שרשור שיעורי בית

shaililo

New member
תלמידה מיואשת לחלוטין זקוקה לעזרה

שאלה, שנראה לי לא אמורה להיות מסובכת אבל לא לימדו אותנו איך לפתור דבר כזה. התרגיל:
"D נקודה כלשהי על הצלע AC במשולש ABC . הוכח: זוית BDC > זוית A ". בהנחה שהמשפט הזה צריך לעזור לי: "זוית חיצונית למשולש, גדולה מכל זוית פנימית, שלא צמודה לה". בבקשה תעזרו לי!!! תודה.

shyoni55

New member
כלל נסיגה

סדרה מוגדרת ע"י כלל הנסיגה: (בציור) מצא נוסחה לAn מצא נוסחה לBn צריך גם להוכיח שסדרה B היא הנדסית וזה דרך אגב אמור לעזור.....

גאומטרייה אנאלית ../images/Emo13.gif . . .

במשולש שווה שוקיים ABC (AB = AC) נתון: (A(6,4 AB = AC = /50 ומשוואת הצלע BC היא y=2x+1. מצא את שיעורי הקודקודים B ו-C. הסימן ´/´ מסמן בהודעה זו שורש ריבועי. אודה על כל עזרה... ואם יש למישהו סבלנות לתת רמזים - הכי טוב !

אסלן

New member
עזרה בבקשה בכלל נסיגה

שלום בציור המצורף יש את הנתון צריך להוכיח ש b(n) = a(n) אשמח אם מישהו יוכל להראות לי כיצד לעשות זאת תודה! (ובלי להשתמש באינדוקציות)

BlackHat

New member
בעיות בגאומטריה- הנדסת המישור

הספר הירוק של בני גורן. תרגיל 50 סעיף ב´ הכוונה לחישוב של הגובה של המשולש ... ותרגיל 51 סעיף ב´ אני לא מצליח לעשות אותם ועוד שאלה קטנה: בתרגיל 52 סעיף א´ הגעתי למסקנה ש.... A2+A3=60 A1+A2=45 מה אפשר להסיק מן הדבר הזה ואם אפשר את הנימוק תודה!

Blade2

New member
גאומטריה אנליטית

קודקוד משולש ישר זוית נמצא על ישר y=-2x+4 2 קודקודים נוספים (1,1) (-1,-3) (מינוס אחת, מינוס שלוש, למקרה שמשהו מתחרבש עם המינוסים) מצא את נק הזוית הישרה תודה

ננסה לפתור.

משוואת מעגל, שמרכזו בנקודה (x0,y0) והרדיוס שלו שווה R, היא כידוע:
(x - x0) ^ 2 + (y - y0) ^ 2 = R ^ 2​
מרכז המעגל נתון: הנקודה (2,6-). ומכיוון שהמעגל עובר דרך נקודה (4,12-), אז הרדיוס שלו שווה בדיוק למרחק בין שתי הנקודות הללו! ובכן: ריבוע הרדיוס, שהוא ריבוע המרחק ביניהן, שווה:
(-4-(-2))^2 + (12-6)^2 = 2^2 + 6^2 = 4 + 36 = 40​
ומשוואת המעגל היא:
(x + 2) ^ 2 + (y - 6) ^ 2 = 40​
שאלה: האם המעגל עובר דרך נקודה (0,0)? נציב ונבדוק:
(0 + 2) ^ 2 + (0 - 6) ^ 2 = 40 ?​
הבדיקה הראתה שכֵּן.

yatir

New member
תציב ככה:

במקום Z: x+yi במקום הצמוד ל-Z x-yi (תזכור גם לטפל בצמוד ל- 4i) אז תשווה את החלקים המדומים, והחלקים הממשים. וכך תמצא למה שווה X ולמה שווה Y. אתה יודע איך להמשיך מכאן?

השיטה היא כזו ../images/Emo107.gif

בהתחלה מוכיחים שהסדרה (B(n היא סדרה מוכרת (חשבונית, הנדסית וכו´). בשלב הבא מוצאים את האיבר ה n-י של (B(n לפי הנוסחאות של הסדרה שמצאת. עכשו מציבים במשוואה שהבאת, ומבודדים את (A(n שהוא הנעלם היחיד במשוואה. בדרך כלל ההדרכה הנ"ל מופיעה בגוף התרגיל.

בבקשה ../images/Emo107.gif

1 דצימטר שווה ל 10 ס"מ . ולכן ו דצימטר מרובע שווה ל 10² , כלומר ל 100 סנטימטר מרובעים. ולכן כדי להפוך מדצמ"ר לסמ"ר כופלים ב 100 . וכדי להפוך לדצמ"ק כופלים ב 1000 .

tiktok

New member
ברחה לי מילה ../images/Emo8.gif

בשורה הראשונה ".....אני רוצה להביע את ההפרש...."

dubby250

New member
תשובה

בס"ד תעלה את שתי האגפים בריבוע וקיבלת משוואה ריבועית.

דבר ראשון נוכיח שהסדרה (B(n היא אכן הנדסית. נמצא לכן את (B(n+1 :
B(n+1) = 1/[3A(n+1)+12] = 1/[3(2A(n)+4)+12] = 1/[6A(n)+24]= = 1/[6(A(n)+4)] B(n+1)/B(n) = 3(A(n)+4)/[6(A(n)+4)] = 1/2​
האם זה עוזר לך להמשיך, או שנדרשת עדיין עזרה ?

אסלן

New member
תיקון טעות

בציור בשורה הראשונה זה a(n) + 1 ולא a(n)- 1 אני מדבר על הצד השמאלי של השורה הראשונה תודה

סמן את קודקוד הזווית הישרה ב (x, -2x+4) . מצא את שיפועי שני הניצבים (שיפוע להזכירך הוא הפרש שיעורי ה y חלקי הפרש שיעורי ה x ). שלב אחרון תנאי ניצבות - מכפלת השיפועים היא מינוס 1 , ו x הוא הנעלם היחיד.

Blade2

New member
וואי תודה!

אני וחבר שלי ניסינו לפתור, הסתבכנו וסיימנו עם 3 משתנים ו 4 משוואות ארוכות והרגשה שאויל זה בלתי פתיר תודה!!

למעלה