תחזית לפרשת רמון

vinney

Well-known member
נו באמת

מה קרה, קראת יותר מדי ספרים של מרקס? כשמוכרים אחראיים אז המחירים מזנקים לשמיים ומי שנפגע זה הצרכנים? באמת? בטוח בטוח? ספר לי, כמה עולה בקבוק קולה במכולת השכונתית שלך? לגבי בתי כלא היה פה דיון ארוך מאוד עם כל הטיעונים בעד ונגד, אתה מוזמן לחטט בארכיון. אין שום סיבה אמיתית שלא יהיו בידיים פרטיות, פרט לדמגוגיה כמו שהבאת. אבל נו, מה לך וסיבות אמיתיות, אתה הרי משתייך למפלגת מסטיק ורוד וירטואלית, חיי בבועה ורואה ורוד בעיניים.

שאלה טובה, שגם תזכה לתשובה טובה

וא אני אספר לך משהו: יום אחד הסופר לידינו היה סגור, לא זוכר כרגע את הסיבה לסגירתו באותו יום, והתחשק לי מאוד לשתות קולה, אז ירדתי לחנות שמעבר לרחוב וביקשתי בקבוק קולה, המוכר שאל אותי חם או קר? ושאלתי אותו מה ההבדל במחיר? אתה יודע מה הוא ענה לי? 3 שקל. כלומר סה"כ בשביל בקבוק קולה קר אתה צריך לשלם 9 שקל, בעוד שאותו בקבוק שאתה יכול לשים חצי שעה במקרר עולה 6 שקל. עוד באותו יום הרמתי טלפון והתלוננתי עליו לרשות להגנת הצרכן של משרד התמ"ת. אין לי ממש מושג מה הם עשו לו, כי הם לא טרחו ליידע אותי בעניין. אך לאחר כחודש אותה חנות נסגרה ולאחר כשנה נפתחה מחדש עם בעלים חדשים. סתם דוגמא להראות לך כיצד מתנהלים העניינים כשאין רשות להגנת הצרכן שמפקחת על המחירים...

תמיר1991

New member
מה הבעיה עם המחיר?

מי שרוצה, שיקנה. מי שלא רוצה, שלא יקנה. אני בטוח שיכולת להשיג קולה קרה בפחות מתשעה שקלים בחנות השכנה
תמיר.

vinney

Well-known member
אין שום קשר בין התלונה הלא מוצדקת

שלך לבין סגירת החנות, לדעתי. לא רוצה לשלם 9 שקל? שים במקרר שלך. כל עוד יש ביקוש - יהיה גם היצע. חנויות מחליפות בעלים כל הזמן, חנות ליד הבית שלי בתל אביב, בשנתיים שאני גר שם, החליפה שלוש פעמים בעלים. למה? כי הם פשטו רגל, כי פרץ במקום לדאוג לעסקים קטנים דאג יפה מאוד לועדים.

vinney

Well-known member
"ואני תומך בקומוניזם?"../images/Emo6.gif

אוי איזה קורע אתה, רק עכשיו ראיתי שכתבת
כן ממתיק, אתה תומך בקומוניזם, זה בדיוק מה שכתבת בהודעה הזאת

תמיר1991

New member
למה לא להפריט בתי כלא?

להיפך, הפרטת בתי הכלא צריכה להיעשות ומהר - הרעת תנאי האסירים כתוצאה מהרצון לרווח תהווה הפחדה לפושעים מפני כניסה לכלא. תמיר.

אני לא דואג לעבריינים האמיתיים

אני דואג לאנשים כמוך, שלא מעט מהם מוצאים את עצמם בכלא על לא עוול בכפם, אם בטעות או סתם מתוך רשעות של החוקרים שחוקרים אותם ואין להם קצה חוט ובגלל זה סוחטים מהם הודאות שווא על פשע שהם לא ביצעו. אתה יודע כמה מקרים כאלה יש רק בשנה אחת בישראל? כך שצא וחשוב מה תעשה הפרטה לאחד כמוך שימצא את עצמו חס וחלילה על לא עוול בכפו מאחורי הסורגים...

vinney

Well-known member
מה בין זה לבין הפרטת הכלא?

לא עדיף להשקיע במשטרה איכותית ורצינית את הכסף שיחסך מהפרטת בתי הכלא?

אשרי המאמין שישקיעו במשטרה איכותית

ורצינית בכסף הזה. בעוד שאתה יודע ואני יודע לאן בדיוק יגיע הכסף הזה בסופו של דבר, לכיסיהם של העשירים. מתי כבר תבין איך מתנהלים העניינים במדינת החלם הזאת? מתי כבר תבין שיש כאן דמוקרטיית דמיקולו? ושכל מה שעושים כאן נעשה כדי להטיב עם העשירים? אתה באמת חושב שלתת לאותם עשירים כלא פרטי בידיים ישרת את האזרחים? אם כך תגיד לי איזה אינטרס יש להם לרכוש את הכלא הפרטי אם לא למטרות רווח?
אתה צופה בערוץ בערוץ 10 בתוכנית "הכרישים"? אתה ראית באיזו מהירות הם מעיפים את כל מי שהם לא בטוחים שיניב להם רווחים? לאנשים האלה אתה רוצה לתת בית כלא פרטי בידיים? אתה בכלל מסוגל להבין איזה כוח אתה נותן להם עליך ועל שאר האזרחים?

