המזרחי, יהודה ושומרון, פשוט לא יורים עלינו, לאיזור כפר סבא רעננה נתניה וכוכב יאיר, שם התושבים ממשיכים לישון בשקט כל לילה, אבל לחלק מהם יש את הזמן לקום בבוקר, לצחצח שיניים בנחת ולצאת לצעוק. לצורת הוויכוח פה בפורום ושם בפוליטיקה הישראלית אפשר להביא רק את מה שראיתי עכשיו על הבוקר בטלויזיה. גב' אלוני ומר שביט, שניהם מאותו צד של המפה הפוליטית, שניהם עסוקים רוב הזמן רק בדיבורים. יובים יחד באולפן, היא מדברת על ההפגנה שהיתה אתמול, היא מדברת על הילדים הזקנים הנשים האומללים שישראל הורס את ביתם בלי חשבון ובלי הגיון, על הפלישה השלישית שאנחנו עושים ללבנון, על ההרס של התשתית של המדינה הזו שרק הצליחה לשקם את עצה אחרי שנות ההרס שאחנו זרענו שם. על כל העונשים שהם מקבלים על לא עוול בכפם. כאשר מר שביט מנסה לענות לה, שזה לא ממש ככה, שהם נותנים את היד לאותם אלא שיורים עלינו בלי הפסקה, שההפצצות שלנו נופלות בעיקר על האיזורים של החיזבאללה, מגיעה התשובה של גב' אלוני "אל תצעק עלי... אל תרביץ לי" תשובה ענינית זה לא מכבודה. מזכיר מאוד את השרשור הזה כולו. בוקר טוב לשבוע חדש שבוע שכולם יחזרו לביתם שבוע שלא יהיה עלינו ירי ולא אנחנו נצטרך לענות שבוע שאותם עשרות אלפים שנטשו את לבנון יוכלו לחזור לביתם שבוע שהחיילים שלנו יחזרו הביתה חיים בריאים ושלמים שבוע שהחיליים שלנו כולם יוכלו לחזור לשחק בכאילו ולא להתנסות בדבר האמיתי, מי שמשרת במילואים ומי שלא. שבוע שהתושבים של צפון הארץ יוכלו לחזור לשיגרה שלהם, לחזור לבתים שלהם (למי שנשאר בית) שהילדים יוחלו לחזור להנות מהחופשה שלהם.

תיקון קטנטנן לדבריך..

איזור המרכז ה"שקט" מותקף מהמזרח ע"י מחבלים מתאבדים. (נעצרו שלשה בשבוע האחרון). לגבי שאר הדברים שנאמרו בשרשור זה (אלו שכן הספקתי לקרא): בחרתי כבר מתחילתו שלא להגיב, וגם זו בהחלט תגובה. יניב

old friend

New member
השלושה שנעצרו

לא עשו כלום - במבחן התוצאה. נתפסו לפני מעשה, גרמו רק לפקקי תנועה ענקיים. איך ולמה ? כנראה בגלל מודיעין, כנראה בגלל מידע, כנראה בגלל שההערכות במזרח מאפשרת לנו לעשות את זה.

זה מקביל לקטיושה שנחתה בשטח פתוח

או נחתה בים (השלושה "נורו" מתוך השטחים אל עבר מרכז הארץ) כלומר מה שאני אומר זה שיש חזית שלישית שמכוונת במיוחד לכוון מרכז הארץ השקט... ושים לב שכולה אמרתי תיקון קטנטן (לדבריך הכתובים) וזה בכלל לא סותר את הדברים שאמרת, נהפוך הוא... יניב

די כבר2

New member
בההההההההההההה

גועל נפש גועל נפש גועל נפש גועל נפש גועל נפש גועל נפש גועל נפש גועל נפש גועל נפש הדעה, ההתנהגות, התגובות, ההתנצחות הכל משקף את נפשו הפנימית של המגעיל האופי המזוויע נוזל כמו מי ביוב מתוך הכתובים המזוויעים ועולה מהם צחנה כמו מבעל הדעה עצמו תוריד את הזבל, ותשאיר את עצמך יחד איתו. זה בדיוק המקום הנכון לאנשים ודעות כמו שלך ושאף אחד לא יגיד לי שזה לא נכתב בשפה נאותה, דירבלק למחוק. (נמאס ממנו, נמאס)

המצב שהגענו אליו הוא בגלל

שהיינו כבולים באזיקי האשמה של שלום הגליל בתוך סורגים של כעס וכאב שלעולם אינו נרפא בבקשה, תגידי לי אדון אא ניר מה צריך לקרות בשביל שתאפשר לנו לפעול היש מצב שבו תגיד כי מותר לנו להגן על עצמנו הגם שנראה את החבל תלוי והכל כבר מוכן? שש שנים שבלענו את הרוק, שש שנים! שש שנים של מטחים, חטיפות ושברי שנאה שחתכו את עורנו. ואנו בטפשותנו בעיניים פקוחות בקשנו לחלום. אומנם אתה אפוף אהבת שלום (ו"רובנו הרי שוחרי מלחמה") אך השנאה העצמית המוצהרת שלך, מכסה על הכול וכמו שלפיד אמר אתמול לד"ר פפה.."אני לא מקנא בך שאתה צריך לחיות עם עצמך"

אא ניר

New member
גם זו

לברוח מהאמת. כל העולם טועה. ישראל ואתה צודקים. סבבה, יום טוב

לאיזה עולם בדיוק אתה מתכוון?

