שרשור מתכוני השבוע

אתי@

New member
../images/Emo13.gif אבל יש אלפי מתכונים מגוונים

וטעימים, זו ממש לא בעיה.

shelycat

New member
.............

אני יודעת שיש המון דרכים ומתכונים אבל אחרי חמש שנים של יחד אכילה ובישולים לפעמים נגמרים גם הרעיונות המענינים ולפעמים יש דברים שפשוט לא אוהבים ולא רוצים לחזור יותר מידי פעמים על אותה מנה כי זה משעמם לאכול אותו דבר כל הזמן. בכל מקרה אנחנו מסתדרים לא רע ודוגלים בשיטת האלתור הספונטנית שמוכיחה עצמה כדבר בכלל לא רע במקרה שלנו.

shelycat

New member
לא

נורא התלבטתי עם לקנות אותו או לא ובינתיים החלטתי נגד הקנייה הזאת משתי סיבות: 1. יש לי כמה קניות שנמצאות גבוה יותר בסדר העדיפויות בתחום הזה. 2. שמעתי קצת ביקורות על הספרים שלו בסגנון "הוא לא מספר כל מה שצריך לדעת" אז אני מחכה עם ההחלטה הזאת בינתיים. בינתיים רציתי לדעת אולי מישהי ניסתה/קנתה את הספר של בני סיידא על תפוחי אדמה? נורא בא לי לקנות אותו למרות הנושא ה"צר" שלו ורציתי לדעת עם מישהי ניסתה/קנתה אותו ויש לה איזה חוות דעת עליו.

אתי@

New member
גם אני שמעתי את השמועות האלה

אבל חמותי עשה משם כמה מתכונים שיצאו משגעים. אני עשיתי מתכון אחד וגם לי הצליח, ככה שאני לא יודעת אם השמועות נכונות. לגבי הספר על תפוחי האדמה - הנושא באמת צר. כמה תפוחי אדמה כבר אשפר לאכול

shelycat

New member
............

אתי אני שייכת לזן האשכנזי ואלה כידוע הם אנשי תפוחי אדמה וכרוב ואני ממש חולה על תפוחי אדמה, לצערי הם גם חולים עלי וישר מעבירים אלי בדיפוזיה דרך האויר את הקלוריות שלהם. בכל מקרה אני נורא אוהבת תפוחי אדמה ועמית לא משתגע אחריהם בדרך כלל (מעדיף דברים אחרים כתוספת) אז חשבתי שאולי זה יעזור לי להעביר אותו לצד "שלי" בעיניין. בכל מקרה נכון שהנושא "צר" אבל גם ספר שהוא רק על מרקים הוא ספר בנושא "צר" ועדיין גם שם יש קונים, אפרופו מישהי ניסתה את ספר המרקים של חנה (?) שאולוב?

אתי@

New member
אמא שלי בדיוק קנתה אותו ../images/Emo13.gif

דיווח ראשון אחרי שבת

shelycat

New member
עידכון

חזרתי עכשיו מאי אלו סידורים קטנים שהיו לי וכמובן שלא התאפקתי וקניתי בסוף ב"ספרי" שני ספרי בישול נוספים: בישול הודי שלמדהור ג`אפרי (היה במבצע 32 שקל) וכמובן בסוף לא חיכיתי לתגובות וקניתי את: "המון תפוחי אדמה" של בני סיידא, בהחלט נראה מבטיח ומעניין.

shelycat

New member
אההההה...וכמובן

מי שרוצה משהו מהספרים/שלל החדש שלי צריך רק לבקש. נדמה לי ששמופית בזמנו סיפרה על חביתת תפוחי אדמה ספרדית אז גם זה נמצא בספר.

נופר30

New member
ספר המרקים של חנה שאולוב ( מעולה )

הרבה פעמים אני עושה משם מרק כבסיס ( ומוסיפה שטויות שלי ) ספר תפוחי האדמה של בני סיידא ( לא יודעת אם זה זה אני אבדוק בבית אם מה שיש לי זה שלו ) לגבי אהרוני ( אני אישית לא אוהבת אותו ) יש לי 3 ספרים שלו לא אוהבת אף אחד אני צריכה לבדוק של מי הספר הסיני שלי כי הוא מעולה ( לא זוכרת שמות ) ודבר אחרון החדש של חיים כהן , לא משהו לדעתי אבל אני הרי ידועה כפריקית של בישול אז אולי יש לי יותר מידי דרישות ושאלה אחרונה מישהי מוכנה לחלוק איתי שעות הקלדה ? אני חייבת להכניס את כל המתכונים שלי לתוכנה זה נוראי כל הדפים האלה ( חייבת להקדיש לזה שעה כל ערב )

Hadar p

New member
לי יש את הבישול הסיני של אהרוני והו

לא משהו לדעתי....

