תיאוריית החור השחור

לא

זה לא קשור. שום דבר לא יכול 'להיות'. זה חייב להתחיל איפשהו, לא משנה אם אנחנו, או העצם, או מישו אחר, יודע איפה זה התחיל.

שזלונג

New member
צר לי לאכזב,

אבל זו אפילו לא תאוריה. זו ספקולציה, ובנוסף, היא לא הגיונית. חור שחור הוא לא מפלצת שתקרוס אם אין לה מה לאכול. הוא גוף מרחבי כה דחוס עד שמהירות הבריחה ממנו אינסופית, ולכן גם אור לא יכול להתחמק ממשיכתו. במרכזו ישנה נקודה המכונה "ייחודיות", ששונה מכל שאר המרחב בכך שריכוז המסה שם אינסופי. נקודה כזו אינה מובנת עד הסוף גם היום. מה שכן, גם בתחילת היקום (על פי התאוריה המקובלת- המפץ הגדול), הייתה ייחודיות, ואז המרחב החל להתפשט והחומר התקרר, והדבר ממשיך גם היום. אבל מחשבה מעניינת.

tweeg

New member
תגובה

שוב סמנטיקה.תאוריה,השערה,רעיון שחשבתי עליו בזמן שניגבתי ביסלי בממרח בצל הכל אותו דבר. החוק השני של התרמודינמיקה,החור השחור ישאף לאנטורפיה מרבית הקשרים יתפרקו והמול' ויתרחקו מה שכן שוב חזרנו ל"פיזיקה קלאסית לא עובדת שם" סתם שאלה,המפץ הגדול הוא התאוריה הסבירה בגלל התפשטות היקום נכון? מה עם היה פיצוץ אבל מנקודה מאוחרת יותר בתאוריה?(נגיד אחרי 3 שעות,אני לא יודע זמנים) האם הסיפטומים היו זהים?אז אפשר להגיד שהאימות בכלל לא מוכיח את ההתחלה? מה עם משהו אחר גרם לריכוז החומר,ולמפץ? מה עם היקום בכלל לא נוצר אז?מה עם הוא היה קיים לפי ואז התאסף והתפוצץ? הסימפטומים ישארו זהים (אני מבין שיש מצב שאני מפגין בורות מהמממת,אני מקווה שאתם לפחות נהנים מיופיה)

Snir2121

New member
אני חושב שתקבל תשובה להכל

אם תשוטט קצת באינטרנט ותקרא על זה. אני בטוח שיש מאמרים הרבה יותר תמציתיים ועניניים מכל תשובה שתקבל פה, ויותר טוב - תוכל ללמוד עוד על הנושא ולסגור קצוות. אני אסיים ואומר שלא סתם הקהילה המדעית מסכימה על קיומו של המפץ הגדול, בָזמן שחושב (ואנשים - בבקשה לא לתקן אותי לגבי יוצאי דופן. תמיד היו ותמיד יהיו).

Snir2121

New member
אגב,

"תיאוריה, השערה ... הכל אותו דבר" מאוד צורם לי
. תיאוריה והשערה אינן זהות בכלל. ודווקא בדיון כמו זה, שעיקרו לעשות סדר בימבה של מושגים, אפשר להקפיד על ההבחנה הזו...

שזלונג

New member
תיאוריה היא מודל שלם, המתארת את המציאות.

השערה היא רעיון המבוסס על ידע קודם. הדרך בין רעיון לתיאוריה ארוכה עד מאוד. ושוב, אני שונא את שמו של המפץ הגדול, הוא גרום לכל כך הרבה אנשים לטעות. המפץ הגדול אינו פיצוץ. הוא התפשטות במרחב שהחלה לפני כ20 מיליארד שנים, ועודנה מתקיימת היום. אין פה חומרי נפץ, אין פה סצנה מהסרט "ספיד", אלא רק מרחב הנוצר בין גלקסיות, ויוצר שינוי ביחס בין גודל הגלקסיות, לבין גודל המרחב, כאשר המרחב גדל בהשוואה לגלקסיות. ישנה תיאוריה שבין תומכיה סטיבן הוקינג, המציעה שבשלב מסוים, יגיע היקום למצב מסוים, ואז יתחיל להתכווץ חזרה על שריכוזו יהיה אינסופי, ואז הוא יתפשט שוב.

אז בעצם

הוואקום שבין הגלקסיות מתרחב, והגלקסיות נשארות באותו מקום פרופורציונלית ל'קצה' של היקום? מישו פה אמר שבמפץ הגדול הכוח משיכה היה אינסופי, שזה כמו בחורים שחורים בעצם. אז כל חור שחור הוא הזדמנות להיווצרות יקום חדש (ואז יקומים מקבילים שוים למספר החורים השחורים)? *לא ידעתי איפה לשרשר..

שזלונג

New member
הכל יחסי:

המרחב בין הגלקסיות גדל ביחס לגלקסיות= הגלקסיות מתכווצות ביחס למרחב ביניהן. ולכן, התפשטות היקום יכולה להיקרא גם "התכווצות האטומים". התיאוריה אומרת שלפני המפץ הגדול היקום היה דחוס כל כך שצפיפותו הייתה אינסופית, כלומר, חומר בכמות סופית הדחוס לנפח בגודל 0. נגיד שכמות החומר ביקום היא X, והיא גדולה מ0, אז כל החומר מרוכז בנפח 0, אז הצפיפות היא X/0=אינסוף. כידוע, איינשטיין גילה שמסה מעקמת את המרחב. ולכן, אם יש צפיפות אינסופית של מסה, גם עיקום המרחב צריך להיות אינסופי. מצב זה מכונה ייחודיות כבידתית, כיוון שנקודה כזו היא ייחודית, ושונה מכל שאר הגיאומטריה. הסברה היא שמצב זה קיים גם במרכזם של חורים שחורים. גם אם זה נכון, אין זה אומר בהכרח שיש סיכוי ליקום חדש, כי לשם כך צריך שכל המרחב יהיה מרוכז גם הוא, ופה מדוב רק בחומר. מה שכן, יש האומרים שסינגולריות (ייחודיות) כבידתית היא שער ליקום מקביל. בכל מקרה, אני לא מתנדב לבדוק את העניין, כי אני בכל מקרה אני אתפרק לקווארקים לפני שאגיע לייחודיות, שלא ברור לגמרי מהי, או אם היא קיימת במציאות.

למעלה