תיאוריית החור השחור

שזלונג

New member
בעיקרון כן, אבל לפעמים כשמשתמשים במושג וואקום

מתכוונים לתת לחץ, כלומר אזור, בו צפיפות החומר קטנה מסביבתו.

tweeg

New member
תגובה

כה,אבל יש אור,ומדי פעם יש חומרים שנכנסים לחור שחור (מדי פעם=מיליוני שנים בשנים של חורים שחורים וכלבים) הרי אם החור שחור לא יופרע מספיק זמן,הוא יהרס הרי הוא שואף לאנטורפיה גבוהה יותר,כלומר התרחקות החומרים והפרדת קשרים נגיד שאני משגר פצצה בעזרת טלפורטציה,ומפעיל אותה בעשירית^מיליון השניה שהיא יוצאת,החור שחור הוא כמות של חומר שנמשך פנימה אם אני יפעיל כוח שווה כלפי חוץ,אז החומר יתפזר? (אני יודע שזה סינגלריות והחוקים אחרים,אני לא זוכר אבל איך) נראה לי חורים שחורים לא סותרים את חוקי הפיזקיה הם פשוט גדולים מדי ומסובכים להבנה פשוט מצב מיוחד של חומר שעדיין לא הבנו,אבל בסופו של דבר החוקים עדיין קיימים,לא?

Snir2121

New member
"נגיד שאני משגר פצצה בעזרת טלפורטציה" -

ראשית, אנחנו בכלל לא יודעים איך ניתן לבצע טלפורטציה בצורה מושלמת. שנית, נניח ואנו יודעים - לא בטוח שזה אפשרי בקרבת חור שחור. הכוח שתפעיל הפצצה, לא סביר שגבוה יותר מכוח המשיכה באותו האיזור, וגם אם כן - לא בוודאות יגרום לפיזור החומר שם. "החוקים עדיין קיימים,לא?" - אז זהו, שלא יודעים. מה שבטוח - זה לא כמו כל כוכב מסיבי. חורים שחורים הם אחת הנקודות המסתוריות יותר בקוסמולוגיה, וכמו שכבר כתבתי - את ה- 100% אנחנו עדיין לא יודעים.

tweeg

New member
אתה מפספס את השאלה

נניח אני מפעיל במרכז החור שחור כוח נגדי בכיוונו ושווה/גדול בעוצמתו לכוח המשיכה של החור השחור,האם הוא יתפרק? (עזוב איך אני עושה את זה,אני אלוהים,טוב?) למה אומרים שלא יודעים מה הולך שם?זה בגלל הקטע שהאור נשאב פנימה למרות שהוא חסר מסה? למרות שאת זה מסבירים עם משהו של עיקום המרחב זמן והאור/זמן שואף למהירות הכי גבוה לא? מה גרם למדענים לחשוב שיש משהו שונה בפיזיקה של חור שחור?

Snir2121

New member
אני אנסה להסביר טוב יותר

הפואנטה של כל ההודעות האחרונות הן - שחור שחור הוא כנראה יותר מסתם גוף עם כוח משיכה אדיר. לכן - יכול להיות שחוקי הפיזיקה שם שונים, ויכול להיות שלא. יכול להיות שהוא גוש חומר סתמי, ויכול להיות שהוא שער ליקום אחר. יכולים להיות המון דברים, זה העניין - אנחנו לא יודעים בוודאות. לכן אין לי תשובה לשאלה שלך לגבי הכוחות. זה שהאור נשאב פנימה למרות שהוא חסר מסה - אנחנו מבינים מדוע; תורת היחסות הכללית מתארת את אותו העיקום במרחב-זמן שאתה מדבר עליו.

tweeg

New member
אז למה לעזאל

חושבים שהוא יותר מסתם גוף?מה גרם לחשיבה הזאת?

