תפתחי את הרגליים,

° זואי °

New member
אני חושבת שיש לך בעיה מאוד רצינית

בהבנת הנכתב. כן, כן, לא בהבנת הנקרא אלא בהבנת הנכתב. לא חושבת שאתה קולט מה יוצא לך מהאצבעות. הנה אני מרחמת עליך, אמנם לא בגלל הטילים, אבל גם זה משהו לא? מתנצלת שהייתה כאן טיפה של התנשאות, זה לא בכוונה, לא הייתה לי ברירה, פשוט נורא הצחקת אותי עכשיו.

מזל חי

New member
וואלה הגזמת!!!

שנפלו בתל אביב רמת גן לפני איזה 16 שנה לא חשבתי לרגע לאחל למקום אחר להרגיש מה שהרגיש אזור א

החתולית

New member
../images/Emo45.gif מסכימה לגמריי עם טוטאל

וזה לא קורה הרבה :) הסגנון של הכותב אינו העניין המרכזי, אלא הדיון הענייני בנושא שהעלה. ברגע שמתייחסים לגופו של כותב ולסגנון הכתיבה שלו, הדיון כולו הולך לאיבוד, ושוך תירוץ של "אני רק מגיב/ה לצורה שבה הוא/היא כותב/ת" לא תופס. שוב, זה שאדם לא גר במקום בו נופלות קטיושות או יש פיגועים - כלל וכלל אינו רלוונטי. אני גרה בקיבוץ שנמצא בקו העימות עם הגדה המערבית, אז יש לי זכות גדולה יותר לבקר את הממשלה או הצבא מאשר לאחרים ? ממש לא.

d a n i e l s 5

New member
לא מסכימה איתך

וזה לא קורה הרבה :) לכל אחד יש זכות וראשי להגיב ...... לנושא, לסגנון, למהות ......... מה העניין, לא קרה לך בעבר שקראת איזה ספר, מאמר, ראית סרט ....... ואמרת לעצמך וואלה הרעיון טוב/לא טוב....רק הסגנון לא מדבר אלי חבל שהוא (היוצר) בחר להשתמש בשפה כזו או אחרת. אין כזה דבר, כל אחד זכאי ורשאי לבחור לעצמו למה להתייחס ברגע שאדם משחרר לאויר "יצירה" שלו . אגב גם זכותך לנתח אותו פסיכולוגית ולכתוב על כך. זכות ההבעה היא לכל הכיוונים ! דעתי .

החתולית

New member
צ'מעי, אפילו זה יכול לקרות :)

בעקרון כל אחד רשאי לכתוב בפורום ככל העולה על רוחו, כל עוד אינו עובר על חוקי הפורומים והחוק הישראלי. אבל, לדעניותי, איכשהו ברגע שעוברים למישור האישי ומשתלחים במי שכותב משהו יוצא דופן או לא מקובל, מאבדים את הרגל עליה עומדים. כדי להעביר מסר, צריך להתרכז בנושא הדיון ולא בדובר. חוץ מזה, רשמתי לפני את התאריך ואנחנו יכולות לחגוג אותו מדי שנה.

d a n i e l s 5

New member
בואי נדייק.

כתבת למעלה על הסגנון.....שלא צריך להתייחס לסגנון. אני אומרת שבהחלט רצוי וכדאי גם להתייחס לסגנון....... גם אם אני מסכימה עם הדיעות שלך......שנכתבו לטעמי בצורה בוטה (לטעמי) אני אכתוב , מסכימה איתך , רק לא אוהבת את הסגנון ההגשה/הכתיבה......... והדוגמא שכאן היא קלאסית... הכותב מבקש מהקהל לפתוח את הרגליים......מי שמבקש כזאת בקשה צריך להיות מוכן ל "סרחונות" שעלולים לצאת משם. אין פה מקום להיתממות של "אויש, לא יפה איך שאתם מדברים אלי/מגיבים לי" ביקשת קיבלת כמה פשוט.

לא מסכימה לחלוטין עם דעותיו של ניר

אבל גם לא מסכימה עם התגובות הגולשות לפסים אישיים. מותר לו להביע את דעתו גם אם היא מעוררת בנו התנגדות עזה. מזכירה לכם כמה כעסתם על "סתימת פיות" מצד מנהלות הפורום, האם התגובות שנכתבו אינן סוג של "סתימת פה"?

יערית

New member
יפה יפה

"מאמי" מאד אהבתי את המחזה אגב,ראיתי אותו בצעירותי. ולגבי דיעותייך:טוב שאלו הם דיעותייך,יש עוד כמה שמאלניים ירוקים שחושבים כמוך ולא רק שחושבים כמוך,עוד הגדילו ועשו הפגנה ברחבי ת"א-איזה יופייייייייייייייייייייייייייייי:) תביע את דעתך כמה שבא לך,רק על תפריע לרבים שמנסים להגן על המעט שנשאר לנו, וזה בכלל לא אדמה,2 מיליון אנשים שרוצים להחיות את הצפון ולחיות בו בשלום!

החתולית

New member
אז מה היה לנו ?

