תהייה משלי

Lyser Frequence

New member
תהייה משלי

אשמח אם כל אחד יוכל לרשום אם הוא מאמין באלוהים או לא (בלי סיבה)..ואחרי שכולם יענו אני אכתוב כאן משהו רלוונטי לפורום, ומעניין אם זה ישנה את ההשקפה לחלק מהאנשים

אינני מאמין

ומה שלא תכתבי, זה לא ישנה לאף אחד את ההשקפה

תיקון קל.

המילה "אלוהים" היא חסרת משמעות לוגית, לכן, אין בעצם הבדל בין "מאמין" לבין "לא מאמין".

NadavG

New member
המילה "מאמין" היא חסרת משמעות לוגית

פיזיקלית מתמטית או מדעית בכלל. אמונה היא הסקה לוגית אישית בלבד, ולא לוגית מדעית. מילה זו נקראת כך כל עוד אין קשר בינה לבין הוכחה מתמטית או אקסיומה מתמטית או השערה מבוססת, ומתוך כך נובע שמה.

avinamal

New member
זה בטח נכון. ולעולם לא תצליחי לרשום

משהו רלוונטי לפורום בנושא. לגבי שאלתך, מאמין.

pelegs

New member
ההגדרה התנ"כית של "אלוהים" אינה

מושלמת לדעתי, ואפשר להסתכל על הרעיון מהמון זוויות שונות, חלקן עמוקות יותר וחלקן פחות. בכל אופן, קשה מאד להפריך את קיומו, כך שהתשובה שלי היא כן ולא.

pelegs

New member
כן/לא קיים, כן/לא אלוהים

אני בחוסר וודאות עמוק

Vlad5

New member
אני אישית כן

כל אחד יכול לתפוס את האלוהות בצורה שונה. מבחינתי זהו פשוט אותו "משהו" שגורם לכל הדברים להתרחש כמו שהם מתרחשים, ולא צריך ישר לקשר את זה עם מושגים כמו דת, חוק, מוסר

Blade2

New member
ובכן...

אם כוונתך לכך שאנחנו מסוגלים לתפוס סדר, צורה, ומבנה בעולם שלנו, אז אני מסכים עמך, אבל אני לא חושב שצריך לקרוא לזה "אלוהים". (מצד שני, מה איכפת לי איך קוראים לזה... :) )

the YOOK

New member
בהחלט מאמין!

לא צריך הרבה בשביל להאמין- רק להסתכל על המושלמות של היקום שלנו. כמו שמישהו חכם אמר (אני חושב שזה היה מישהו חכם...): "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים".

Gr1ffin

New member
מעניין

מעניין לאן השרשור הזה יתקדם, בכל אופן אני מקווה שהציפיות שלי יתממשו.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אתה יודע שלא כל המשתתפים פה

הם מתמטיקאים במקצועם או אפילו לא לומדים לתואר ראשון עדיין (או בכלל לא רוצים), אז אינני חושב שתמצא משהו רלבנטי לפורום מכיוון שיכולים לענות לך אנשים שבסה"כ רוצים עזרה בש.ב בלי קשר לפורום עצמו.

avinamal

New member
../images/Emo26.gif ניחוש: ../images/Emo121.gif

"ידע או אהבה למתמטיקה" ו-"אמונה בכוחות עליונים\בורא עולם" הם מאורעות בלתי תלויים.

למעלה