Snir2121

New member
הפיזיקה שלנו מורכבת, אפשר להגיד,

משלושה חלקים. הדברים הרגילים, הדברים הזעירים, והדברים האדירים. את השניים האחרונים אנחנו רק מתחילים להבין, ובקושי מצליחים לתפוס. לכן, הרבה תופעות עשויות להישמע לא הגיוניות, או תמוהות עד כדי טיפשיות. הצפיפות בחור שחור היא אינסופית. לא סתם גבוהה, אינסופית. הדבר הזה גורם לכך שהעיקום במרחב-זמן - גם הוא אינסופי. לכן, הגוף הזה שונה מאוד מכל כוכב מסיבי אחר... אינסוף זו לא סתם מילה יפה. סביר להניח, שבסביבתן של נקודות סינגולריות, או בנקודות אלו עצמן, מסתתרות עובדות שעדיין אינן ידועות לנו. שים לב - לאורך כל השרשור לא טענתי אפילו פעם אחת שחוקי הפיזיקה משתנים שם, אלא שזו אפשרות שקיימת כמו עוד הרבה אפשרויות אחרות - עדיין אין וודאות.

tweeg

New member
אבל

איך הגעת למסקנה שהצפיפות אינסופית,איזה תצפית מדעית גרמה לכל העולם לחשוב שזה לא סתם עוד כוכב עם צפיפות גבוה במיוחד? אוקי אין וודאות,כלומר אין מושג,עזבתי את "מה קורה אם" של החור שחור

Snir2121

New member
רעיון ה"גוף שאפילו אור לא יכול לברוח ממנו"

קיים כבר מאז המאה ה- 18, בערך. הגיע איינשטיין, ופרסם בשנת 1915 את תורת היחסות הכללית, כמה שנים לאחר מכן, הגיע שוורצשילד למסקנות מעניינות מאותן משוואות של תורת היחסות הכללית. יחד, שני אלו הוכיחו כי יכולים להתקיים חורים שחורים (זה עדיין לא נקרא ככה באותה התקופה). יש לציין שבהתחלה הם לא ייחסו להם הרבה חשיבות, והניחו שהם לא קיימים. כלומר, אם לסכם הכל, אל עניין הסינגולריות הגיעו ממתמטיקה טהורה, שהראתה בבירור כי ייתכן המצב הזה. אח"כ היה די קל להשוות את התוצאות של המתמטיקה לממצאים של התצפיות, שהתנהגו בהתאם לגופים שקיומם נחזה.

tweeg

New member
ואוו,תמיד חשבתי שזה היה תצפיות ואז תאוריה

בחיים לא חשבתי שינסחו מתמטיקה של חור שחור ואז באמת יגלו אחד יש עוד דוגמאות בסדר גודל כזה?

Snir2121

New member
כל עבודתו של איינשטיין היא

דוגמא אחת גדולה ומאוד מרשימה. למשל - עיקום האור בקרבת שדה כבידה. עלה בדעתך שכוכבים מסויימים בכלל לא נמצאים איפה שאנחנו רואים שהם נמצאים? לא מדובר רק בזמן שלוקח לאור להגיע, מדובר גם בעובדה שהאור, אותן קרניים ישרות, מתעקמות בשדות כבידה, או במקרה שלנו - בקרבת השמש. את זה איינשטיין חזה, והתצפיות, איך לא, אישרו את מה שהוא חזה במדוייק (זוויות והכל)!

tweeg

New member
זה משהו אחר

פה מדובר על תגובה של אור לחוקים שהוא הגדיר אני לא אגיד שזה לא גאונות,אבל זה לא מפתיע (כמו לנסח חוק כלשהו ואז לגלות שמשהו פועל לפיו) אבל לחשוב על משהו תאורטי(עצם כלשהו) שאם הוא היה קיים אז הוא היה עושה ככה וככה,זה כבר משהו אחר (למרות זה סוביקטיבי,וכל אחד יתפוס את זה אחרת,אותי החורים שחורים יותר הרשימו)

Snir2121

New member
...

