שרשור מתכוני השבוע

אתי@

New member
פסטה ברוטב פסטו

פסטה
יש צורך להסביר
פסטו
זה הרוטב הכי טוב שיש בעולם
למרות שהוא בלי שמנת... ************************************************************** חבילה גדולה של בזיליקום 100 גרם צנוברים 1/2 כוס שמן זית 50 גרם פרמזן 3-4 שיני שום (או לפי טעמכם). שמים במג´ימיקס קר את הבזיליקום ומעבדים עד שהעלים נעשים עיסה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עדל למרקם משחתי. כדאי להוסיף קצת מים (כ-1/4 כוס+-) כדי שהרוטב יהיה פחות סמיך, לטעמי אין צירך בעוד שמן.

אתי@

New member
מאפינס פיצה

הערה: המאפינס יוצאים "לחמיים". מי שאוהב מאפינס "גבינתיים" - אולי כדאי לנסות לערבב עם החומרים גם קצת גבינה בולגרית ש"תרטיב" את המאפינס. בכל אופן עדיין לא ניסיתי לעשות זאת אז לא להתיחס לזה כהמלצה. מאפינס פיצה *************** חומרים: 2 כוסות קמח 1 כף סוכר מחוקה 2 כפיות אבקת אפיה 1/3 כפית פלפל שחור 3/4 כפית מלח 3 כפיות אורגנו גדושות 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת 1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת 1/3 כוס עגבניות מיובשות 1/3 כוס קוביות פלפל ירוק 2 כפות בצל קצוץ 1 ביצה 1/3 כוס שמן זית 3/4 כוס חלב ההכנה: 1. חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן את השקעים בתבנית המאפינס. 2. רכך את העגבניות ע"י השרייתן במים רותחים כ- 10 דקות. אחר סנן וחתוך לקוביות. 3. ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, פלפל, אורגנו ופרמזן. 4. בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף חלב, שמן זית, בצל וקוביות עגבניה. 5. הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות מבלי לערבב יתר על המידה. 6. מלא כל שקע 2/3 מנפחו. אם נותרים שקעים ריקים - מלא מים עד כמחציתם. 7. פזר את קוביות הפלפל מעל ואת המוצרלה. 8. אפה כ- 25 דקות או עד להשחמה קלה.

נופר30

New member
וואו אך שהזכרון נדפק בהריון

נשכחו לי רוב המאכלים שעשיתי השבוע אני יודעת שיומיים לא בישלתי כי שלומי היה חולה וחבל היה לי לעשות רק בשבילי יום אחד עשיתי פפריקש עוף ( מאכל הונגרי ) הרבה זמן בישול אבל מדהים מי שתרצה אשמח לתת מרשמים אני עשיתי עם אורז ואיטריות ( למרות שבבית אכלנו עם בצקניות ) וסלט ירקות שאר השבוע פשוט נמחק לי מהראש ( אני כנראה צריכה להתחיל לרשום הכל )

Hadar p

New member
ואנחנו השבוע אכלנו../images/Emo94.gif../images/Emo78.gif

מרק פיטריות חורש ויער, וגלילות חזה עוף במילוי פיטריות יער וחורש!
עוף במלח שהוא באמת הכי טעים שיש
מוסקה עם חצילים תפו"א ובשר עוף טחון
ולהיום יש....מרק כתום ועוף באננס
לרשום מתכונים
איזה מועדפים

Hadar p

New member
עוף שלם../images/Emo118.gif נקי ושטוף שמניחים

בתבנית מסביבו מפזרים כמות נדיבה של מלח גס! ומכניסים לתנור. אני אוהבת להופיף לו תפו"א עטופים בנייר כסף ואז ממש כיף לאכול! כמובן שצריך להפוך אותו תוך כדי צליה אחרת הוא ישאר לבן למטה. בשבוע שעבר רשמה כאן (פילה אם אני לא טועה) שהיא הכינה אותו ושהיא מוסיפה לו עשבי תיבול כמו רוזמרין אם אני לא טועה

אתי@

New member
אהה, אני לא מתעסקת בעוף

שנשאר בצורתו המקורית רק בלי נוצות

נופר30

New member
למה ?

בגלל הקושי לחתוך ? חוץ מזה אפשר לעשות את המרשם הזה גם עם חלקי עוף

אתי@

New member
לא, כי אני נגעלת ../images/Emo5.gif אני גם כמעט

לא אוכלת עוף שנראה כמו הציפור ממנה הוא בא.

אתי@

New member
אני אנסה

חיים כהן בספר שלו ממליץ לעשות אותו הדבר גם עם תפו"א או בטטות. צריך לנסות את זה מתישהו....

Hadar p

New member
יש לי רעיון../images/Emo41.gif אתי@ את יכולה לקנות

עוף שהוא כבר חתוך ז"א כבר מופרד ירך- פולקה, חזה ועוד.... או שגם זה מגעיל אותך? ככה העוף לא נראה כמו ציפור...רק כמו חתיכות ציפור.....

Hadar p

New member
אה..... אז תעשי עם חזה רק תשתדלי

שהמלח לא יגע בחזות כי אחרת יהיה מאד מאד מלוח את המלח מפזרים מסביב!

Hadar p

New member
את המלח הגס מפזרים מסביב לחזה

עוף או לעוף! לא מתבלים את העוף ולא מניחים מלח על התבנית ועליו את העוף!!! מניחים במרכז התבנית עוף או חזה עוף מסביב צמוד לדפנות התבנית מפזרים מלח גס אני יודעת שאם המלח נוגע בעוף עם עור אז לא נורא כי העור יורד בדר"כ ולא אוכלים אותו אבל על חזה אין עור לכן להשתדל שהמלח לא יגע בחזה.

אמיקה

New member
אתי - רעיון קליל לחזה עוף:

צריך: בירה, מלח חזה עוף תנור שמים את החזות בבירה עם קצת מלח, יושב ככה איזה שעתיים - בסוף שמים על הגריל (החם כבר) עד שהחזה "תופס צבע" ופסים מלמטה (במחשבה שניה אפשר גם על המחבת פסים). שרון עושה זה די הרבה.. יוצא ממש טעים, עם סלט ליד ..

shelycat

New member
אתי אתם כמו עמית

לעמית יש העדפה ברורה לעוף שמגיע "ערום" כלומר בלי עצמות וזה כמובן הופך לאתגר קולינרי בסגנון 10,000 דרכים להכין חזה עוף (החלק היחיד ללא עצם).

למעלה