שרשור שיעורי בית

אסלן

New member
וגם אם לא הבנתם

אז בשורה האחרונה הקו בין b(n) ושאר המשוואה זה שווה ולא חיסור b(n)= (3^n) - 4

בבקשה ../images/Emo107.gif

כדי להראות שהסדרה B זהה לגמרי לסדרה A עליך להראות שיש לשתיהן אותו איבר ראשון ואותו כלל נסיגה (שכתוב לך בשורה הראשונה של התרגיל). לגבי האיבר הראשון - אני מניח שאתה יודע להראות את זה. לגבי כלל הנסיגה - תמצא את (B(n+1 , ותנסה להוכיח שהסדרה B מקיימת בדיוק את אותה משוואת נסיגה של A . אם לא תסתדר - תחזור הנה !

אסלן

New member
מה?

אני צריך לעשות ההיפך להוכיח שסידרה A שווה לסידרה B ששניהן שוות ל (3^n)-4 יש להן אותו איבר ראשון זה כן אבל למצור את b(n+1) זה פשוט נותן לי b(n+1) = 3^(n+1) - 4 עד עכשיו נתנו לי משוואות של a(n+1) = a(n) ועוד משהו ואז יכולתי להוכיח את זה בלי בעיה בכך שעשיתי a(n+1) - a(n) = .... ואז כל האיבירים מצטמטמים חוץ מ a(n) - a(1) =... (כשמחברים את כולם) ו a(1) נתון לי תמיד אז הצבתי ואז הייתה יוצאת לי משוואה ל a(n) שהייתה שווה ל b(n) שנתנו... פה יש 3(a)n ואז אני לא יודע איך לפתור את זה

תשובה ../images/Emo107.gif

אתה לא צריך להוכיח "ההיפך", וזה בכלל לא משנה את מי אתה משוה למי, העיקר שתראה ששתי הסדרות שקולות ! תקרא שוב טוב טוב את מה שכתבתי לך. מכל מקום, הנה המשך הפתרון : אם מצאת את (B(n+1 אז עכשו תציב אותם במשוואה :
B(n+1) = 3B(n)+8​
אם תקבל פסוק אמת, הרי שהסדרה B זהה לסדרה A (בהנחה שכבר הוכחת שיש להן אותו איבר ראשון).

...

לרוב מסמנים שורש של x ב sqrt x... אבל לא חשוב... הרעיון שלי הוא למצא את הגובה על BC מ-A שנסמנו ב-AH. להשתמש במשפט פתגורס על AHB [או AHC] ולמצא את HB ו-HC ומכאן קל להמשיך....

shyoni55

New member
העניין הוא כזה...

הוכחתי כבר את הסדרה, מצאתי את Bn, אבל An לא הולך לי..... Bn יוצא : שישית כפול (חצי) בחזקת n-1 ן An לא יוצא לי נכון....

ההמשך ../images/Emo107.gif

אולי פעם הבאה תגיד את זה, אז תחסוך לאנשים לפתור שעה משהו שאתה בכלל לא צריך ? לגבי (B(n הנוסחה שלך נכונה. נציב אותה במשוואה האחרונה :
B(n) = 1/3[A(n)+4] 1/6·0.5ⁿ·2 = 1/3[A(n)+4] 1/3·0.5ⁿ = 1/3[A(n)+4] 0.5ⁿ = 1/[A(n)+4] 2ⁿ = A(n)+4 A(n) = 2ⁿ-4​
אם עשיתי איזה שלב מהר מידי - תשאל שוב.

shyoni55

New member
../images/Emo51.gif

מצטער אם נתתי לך עבודה מיותרת אבל הייתי בטוח שבלי זה אי אפשר להגיע לפתרון...
בכל מקרה! הבנתי את הדרך שלך.... ושוב תודה...

הדרכה ../images/Emo107.gif

תחברי את A עם D ותמשיכי את AD עד שיחתוך את BC בנקודה שנקרא לה E . תנסי להסביר בעצמך (לפי מה שראינו קודם) למה זווית BDE גדולה מזווית BAD . באותה דרך תסבירי למה זווית CDE גדולה מזווית CAD . ואם תחברי את שתי המסקנות האחרונות - תקבלי מה שצריך !

shaililo

New member
נתקלתי במשהו מסובך בסגנון...

אשמח אם מישהו יסביר לי. ואגב כל מי שעזר לי - בזכותכם הבנתי את זה!!! טוב אז הבעיה היא כזאת... הוכח שבציור מתקיים: 1.A<B 2. C<D 3. A<D השרטוט הוא
תודה

תשובה ../images/Emo107.gif

בשאלות כאלה יש לנסות למלא את הזוויות השונות שבציור. למשל תסתכלי על המשולש שמורכב מהזוויות A ,C . הזווית החיצונית למשולש זה היא לפי המשפט A+C . עכשו תסתכלי על המשולש שהזווית D היא חיצונית לו. זווית פנימית אחת כבר מצאנו קודם (A+C) ולכן הזווית השנייה (זו הזווית ששייכת לקודקוד העליון שבציור) היא D-A-C . באותה דרך נסי להראות שהזווית ש"מעל" D שווה ל B-A-C . ועכשו למסקנות : מכיוון שיש לנו זווית כזו בציור B-A-C אז ברור ש A<B (אחרת הזווית הזו תהיה שלילית...) באותה דרך תסתכלי על הזווית D-A-C . מהן שתי המסקנות הנובעות ממנה ?

למעלה