שרשור מתכוני השבוע

uti

New member
לגבי החמאה...

בהתחלה היינו מפזרים קוביות חמאה מעלה הכנפיים (כמו בדיקסי) ואז משום מה... במקום להיספג בעוף עם הרוטב....העוף היה שוחה במין מיץ חמאה חצי שרוף...לאחר כמה ניסיונות - התחפפה לה החמאה לאלתר! גם התנור שלנו לא חדש הוא ישן ולא כ"כ ניתן לשלוט על החום אז צריך להשגיח כל כל כל כל הזמןולכן ויתרנו על החמאה וזה לא פחות טעים!

נופר30

New member
יש הרבה

אבל תמיד יהיה ריח של בישול בבית ( זה טיבעו של בישול ארוך )השאלה אם רק ריח החמין מפריע לך או גם ריחות אחרים

uti

New member
ריח החמין....

עד שהבשר כנראה מתבשלזה ממש עושה לי רע, למחרת בבוקר יש כבר ריח של "טעים" אבל במהלך הערב אני ממש סובלת מזה....

POOH*

New member
ואנחנו השבוע אכלנו פעמיים בחוץ....

פעם אחת ב´רואה בקפה ´ בכפר הרואה - מקום נחמד מאד. וביום שלישי ב´גירף´ בהרצליה... מומלץ מאד. לא יקר וטעים מאד... זא אלה המתכונים שלי להשבוע.... כי בשאר הימים אנחנו אוכלים בחד"א.... ומשם אתם ממש לא רוצים המלצות... POOH

מרק עדשים כתומים

מרק עדשים היה מבוסס על שאריות מרק עוף שהיה לי במקרר. מהשאריות היתה לי כוס מרק עוף אמיתי ועוד כוס של הירקות (תפו"א וגזר) כבר מבושלים. אז לא בשלתי את התפו"א והגזר. 1 בצל 3 עגבניות חתוכות לקוביות 1.5 כוסות עדשים כתומים 2 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות יחסית (כמו לסלט תפו"א) 2 גזרים חתוכים לעיגולים 5 כוסות מיים (1.3 ליטר מיים או מרק עוף) אבקת מרק עוף או בטעם שום כתוש מלח פילפל 1 כף שמן 1. שוטפים היטב את העדשים. 2. מטגנים את הבצל קלות עד שמזהיב. 3. מוסיפית את העגבניות, תפו"א, הגזר והעדשים. 4. מוסיפית את המיים + אבקת מרק עוף / מרק עוף מוכן. 5. מטבילים: שום, מלח, פלפל. 6. נותנים לזה חצי שעה לרתוח עד שהכל רך יחסית 7. בתאבון. ניתן לשדרג ע"י הוספת נקניק מיובש כמו קבנוס.

kisses

New member
אצלי לא היה שבוע לוהט מבחינת

בישולים יותר זה הלך לכיוון אפייה, אז מה היה לנו בראוניז, כדורי שוקולד, עוגיות פריכות ולחמניות גבינה. עשיתי גם מרק עגבניות (שטרודל עשתה לי חשק) מי ממש כלום ויצא מצויין היום ינוסה כדורי עוף בסגנון סיני של הדר

kisses

New member
../images/Emo6.gif תמיד מתחשק משהוא מתוק לא

העוגיות הן לארוחת בוקר עם קפה

Hadar p

New member
הם לא שלי....הם של משהי מפורום../images/Emo6.gif

מתכונים.... אבל הם יוצאים סבבה לגמרי! נחמד מאד!

אני ב-ה-ל-ם מכמות הבישולים...

תגידו, מתי אתן מספיקות לבשל ? מרשימות המתכונים זה נראה לפחות שעה ביום... אני במקרה הטוב מבשלת פעם בשבוע ואח"כ מקדישה רבע שעה לחימום-הפשרה וכו´, ואז זה בטח לא ברמת המנה השונה כל יום... בקיצור, אני מסירה את הכובע ואשמח לשמוע איך עושים את זה...

uti

New member
פשוט דואגים שיהיה לכך זמן!