נופר30

New member
על טעם וריח

לא כל מה שאהוב אצלנו יהיה אהוב אצל אחרים אין מה לעשות לדוגמא אתי את אצלנו לא תוכלי לאכול ( כי כמעט ולא אוכלים חזה עוף בבית ) שלומי צריך בשר והרבה הוא יכול לרדת לבד על עוף בכל צורותיו

רחלילי

New member
הערה על הספר של אהרוני

1)לדעתי הוא לא נותן את כל הטיפים החשובים. מנסיון. פע2)ם אחת עשיתי ארוחה לפי הספר ויצא פיצוץ (כמה מנות שונות כולל מרק שאת הכיסונים והמילוי הכנתי הכל לבדי) אבל מה? עמלתי על הארוחה ההיא משעה 4 עד 11 בלילה. כשהיא היתה מוכנה האורחים כבר היו עייפים וכנ"ל אני והמארח. לדעתי כמות ההשקעה המתבקשת לא שווה את התוצר שכאמור חסרים בו טיפים. לאחרונה עשיתי משם עוף בלימון ויצא ממש מגעיל זה הלך ישר לפח.

Hadar p

New member
הנה המתכונים!

מוסקה.... הכנתי רוטב עגבניות בסיסי (כמו לספגטי: שום לטגן במעט שמן זית, רסק עגבניות או קופסת עגבניות מרוסקות, מלח פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה, תיבולית שום ופטרוזילה- לא חובה- ומעט סוכר ומים) טיגנתי בצל והוספתי לו את העוף הטחון הוספתי מלח פלפל והפרדתי כל הזמן עם מזלג שהבשר יהיה חתיכות קטנטנות ולא יווצרו גושים. שפכתי בתבנית מעט רוטב הנחתי פרוסות תפו"א וחציל ועליהם שפכתי עוד קצת רוטב מעל הכל פיזרתי את הבשר הטחון שפכתי עליו רוטב ומעל הבשק הנחתי עוד פרוסות חצילים ומעליהם רוטב..... ואז הכנתי הכל לתנור לשעה בערך...בתאבון! אגב אפשר ואפילו מומלץ לטגן את פרוסות החצילים- אני לא מטגנת מטעמי דיאטה אבל ללא ספק עם טיגון החצילים המוסקה הרבה הרבה יותר טעימה! וגלילות עוף: תיבלתי 500 חזה עוף (פרוסות כמו שניצל) בשום מעט חרדל מלח ופלפל... הנחתי בקערה בצד. נקפצתי הרבה פיטריות חורש ופטריות יער עם בצל מטוגן (אני אידתי את הבצל) מלח, פלפל שחור ומעט מעט יין אדום! הנחתי חתיכת חזה עוף פרוס במרכז שמתי את תערובת הפיטריות גילגלתי וסגרתי עם קיסם! הנחתי את כל החזות המגולגלים בתבנית צמודים צמודים פיזרתי מעל מעט פירורי לחם והכנסתי לתנור לאיזה חצי שעה. מומלץ מאד לטגן את חזות העוף בסיר טיגון עמוק או בטיגון רגיל....! שוב אני לא מטגנת כמעט בכלל אבל ללא ספק הכל יצא יותר טעים מטוגן!

Hadar p

New member
לא..את פורסת אותם ויש להם שעה ואפיל

קצת יותר אם את רוצה להתבשל עם הרוטב ןהכל!

nikit1

New member
עוף בלימון

מצרכים: עוף שלם מחולק 2 בצלים פרוסים 5 שיני שום פרוסים 1/4 כוס מיץ לימון קליפה מלימון אחד (בלי החלק הלבן) פרוסה מעט שמן זית מעט יין לבן רוזמרין מלח, פלפל ההכנה: משחימים את העוף בשמן זית על אש גבוהה.מוסיפים את שאר המרכיבים (חוץ מהרוזמרין, אותו מוסיפים לפני האפיה) ומנמיכים את האש. כשהנוזלים מתחילים לבעבע מעבירים לתבנית ואופים בחום בינוני כ-45דקות.אם רוצים עוף קריספי- לא לכסות את התבנית.

nikit1

New member
../images/Emo41.gif ושאלה למבינות באלכוהול

אנחנו מארחים מחר לארוחת ערב "רשמית" עוד שני זוגות. אני רוצה להכין אפיריטיף כלשהו אבל לא משהו כבד- החבר´ה לא חובבי אלכוהול רציניים (אז דברים כמו ג´ין וטוניק יורדים מהפרק). אולי קפירינייה? משהו דומה? אשמח לרעיונות וטיפים כלשהם. תודה

למעלה