תהייה משלי

demos

New member
בלתי תלוים לינארית...../images/Emo6.gif

למרות שבסטטיסטיקה אפשר "להוכיח" כמעט הכל

Lyser Frequence

New member
אוקיי עכשיו כשכולם ענו

הייתה לי שיחה עם חבר טוב שלי, שהיה אתאיסט עד שדיברנו על יש אלוהים או אין אלוהים. הוא עשה לי - כל העולם והייקום הזה נבראו ע"י אלוהים, אז מי ברא את אלוהים בעולם שמעלינו ? ומי ברא את האלוהים שברא את האלוהים...וכן הלאה..(והוא אגב בא מרקע של מחשבים (הרבה לוגיקה שנטחנה לו בראש)) אז אמונה ולוגיקה הם לא דברים מנוגדים, כי בכל דבר יש לוגיקה, ומתמטיקה היא הרי האמת האבסולוטית, עכשיו דרושה פה הבנה פיזיקלית מסויימת, אבל מי שלא מבין, שפשוט יקבל את הדברים כפי שאני אומר אותם, כי הם באו מגדולים ממני, וזה מוכח מתמטית: הייקום שלנו מורכב ממרחב וזמן, ולמעשה המרחב והזמן הם אחד, לא יכול להיות מרחב בלי זמן (העובדה לכך אגב ניתנה כאשר עשו ניסוי על מנת לאשש את התאוריה, שבו שמו שעון אטומי על מטוס (שעון שמודד יחידות זמן לפי קצב הרעידה של האטום) - ומה שאומת הוא שככל שנעים מהר יותר במרחב, כך הזמן נע לאט יותר - משמע שאם בנאדם היה נע במהירות האור - הזמן בשבילו היה עומד מלכת. להמחשה: אם שני אנשים היו נולדים באותו הזמן בדיוק, ואחד מהם היה נכנס לכלי שמאפשר לו לנוע קרוב למהירות האור - והיה חוזר מהמסע שלו במרחב - הוא היה חוזר צעיר יותר באופן יחסי לבנאדם שנולד איתו באותו הזמן (או במילים אחרות - הזמן היה מאט בשבילו). זה הביא למסקנה שלייקום שלנו יש נפח, והוא לא אינסופי. מה יש מעבר לייקום - אי אפשר לדעת. אבל מה שמוביל למסקנה שיש אלוהים (יישות מטאפיסית שיצרה את העולם שלנו) - זה שאם הייקום התחיל מהמפץ הגדול - והמפץ הגדול הוא הרי גם תחילת הזמן, אז צריך להיות משהו "לפני הזמן" שיצר את הזמן והמרחב עצמם. והם העולם והייקום שבו אנחנו חיים. ועכשיו תעזבו לרגע את המתמטיקה ופשוט תסתכלו על כל מה שקיים מסביבכם, ותחשבו לעצמכם איך זה בכלל שאתם קיימים, איך זה שכל מה שמסביבכם קיים, הרי אתם לא הייתם 'אמורים' להיות קיימים, 'אמור' היה להיות כלום. אבל אתם קיימים בכל זאת, ומשהו יצר אתכם. והמשהו הזה יצר אתכם לפי לוגיקה מסויימת, שמשקפת אותו בעצמו. כי כשמשהו קיים - הוא משקף את בוראו. אנשים לוקחים את העולם שהם חיים בו כמובן מאליו, ושוכחים לראות לרגע את האמת שמסביבם, ואת כל העומק שסובב אותם, עומק אינסופי מרהיב ביופיו.. האדם נולד לאמת, לשקר הוא מתרגל (כשהחברה מטמיעה בו קונספטים שגורמים לו מאוחר יותר לתפוס דברים כמובן מאליו). זה שאתם כאן זה לא מובן מאליו..זו מתנה שניתנה לכם, ולכל אחד ואחד כאן בעולם יש ייעוד שמהותו היא לשדר אור ואהבה. כשאתם משדרים אור ואהבה אתם מקבלים אותם בחזרה עשרות מונים יותר. מחשבה יוצרת מציאות, וכל מציאות אשר תחפצו בה תהפוך לאמיתית..אם תאמינו בה.

