שרשור שעורי בית 29/12/2002

Shiberia

New member
את צריכה לבדוק

שאם הזווית הראשונה שלילית או 0 אז גם השאר. או חיוביות או אפס וגם השאר.

Shiberia

New member
איך יכול להיות שכולם 0?

אם כולם על קו ישר אז ברגע שאת מחברת את האחרון עם הראשון זה יהיה 180 מעלות , לא?

M o o s h i t

New member
אבל,

אני לא בודקת את הזוית ממש, אני בודקת לפי מכפלה קרטזית של וקטורים שמועתקים לראשית

Shiberia

New member
מכפלה סקלרית , לא?

ומה הבעיה לעשות את זה? זה כבר O של 1. ממש 4 פעולות כפל חילוק?

M o o s h i t

New member
אין שום בעיה לעשות את זה

השאלה הייתה: מצא מה לא נכון באלגוריתם, ונראה לי שפשוט הניסוח לא נכון

אז לסדר הקודקודים אין משמעות. צריך

לחפש דרך אחרת. למשל, לחפש את כל הזוגות של שני קודקודים, שכל השאר יהיו מצד אחד בלבד של הישר המחבר ביניהם. אם כל קודקוד השתתף בדיוק בשני זוגות כאלה, אז המצולע קמור. אבל צריך להוסיף עוד תנאי: שזוג כזה אסור שיכיל קודקודים נוספים על הקטע בין שניהם [מתוך שינה המשפט יוצא זוועתי, תנחשו למה הכוונה].

צבתות

New member
שאלות על אינטגרלים:

מה האינטגרל של X ____________ X^2 + 4x + 5 ?? אני עניתי: lan|2(x+2)^2 +2| - 2arctan(x+2) +C (ה-x+2 בריבוע, כפול 2) זה נכון? ועוד שאלה: נתונה פונקציה גזירה המקיימת g(0)=1/2 lan3. ונתון כי: g´(x) = e^x + 1 _______ e^x + 2 חשב את g(1). אז חישבתי את האינטגרל ויצא לי: lan|e^x + 2| - 1/2 lan|2e^(-x) + 1| +C (e בחזקת x-, כפול 2, ב-lan השני) אז אם מציבים x=0 יוצא באמת g(0)=1/2 lan3, ככה ש-C=0. האינטרגרל שלי נכון?

arcsinus

New member
תשובה.

כדי לבדוק אם האינטגרלים שקיבלת נכונים, פשוט תיגזור אותם ותבדוק אם זה מה שהיה לך בהתחלה.

צבתות

New member
no kidding?

גזרתי אותם, וקיבלתי את מה שהייתי אמור לקבל, אבל כנראה גזרתי לא נכון, למרות בדיקות חוזרות ונישנות. העלתי את השאלה לפה כדי לראות אם מישהו יכול להצביע על טעות היכן שהוא בחישוב.

OldRedEyes

New member
אנליטית...

נתון מעגל: x-2 ^2 + y-3 ^3 , שמרכזו בנקודה E. המעגל עובר דרך ראשית הצירים O, וחותך את ציר ה- Y בנקודה נוספת A, ואת ציר ה-X בנקודה נוספת B. AOBC הוא מלבן. חשב את שטח המשולש CEB. בבקשה אנשים, יש לי מחר מבחן.... זה דחוף... תודה רבה.

OldRedEyes

New member
תיקון

מעגל: x-2 ^2 + y-3 ^2 = R^2 מצטערת שפסחתי על הסוגריים... פשוט הסתבכתי איתם...

arcsinus

New member
תשובה.

לא ציינת איפה נמצאת הנקודה C, אבל זה נראה שהיא על המעגל. בשלב הראשון נמצא את רדיוס המעגל. ריבוע רדיוס המעגל שווה לריבוע אורך הצלע OE, לכן:
R^2 = (2-0)^2 + (3-0)^2 = 13 :לכן R = sqrt(13) :ומשוואה המעגל היא (x-2)^2 + (y-3)^2 = 13 :במשוואת המעגל ונקבל x = 0 ע"י הצבה של A נמצא את הנקודה 4 + (y-3)^2 = 13 y - 3 = ±3 y = 0 או y = 6 ברור שהפתרון הראשון מתבטל ולכן הנקודה A :היא A(0,6) :מכאן ש AO = 6 :אבל AO = BC = 6 הוא מלבן AOBC כי ולכן המשולש CEB הוא משולש שווה שוקיים, שצלעותיו הם R,R,BC :כלומר EC = sqrt(13) EB = sqrt(13) BC = 6 את שטח המשולש אפשר למצוא בכל מיני דרכים, למשל בעזרת טריגונומטריה בעזרת משפט הקוסינוסים ניתן לראות ש : cos(<E) = sqrt[(EC^2 + BE^2)/2EC*BE) = 1/sqrt(2) :ולכן sin(<E) = 1/sqrt(2) :שטח המשולש הוא EC*BE*sin(<E)/2 = 13/2sqrt(2) .​

OldRedEyes

New member
המון המון המון המון המון

תתתתתתתתתווווודדדדדדדדדדדהההההההה!!!!!! אין לך מושג כמה עזרת לי!

arcsinus

New member
אין בעד מה. ../images/Emo57.gif

במידה ועדיין יש לך שאלות, אל תהסס לשאול.

למעלה