תחזית לפרשת רמון

זה בדיוק העניין

בשום מקום לא נאמר שרמון הפעיל אלימות פיזית או מילולית כלפי הבחורה, והבחורה אף טוענת בעצמה שהיא לא התנגדה כי לדבריה "היא לא ידעה מה לעשות". אם חיים רמון יורשע, אני מצפה מכל גבר וגבר במדינת ישראל, לגשת לתחנת המשטרה ולהסגיר את עצמו. כולנו פושעים וכולנו ראויים לשבת בבית הסוהר.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

בגלל החוק הנלעג הזה, כל גבר הוא פושע בפוטנציה. זוועה
תמיר.

אשרת

New member
החוק 'הנלעג' הזה חוקק בגלל...

נכון.. גברים שאינם יודעים לשמור את הידיים שלהם לעצכמם. אתה מוזמן להתלונן על החוק הזה בפני האשמים היחידים בחקיקה שלו - הגברים! ובין לבין, גם תציץ מעט בסטטיסטיקות ותשווה בין כמות עברייני המין הגבריים לבין עברייני מין נשיים. אבל... אופס.. שכחתי..כל אישה היא שקרנית בפוטנציה וכל תלונה שלה היא מסע נקם נגד המין הגברי. בסדר.

בעברייני מין צריך לטפל

אני אמרתי שלא? כל מה שאמרתי שחיים רמון לא עבר כל עבירה גם אם מה שהוא מכחיש אכן קרה.

אשרת

New member
ממ...

עד כמה שאני יודעת הטרדה מינית הינה עבירה על פי חוקי מדינת ישראל, אחרת לא היתה בכלל נפתחת חקירה נגדו. אתה יכול לטעון שהחוק מגוחך, כמו שתמיר הגבר גבר הזה טוען, וזה דיון לשרששור אחר על למה בכלל החוק הזה חוקק, ואצל מי האשם העיקרי בו.

מאשימים אותו במעשה מגונה

לא בהטרדה מינית. לא יכול להיות שמדובר בהטרדה מינית, הטרדה מינית מוגדרת כהטרדה לאחר שהאשה הביעה את חוסר שביעות רצונה מהדיבורים/מעשים וכיוצא בזה, על פי החוק מותר לי לתת לעמיתה לעבודה מחמאות או רמיזות מיניות (פלירט בלשון העם). ברגע שהיא מודיעה לי שהיא אינה מעוניינת, המשך המעשים יחשב כהטרדה מינית. אם אני הבוס שלה, יש כאן בעיה חמורה הרבה יותר מאחר והיא עלולה לפחד להביע התנגדות, אבל כל עוד אין לי "סמכות" כלפיה, בהחלט מותר לי לפלרטט עם אישה עד לרגע שהיא מביעה את חוסר שביעות רצונה מהפלירטוט. לפיכך, במקרה הזה מדובר במעשה מגונה לכאורה ולא בהטרדה מינית אך מאחר ולא הייתה התנגדות של האשה אני לא רואה איך אפשר להרשיע. גם אם גרסת הבחורה שפורסמה היא נכונה ב 100%, אני לא רואה כאן עבירה. אם היא לא ידעה מה לעשות עם עצמה, זו בעיה שלה ולא של הגבר. מאיפה הוא אמור לדעת אם היא יודעת או לא יודעת מה לעשות עם עצמה? היא לא נכנסה ל"שיתוק" או תופעות דומות ידועות ורמון הבחין בכך וניצל זאת. הסיפור אינו "נכנסתי להלם ולא יכלתי להגיב". אם זה היה הסיפור, בהחלט יש כאן סוג של כפיה וצריך בהחלט היה לבדוק אם רמון ניצל את מצב חוסר האונים שלה (גם כאן, המבחן המשפטי אם היה עליו לדעת זאת קרי אם הוא הבחין בכך או עצם עיניים מלהבחין בכך). כל עוד היא תפקדה ורק "לא ידעה מה לעשות עם עצמה" אני לא רואה איפה יש כאן עבירה. אם היא התביישה לסרב לנשיקה, זה בהחלט בעיה שלה ולא שלו. אם היא לא אמרה "לא" ולא התנגדה בשום צורה שהיא, אני לא רואה איך אפשר להאשים את רמון במשהו. כפי ששמת לב, בניגוד לפרשות דומות, הפעם לא צצה אף מתלוננת נוספת, דבר שמעיד על כך שרמון אינו הטיפוס שמנצל את כוחו ומעמדו לביצוע מעשים שכאלו.