לא שמעתי על הניסוי עם המטוס

אני אמנם לא אינשטיין, אבל, בהתבסס על הידע שלי בפיזיקה, אף מטוס (חוץ מאולי ה"נובה", אבל גם זה אני לא מאמין) לא טס מספיק מהר כדי לבדוק את התיאוריה הזו (אלא אם כן משאירים אותו הרבה מאוד שנים באוויר במיהרות ההיא) - אם המטוס באמת היה טס כל כך מהר, היו רואים אותו מתקצר והמסה שלו היתה גדלה. אני חושב שאלוהים הוא (היא?) יישות במימד האינסופי (כלומר נשגבת מבינת כל יצור אפשרי אחר, ובעלת זהות וסימטריה מושלמת), ומכיוון שכך יש לו השפעה על היקום שלנו, שנראית כמעשי קסם. כל חוקי הטבע ביקום שלנו הם תוצאה ישירה של מה שמתרחש במרחב האלוהי, שהיה תמיד בקיום. ואגב, אני לא פגאני ולא באמת מאמין במה שאמרתי למעלה; זה לדעתי רק הסבר לוגי חלקי לאלוהי היהודים, שבו אני מאמין (לא בצורה קנאית, אבל מאמין) רק בגלל המקור שלי. בהתחשב בכך, ייתכן שאני מאמין במסורת ומורשת, ולא באל. ובקשר לייעוד - אולי תסביר לי איך בין לאדן, סטאלין, וגרועים מהם "משדרים אור ואהבה"? אכן, רוב האנשים האלו הפכו דמיונות מעוותים שלהם, וסיוטים של אנשים אחרים למציאות, אבל איך הם הועילו לעולם? אני בהחלט חושב שאם היו מוותרים על "המתנה" שבין לאדן קיבל העולם היה מקום יותר טוב.

ומי אמר להם שהמהירות לא השפיעה

על השעון ודווקא כן השפיעה על הזמן? ואיך אפשר בכלל להגדיר זמן?

avinamal

New member
לא צריך מטוס, עם השעונים של היום

ניתן להבחין בהפרש במדידת זמן בין שעון על הקרקע ושעון על מגדל גבוה. אבל זה נראה לי לפורום פיסיקה. ולמה אין OFF בגודל של קרנף מעל השירשור הזה?! היכן הוא מנהל הפורום??

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אבל האם יהיה ניתן לדייק עם שעונים

רגילים, כפי שניתן לעשות זאת עם שעוני צזיום?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אפשר להגיד אותו דבר על ההערה שלך

שלא צריך מטוס, אתה יודע שזה נעשה אז וכיום ניתן לבצע את אותו ניסוי בדיוק גדול יותר אז בשביל מה צריך להעיר כי לא צריך מטוס, עובדה שזה נעשה כבר (הניסוי) ואז היה צריך מטוסים כדי למצוא את הסטייה, השאלה צריכה להיות מדוע בתקופה ההיא ביצעו את הניסוי במטוסים ולא כפי שאתה אמרת בעזרת צפייה של אחד במגדלור והשני בקרקע בשעונים אצל כל אחד?

למה אין OFF?

שים לב, מתמטיקאים הם תמיד, בלי יוצא מן הכלל, לוגיקאים. מכיוון שמתמטיקאים הם לוגיקאים, והשאלה האם אלוהים קיים היא מהשאלות הכי חשובות בלוגיקה, השירשור הזה מתאים דווקא לפורום, בצורה מסויימת. בעולם של מחר, ואפילו היום, צריך להוכיח כל דבר לפי טיעונים לוגיים או כלכליים כדי שאנשים יפעלו לפיו או יאמינו בו. ולכן, לדעתי, ההכרעה בדבר קיום אלוהים , בכל הנוגע לציבור החילוניים, תתבצע, בשורה התחתונה, ע"י לוגיקאים שהם בעצם מתמטיקאים. בקשר לשעונים - לא עלה על דעתי שיש אפרטוסים כל כך משוכללים על כדה"א... בכל מקרה חישבתי, שבמאה מיליון טיסות שגרתיות (מזרחה וחזרה מערבה), השעון אמור להקדים ב 39.16333 דקות! ובהנחה שכל טיסה+עצירה לוקחות 10 שעות בממוצע, זה ייקח רק 114,155 שנים (הגזמתי בזמן של הטיסות)! עכשיו, אני לא יכול לשקלל פה את הגידול במהירות המטוסים (כי אין לי מושג מה הוא יהיה), אבל יבוא יום שאנשים יאלצו לכוון מחדש את שעוני המטוסים כל כמה שנים.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
גם הטיעון שלך לא כ"כ נכון...