ממתיק הפרטת בתי הכלא זה דבר מתבקש

ההפרטה לא נועדה לאסירים היא נועדה לסוהרים. גם הם צריכים מתחרים זה יתרום ליותר עובדים והמעסיק יהיה יותר ישר.. את הצבא והכנסת לא ניתן להפריטת מאחר שהם שומרים על המדינה

הנשיא קצב צפוי להיחקר באזהרה

הנשיא קצב צפוי להיחקר באזהרה לאחר שבמשך החודש האחרון נתגלתה מתלוננת נוספת על הטרדה מינית מצידו עוד כשהיה שר. עצוב שכך נראים האנשים שבשלטון, אך בעצם זה לא צריך להפליא אותנו כלל, כי כך גם נראית המדינה, והאנשים הללו הם רק הבבואה שלה.

eitangn

New member
זוטות דברים

הפרשה צריכה להסגר כזוטות דברים - כלומר, מעשה שהמערכת המשפטית הפלילית לא צריכה כלל להתעסק איתה, גם בהנחה שהסיפור נכון. בין הסיפור הזה (לכאורה), שהינו בבחינת התנהגות לא ראויה ואפילו מכוערת, ועד לתביעה פלילית, הדרך ארוכה. תמיד עומדת לבחורה הזכות לתביעת נזיקין או "לשון רעה"...

snift

New member
"זוטות"??

שר תוקף מינית חיילת זה בעניך זוטות? המקרה הינו אולי גבולי (כי כבר לא היתה כפופה לו וגם לא התנגדה בפועל) אבל לפחות על פי העדויות היא כן התנגדה, אז זו תקיפה מינית לכל דבר, או לפחות חשד לתקיפה מינית. טוב שסיפרת לנו מה ההגדרה שלך ל"זוטות".. זה מסביר הרבה..

eitangn

New member
אתה אמרת...

אתה אמרת: "המקרה הינו אולי גבולי..." דיברתי על ההיבט הפלילי בלבד. בהיבט ציבורי - שהציבור ישפוט את התנהגותו.

snift

New member
גבולי בין "ביצוע מעשה מגונה"

ובין אי ביצועו הוא גבולי, אך בהחלט לא "זוטות". מההיבט הפלילי - אם הוא זכאי, אז אין לו שום בעיה. אם הוא אדם - אז הוא ביצע מעשה מגונה ותקיפה של חיילת, זה ממה שלא "זוטות".

טשאפק

New member
what's in a kiss?

אנשים שמנשקים בנות לא מחתימים אותם על טופס הסכמה קודם אלא מניחים על-פי התנהגותן, שהן חפצות בכך. קורה שההערכה הזו מוטעית. קח בחור שיוצא לדייט בקולנוע ובחסות החשיכה שולח את זרועו ומחבק את בת זוגו - מבלי שוידא מעל לכל ספק סביר את הסכמתה. נניח שהוא טעה: היא לא רוצה, והיא מורידה לו את היד. תקיפה מינית? כתב אישום? לא, כי אם "זוטות". העניין עם רמון יותר רציני, אבל עדיין לא בטוח שנכון לראותו כפלילי.

snift

New member
מה שאתה תיארת אכן אינו "הטרדה"

אולם החוק מבדיל בין מצב בו אין יחסי מרות (כדוגמת הדייט) שבו על הבחורה להביע את אי הסכמתה, אך מרגע שהביע, אל נסיון לכפות עליה פעולה הינו בהחלט תקיפה/תקיפה מינית, לבין מצב בו יש יחסי מרות שבו היא אכן צריכה להביע את הסכמתה המפורשת ו"אי-התנגדות" לא מספיקה. יש לי השגות משלי לגבי החוק הזה, אך כרגע זה החוק. לגבי רמון, המצב לא ברור כי לא ברור אם היא היתה כפופה לו או לא ולא ברור אם הוא המשיך לנסות ולנשק אותה גם אחרי שהיא הבהירה שהיא לא מעוניינת. בשביל זה יש משפט, על מנת לברר את הפרטים הללו. אך אם אחד הדברים יתברר כקיים (יחסי מרות ו/או המשך לאחר הבעת אי-רצון) הרי שהוא תקף אתה מינית וזה ממש לא "זוטות". "זוטות" זה להתווכח על גניבת עציץ..

טשאפק

New member
קיים ויכוח עובדתי על היותה ביחסי

מרות, או שלא? כמו כן, לפי מה שהבנתי כל הטענה היא על הנשיקה עצמה, ולא נטען שהוא המשיך לנסות משהו לאחר שהתנגדה.

למעלה