איש שנוי במחלוקת הביע עמדה פוליטית שנויה במחלוקת, בצורה שנויה במחלוקת והכניס בכוונה רבה, בכותרת ובסיפא של ההודעה שורה מתוך שיר מאופרת הרוק "מאמי". וכל מי שהגיב בלהכנס בו, במנת המישכל שלו, באישיות שלו ובבריאותו הנפשית - שיחק ישר לידיים שלו. השאלה אם הוא עושה מילואים, גר בצפון, ספג קטיושות או נפגע בפיגוע - אינה רלוונטית כלל וכלל. לכולם מותר להביע דיעה שאינה הסתה, בין אם השתחררו מהצבא על סעיף פסיכיאטרי, או שרתו בסיירת מטכ"ל (עומר בר-לב שהיה מפקד סיירת מטכ"ל, היה מראשי שלום עכשיו וגדולי המתנגדים למלחמת לבנון). האשליה שהמלחמה המתקיימת כיום הינה בקונצנזוס הינה בדיוק זה - אשליה. יש רבים שמתנגדים לה ברמות שונות, וזה בסדר וזה מותר וזה לא פוגע באף אחד. אני נגד פגיעה באזרחים חפים מפשע בכל מלחמה שהיא על-ידי כל צד שהוא. לא, אני לא פציפיסטית נאיבית, לכן אני לא לגמריי נגד התקיפות של חיל האויר. אני לא מצדיקה בשום צורה שהיא את החיזבאללה, שום סיבה פוליטית או דתית שהיא אינה מצדיקה פתיחה במלחמה. דרך אגב, בעולם המטורף בו אנו חיים, יש במשפט הבינלאומי "חוקי מלחמה". עפ"י חוקים אלה - הצבא הישראלי פוגע באזרחים בקנה מידה המותר עפ"י החוק.

אא ניר

New member
ישראל עברה לאורך השנים

וגם במלחמה הזו, על כל חוק מלחמה שקיים. את מוזמנת לבדוק. {מעצבן שאת מעלה "עובדה" כל כך שגויה}

החתולית

New member
אין לי עניין לנהל איתך דיון

את הדברים שכתבתי בדקתי היטב, עם גורמים מקצועיים החל מאמנסטי אינטרנשיונל וכלה במומחה לדיני מלחמה (אבסורד מוחלט שקיימים כאלה). לא התייחסתי למעשים שמדינת ישראל עשתה או לא עשתה במשך השנים, אלא רק לנושא הדיון שהוא המלחמה המתנהלת כעת. היות שדעתך ברורה לחלוטין כמו גם דעתי - דומני שאין כל טעם או צורך בהמשך.

אא ניר

New member
מה זאת אומרת "שיחק לידיים שלו" ?

כוונתי היתה לחטוף מטח כללות והשמצות אישיות ? לא. כוונתי היתה לכתוב את דעתי, כאן, כמו במקומות אחרים. אבל חוכמולגים לא חסר.

רוצה לראות

את אותם "גיבורים" שמתלהמים כאן וצועקים "לא לסתימת פיות" "כן לחופש הדיבור" וכל הבלה בלה בלה רוצה לראות אותם כותבים את אותם המילים, לאחר שבן משפחתם או חברם הקרוב מאד נהרג לאחר שקטיושה פגעה הרגה אותם. רוצה לראות אותם כותבים את אותם המילים, בזמן שהם עצמם יושבים במקלט צפוף ומחניק, מפוחדים ומבוהלים. רוצה לראות אותם כל כך גיבורים כשהם עצמם תחת אש אמיתית. מה שקורה כאן אנשים זה לא סתימת פיות, מדובר כאן בטקט, רק קצת לא יותר טקט - זה שם המשחק

אא ניר

New member
אין לי שביב בעיה

לאמר את דעתי לנפגעי טרור, מלחמה, פצועים, שכולים, יושבי מקלטים. מה ? בושה לאמר להם שהאחריות של ממשלת ישראל למר גורלם גדולה מזו של האויב ? מה ? זה נחשב למשהו גס ? אגב, רבים מ נפגעי טרור, מלחמה, פצועים, שכולים, יושבי מקלטים, לא זקוקים לדעתי. מכיוון שדעתם זה לשלי.

מיKה

New member
עצוב לקרוא

ש..."האחריות של ממשלת ישראל למר גורלם גדולה מזו של האויב" כאילו שממשלת ישראל מבקשת להקריב את מיטב בניה על מנת לשמור שלא יחדרו אל תוך גבולותיה מאות ואלפים של מתאבדים שבאים לרצוח ולפוצץ ילדים נשים וגברים חפים מפשע. כאילו שממשלת ישראל מבקשת את השנאה הזו. כאילו שממשלת ישראל מבקשת את כל ההרג הזה. כאילו שממשלת ישראל צריכה לשכב על הריצפה ורק לחכות למוות שיכה בתושביה ולחיות בשלום עם הטילים שמכוונים אל ראשה, ופוגעים. מה פתאום לפעול בחזרה? מה פתאום לפגוע בלבנון ובתשתיות שלמות שערוכות רק כדי להוציא פיגועים לישראל ולהרוג אזרחים חפים מפשע?... לא, מה פתאום! כאילו שממשלת ישראל (והעם שבתוכה) מבקשת שמדינות שלמות ומליונים של אנשים ישנאו אותה בעוצמה כל כך גדולה, רק מפני שאנחנו יהודים. מתי יבינו אנשים? לא תלוי בנו, לא באחריות שלנו, לא על כתפינו המוות וההרס. לא אנחנו ביקשנו. ישנם אנשים שלעולם לא יקבלו את העובדה שאנחנו חיים כאן! והאנשים האלו יעשו הכל, וכל הדרכים כשרות בעינייהם,על מנת שלא נחיה כאן בשקט. מחיר ההגנה על עצמנו, כמו בכל מלחמה, הוא הרס וילדים שמתים. לדעתי ממשלת ישראל מאופקת מדי. המלחמה עכשיו היא בקנה מידה "קטן" ביחס לזו שעוד עתידה לבוא מכיוון אירן, סוריה וכל המדינות שהתושבים בה אפילו לא יודעים היכן אנחנו נמצאים על המפה. אבל עדיין זה לא מפריע להם לשנוא אותנו בעוצמות שאי אפשר לתפוס.

למעלה