תיאוריית החור השחור

Snir2121

New member
איננו יכולים לדעת

סביר להניח שאין שם ארבעה (3+1) מימדים כמו פה. אבל מנין לנו שאין יקומים סמוכים? אולי מרחב בין-יקומי משונה? לא חושב שיש פה אחד בעניין הזה.

שזלונג

New member
הרצון המיידי שלנו ביקומים נוספים, נובע מקושי

שיש לכולנו להבין את המשמעות של יקום סופי, שאין דבר מעבר לו. אני אישית לא חושב שיש עוד יקומים, בעיקר שזה לא פותר את הבעיה ההתחלתית. מה יש מעבר לאלו? זה אינטואיטיבי שנחשוב כך, אך אני לא חושב שהדבר קיים. בכל מקרה, תמיד יכול להיות שמה שאני חושב, זה לא מה שאכן קורה. ייתכן שכן וייתכן שלא. אני מאמין שלא.

Snir2121

New member
אני פשוט לא מניח שום הנחות לגבי אותם

יקומים, כי יתכן והם קיימים, ויתכן ולא. ממש לא טענתי שזה פותר את הבעיה, טענתי שלא ניתן לקבוע בנחרצות כזו, כשאין אפילו מושג קלוש לגבי מה יש שם בחוץ.

tweeg

New member
לא,יש אין סוף נקודות

כל נקודה בתוך היקום היא נקודה היקום גדל ביחס לגלקסיות וביחס לעצמו ביחס לעצמו הוא כדור שגדל אם ביום א,אני צריך x שנות אור כדי להגיע מקצה לקצה אז ביום ב אני אצטרך x+y כדי להגיע ולכן היקום גדל ביחס לעצמו

שזלונג

New member
בכלליות כן, אבל לא כשמדברים על התפשטות המרחב.

כמובן שמתארים פנים אחרים של היקום ישנן אינסוף נקודות ייחוס, אך לא כאן, כי את כל האינסוף אפשר לצמצם לשתיים: המרחב והגלקסיות. ובגלקסיות אני מתכוון לחומר ביקום.

tweeg

New member
אה?

אם הם לא נעות מרחבית,אז אין שום דבר שירחיב את המרחב ולכן זה לא הגיוני הגלקסיות מתכווצות ביחס למרחב,והוא מתרחב ביחס לגלקסיות אבל כדי שזה יקרה הגלקסיות צריכות לנוע ובעצם להגדיל את המרחב אלא אם כן המרחב מתרחב ע"י הריכוז הנמוך של הגזים שנמצאים בין הגלקסיות,ואז אתה צודק אבל חומר כלשהו חייב להרחיב את המרחב (זה ממש מעצבן לכתוב להרחיב את המרחב ולכן אני לא יכותב יותר להרחיב המרחב ומי שיכתוב להרחיב את המרחב מעכשיו הוא בנאדם מעצבן ולכן חוק פורום אסור לכתוב להרחיב את המרחב
)

Snir2121

New member
אתה בעצם מחפש את הגורם להתפשטות?

ראשית, זה לא שהגלקסיות דוחפות את היקום, אפשר להגיד שאם כבר - הן נגררות. הגורם הזה, שגורם להתפשטות, קרוי "אנרגיה אפלה" - וכשמה כן היא, אין לנו מושג מהי ומאיפה באה.

Snir2121

New member
ולמה זה?

היקום הוא לא כדור מוחשי שצריך אוויר או חומר אחר שידחוף אותו כלפי חוץ (הנה דוגמה ברורה לזה שההשוואה הזו לא טובה בכלל).

tweeg

New member
שוב

היקום הוא המרחב הקיים? המרחב זה בעצם מקום שבו קורים דברים? הגלקסיות זה מה שקורה? זה שהאנרגיה האפלה גורמת להתפשטות המרחב בין הגלקסיות, כי היא רק מגדילה את המרחב בינהם היא לא מגדילה בעצמה את המרחב של היקום

שזלונג

New member
במה שכתבת היו יותר סתירות לוגיות ממילים

האנרגיה האפלה גורמת ליצירת מרחב בין גלקסיות. נקודה. סוף פסוק.

