שרשור שעורי בית 29/12/2002

....

זויותיו של המחומש הנ"ל ידועות לך [כל אחת 105 מעלות]. ולכן בעזרת a ניתן למצא את הגובה ל-AC במשולש ABC וכך ניתן למצא את שטחו. בשביל למצא אתשטח המחומש יש להוריד את AD וכך תקבלי עוד שני משולשים שו"ש: ADE שווה בשטחו ל-ACB מטעמי חפיפה. את שטח ADC קל למצא [שכן קל צלע היתהת לחישוב כביטוי של a וכל זווית ניתנת לחישוב מספרית].

M o o s h i t

New member
שאלה על תוחלת - דחוף!

בוחרים באופן אקראי 2 סדרות: P באורך m, ו-T באורך n, מתוך קבוצה בת 2<=d איברים (ניתן לבחור את אותו איבר פעמיים). כעת משווים את הסדרה P לתחילת הסדרה T. (n>=m). מנסים לבדוק את הסדרה P שווה לתחילת הסדרה T, כאשר ברגע שמתגלה אי-שיוויון ראשון, עוצצרים את פעולת ההשוואה. (לכל היותר נצטרך להשוות m איברים). מהי תוחלת מספר ההשוואות בין איברים בודדים שמבצעת לולאת ההשוואה? ובעיקר, איך הגעתם לתשובה?

freedom rider

New member
אפשר לקבל הבהרות?

1) האם זה שיעורי בית או משהו אחר? 2) האם ניתן לבחור כל איבר של הקבוצה לכל אחת מהסדרות לכל מקום בסדרה? כלומר, אם נניח הקבוצה היא {1,2,3,4,5}, האם הסדרה 5,5,5,5,5,5 היא סדרה אפשרית?

Fingertip

New member
ובכן....

האינטואיציה שלי די גרועה, אבל התשובה שקיבלתי היא שהתוחלת היא d/d-1 שזה טיפה יותר מ-1. כלומר, במקרה הממוצע יתבצעו 2 השוואות... מקווה שעזרתי. אהד.

Fingertip

New member
אופס!

יש שם טעות בסוף... חישבתי סכום טור אינסופי במקום סכום טור סופי. אז שמישהו יתקן את זה (המחשב שלי עושה טיפה בעיות עכשיו). אהד.

freedom rider

New member
לא בדיוק שעורי בית? בערך?

אוקיי ההסתברות ששני איברים מקבילים בסדרות (שני הראשונים, שני השניים, וכו´) יהיו זהים היא אחד חלקי d. נסמן p=1/d. נסמן גם q=1-p. ההסתברות שהלולאה תעצור אחרי השוואה אחת היא לכן q. ההסתברות שהלולאה תעצור אחרי שתי השוואות היא p*q (שוויון באיברים הראשונים, אי שוויון בשניים). ההסתברות שהלולאה תעצור אחרי שתי השוואות היא p^2)*q). וכך הלאה. לכן התוחלת היא:
1*q+2*p*q+3*(p^2)*q+....+m*(p^(m-1))*q​

Fingertip

New member
הסכום יוצא מגעיל, אני חושב...

לכן כדאי להשתמש באינדיקטורים (כמו בפתרון שלי). אם תחשב שם בסוף את הסכום לפי נוסחת סכום טור הנדסי סופי, תקבל את התוחלת. אהד.

M o o s h i t

New member
עוד שאלה דחופה - גיאומטריה חישובית

נתונה סדרה של נקודות: <p0,p1,p2......p(n-1)> כלומר מ-0 עד n-1. רוצים לבדוק אם הסדרה היא סדרת קודקודים עוקבים של מצולע קמור. האלגו המוצע: בודקים כל זוית : >Pi Pi+1 Pi+2 (חיבור האינדקסים מתבצע מודולו n). אם קבוצת כל הזויות אינה מכילה גם פניות שמאלה וגם פניות ימינה, אז האלגו מחזיר "כן", אחרת מחזיר "לא". יש להראות שהאלגו לא תמיד מחזיר את התשובה הנכונה, ואיך ניתן לתקנו?

zimes

New member
אם מניחים...

אפשר להניח גם שאלה קודקודים עוקבים של מצולע קמור, לא?

zimes

New member
ושהנקודה הראשונה היא גם האחרונה

(ז"א - להכניס לבדיקה גם את הצלע בין נקודה 0 לנקודה n-1)

M o o s h i t

New member
זה לא נכון

אני אתקן: נתונה סדרת נקודות המהווה קודקודים של מצולע! רוצים לדעת האם המוצלע הוא קמור

M o o s h i t

New member
אולי בגלל - מה אתם אומרים על הפתרון

אולי בגלל שקבוצה שאינה מכילה פניות שמלאה וגם ימינה, יכולה להכיל רק פניות שמאלה, או רק פניות ימינה, או שלא להכיל פניות כלל, כלומר שכל הנקודות על ישר אחד

תחליטי סוף סוף, אם נתונה קבוצת

קודקודים עוקבים, ואז אולי יש משמעות ל"פניות ימינה-שמאלה", או קבוצת נקודות המהוות קודקודי מצולע, מבלי לקבוע את הסדר שלהן?

M o o s h i t

New member
כתבתי תיקון...

נתונה קבוצה המהווה קודקודי מצולע, צריך להחליט האם המצולע הוא קמור!

Shiberia

New member
צריך לכל פרמוטציה לעשות את זה

לקחת סדר כלשהו של הקודקודים ולבדוק אם הקטע של הזוויות נכון ואז אפשר לבנות מצולע קמור. הבעיה שזה לא אלגוריתם ממש משהו משהו.

M o o s h i t

New member
אה, כן...

ונניח שהקודקודים לפי הסדר... אבל אני חושבת שהטעות טמונה במשפט "הקבוצה אינה מכילה פניות שמאלה וגם פניות ימינה" כי אם ניקח 3 נקודות שהן על ישר אחד, אז הקבוצה של הזויות אינה מכילה גם פניות שמאלה וגם פניות ימינה, למעשה היא אינה מכילה פניות כלל...

למעלה