אשרת

New member
זאת יכולה להיות מעידה חד פעמית.

יש לא מעט אנשים בכלא שיושבים שם בגלל אותה מעידה חד פעמית. בכל מקרה, לאף אחד מאיתנו אין את כל המידע. נחכה ונראה.

אשרת

New member
והנה ציטוט מ-ynet

"היועץ המשפטי לממשלה אמר כי "בסופו של יום, אירוע העבירה לכאורה בין השר למתלוננת התרחש במשך מספר שניות, ללא עדי ראייה והשוני בין גרסת השר לגרסת המתלוננת מתמקד בעיקרו במספר שניות אלה. במצב דברים זה של גרסה מול גרסה, באירוע מסוג זה וכאשר עדותה של המתלוננת היא עקבית ונחווית כמהימנה ואף זוכה לחיזוק ולתימוכין בעדויות אחרות, אין מנוס מהגשת כתב אישום והבאת ההכרעה לבית משפט". כנראה שיש עדויות נוספות שאף אחד מאיתנו לא נחשף אליהן, אשר מחזקות את עדות המתלוננת.

האמת אני בספק שהפרסום שגוי

נראה לי מוזר שבעיתונות תתפרסם גירסה שגויה מטעם המתלוננת. בשרשור הזה יצאנו תחת 2 הנחות יסוד. 1. האישה לא משקרת/מגזימה וגרסתה היא בדיוק מה שאירע במציאות. 2. הפרסום בדבר מה היא גירסת האישה מדויק. לי נראה בלתי סביר לחלוטין שבכלי התקשורת תפורסם גירסה שיקרית של האשה באשר הדבר יכול להביא לתביעת דיבה כנגד אמצעי התקשורת שפרסמו את דבריה, אבל בהחלט הכל יתכן, אפשר להוציא דברים מהקשרם, אפשר להשתמיט קטעים, אפשר "לכופף" מעט את האמת בשביל רייטינג וכיוצא בזה, לכן למרות הסבירות הנמוכה שההנחה השניה שגויה, סייגתי את דבריי.

אשרת

New member
אגב, לפי העיתונות הכתובה של היום

יש מתלוננת נוספת נגד חיים רמון.

הקדמת אותי ../images/Emo13.gif

מה הסיפור שם? על פי הפרסום רמון ניסה לנשק גם אותה, היא אמרה לו "לא" והוא עזב אותה והיא הלכה. גם כאן, העבירה מוטלת בספק, לשון המעטה. מותר לנסות, ברגע שהאישה מביעה התנגדות חייבים להפסיק, לכאורה זה בדיוק מה שקרה כאן, רמון ניסה לנשק אותה, היא הביעה התנגדות והוא הפסיק את ניסיונותיו. שוב מדובר בבחורה שאינה כפופה אליו ושכבר הפסיקה לעבוד שם.

אשרת

New member
כמו שאמרת - לכאורה.

נראה אם יצא משהו מהתלונה הזאת. עדין לא חקרו את התלונה שלה, ואתה כבר הגעת למסקנות?

כתוב בפירוש שנמצאו ראיות כדי...

להעמידו לדין. ומלבד זאת בוידיאו קונפרנס שהחוקרים עשו בינו לבין המתלוננת, רמון הציג טענות סותרות למה שהוא הציג קודם לכן. מה שאומר שהוא שיקר.