למשל לקורט גדל הייתה הוכחה לוגית לקיומו של האל, אבל אתה עדיין רואה אנשים שלא מאמינים בו. לא ניתן להוכיח לוגית משהו כאשר אתה לא מגדיר אותו בצורה שלמה, ותראה לי תיאור שלם ומלא של אלהים, ההגדרות שפילוסופים ואנשי דת נותנים הן חלקיות ובדר"כ מוצאים בהן פגמים וחוץ מזה שאין תמימות דעים באשר לאלהים וההגדרה שלו (יש שאומרים שהוא בכלל לא מוגדר), אם בכלל ניתן להגדירו, לתחום אותו.

inbal76

New member
מצטערת, אבל...

לא רק שלא ענית על הטיעון הלוגי של חברך, לא נראה לי שהבנת אותו אפילו. עיצה ידידותית: אם אתה רוצה לשכנע אנשים להאמין באלוהים - אל תנסה לעשות זאת בלוגיקה, כי זה בלתי אפשרי באופן מוחלט. ללוגיקה יש חוקים, ואי אפשר סתם לזרוק משפטים באוויר ולקרוא לזה לוגיקה. למשל אם אתה אומר שמצד אחד יש אלוהים, כי היקום קיים ואם משהו קיים חייב להיות שמישהו ברא אותו, ומצד שני - את אלוהים אף אחד לא ברא, אז זו סתירה. ובלוגיקה אם הגעת לסתירה זה אומר שלפחות אחת ההנחות שלך שגויה. מה שכתבת לגבי תורת היחסות אולי נכון (חלקית לפחות), אבל אין לזה שום קשר למסקנות שלך לגבי קיומה של ישות מטאפיסית וכו'. זה כבר סתם קשקושים, שאין להם דבר עם לוגיקה ואין להם דבר עם פיזיקה. וכמובן שכל מה שכתבת בהמשך ("אור ואהבה...") מאוד נחמד ומשעשע, אבל אין לזה קשר לכלום.

זנבן

New member
בולשיט באצטלה "מדעית"

אפילו את היחסות הפרטית לא הצלחת להבין עד הסוף, לא כל שכן את הכללית, לא כל שכן אתה מנסה להשתמש בצורה לא נכונה בטרנספורמציות לורנץ בשביל לשכנע בדרך פסודו-לוגית קלוקלת שיש אלוהים?! רק בריאות.

the new L

New member
זה מגוחך

הגעת למסקנה שהיה משהו "לפני הזמן". לפני על איזה ציר?? אם אין לך ציר זמן, איך אתה יכול לדבר על משהו שקרה לפני זה אם אין משמעות לזמן? זה קשה לתפוס את חוסר הקיום של הזמן, קשה לנו לדבר על זה, אבל בתכלס אם אין חומר אין זמן, אם אין זמן אתה לא יכול בכלל לדבר על מה שהיה לפני זה.

היה פעם סטטיסטיקאי אחד

שחישב שההסתברות שאלוהים קיים היא 67%. אני מעדיף לעגל את זה ל 100%.

לנדסמן

New member
לכל הלא מאמינים

לכל הלוגיקאים פה , הנה משהו קטן למחשבה: פעם בלז פסקל כתב "הוכחה" לכדאיות האמונה באלוהים:"אם אלוהים אינו קיים, אינך מפסיד דבר אם אתה מאמין בו, אך אם אלוהים קיים ואינך מאמין בו, אתה מפסיד הכל". אני, דרך אגב מאמין, אבל אין בדברים שלי הנ"ל כדי לשכנע אתכם להאמין, איש באמונתו יחיה.

למעלה