שרשור מתכוני השבוע

Hadar p

New member
הנה המתכון: כדורי עוף בסגנון סיני

כדורי עוף בסגנון סיני - ניתן ע"י פורטובלה ------------------------------------------- 1/2 ק"ג עוף טחון 3 בצלים ירוקים קצוצים דק דק 2 כפות ג´נג´ר טרי מגורד דק דק תפו"א בינוני מגרוד דק 2 כפות סויה 3 כפות מים מלח פלפל אופן ההכנה: בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד להווצרות עיסה דביקה. אפשרות א´: לגלגל לכדורים ולבשל מס´ דקות במרק צח אפשרות ב´: ליצור כדורים קטנים לגלגל בקרונפלור ולטגן בשמן חצי עמוק מכל הצדדים (כדי לסגור את הבשר) בסיר להרתיח: 1 כוס קטשופ 1/3 כוס סויה 2 כפות דבש 2 שיני שום 1 בצל ירוק חתוך דק כף ג´ינג´ר קצוץ דק פלפל שחור צ´ילי לחובי חריף מלח לפי הטעם 1/2-1 כוס מים לדילול לאחר הרתיחה לבשל על אש קטנה כ- 5 דקות ולבדוק טעמים. להוסיף את כדורי העוף המטוגנים ולהמשיך לבשל כ- 15 דקות. להגיש עם אורז לבן הערות: 1. להשתמש רק בסויה באיכות טובה- קיקומן או תמרי ולהזהר ממליחות יתר 2. זהירות! בישול ארוך מידיי מיבש את הבשר. מקור המתכון: פורטובלה פורום מתכונים. אני שמתי פחות ג´נג´ר, פחות מכוס קטשופ ובישלתי את הקציצות במים ולא טיגנתי.

אוסנת123

New member
עוגיות שושנים - שאלה חשובה.. ../images/Emo53.gif

התכוונתי להכין ביום שלישי את עוגיות השושנים של הדר - אני מתה של העוגיות האלה והאמת היא שהמתכון שלי אבד או שפשוט מתחבא והנה הדר הציעה מתכון מפתה - ממש עשה לי חשק... חזרתי לי הביתה והכנתי את הבצק כמו שכתוב, וכפי שאני תמיד עושה לבצק פריך , וכמו שהיה כתוב - הכנסתי למקרר לכמה שעות. בסופו של דבר הגיע פתאום המתקין של הכבלים ולא הספקתי להגיע לשלב של הכנת העוגיות עצמן. רציתי אתמול להכין אותן והוצאתי את הבצק והזדעזעתי!!! הבצק נהיה אפור!!!
הכנתי עשרות פעמים בצק פריך לפי המון מתכונים דומים למתכון הזה ואף פעם לא קרה לי!!! את החומרים בדקתי וכולם היו טריים ולא היה בהם משהו שעלול היה לקלקל את הבצק. מרוב הזעזוע לא הכנתי כלום!!! - מישהי יכולה להושיע - מה קרה לבצק??? הבצק עדיין במקרר ואני מתלבטת אם בכלל לנסות איתו משהו או פשוט לזרוק ולהכין חדש...

אוסנת123

New member
הלוואי שזה היה גוון של בצק בריא

אבל זה ממש אפור!!!
אני לא בטוחה שהוא מקולקל אבל כמו שהוא נראה... אני לא יודעת!!! לא אכפת לי לזרוק אותו ולהכין חדש אני פשוט סקרנית מה עבר עליו!!!

סיגל2

New member
לאחר המתכונים של ארוחות שהופיעו

כאן אז הנה כמה מתכונים לשוקולד ומוצריו כקינוח

Hadar p

New member
אין לי מה להגיד! אף פעם לא נתקלתי

בבעיה כזו אפור ממש אפור?
הרי הצבע שלו באופן הרגיל הוא צהבהב לבן כזה נכון? מה כן.... בשבוע שעבר שהכנתי מלא מאכלים ליומהולדת של אמא שלי הכנתי כמה כדורי בצק שקם והשתמשתי בהם לכל מיני דברים. בצק אחד ניהיה ממש קשה במקרר אז הפשרתי אותו 30 שניות במיקרו משהו כזה... אולי הבצק שלך קפא?
אולי תנסי להפשיר אותו במיקרו ואם אין לך מיקרו אז על השיש עד שיפשיר ואולי הוא יחזור לצבעו
אבל בכל מקרה זה ניחוש!

אוסנת123

New member
אני לא יודעת...

לגבי הצבע - זה ממש ממש אפור.... אפילו לא מזכיר גוון של בצק צהבהב בריא. אפילו יקירי הסתכל במבטים של הלם ואמר - זה לא נראה טוב... הוא לא נראה קפוא כי הוא גמיש כמו בצק רגיל, פשוט הוא נראה חולה
אני אחזור הביתה ואשקול את המשך צעדי איתו...

shelycat

New member
אפשר לצלם ולשים תמונה

של איך בצק לא צריך להיות? וברצינות תוכלי לצלם ולשים תמונה בפורום(אם יש לך דיגיטלית) כדי שנוכל לראות את ה"פלא"?

רחלילי

New member
הוא אפור גם בפנים? שמת בניילון?

אם האפור הוא רק חיצונית יתכן וזה עובש. יש סוגי עובשים שגדלים על לחם, חלקם כהים. חלקם כחולים. אבל על בצק? את זה עוד לא שמעתי. בכל מקרה לא הייתי אוכלת את זה.

ג טלי

New member
לא יודעת איך לשרשר את הארוחה שלי

אבל היא מתוכננת למחר והיא אי שם בעמוד 3.

למעלה