אני רואה שלא הבנת

אני לא טוען בהכרח שרמון דובר אמת ושהמתלוננת(יותר נכון, זאת שהבוסית שלה התלוננה) משקרת. אני אומר שייתכן בהחלט שרמון הוא זה שמשקר אבל זה לא משנה כי כך או כך לא נעברה כאן כל עבירה. מבחינתי יכול היה לבוא רמון ולהגיד : "נכון, אכן נישקתי את הבחורה, היא לא הפגינה כל התנגדות ולכן אין כל פסול במעשיי". שמעתי את משה נגבי טוען שההחלטה של מזוז היא חשובה מאין כמוה משום שעכשיו יהיה ברור שאי אפשר לנשק נשים בלי אישור מפורש מהן. עכשיו אני מבין שכל פעם שאני אתכוון לנשק בחורה, אני אהיה חייב לקבל ממנה אישור, ואם אפשר בכתב ובשלושה עותקים. נראה לי שאם המצב יישאר כך יצטרכו לבצע הפרדה מלאה בין נשים וגברים. כל פגישה מקרית בין המינים תהיה סכנה ברורה ומיידית לעבירה פלילית. אני חושב שתהיה לזה גם השפעה על העסקת נשים. אני מכיר כבר כמה אנשים אשר חוששים מאוד להעסיק נשים בשל פחד מתלונה להטרדה מינית עתידית. אם לא יהיה פה שינוי דרסטי בחוק בקרוב, אני לא רוצה לחשוב לאן נגיע, נהיה כמו חרדים. מקומות עבודה נפרדים, מקומות בילוי נפרדים, מוסדות השכלה נפרדים וכו' ובא לציון גואל.

אשרת

New member
תפסיק עם הקיצוניות הזו.

ההתייחסות לא היתה ביחסים של בינו לבינה, במערכות יחסים בין גברים לנשים, שגם אז אם אתה עושה משהו בניגוד לרצון האחר, אתה נמצא בבעיה. כאשר אדם בעל סמכות כלשהי, איש ציבור, מנצל את סמכותו ומטריד , יש בזה פסול. ואגב, אם היא כן או לא התנגדה, היא לא הוכחה לכלום. כי אם זאת הוכחה עבורך, אז כנראה הרבה אנסים ואבות אשר הטרידו מינית ואנסו את הילדות שלהן, צריכים להשתחרר מהכלא.

ואיך הוא אמור לדעת שזה בניגוד

לרצונה? טלפטיה? טלקינזיס? איפה נאמר שרמון ניצל את סמכותו בדיוק? לא היתה לו כל סמכות כלפיה, ועובדה שמי שהתלוננה נגדו היתה הבוסית של אותה בחורה. כמו כן, בזמן שרמון נלחם פה על חייו הפוליטיים, הבחורה מטיילת לה במרכז אמריקה ועושה חיים ואף אחד לא חשב להשאיר אותה פה או להחזיר אותה לארץ. אפילו העימות שנערך להם נערך בשיחת ווידאו. אני חושב שצריך לארגן הפגנה או להחתים עצומה נגד הקלות המטורפת שנשים יכולות להרוס קריירות שלמות שנבנו במאמץ של שנים רבות.

אשרת

New member
הפוסק...

מאיפה לך לדעת שמה שכתוב בעיתון זה כל הסיפור? אם היית קצת פחות מתלהם, היית לומד מפורמן ומסייג את הדברים ומודה שלא כל העובדות ידועות אלף אחד מאיתנו. נו, אז נעשה בשיחת וידאו? זה בניגוד לחוק? זה לא יהיה קביל בבית המשפט? אם אתה כל כך דואג לחיים רמון (שאגב, הוא עו"ד , נדמה לי) , אז אתה מוזמן לצאת להגנתו בבית המשפט. עדין לא אמרת, מה תאמר אם הוא ימצא אשם? כן.. מסכנים הגברים..כ ל הזמן מעלילים עליהן. בגלל זה אחוז האנסים, הפדופידלים וסתם עברייני מין נוספים בקרב המין הגברי - גבוה בהרבה ממה שיש בקרב הנשים. אולי במקום להאשים את כל העולם, ואת הנשים בהריסת הקריירה , תתחילו לשמור את הידיים ואת השפתיים שלכם לעצמכם בכל הקשור ליחסי עבודה?!

למעלה