אני עובדת במשרה מלאה וסטודנטית באוניברסיטת ת"א במשרה מלאה גם כןף אם אני לא בלימודים אז בעבודה וההיפך... מגיעה בשעות הערב הביתה ...וזה לא תירוץ... בהתחלה הייתי מרחמת על עצמי שאני עסוקה ואין לי זמן לכלום וזה רק הוביל להזנחה של הבעלול ושלי ושל הבית ושנינו התחלנו לטפוח כי אף אחד מאיתנו לא אכל מסודר ומה יצא מזה....כלום. אז אני משתדלת שאני חוזרת לבית לבשל מתכונים של 15 שעה לא יותר וזהו..הכל מסביב נראה ונהיה יותר טוב הבעלול מבסוט שחוזר הביתה אני למחרת שמחה שיש לי אוכל לקחת לעבודה כנ"ל הוא. בד"כ בסוף שבוע אני מכינה כמות יותר גדולה של דברים כדי שנוכל לאכול במהלך השבוע. חייבים לפנות לזה זמן - זה בשביל הבריאות והנפש שלנו וזה בטח יותר שווה מלבלות עוד כמה דקות מול הטלויזיה .....

אתי@

New member
אני ממש לא מקדישה שעה ביום

אם תבשלי פעמיים בשבוע, מאכל אחד קצת יותר מורכב ושני פחות מורכב, עדיין לא תגיעי ל-5 שעות שבועיות. אני אתן לך את השבוע שלי לדוגמא: ביום שני עשיתי מאפינס פיצה, שזה מתכון קליל ונחמד, לא לוקח הרבה זמן להכין, ונשאר גם למחר ומחרתיים. אתמול הכנתי רוטב פסטו שלוקח להכין בדיוק 1/2 שעה כולל לשטוף את המג´ימיקס אח"כ. להכין את הפסטה עוד 10 דקות. זו ארוחה קצת כבדה, והכמות מספיקה ל- 3-4 מנות, תלוי כמה אתם אוכלים.

Hadar p

New member
אני בכל ערב מבשלת...למחר! בערך

שעה ואני נהנת מכל רגע!

fila

New member
............

אני עשיתי ביום שישי האחרון 3 סוגיעוגיות : עוגיות השושנים המצוינות שהדר נתנה. עוגיות קוקוס עוגיות נימוחות מרוקאיות. שלושתן יצאו מצוין! במהלך השבוע עוף במלח,שניצלים,ספגטי ברוטב עגבניות וסלט חלומי. מבטיחה להקליד מהבית מתכון מעולה לעוף בקרמל. מישהי יכולה לתת לי את הקישור לכדורי העוף ברוטב הסיני? למישהי יש מתכון פשוט למרק בצל? והאם נראה לכם שמרק בצל היא מנה ראשונה מוצלחת לארוחת ערב חגיגית וחלבית? תודה

Hadar p

New member
נכון שהעוגיות שושנים מעולות! הן

פשוט הצלחה אצלנו!
אני תכף אנסה לקשר לך את המתכון לכדורי העוף. מרק בצלהוא בהחלט התחלה טובה לארוחת ערב חלבית במיוחד אם מגישים על ידו קרוטונים ומעליו גבינה צהובה ממוסת! מרק בצל -------- פורסים בצלים 5-6 תלוי בכמות המרק. מאדים אותו עם מעט שום. ממלאים 6 כוסות מים מתבלים באבקת מרק בצל אבקת מרק עוף פלפל שחור! עלי דפנה ונותנים להכל להתבשל! אפשר לגרד גזר לבפנים. אפשר לפתוח שקית של מרק בצל כזה שקונים בסופר להוסיף לו בצלים מאודים ומעט שום וכמובן מים קצת יותר ממה שכתוב על השקית... ואז העבודה פשוטה יותר!

fila

New member
הדר תודה רבה ושאלה:

בכדורי העוף: "העוף הטחון" את מתכוונת לממש בשר עוף טחון כמו לקציצות? עוגיות השושנים מוצלחות ביותר למרות שאמא שלי עושה כאלה עוגיות רק בלי השמנת החמוצה בבצק.

Hadar p

New member
כן עוף טחון שמוכרים ככה! אני קונה

על משקל באיטליז של הסופר ולא את הקפואים! לגבי העוגיות אם אני זוכרת טוב..הבצק הוא בצק שק"מ - שמנת חמוצה, קמח אוסם, מרגרינה (אני משתמשת תמיד בחמאה בגלל הבריאות), ולזה מוסיפים גם ביצים וסוכר.... זכרתי נכון? לא יודעת מה תפקידה של השמנת החמוצה....אבל העוגיות יוצאות נפלא!

נופר30

New member
זכרת נכון

אבל להשתמש רק בצהוב של הביצה הלבן להקצפה של המילוי יחד אם אינטסנט פודינג

למעלה