הוא לא סתם הגדיר חוק בצורה טובה! אף אחד מעולם לא טרח לצפות באותם הכוכבים ולבדוק את אותם שינויים, גם איינשטיין בעצמו לא ידע על התופעה הזו, הוא חזה אותה! וזה מה שמאוד מרשים, כמו עם החורים השחורים (בד"כ מחקר מדעי מתנהל בצורה הבאה: צפייה בתופעה > שאילת שאלות > העלאת היפותזות > ניסוי/תצפית וההמשך ידוע). הדוגמא הבאה היא באמת לא אותו הדבר, אבל גם כן נחמדה. האם אתה יודע איך גילו את נפטון?

tweeg

New member
תגובה

אבל הוא לא תיאר תופעה,הוא תיאר חוק,והתופעה שגילו אחר כך פעלה לפי החוק (זה מה שהבנתי ממה שכתבת לפחות) אממ לא

Snir2121

New member
במאה ה- 19,

אסטרונומים עקבו אחר המסלול של אוראנוס (כוכב הלכת שנמצא לפני נפטון), שעד אז נחשב לכוכב הלכת האחרון במערכת השמש, וגילו סטיות מוזרות. המסלול שלו התעקם במקומות לא צפויים. אז חישבו וחישבו, ומצאו את זה שגרם לסטיות מהמסלול - כוכב לכת שמיני. זו הייתה הפתעה, כי אף אחד לא שם לב אליו קודם. החישובים הראו בדיוק היכן הכוכב אמור להיות, אז הרימו טלסקופ ואכן מצאו אותו שם. לא בדיוק אותו הדבר, כי כאן ראו את ההשפעה שלו ולפי זה מצאו אותו (בניגוד לחורים שחורים שאת קיומם איפשרו המשוואות של היחסות הכללית נטו), אבל לגלות משהו לפי ההשפעה שלו זו דרך עבודה מאוד מעניינת.

שזלונג

New member
עד תורת היחסות הכללית של איינשטיין, נתפסה

הכבידה ככוח ליניארי הפועל בין שני גופים בעלי מסה בגאומטריה אוקלידית, כלומר, מרחב שטוח. איינשטיין התייחס במשוואותיו לגופים בעלי מסה כמעקמים את המרחב. זה לא שהוא גילה ש"משהו" פועל על פי משוואותיו, אלא ה כ ל פועל על פי משוואותיו, כל גוף בעל מסה מפעיל כוח משיכה בדיוק בדרך שבה איינשטיין תיאר בעבודתו, אך תוצאות משוואותיו של ניוטון אינן תואמות את המציאות ב100%.

Snir2121

New member
../images/Emo45.gif

ראוי לציין שמשוואותיו של ניוטון, אע"פ שאינן מדוייקות כלל כשמדברים על כוחות משיכה אדירים, מספקות תוצאות מספיק מדוייקות כשמדברים על כוחות משיכה חלשים יותר (כוכבי לכת, ירחים, סתם דברים על כדוה"א, וכד'), ובנוסף הן גם פשוטות הרבה יותר. גם פיזיקאים אשר רוצים לחשב דברים מסויימים בהסתמך על כוח המשיכה של כדוה"א, מעדיפים לרוב להשתמש במשוואות של ניוטון...

שזלונג

New member
ובכן, אם אתה אלוהים, דבר ראשון,

אני צריך טובה. דבר שני, בהתעלם מכך שהמושג "אלוהים" הוא לא פיזיקלי, ואתה מפעיל כוח יש מאין במרכז חור שחור השווה בגודלו ומנוגד בכיוונו לכוח המשיכה של הגוף, אז לפחות על פי הפיזיקה הקלאסית, כן, החור השחור יתפשט ויתקרר. אבל, המרחב שם מעוקם בצורה אינסופית, ולכן איני בטוח, שתהליך קריסת כוכב ליצירת חור שחור הוא תהליך הפיך, ומכאן ייתכן שלא ניתן להרחיב את הגוף חזרה. אני אישית מאמין שלא ניתן, אבל זוהי רק ספקולציה. וזו בדיוק הבעיה- אין תאוריה היום המסבירה את משמעות הייחודיות. מאותה סיבה לא ברור כיצד היקום ברגעיו הראשונים עבר מסינגולריות כבידתית, ליקום מתפשט. אבל אולי לך, אלוהים, יש את התשובות. נ.ב. אני לא מאמין שאתה קיים, אז תחזור להיות טוויג, בסדר?

למעלה