בו'ואנה אתה בבעיה רצינית נכבדי, אתה לא רואה את הניסוי כלים שאירן עושה, אהההה? דומה הדבר ל"ניסוי הכלים" שערכו מדינות הציר ערב מלחמת העולם השנייה. גרמניה בספרד ויפן במנצ`וריה וקוריאה. מלחמות "קטנות" אלו נועדו לבחון בעיקר את תגובת האוייב, אירופה וארה"ב, לנוכח תקיפותיהן ופלישותיהן למדינות קטנות בשכנותן בתואנות שונות. "ניסוי כלים" זה ערב מלחמת העולם השנייה כלל גם מהלכים מדיניים שהוכיחו לגרמניה ויפן שארה"ב ואירופה מוכנות לשקוע באשליות ולוותר תמורת אשלייה של הבטחת שלום, ולמכור תמורת אשלייה זו מדינות קטנות כמו צ`כוסלובקיה (הסכם מינכן). היום כבר ברור שאם "ניסוי הכלים" המשולב הזה לא היה עולה יפה והעולם הדמוקרטי היה מגלה תקיפות ופותח במתקפת מנע, אפשר שמלחמת העולם השנייה הייתה נמנעת. כך אפשר לראות את פלישת עיראק לכוויית לפני עשור שנים, ובעיקר את פעולות הטירור ההמוניות ביום 11 בספטמבר 2001 והטירור הפלשתיני נגד ישראל בשנים האחרונות. ישראל נתפסת (בצדק) בעיני אירן כחוד החנית של תרבות "המערב" המאיימת להקים ראש גשר לקראת ההשתלטות על תרבויות האיסלם. האפשרות שאנו עומדים היום בפני מלחמת עולם שלישית שתפיל מיליארדי קורבנות - נראית היום כתסריט נורא מידי, ממש בלתי אפשרי. אבל אסור לשכוח שגם באותו יום, ערב מלחמת העולם השנייה, חשבו כולם במדינות הדמוקרטיות שתסריט כזה הינו בלתי אפשרי. שהוא נורא מידי. זו היתה האווירה הכללית כשחזר ראש ממשלת בריטניה צ`מברליין, מנפנף בהסכם השלום שחתם עם היטלר ומסר את צ`כוסלובקיה בידיו, וקרא בקול גדול: "הבאתי שלום לדור שלם". כידוע, "הסכם השלום" ההוא גרם למיליוני קורבנות בכל העולם בחמש השנים שלאחר מכן. האם למד העולם לקח מהניסיון הנורא ההוא?

אא ניר

New member
לא הצלחתי להבין,

למרות שאני מכיר את ההיסטוריה, את האירועים שאתה מזכיר. תאמר לי, מר סגול, ממתי כח צבאי שיתק תנועות אידיאולוגיות ודתיות ? לא דברת עם אמל במשך שנים, יצרת חיזבאללה. לא דיברת, והישפלת את אשף, יצרת חמאס. לא תדבר איתם, תשפיל אותם, תיפול לתהום שבטוחה לבה מבעבעת של שינאה וטירוף. תיהום שלא דומה בכלל למציאות היום. בכל מקרה, צריך להבין, שהמלחמה הזו לא נפתחה בשל איום על ישראל, ולא כהדיפת מתקפה. המלחמה נפתחה כדי "לשקם כח הרתעה". עכשיו צריך מישהוא שיסע לבקר אצל אלפי הנפגעים בשני הצדדים ויספר להם שהכל עניין של הרתעה, ולא של סכנה אמיתית. בא לך ? ובכל מקרה, אם בא לך להיכנס בחיזבאללה אז כנס בו. מה אשמים האזרחים ? אפשר עוד משהו ? יש עוד מדינות שנעקצו בחטיפות של אזרחיהם {גם על בסיס קבוע} אף אחת מהן לא שקלה בכלל להשתולל כמו שאנחנו משתוללים. יש עוד מדינות שסובלות ואו סבלו מטרור {גם על בסיס קבוע} אף אחת מהן לא שקלה בכלל להשתולל כמו שאנחנו משתוללים. יש עוד עשרות סיכסוכים ארוכים בעולם, באף אחד מהם, מדינה ריבונית לא היתה נוהגת כמו ישראל. אבל אני יודע... אנחנו מיוחדים.. אנחנו עם סגולה.. אור לגויים. מה שלנו מותר, לאחרים אסור.. יודע משהו.. כדאי להבין, שאנחנו מדינה קטנה, שללא הגיבוי {שיעלם במוקדם או במאוחר} של ארה"ב, היו אוכלים אותנו בלי מלח. אז אולי עדיף להצניע לכת, ולזכות בגיבוי של העולם כולו, במקום להיות צודקים כל הזמן ? יתר התשובות שלי, עמוק, עמוק בתוך השרשור הזה. יום טוב אבל אני יודע... אנחנו מיוחדים

למעלה