שזלונג

New member
מה שמרחיב את המרחב זה לא הגלקסיות, אלא

אנריגה אפלה. הגלקסיות מתרחקות אחת מהשנייה בקצב הגדול ממהירות האור, אך אין פה סתירה עם תורת היחסות, כי הן עצמן אינן נעות. ביניהן נוצר מרחב, ולכן הם מתכווצות ביחס למרחב. חומר לא יכול להרחיב את המרחב. המרחב אינו בלון. תפיסתך את המרחב שגויה. הוא לא מתפשט החוצה, הוא מתפשט ביחס לגלקסיות. חומר רגיל בתוכו לא יגרום להתפשטותו. זה לא בלון שמתנפח אם הכנסת אוויר לתוכו. רק האנרגיה האפלה היא ששומרת על התפשטות המרחב בקצב מאיץ, כלומר הגדל אם הזמן.

tweeg

New member
את זה כבר לא הבנתי בכלל

הגדרה של מרחב(ויקי): "באופן כללי, המרחב הפיזיקלי הוא ה"מקום" שבו מתרחשים כל האירועים הפיזיקלים" אם אני מכניס חומר למרחב,אז יש לי אירוע פיזיקלי אם אני לוקח את המרחב הקיים,מרים גלקסייה וזורק אותה 8 מיליון שנות אור שמאלה האם כל מה שבין הגלקסייה ההיא למרחב הקיים לא מתווסף למרחב אחד חדש וגדול? (כן אלוהים חזר,אתם תסתדרו) אחרי קצת קריאה: הגלקסיות לא מתרחקות אחת מהשניה,נוצר בינהם יותר מרחב אבל שיש יותר מרחב בין הגלקסיות אז המרחב של היקום גדל אם הייתה רק אנרגיה אפלה בלי גלקסיות לא היה נוצר מרחב האנרגיה האפלה גורמת להגדלת המרחב בין הגלקסיות והגלקסיות גורמות להגדלה של המרחב של היקום

שזלונג

New member
המרחב בין הגלקסיות=המרחב של היקום.

הגלקסיות לא יוצרות עוד מרחב, אוקיי? מה שכן עושה את זה זה אנרגיה אפלה. ככל שחוזרים אחורה בזמן, יש פחות ביטוי לאנרגיה אפלה ויותר ביטוי לתנע של המרחב המתפשט. הכבידה עם הזמן הקטינה את התנע של המרחב, ואז האנרגיה האפלה "נכנסה לפעולה" וגרמה ועודנה גורמת להאצה בהתפשטות המרחב.

tweeg

New member
תגובה

אחרי קצת מחשבה: אני מסכים שאנרגיה אפלה יוצרת מרחב,ובהתאם לזה את המרחב של היקום והגלקסיות אפילו לא רלוונטיות בנקודה הזאת

שזלונג

New member
הגלקסיות רלוונטיות, ואני אסביר:

מדברים הרי שהתפשטות היקום מתרחשת גם היום, אבל בעצם אנחנו לא מתפשטים. הסיבה לכך היא הכבידה. הכבידה מנוגדת בכיוונה לאנרגיה האפלה. כיוון שהיקום אינו הומוגני, אלא רוב המסה מרוכזת באזורים "קטנים" שנקראים גלקסיות, אז הגלקסיות עצמן לא גדלות, כי אם המרחב ביניהם. הגלקסיות נשארות באותו גודל ביחס ליקום בגלל הכבידה ששומרת אליהן שלמות. לעומת זאת, כוחות המשיכה בין הגלקסיות חלשים יותר (הכבידה פועלת, כידוע, ביחס הפוך לריבוע המרחק בין שני גופים בעלי מסה), ולכן, האנרגיה האפלה "גוברת" על הכבידה, וכתוצאה מכך, נוצר מרחב בין הגלקסיות, שהן למעשה, ריכוזי המסה ביקום. (המסה שביניהם זניחה).

שזלונג

New member
ולגבי הסרטון- מוזר מאוד.כנראה שאיך שהוא

התת מודע שלך גרם לך להשתמש בדוגמא של שימי הצב.

tweeg

New member
כה

חשבתי על הדוגמא של הצב/פיל מחזיק את היקום(מיתולוגיה הינדית נכון?) ואז חשבתי,איך אני אקרא לצב?ואז עלה לי שימי

למעלה